icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

feb13
16. jan 2011

@f1 To nechapem lebo espumisan sa vraj nevstrebava z criev ale vylucuje sa kompletne stolicou, prave preto ho mozu uzivat aj tehotne zeny aj kojace mamicky aj babatka lebo sa to nedostane do krvi. Tak sa nemoze dostat ani do mlieka

f1
17. jan 2011

@feb13 nevie. mne to povedala kamoska 🤐 . ja som to neskusala. ja davam espum. priamo.

f1
17. jan 2011

malinky je totalne vyhadzany na tvaricke. ma s tym niekto skusenost? dnes som mu skusila pretierat tvaricku repikom. skusila som aj sudokrem a kusok to zabralo. ale vratilo sa to.

f1
17. jan 2011

@shira_ super.aj ja ho potom polozim s vakom. 🙂 ja som to skusala s mackom pooh 😀

feb13
17. jan 2011

@f1 Ja som uz rano tiez poslala muza pre ten espumisan, uvidime ci zaberie lebo mam dojem ze u nas je problem so zaludkom a nie s crevami ale vlastne neviem. Ten vysev je aky? Nie su to take drobne zlte gulicky ako keby akne? Lebo to su vraj normalne a netreba na to davat nic.

shira_
17. jan 2011

@f1 no už som dala malého do babyvaku podla návodu, aspon približne, aj podla tvojho obrázku. najprv som dala hlavičku hore, nech kuká, ale po minúte mu začali padať oči tak som mu dala vyššie tú látku okolo hlavy a zosunula som ho trošku naležato, okamžite zaspal. moj má na polovici tváre a na čele také vyrážočky ako krupicu, aj šupinky. už to má 3 den, po kúpaní horšie, červenšie. som sa bála že to je ekzém, lebo ja som mala, aj občas mi ešte vybehne, aj mám alergie. ale myslím že som len niečo zjedla, asi to má z tej čokolády čo neviem odolať 😝 nedávam nič na to, len excipial aby tam nemal tie šupinky. v stredu máme poradňu uvidím čo povie dr.

shira_
17. jan 2011

nemáme žiadnych plyšákov na nácvik baby vaku tak som musela na ostro... netere majú aspon bábiky ale 150km daleko 😀 dnes v noci malý krásne spal aj papal, iba sme v polospánku nakŕmili, na cecku už zaspal a len som ho opatrne položila. muž ani raz nebol hore v noci, čudoval sa. a my sme papali 3x v noci, ani nevedel o tom. keby vždy tak bolo. ale to preto, že včera bol okrem jedného popoludnajšieho spánku celý den hore. ešte že sa mi podarilo poobede zaspať s ním. no ráno mal chudáčik asi kilovú plienku 😒 nechcela som ho v noci prebalovať, to ho dosť preberie. tak sme len o 22.00 a potom až ráno.

kvojtanikova
17. jan 2011

@shira_ hej ani ja v noci neprebalujem len vtedy ked pocujem ako sa vykakala. My mame noci zatial tiez celkom fajn, uz sme si rozdelili izby - stary je s malym v "chlapcenskej" (detska izba) a my s Barcou sme v "dievcenskej" (spalna). Takze sa vecer kazdy len zavrieme do svojich izieb a pekne spime. A ked je mala hore, chlapi to ani nepocuju, iba ked fakt velmi vresti ale to ona vacsinou v noci nerobi. Nam lekarka predpisala na suchu pokozku nejake Oilatum Emolient ci co to sa jej da do kupela a uz sa tolko nesupe. Stale ma sice supiny na ruckach, tak jej cely cas musim davat rukavice, ale nozicky uz ma lepsie. Chuda, sak ked som ju predtym rozbalila tak bola cela postel "zasnezena" co to z nej padalo ako keby mala psoriazu 😒
Inak co sa mna tyka, ja uz fakt nechapem. Teraz som zase zacala krvacat ci co, je to mozne aby som uz 2 tyzdne po porode mala kramy? A boli ste uz u svojej zenskej kvoli tomu papieru co Vam dali na UPSVaR o priplatok k prispevku? Lebo teraz neviem mam tam ist po 4 tyzdnoch potvrdit papier a potom zas o 2 tydzne na kontrolu po sestonedeli alebo ako? Ci staci tam ist o tych 6 tyzdnov a rovno to potvrdit? Nieze mi ten priplatok prepadne. Zas na druhej strane sa mi nechce bohvieako po doktoroch chodit stokrat ked malu v takomto pocasi este ani nemozem zobrat so sebou do kociara...

adupal
17. jan 2011

Ahojte. Máme dievčatko Dianku. Narodila sa 31.12.2010 o 23:10. Merala 50 cm a vážila 3690g. Pôrod som mala ťažší, ako pri prvom. Za 2 min. polnoc ma museli dať do narkózy, lebo som nemohla porodiť placentu, tak mi ju museli vyberať ručne. Ale aspoň som necítila šitie. Tak som prespala oslavu Nového roka.

marika1977
17. jan 2011

@shira_
@kvojtanikova
@feb13
@f1 ahojte dievcata...nic nestiham,v rychlosti som si vas precitala....no moja mala papa ako vysavac...mne v cicikoch neostava nic a tiez sa rada zabava ze ket velmi tecie vypluje s pusky 😀 😀 😀 my spinkame cez den,teda malinka,lebo ja si to akosi nemozem dovolit...asi 2-3xpo 2hodky ale poviem vam,okolo 9tej vecer mam uz dopredu stresy...mala mi vrieska a nevie zaspat niekedy az do 2hej rana...predvcerom to bola katastrofa,to aj muz lel somral nech snou nieco vymyslim aby bola uz ticho...vcera to bolo lepsie.....nechapem...vykaka sa vyprdka je v cistom na cecku a rukach aj tak vresti....no bany vak uz statocne pouzivame 3ti den,len v nom je relativne kludna vecer...cez den je dobrucka ani nerevka a vecer po kupani hodku pospi a ked sa zobudi zacina peklo...co to moze byt? neviete mi niektora poradit???som s toho uz dost vycerpana...je to hamba ale ani sprchu som 2dni uz nestihla bo mala je kludna len u mna...darmo ju dam muzovi...nechapem 🤐

koriatko
17. jan 2011

@f1 ahoj, mne odporucila doktorka kalciovú masť... a má to už lepšie od kedy potieram 🙂
@shira_ aj Filipko mal dnes asi kilovú plienku, tiež som ho celú noc neprebaľovala, ale to preto, že dnes zlomil všetky rekordy a spal úctihodných 7 HODÍN !!! 😀 normálne som neverila, keď som pozrela na hodinky - od 21.00 do 4.00, potom sa napapal a pekne spinkal ďalšie 3 hodky.. Spravil mi veeľkú radosť :D
Inak, už je to v pohode, už je celkom dobrý, aj lepšie spinká, aj cez deň, hlavne vonku na prechádzke, ale aj v noci je to tiež dobré, papáme väčšinou len 2 krát...
@kvojtanikova tie šupiny za chvílku zmiznú, aj my sme sa šúpali a ani som na to nič nedávala a za pár dní mal peknú novú pokžku... To krvácaš zasa, nie ešte stále? Nie je to ešte čistenie? Alebo žeby už kramy?
Ja som pôvodne chcela ísť až po tých 6 týždňoch, nech mi rovno potvrdí ten papier, ale asi pôjde zajtra len manžel, nech to máme čím skôr, mal by dať aj jemu potvrdenie, nie? Alebo pôjdem radšej s ním? Ale podľa mňa môžes si to dať potvrdiť až keď pôjdeš na kontrolu, keď sa ti tam nechce trepať skôr...
@adupal gratululujem k malej a prajem veľa zdravia... Stihli ste to tesne 🙂 Aj mňa dávali do narkózy, ale kvôli šitiu... Ja keď som počula, že ma idú uspávať, tak som sa normálne potešila, že nebudem nič cítiť, lebo z toho šitia ma už išlo poraziť 😒
@marika1977 no neviem, asi ju večer bolí bruško, alebo čo... keď všetko ostatné je v poriadku, aj u nás to tak pár krát bolo, že reval a nikto nevedel prečo, ale to cez deň... Dúfajme, že je to len prechodné obdobie a prejde ju to 🙂

f1
17. jan 2011

@feb13
@shira_ presne ako pises. ma vysev na tvaricke a hlavne rano po noci ich ma cervene , ale potom cez den ich vydno , ale cervene niesu. tie zlte sme mali len 2.
aj ja davam excipial na cele telicko. aj denis ho mal,pretoze ked mal 2 roky mal ekzemiky, ale teraz uz len sem , tam. je to velmi dobry kremik- mliecko.
@marika1977 u nas pri denisovi zabralo, ked ho isla ponosit na rukach lucia. sku to aj ty. a nema pmyleny den s nocou? mne dominik spinka hlavne vecer a cez den tak po 1 hodke 2x, to o 10tej potom v kociku von 2 hodky , zasa o 15 tej hodku alebo von 2hod. potom vecer o 18 tej hodku potom kupem a zaspava tak o 21 medzi tym spinka takym mikrospankom. podriemkava.

f1
17. jan 2011

@marika1977 pri deniskovy som to musela vydrzat do 3 mes.,ale ten mi v noci spinkal, len cez den bol na mne doslova prisaty. az som z toho plakala. ale este v porodnici mu zistili ze ma malo cukru v krvycke, tak som mu musela davat glukozu a vtedy bol taky kludny 😅 ako keby to nebol on. aj na domou nam dali.a ked som isla do poradne, vzdy som mu kusok striekla. 😅 lebo som sa uz za to hambila. 😒
asi to budeme musiet pretrpiet do 3 mes. ako vydis aj dominik mi spava najlepsie v kociku von. doma je to onicom. dokonca uz aj baby vak sa mi zda, ze mu je maly na spanie 😉 😕

barchee
17. jan 2011

@marika1977 mne takto v noci malý plače teraz asi dva dni a ukľudní ho keď si lahnem na posteľ, dám si ho na hruď tak, že sa mi opiera rúčkami o prsia, on si začne díhať hlavičku a kuká s vypleštenými očami 😀 😀 musím ho tak nechať aj pol-trištvrte hodinu, potom sa unaví od toľkého tréningu a keď už zatvára očká, šupnem ho do postieľky, dám dudulu - sa dudaním ukľudní, dudulu potom vypluje a drichme ďalej 🙂 on mi teraz začal pozerať po všetkom - hlavne večer, keď už je prítmie, vtedy oči vypleštené a len dvíha hlavičku a kuká okolo seba a popritom si brble 😀

gilly
17. jan 2011

ahojte baby,
mate niekto skusenosti stymto: maly (necelych 7 tyzdnov) mi vydrzi papat aj polhodinu, ked ho medzitym chcem dat odgrgnut tak reve ako tur, po kojeni zaspi mikrospankom na pat desat minut, nechce si vobec grcnut a potom strasny rev. kope rukami nohami puci sa a reve a reve a reve, niekedy sa ani na rukach nechce ukludnit. Co to moze byt? dost casto potom aj vygrcka nieco co spapal, nasledne vresti ze chce opat papat, na prsnik sa vrhne akoby vobec predtym nepapal - potom jasne ze ho boli brusko... ako z toho von? postielku ma vypodlozenu trosku - myslite ze treba vacsi uhol? alebo?

okrem toho mam pocit ze velmi malo spinka - za celych 24 hodin len nejakych v priemere 12-13 hodin a aj to vecer kym zaspi robi strasny cirkus a predtym je aj pat sest hodin hore bez toho aby zaspal. Vsade pisu ze dieta by nemalo byt hore viac ako dve dve apolhodiny v tomto veku, ale ako ho donutit aby spal? a hlavne ako to mam spravit vecer?

marika1977
17. jan 2011

@gilly tak ty mas ten isty problem ako ja 😒 presne tak sa sprava aj moja mala,len s tym rozdielom,ze asi viacej spi a hore dokaze byt tak max 1,5-2hodky...neviem vobec co to moze sposobovat ze nam taky cirkus robia a to ja mam uz 3tie...no starsie mi toto vobec nerobili...zajtra idem na poradnu tak sa spytam dokiho co to moze sposobovat a dam ti vediet.
@f1 myslym ze nema vymeneny den z nocou...ona mi potom od polnoci alebo 1nej pol2hej ako kedy,spinka vkuse s prestavkami na kojenie niekedy az do 11tej doobeda..a ked sa zobudi,je to anielik je zlatulinka brblika si pozera okolo seba usmievka sa aj v postielke s plysakmi vydrzi komunikovat aj pol hodku...len po 9tej vecer je neznesitelne nervozna...to ako by bola unavena a nie a nie zaspat,len take 10min.driemoty potom zas zarevka a place...kde tu si grcne a zas pyta papat...zajtra sa na to popytam dokiho...teraz uz spinka 3hodky 😉
@koriatko aj ja si myslym ze to vsetko sposobuje brusko..akoby sa nevedela poriadne napapkat ci co...vkuse taha potom si grcne a vresti kym jej zas nedam cicik a takto dookola z 10min.prestavkami co zadriema aj 4hodiny kym uplne nezaspi...uz rozmyslam ci mi nechybaju nejake vitaminy alebo co...ale ak ano,tak potom preco to nerobi cez den?

nya
17. jan 2011

Ahojte, prisla som vas rychlo aspon pozdravit 🙂

...preboha ako to robite, ze stihate aj konika aj babo??? 😀
Moja Lia spinka skoro celu noc, ale za to je cely den hore, tak nic nestiham.

marika1977
17. jan 2011

@barchee to som skusala aj ja a raz to zaberie raz nie...len ja som taka unavena ze ked si ju tak polozim a dam sa do polosedu na postel hned zaspim a bojim sa ze ju pustim a spadne zo mna...jednoducho tak nevydrzim snou ☹ to bud len sedim a place alebo chodime po dome a ked uz nevladzem na ruky dam ju do klokana,,aj zaspi ale akonahle zmeni polohu hned je hore...no ja len teraz viem,co to je placlive dietatko 😝 a to som uz 2vychovala...oni boli anieliky oproti emke 😨

marika1977
17. jan 2011

@nya moja teraz este spinka tak vyuzijem 😀 a uz tiez utekam do sprchy 😀

gilly
17. jan 2011

@marika1977 ja tiez idem zatjra do poradne, tak som zvedava ze ci budu mat nase dokiny rovnake nazory... teraz mi tu spinka asi hodinku ale v takej krkolomnej polohe, az sazase bojim aby si nepokazil chrbatik.... no ja nechapem tie deturence, v pdstate spat chcu ale kym to spravia no des. A ten nepokojny spanok co ma, ani sa nedivim ze sa nebudi s usmevom...
ja mu davam este aj kvapky na brusko, na zaciatku som mala pocit ze to pomahalo, teraz uz asi ani nie..no neviem...

gilly
17. jan 2011

pocuvajte, a nepomohlo by malemu key som mu dala nejaky cajik alebo cistu vodicku trosku aby sa mu to trosku pomiesalo v zaludku, ze by tam nemal len mliecko? maly je plne kojeny...

zuzkaznr
17. jan 2011

Ahojte. Dnes sme boli v poradni a mala ma 4590g,za dva tyzdne pribrala 500g 😀 Doktorka mi hovorila,ze ked lezi na brusku,tak by mala uz dvihat a udrzat hlavicku,ale malej sa to nejako nedari. Ako su na tom vase deturence? Trosku som ostala prekvapena,ze niektore nemenite cez noc plienku. Ja jej vymenim vzdy ked sa zobudi. Je ale pravda ze to ju preberie a niekedy sa jej potom nechce spinkat. Fakt jej to nemusim menit tak casto?
@kvojtanikova ja som tiez uz zacala krvacat,sice po styroch tyzdnoch,ale vraj je to uplne normalne,to uz zacinaju zase kramy ☹

feb13
17. jan 2011

@zuzkaznr @kvojtanikova mozu to byt kramy, ale vraj tieto cykly su anovulacne, aspon tak som niekde citala

@marika1977 No s tym vecernym zaspavanim to bolo hrozne aj u nas, rev od osmej do pol druhej a tak... nakoniec som dosla na to, ze byval hladny... ja som si myslela, ze ked som nakojila tak hladny nemoze byt, ale moze. Lebo vecer sa tvori menej mlieka ako rano, aj ked mastnejsie aby sa babatka lepsie najedli pred spanim, ale mojmu aj tak nestacilo. Tak teraz mu striedam prsniky aj viackrat za sebou.

@gilly Moj malysi tiez nevie dobre odgrgnut v poslednych dnoch, potom ho tlaci zaludok, vtedy je mu dobre len na mojich pleciach, ako nahle ho polozim tak vresti. Riesenie len hladam, zatial som mu tiez zvysila pod hlavickou a kupila som si espumisan, tak uvidime.

79zuzana
17. jan 2011

ahojte maminky.. tak ja vas obdivujem, kedy to vsetko stihate pisat... ja vas vacsinou s malou na pleci precitam, ale nepisem, lebo s jednou rukou je to dost pomale 😀 .... teraz sa manzel zbalil aj so Zuzankou a kocikuju sa, aby som si konecne po nekonecnych mesiacoch mohla zafarbit vlasy. Inak sa nam dobre dari. Zuzanka je dobre dietatko, v noci vacsinou spinka od deviatej vecera do siedmej rana s prestavkami na papanie, ale papa len takych 10 minut a znovu spi. Uz sme vsak aj mali noci, ked od tretej rana do siedmej s nami cvicila a hojdali sme ju na rukach a spievali polhodinu ja, polhodinu ocik 😀 😀 😀 Stale ju plne kojim a pekne pribera. Uz ma 5400 gramov.

@zuzkaznr Aj ja uz prebalujem len raz v noci. Vlastne az nadranom okolo piatej. dnes som malej menila plienku az celkom rano, lebo som nechcela aby sa zobudila a plienocka to vydrzala 🙂 Ak ti malicka nekakala v noci, tak nemusis menit plienku pri kazdom kojeni. Ja som to robila pri prvom synovi a bolo to zbytocne, akurat ze sa zobudil a bol problem ho znovu uspat. Inak ked ju dam na brusko tak si zdvihne hlavicku a toci s nou zo strany na stranu. Pred par dnami uz zacala aj pozorovat babiku, tak jej bracekovia maju ohromnu radost a pohybuju jej s babikou zo strany na stranu a ona sa otaca a usmieva. Vcera sa mi prvykrat prevalila cela na bok... skoro som odpadla, lebo mi lezala sama na stole 😨 Ale zase kazde dieta je ine. Moji chlapci sa neprevalovali, nedvihali hlavicku, sedeli az na 9 mesiacov a chodit zacali az na 15 -16 mesiacov. takze si z toho nic nerob. Vsetko ma svoj cas.

@gilly neviem ci je dobre davat tak malemu babatku cajiky. sice su aj take co mozes davat od jedneho mesiaca, ale ked pises ze tolko papa, tak by toho mal mat dost. S tym spinkanim... ani nasa malicka velmi nespinka cez den a vydrzi byt hore aj tri-styri hodiny... som rada ze spinka v noci, tak cez den mi to nevadi.. akurat, ze nic nestiham 😝 😝 😝

andrea0903
17. jan 2011

@gilly my davame cajiky tiez len druhy tyzden ale iba odvar s pigi caju alebo prevarenu vodicku skus trolilinku davat s lyzickou ked das vela ze sa nahlta tak sa maximalne tak pokaka ze az 😀 😀 😀 a nechce drobcek spavat ani v kociariku?

silvia1124
17. jan 2011

ahojte ma niekto skusenost so Sunarom?malej som zacala davat sunar a teraz ju neboli brusko ale ked kaka tak ma taku hnackovu stolicu a teraz neviem ci je to dobre alebo nie.ked papala ine mliecko tak kakala normalne ale mala bolesti bruska.

barchee
17. jan 2011

@gilly ja dávam feniklový čajík - ten instatný od hipp - keď menej prdká, aby sa vyprdel 😉 inak nedávam nič, len mliečko 🙂
@zuzkaznr nemením plienku pokaždé, skontrolujem, či má moc cikanú alebo pokakanú, niekedy cez noc musím vymeniť, niekedy nie 😉

Rišinko dvíha krásne hlavičku 😵 aj keď je na brušku, aj keď ho si držím na prsiach...a to je narodený o 4,5 týždňa skôr 😅 predmety ešte moc nesleduje, len tváre si začína prezerať a reaguje na hlas čo sa mu prihovára - otáča hlavičku a pár sekúnd sa pozerá na kolotoč nad postieľkou , a ešte sleduje svetlo - keď je už prítmie, tak sa otáča za lampou 🙂 Cez deň spinká krásne a navečer je aktívnejší zhruba do 1-2 rána a potom zaspí konečne 😝

barchee
18. jan 2011

ahoj baby 😉 dnešná poradňa - 3220 g 😀 že má krásne šunky pod bradou 😝 len máme herniu pupíku, tak musíme ísť na chirurgiu a budeme musieť pupčok prelepovať asi - je to že z nedostatočne pevných brušných svalov a keď sa pučí, tak si vlastne pupok vytláča. No a na to pučenie - že sú to prdíky a máme dávať espumisan, takže nič nové 😉

vera1132
18. jan 2011

ahojte, v piatok nas čaka rengen - či budeme na široko baliť alebo nie. Nechame sa prekvapiť.
dnes mame 3 tyždne 🙂 a čím je drobček väčší tým má väčší apetít 🙂
kolko vašé babätka spapkajú ?

shira_
18. jan 2011

@marika1977 ani ja nejak nestíham. nemá tvoja malá tie koliky? píšu o nich že nemajú ani príčinu ani riešenie, len sa snažiť bábo ukludňovať a uspať všetkými možnými spôsobmi. inak ja mám opačne s tým papaním a grckaním, malý spí poobede a večer perfektne, prvé nočné kŕmenie cca 1 alebo 2.00 v pohode ale potom to druhé už nad ránom býva problém a potom ráno a doobedie je to des. dnes som mala o 3.30 záchvat zodpovednosti, že idem dať malého po papaní odgrgnúť na pleci, on inak tú polohu málo kedy znesie. no tak som si ho prebrala a rozrušila, ani si negrgol, takže zbytočne a potom som ho išla ešte prebaliť, to už som ho úplne prebrala. potom som ho nemohla uspať do pol šiestej, až kým som nezobrala zavinovačku a nestiahla napevno. dala som ho do postielky a nechala tak. za chvílu spal. ale o siedmej hore, napapal sa, o pol deviatej zase hore, išla som prebaliť tak sa mi zgrckal, nechcel mi jesť a už sme v jednom kole, prikladám a spí 15min a zase dokola. zase som si nedala povedať a dala ho odgrgnúť. akurát čo mi hodil šablu do výstrihu a dostal štikútku ako hrom, lebo nemá rád ked ho po jedle naťahujem. takže zase som dala cicku 😝 spal 10min 😠 lebo to sa nahlce len toho riedkeho mlieka. iba čo mu je potom zle. kašlem na to dostal hrazdičku s hračkami a búcha ručičkami do nich. aspon nie je až taký mrzutý.
@zuzkaznr plienka by sa mala meniť ale úprimne ja na to v noci kašlem lebo je to katastrofa vždy. prebalím okolo polnoci, poriadne natriem riťku a potom cca až o 7.00. a to má chudák dobre naložené. ked ho prebalujem v noci tak má reflux a to mu ani nohy nedvíham, len tak podsúvam.. potom štikútka, plač, nechce piť, nechce spať proste des. ked ho nechám na pokoji, len hned ako sa začne budiť nakŕmim, krásne sa naje aj zaspí, len ho opatrne preložím a spí dalšie 2,5-3hod. ked to urobím takto, nikdy sa mi ani nedogrckal ani neprebudil.
@kvojtanikova oilatum dávam, kožu má krásnu, to len tá tvárička je taká horšia. ale asi to bolo z jedla, dnes už to tam skoro nemá. včera som bola pre potvrdenie u dr. len medzi dverami, na kontrolu pojdem až po šestonedelí. už aby sme dostali ten príspevok, čakáme ako supy. zajtra potvrdíme u detskej a potom zanesieme žiadosti na úrad.