V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
inak citrusy som jedla v tehotenstve na kilá, v porodnici po porode nám normálne dávali a aj od vtedy som jedla, bez problémov. ale už nie na kilá, ale samozrejme striedmo. ja jem aj čokoládu 😒 okrem zeleniny na k a jabĺk, šošovice, hrášku jem všetko.
este sa chcem spytat, baby co davate Bebu 1 HA...dokedy sa dava beba1 ? a odkedy beba2 ? 😅 a mozem zarobit aj 30ml s jednou odmerkou ci musi by zakazdym 90ml aj ked viem ze to nevypije..dakujem za odpoved !! 😉 🙂
@larmimi cokoláda by sa vraj nemala, ale ja ju tiež jem, inak sa nedá žiť 😀 kukurica dopadla úplne bez problémov, bonduelle z konzervy... môžeš zamiešať aj 30ml tej beby, tolko kolko treba, neplytvaj zbytočne, UM je drahé. Beba 1 je až kým nezačneš dávať príkrmy, až potom beba 2 (cca od 6 mes.)
@larmimi vsetku UM su 1 tky do ukonceneho 6.mesiaca a dvojky su od ukonceneho 6.mesiaca bez ohladu na to ake mliecko davas...a stale musis urobit tych 90ml aj ked to nevypije inak bude mat problemy z bruskom, dalej nikdy uz po dvoch hodinach nedavaj pit to nedopite mliecko rozptyl medzi jednotlivymi davkami musi byt minimalne 3 hodiny skor nie a nikdy ho neohrievaj ked uz je odstate
@andrea0903 fíha, prečo 90??
@shira_ nechcem aby si sa hnevala ale
@larmimi musi robit to UM ako je napisane na krabici nemoze davat menej ani viac vody alebo odmeriek nejde tam totiz o to kolko vypije ale o sytost vies? ja mam vsetky tri deti na UM aj nam to ide riadne do penazi ale uz s tym nic nenarobime musime vydzrat kym nezacneme prikrmovat a my to mame uz len za mesiac a pol 😀
@shira_ mne moja tiez nevypije furt celu flasku ako jej urobim davku ale keby som jej to riedila hociako nastali by velke problemy z bruskom hnacky vracanie dehydratacia nechcem strasit my sme to zazili ked mi raz doslo mlieko a skor nez som zdvihla rit ze najprv pobezim tak som si povedala ale co ved odmerka menej jej chybat nebude a chybala dokonca urobila take svinstvo ze sme skoncili v nemocnici 😖 to sa stalo pri najstarsej dcere
@shira_ vidis co si sa dozvedela ? 😉 😕
@andrea0903 dakujem moc za radu, veru ja som doteraz mu robila aj tak ze 30ml ked bol este stale hladny a tak...no vylievala som hned ani do chladnicky nedavam...no, tak teda odteraz len 90ml... 😉 dakujem !
a veru mame problemy s bruskom chudatenko moje...a to mu davam pred kazdym papanim infacol....joj, dufam ze sa to odteraz zmeni....
@larmimi nie je zac......my nedavame na brusko nic a to este popritom aj kojim....ak ma problem s kakanim vyluc vselijake feniklove a detske caje ako aj caje pre kojace matky daj mu po lyzickach prevarenu vodicku trosku popripade slaby odvar z pigi caju a nebudes musiet davat ziadne kvapocky a obycajna masaz bruska takisto velmi pomaha
@andrea0903 ale je jasné že musíš zachovať správny pomer podľa návodu, to je úplne jasné. ale to neznamená že nemôžeš urobiť dvojnásobok, polovicu, tretinu množstva. ale pomer prášku a vody musíš zachovať stále. o tom ja to vôbec nehovorím. ja dieťa nekŕmim Um ale odchovala som umelo šteňatá (viem že to nie je úplne ideálne prirovnanie) ale tam keď nedodržíš správny pomer, šteňa ti môže uhynúť po jedinom kŕmení kvôli tráviacim problémom. tam bola jedna odmerka na 50ml vody, ale je jedno či zamiešaš pol odmerky na 25ml alebo dve odmerky na 100ml. pomer musíš zachovať, celkové množstvo podľa potreby.
@shira_ no ved ano ja sa ani nehadam este to tak 😀 😀 😀 len predsa je to ine no......tak sa nehnevaj......u babätiek to ale takto zial nemozes keby sa to dalo ver mi ze aj mne by to pomohlo
@andrea0903 ahoj, ja len tak čítam, nekŕmim UM... ale nechápem, prečo nemôžeš spraviť polovičnú, alebo tretinovú dávku, veď na pomer je to presne to isté ako celá dávka... keď máš dať jednu odmerku do 50 ml, tak môžeš dať aj pol odmerky do 25 ml... je to presne to isté 😉 Načo robiť stále 90 ml, keď stačí 30... treba len zachovať pomer mlieka a vody - toť len moje logické myšlienkové pochody :D
A ešte jedna otázočka, viac krát si tu už písala, že žiadne fenikové čaje... nechápem, keď na bruško a tráviace problémy lekári odporúčajú práve feniklový čaj. Takže som ho doteraz pila, a aj malému som dávala. Priznávam síce, že som nespozorovala ani zlepšenie, keď som mu ho dávala, ale ani zhoršenie, proste, raz kaká a prdká ťažko, inokedy bez problémov, ale bez ohľadu na čaj. V každom prípade mi ho odporučili dve lekárky. Prevarenú vodu som ešte neskúšala, tak vyskúšam a uvidím...
@koriatko mne tiež radili feniklovy caj..ale potom mi Dr povedala ze aj s nim preba opatrne ,ze tiež moze vo vsacsom mnozstve babo nafuknut..a j som varila semienka nie tie instantne sladene caje.Ale ked boli brusko..mozes robit co chces..my sme mali problemy s kakanim az do kym nezacala normalne jest...Tak drzim s bolestami brusiel palce..
@larmimi a neskusala si espumisan..alebo..este jedno je na bolenie bruska...aj ked vsetky su na podobnej baze..
@koriatko
@andrea0903 Andrejka ma pravdu tiež som všetko vysadila aj čaje aj kvapky a moja malá je lepšia zmenu vidím a dám jej až ked bude mať problém s bruškom ,,,,,nebolieva teba brucho ked piješ ten fenikel čaj? mna bolievalo 😉
@kwetinnka
@imarikai
Veď ja som ho pila, potom som prestala - či nebude lepšie a teraz ho pijem znovu - zasa či uvidím nejaký rozdiel... A skúšala som aj čaj, aj semienka... Je to hrozné, takto robiť na malom, ale na druhej strane, robíme to len kvôli nim, inak nezistíme, čo je pre nich dobré 🙂 Ale ako som už písala, bez ohľadu na to, či som práve pila čaj alebo nie, raz mu to šlo "ako pomasle" inokedy sa potrápil. No nebolelo ma z neho brucho, to by som ho hneď prestala piť. Tak teda vysadím aj čaje aj kvapky a uvidím... a skúsim tú prevarenú vodu, keby bolo zle 😉 Bruško masírujem pravidelne...
@imarikai no
fenikel velmi naduva aspon moju urcite a nezniesla ho ani ked som ho pila ja ale to ani jedno z mojich deti brucho ma bolelo jak kona 😀 nam ak sa aj stane ze brusko zaboli urobim ten slaby pigi cajik a za 5minut je vsetko zle prec 😀 ja len sa riadim tym co robilo a robi mojim detom dobre uz niekolko rokov veci ktore im sposobuju bolest v strave vynechavam ale zas nie vsetky 😀
@koriatko ano ano ja viem znie to logicky aj mne to takto logicky prislo ked som mala prve dieta a potom ked sme zazili co sme zazili odvtedy si davam pozor nebudem zbytocne pokusat certa a zas viem ze to mojmu dietatu neublizi a je syte 😀 vies jak to kazdy mame iny nazor ine skusenosti ja to nikomu neberiem proste je to na kazdeho uvazeni ja som len pridala radu a nazor a tym aj vlastnu skusenost
@andrea0903 no práve ja nemám skúsenosti žiadne, len logicky mi to vychádzalo... Keby má moje dieťa problémy, tak samozrejme dám na rady a odložím logiku na bok 😀 určite by som ho nenechala trápiť sa...
A stým feniklom, nechápem potom lekáro, že ho odporúčajú (a okrem nich aj mamy a staré mamy...) veď to sa už muselo zistiť, že nerobí dobre... 😒 Dúfam, že aj ja čoskoro budem presne vedieť, čo je pre malého dobré a čo nie...
@koriatko no nasa pedina povedala ze ona nema rada ked sa to dava lebo to je silne ze lepsie je ten odvarik z pigiho alebo ta vodicka ja este zvyknem robievat domaci rascovy cajicek ked tie prdky strajkuju a potom mame Silvester v plienke 😀 😀 😀 ja tiez mam kopu kamaratiek ktore si ten fenikel a rozne detske caje s ich obsahom nevedia vynachvalit aj detickam im robia podla nich dobre len moje deti to zial nemozu a tak proste im nedavam skusila som nerobila dobre ta na co ich trapit 🙂
caute baby no my sme za posledne dva dni asi mali "rastovy spurt" ci co, mala v kuse vyvreskovala a na ciciku chcela byt kazdu hodinu, ale uz je to chvalabohu lepsie. Som zvedava ci aj daco vyrastla teda. S tym feniklovym cajom a cajom pre mamky - no musim to aj ja asi nejako obmedzit lebo pijem toho dost (malej nedavam, len ja pijem) a veru sa puci, tak uvidime co sa stane ked to skusim vysadit. Dnes som si bola u dokiny po Bioparox na mojho stafylokoka ale hned mi povedala ze to ma aj tak nevylieci len mi to mozno ten kasel utlmi. Cez den mi nic nie je, kaslem vzdycky len vecer. No a malej som sa bola pytat na to ocko a dali mi oftalmo-framykoin, ze mam davat rano a vecer, a Pamycon kvapky kazde 2 hodiny. Tak dufam ze to pomoze, lebo sa s nou bojim aj von chodit, co vzdycky ked sa vratim z vonku tak jej to hnisa este ovela viacej.
@andrea0903 ten rascový čajík robíš v akom pomere? koľko rasce a kolko vody? chcem vyskúšať...
@barchee na hrncek caju medzi prsty ako soli taku stipku nechaj to cele prevarit a potom scedis lepsia je drvena rasca
@kwetinnka nie, zatial len toto...ale ak sa nezlepsi tak vyskusam 😉
@andrea0903 inac aj ja ho kojim trochu...nemoze mu robit zle miesanie materskeho s UM?
ako sa robi ta masaz bruska?
no, s tými čajmi je to individuálne, treba vyskúšať. ja som raz mala problémy s bruchom a ktosi mi poradil feniklový alebo rascový čaj. lenže ja som dala toho asi veľa, mala som neskutočné kŕče v bruchu a vetry, veru aj mne bolo do plaču, čo som sa zvíjala od bolesti, nie to ešte takému malému bábätku.. teraz ich ale v pohode pijem-všetky možné čaje pe kojace matky aj feniklový instatný, a nie je ani mne nič, ani malému, naopak - ani jediný raz som nemala kŕče ani vetry, nič. a malý kaká a prdí v pohode... tak veru neviem. podľa mňa na to reaguje každý ináč a treba sa riadiť hlavne tým. ja ich pijem denne a nebudem radšej nič meniť, kým je dobre. keby bolo zle, hneď prestanem.
@kvojtanikova no držím palce nech ti to prejde, ja dávam malému už len kvapky z očianky a zatiaľ sa mi zdá že je to lepšie.. bojím sa toho preplachovania kanálikov, dúfam že sa tomu vyhneme 😒 ja teraz cez deň kojím tiež každú chvíľu, max. mi vydrží hodinu a pol. aspoň že v noci je pohoda- každé 3 hodiny.
@larmimi no my s tym problem nemame ale skus mu striedat ze ak mas este ake take mliecko ze mu das iba kazdu druhu davku UM a dieta denne take male moze vypit max.6 davok UM viac nie

@larmimi hovorí sa že do 6 hodín sa všetko prejaví. ja som neskúšala, kojím min.každé 3 hod. ale dnes som jedla kukuricu z konzervy, uvidím ale nemyslím že to bude tragické.