icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

larmimi
20. jan 2011

@nya no..ja som povedala ze keby chcem iba kojit, tak si rano ani nemusim vyzliect pyzamo a len lezat a krmit cely den 😀 ale su mamicky co nepovolili a potom sa to zevraj ustali..ze sa z toho najedia..ale trva to niekedy aj mesiac..ja neviem..myslim si ked neprsi aspon kvapka 😉 😉

kvojtanikova
20. jan 2011

@larmimi ja si tiez myslim ze ked mozes aspon trochu kojit tak je to fajn, aj pre ten blizky vztah s dietatkom aj pre dobre mliecko. Ja som maleho takto kojila 17 mesiacov - iba prve 2 bol plne kojeny a potom sme dokrmovali Nutrilonom lebo mal reflux a popritom si cuckal ked sa dalo.

larmimi
20. jan 2011

@kvojtanikova no lebo inac by to nemalo ani vyznam, ze ? aspon trosku imunity od maminky 😀 ale vidim uz na nom ze sa mu nechce niekedy prisat...a flasku schmatne hned...co uz, je to pohodlnejsie

kvojtanikova
20. jan 2011

@larmimi mozes mu este odstriekavat a davatv do flasky alebo skus zohnat taku flasku co ma cumlik podobny cicke, taky spicaty...

larmimi
20. jan 2011

mozem vitaminy centrum pri kojeni ?

kvojtanikova
20. jan 2011

@larmimi to by si mala jest centrum materna ci ako sa to vola. Radsej sa spytaj v lekarni. Ale inak si myslim ze ani obycajne centrum vitaminy nemozu babatku uskodit, ved tam su len odporucane denne davky.

kvojtanikova
20. jan 2011

@larmimi a prosim ta napis co vsetko si obliekla babatku ked ste isli von. My by sme uz tiez hrozne chceli ist ale som sa este bala ked je taka mala a vonku nie je bohvieako. A ako dlho ste na prvykrat boli vonku?

vera1132
20. jan 2011

@kvojtanikova aj ja by som brala krštini rychlo mať za sebou. ale tiež sme sa ešte neboli opytať.
Aj ja chodim malého furt kontrolovať či dýcha. Neni to sranda, aj v noci sa zobudím a kontrolujem.

vera1132
20. jan 2011

@marika1977 my nemame kedy isť za fararkom. ale väčšinou babatka krstia tak v tretom mesiaci života, ne?

kvojtanikova
20. jan 2011

@vera1132 to zalezi od teby kedy ho chces dat pokrstit. Vacsinou sa caka kym prejde sestonedelie, aj kvoli infekcii matky a tak, lebo to sa vacsinou zide cela rodina a dakto moze mat nadchu alebo virozu. Aj kvoli babatku aby neprechladlo v kostole take celkom malicke. Ale fakt myslim ze to nie je nejako urcene, proste ked sa rozhodnes ho pokrstit, tak ti ho pokrstia. Nemusis cakat do 3 mesiacov ked nechces.

vera1132
20. jan 2011

@kvojtanikova ved to, a zaleži od krsních kedy majú čas 🙂

larmimi
20. jan 2011

@vera1132 presne...ti nasi maju cas zrovna iba prvy a druhy marcovy vikend tak sme to dali na piateho marca..dufam ze bude pekne pocasie 🙂
@kvojtanikova mam doma len tie centrum tak by bolo dobre keby sa mohli nemusela by som kupovat tie materna..lacne to nie je 😒
no, boli sme asi 3/4 hod. a bolo teda sychravo hnusne...ale dala som mu body kr.rukav, dupacky, nohavice tenke, svetrik,strikovane ponozky, zimny overal a este fusak...a veru nebol ani spoteny...

kvojtanikova
20. jan 2011

@larmimi dakujem. Si ho teda riadne naobliekala, ale vidim ze aj ja to tak urobim. Ja som mala prveho v septembri a vtedy bolo krasne +15 C tak som sa vobec nevedela teraz prepnut do takejto zimy. No ale zacat treba, ved ju nemozem drzat doma do jari.

nya
20. jan 2011

@larmimi
Ja by som chcela plne kojit hlavne preto, ze v detstve som mala atopicky ekzem (aj teraz sa este obcas objavi) a mam obavu, ze sa prejavi aj u dcerky. Pediatricka povedala, ze lepsie sance, ze to nedostane su, ak ju budem kojit. Tak sa snazim, ale presne ako hovorite, po flaske skoci hned, ale prisat sa jej niekedy nechce vobec. Ja si aj odsavam, ked uz si to sama nevytiahne.
@kvojtanikova
Hovoris, ze sa da takto fungovat aj dlhsie? Ja sa obavam, aby mi mlieko neodislo uplne, ked len takto ciastocne kojim. Tak rada pocujem, ze ty si takto fungovala 17 mesiacov. 🙂

larmimi
20. jan 2011

@kvojtanikova presne, ja som sa tiez citila tak 'divne' ale treba ist raz, druhy krat...a potom to uz bude ako na pase 😀 ale dnes je krajsie ako vcera...no treba mysliet na to ze taketo male deti sa nevedia zahriat...ja som mala tiez prvu dceru v marci...a to isla len pod dekou v svetriku 😀

vera1132
20. jan 2011

@larmimi už celkovo by mohlo byť dobré počasie.

larmimi
20. jan 2011

@nya no ale to odsavanie to je makacka, ze ? 😀

nya
20. jan 2011

@larmimi
no tomu ver, tak ale co mam robit ked mala mi uz zlenivela 🙂

f1
20. jan 2011

@vera1132 my budeme krstit, ked bude maly chodit a utecie s kostola 😀 😀 😀 😀 tak sme krstili deniska. a dominika asi v maji.

f1
20. jan 2011

@kvojtanikova malemu na tie vyrazky (vysev) v lekarni tekuty puder. vcera som mu natrela tvaricku a rano ju mal omnoho horsiu. ja si myslim ze tie vyrazky su z toho , ze im do vlaskov zacinaju ist tie supinky (tie zlte) a asi z toho to je. ked malemu umyjem vlasky, tak po hodinkeuz citit, ze mu masneju, dokonca uz ma aj supinky. 😖
@marika1977 malemu som 2 dni nedala celu davku espumisanu a hlavne pred spanim som mu nedala, tak to vnoci sa vrtel pucil, neplakal, ale bolo to hrozne. vcera som mu uz dala celu davku pred spanim (vecer) a spinkal pokojne. 😅 a ty co , emka uz ok?

ivona2010
20. jan 2011

@marika1977 no ked som prisla na prijem a stale nič ešte som chcela ist domov 🙂 chcela som aby to šlo bez vyvolávačky, som si myslela, že prídem a rýchlo porodím a to čo som prežívala som vôbec vôbec nečakala

f1
20. jan 2011

@kvojtanikova oprava : omnoho lepsiu mal tvaricku. 😎

f1
20. jan 2011

@larmimi ja som citala clanok, myslim ze to bolo v mama a ja: profesionalna mamicka mala male babo (kvazi adoptovane) a zacala si ho prikladat, a po nejakom case sa jej mliecko spustilo a potom to babo plne dojcila. 🙂 🙂

f1
20. jan 2011

@larmimi ta flasa alebo cumlik ma AVENT je uplne na konci siroky a ma malinkate dierocky skoro ich ani nevydno. aj denisko si zobral jedine avent, musel "tahat" a mal uplne otvorenu pusinku ako pri cecku. 🙂 a dokonca nemal ani koliku.

larmimi
20. jan 2011

@f1 mame avent.... 🙂
@nya no prave pred chvilou sa zobudil a ja som mala klud cas , tak ze ho nakojim pekne pri telke, a 10 min. plakal a uhybal sa ciciku.,...skoda ☹ tak potom strasne plakal ze som mu dala bebu....ale to je moja chyba, bola som malo trpezliva a teraz ma to mrzi....skusim mu aspon odsat..

kvojtanikova
20. jan 2011

@larmimi neboj sa zvladnete to, uvidis ako dlho to pojde, a ked uz nebudes vladat, netrap sa, miliony deti vyrastli na umelom mlieku. A tiez neviem ci s tym atopickym ekzemom ako pise @nya to pomoze, ale drzim palce. Nas maly ma aj napriek takemu dlhemu kojeniu alergiu a nabeh na astmu, musime denne inhalovat kortikoidy a papa Zodac kazdy den. Odsavacka vam pri kojeni dost pomoze, ja som si odsavala aj napriklad ked sme boli na wellness vikende, maly bol u nasich, oni ho cely cas krmili Nutrilonom a ja som si na hoteli odsavala aby som neprisla o mliecko. Stary to potom vypil 🙂 🙂 🙂
Tak sme dnes boli prvykrat na prechadzke. Dost fukalo tak sme boli len asi 30 minut a dobre, lebo ked som prisla domov, zistila som, ze mala ma studeny overalik aj pod nim nebola bohvieaka tepla, a to mala aj fusak, lenze ja mam taky stary kozusinovy fusak a ten asi dobre nedolieha na take male babo, asi jej to podfukovalo. No dufam ze neprechladla ale sak boli sme ozaj len polhodinku. Takze dalsia prechadzka sa odklada az kym nebudeme mat riadny fusak ☹

larmimi
20. jan 2011

@kvojtanikova neboj, aj moj fusak bol studeny, zrovna dnes som si to vsimla 😀 ale ked som vopchala dovnutra ruku tam bolo teplo...ja som dnes odsala 20ml 😅 ale potom som si maleho aj prilozila a trosku cucol..tak to nezabudol 🙂 🙂
fakt to tvoj muz vypil ?? 😉

larmimi
20. jan 2011

@kvojtanikova inac tvoja mala sa narodila 3teho ? moj 4teho..aka tesnotka 🙂 🙂

nya
20. jan 2011

@larmimi
ako by som o sebe citala, uplne presne to iste sa deje aj u nas 😀

shira_
20. jan 2011

@kvojtanikova my máme fusak z ovčieho rúna a tam veru moc nemôžem naobliekať, to je chudák celý spotený. takže punčošky, body s dlhým, na to flisové dupačky, nie zimný overal. potom už len sveter a dve čiapky. celý do fusaku, potom samozrejme kryt na kočík. malý je úplne teplučký ked ho vyberám, aj ruky má teplé a bývame tak max. hodinku, ja viac nevládzem chodiť. 😝
@larmimi my sme po 2týždňoch kŕmenia iba avent fľaškou a odsatým mliečkom prešli na úplné kojenie, poradila laktačná ako ho priložiť. on mi úplne odmietal cecek ale ona ho priložila a začal piť. samým nám to potom nešlo, bojovali sme strašne, je to hlavne na psychiku ked malý plače. len musíš vydržať a zabudnúť na fľašku. ked mi laktačná ukázala ako ho dať a že to ide aj tak, už som sa nechcela vzdať. po 24 hod. to bolo o 100%lepšie a potom stále lepšie. ked začal piť z prsníka, začalo sa mi tvoriť mlieko omnoho viac, až moc 😕