icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

zahrika
3. feb 2011

Moj maly vazi 6250g v 8mich tyzdnoch!!! Akoze nechapem, vraj vaha pol rocneho babatka.. no co uz, nemyslim ze je tlsty, skor dlhy a celkovo velky, a ked sa narodil ma 3750 a 53cm.. nechapem ako tak rychlo pribera..Davam 2/3 ciciky a 1/3 krmenia Bebu.

zahrika
3. feb 2011

@andrea0903 mate podobny rezim ako my.. zaspava iba v posteli vedla mna s cicikom v puse.. pred tym som sa trapila na fitlopte, nosila, cicik v puse popri tom a trvalo to aj 2-3hod kym zaspal.. no trapenie.. teraz to je lahke takto ked ho neprenasam,zaspi vedla mna,ale bojim sa ze si brutalne zvykne a potom co.. no co uz, treba si pomoct ako sa da 🙂

vera1132
3. feb 2011

@mamazuzu tak potom super, sme na dobrej ceste 🙂 včeraj ked sme boli na poradne tak sme važili 4732

marika1977
3. feb 2011

@kvojtanikova ja odsavam podla potreby...vadsinou hned rano ked sa zobudi a potom po kupani vecer ale bolo tak ze som aj 3x alebo vobec...kvapnem jej nasivin a po chvilke idu sopliky von jedna radost a uz mi mala koli tomu ani tak nevresti ako na zaciatku.radsej spoliky von ako by sa mi mala potom koli nim povracat ☹ ja by som asi zasla k ocnemu ked sa to nelepsi.
@f1 chudatko...mozno ma precitlivenu pokozku na tvaricke a to mu lekarka nic nedala na to?nebolo by dobre ist ku koznej?ked sa mu to nelepsi...aj u nas je to tak ze raz kaka vodave raz huste...to asi zalezi od toho co zjeme nie?ja ked som viacej jedla...varene jedlo...tak mi kakala huste oranzove a ked jem menej tak take do zelena a vadsinou riedke

shira_
3. feb 2011

@bebaa oprava: akurát sme boli dnes v poradni. váži 5890g 😀 😝 má 6 týždňov ale teraz už nebude rásť takto veľmi...

marika1977
3. feb 2011

@gilly to skoro kazde babo zaspava na ciciku...netreba oducovat,zbytocne by bolo malinke traumatizovane,ono uplne potrebuje citit matku a u nas tak isto ako u vadsine bab zaspavame na ciciku vo velkej posteli.ja som tak odchovala aj starsie...ved su to nase deticky tak preco ich stale kamsi odkladat 😀 a da sa dieta odnaucit od spania vo velkej posteli.nasa stredna zvykne s nami zaspat tak si vies predstavit 4vposteli ale prad tym ako sa ulozim aj ja ju prenesiem do jej postielky a tak si aj zvykla...kde tu este pride v noci knam a vadsinou taha zo sebou aj velkeho plysaka no tak potom to je len taky spanok ale da sa 😉 ...ja jem prakticky vsetko aj v obmedzenom mnozstve strukoviny a nevidim nejake problemi akurat ze ked si dam za tanier sosovice mala na druhy den paradne striela do plienky 😀

kvojtanikova
3. feb 2011

@marika1977 a myslis ze mozem odsavat aj castejsie ako pisala andrea? mne to pride ze jej musim odsat vzdy pred jedenim, lebo inak sa nenaje. nevie chytit cicku lebo potom musi dychat nosom a ked ho ma plny tak to nevie. Ja davam hypomer/physiomer, po chvilke odsajem, potom dam ten pamycon od dokiny, zase trosku potiahnem a ideme papat. No ale toto je tak kazde 3 hodiny (pamycon len 3x, hypomer vzdy) takze aj 8x za den. bojim sa aby som jej tu sliznicu v nose zas nejako nerozdrazdila, ale ona chuda hrozne chrci ked jej to neodsajem.

shira_
3. feb 2011

@zahrika noo, v osmich t. vás asi dobehneme 😀 ani mne sa moj nezdá tlstý, ale tiež dlhý. na tváričku nám dr. nič nepovedala, je to asi ok. riešili sme hlavne očko. a opakované skríningové testy sú negatívne chvalabohu.
@kvojtanikova no my máme zlé správy s očkom... zajtra preplachovať kanáliky... má to upchaté, nič nepomáha ☹
@marika1977 som čítala že stolica čisto dojčeného bábätka môže byť úplne hocijaká aj hocijako často, a je dobre tak či tak. moj teraz prestáva tak často kakávať, teraz mi napr. nekakal od včera večera. predtým s každým kojením. ale bruško nebolí, je to dobré. zatiaľ, poklopem... aspon sa lepšie prebaluje, ked nie je zakaždým dokakaný aj na chrbáte 😀

kvojtanikova
3. feb 2011

@shira_ tak drzim palce. ja idem zajtra s malou na kontrolu co je chora tak uvidime co nam povie na oko. Uz to aj bolo celkom dobre ale teraz co ma sople je to zas horsie.

marika1977
3. feb 2011

@grenka ja tiez len kojim a mala pribera...najtucnejsiu som mala strednu ta mala vahu do 1roka vzdy aspon o kilo viacej ako ostatne deti a tiez som len kojila.zalezi aj od genov aj od vahy s akou sa babo narodilo 🙂 tiez som uvazovala ze vecer budem prikrmovat ked mi robi cirkusi kym okolo polnoci nezaspi ale je to zbytocne asi ked pekne pribera

shira_
3. feb 2011

@marika1977 no čo ja som včera pojedla- cesnakový langoš, pikantnú držkovú polievku, korenený steak, aj mandarinku, aj rajčinu. deň predtým polievku s karfiolom aj brokolicou. aj čersvé pečivo. malému nič nie je. aj moj zaspáva na cicíku až kým mu nevypadne z pusy 🙂 potom čakám kým tvrdo zaspí a až potom preložím. veď to je najkrajšie, také zaspávanie 😵 ja mojho ked uspávam ani nič iné neskúšam, rovno cicík.

marika1977
3. feb 2011

@kvojtanikova podla mna kludne len odsaj mala sa ti aspon v klude naje a tym neublyzis...sak si zober mi ked mame nadchu tak ako casto fukame nos...chudatka malinke a oni si sami pomoct nevedia nato sme tu mi 😀

marika1977
3. feb 2011

@shira_ tak to mas super apetit 😀 aj ja by som teda okrem tej drzkovej to nemozem ani citit len ja som veeeelmi tucna tak sa snazim take s coho nepojdu kila este viacej na mna...a ani velmi nestiham.to som cele dni v jednom kole a na seba nemam casu...no traz som si ho spravila a som tu 😀 😀 😀

shira_
3. feb 2011

@marika1977 no ved to, my musíme ísť s mužom vonku jesť na nejaký obed,aby som jedla. ked mám pre dvoch variť kolkokrát sa mi to ani neoplatí ked sa najeme za 3,50 niekde cestou, včera sme mali taký rozbehaný deň, malý len v autosedačke ale bol perfektne vyspatý a kludný. v reštike papal s nami pri stole 😀 on na cecku a ja som rukou zobala hranolky zatial 😀 ja ked som doma, jem velmi málo lebo funguje vrtula v zadku... furt čosi robím. ale dnes máme kura s ryžou, to robím rada, to sa samo spraví 😀 len dám do pece

shira_
3. feb 2011

@kvojtanikova moj mal soplik asi 2týždňový a to som veru stále odsávala, stále dokola, aby dobre papal.

bebaa
3. feb 2011

@shira_ a to ho iba kojis?????????? bo ja ho dokrumujem nutrilonom

ivona2010
3. feb 2011

@larmimi
@shira_ my tiež podobne....o 21-22, 0:30, 3:30, 6-7 dá sa to, malý cucká 15 min....ráno sa mi už spať nedá, malá nepôjde do škôlky, bez toho, aby nás nevidela a potom už obliekam, češem a som úúúúplne prebratá...dnes som zaspala poobede a snívali sa mi nepríjemné sny, neviem, asi ked sa ti sníva, sa hovorí, že vtedy sa "tvrdo" nespí..som bola rada, ked som sa zobudila

larmimi
3. feb 2011

@ivona2010 no mi sme boli dnes v noci hore castejsie...o 10tej, potom o pol 1dnej, potom pol 2hej pol 3tej a to zaspal az o pol 5tej a 5.10 bol zas hore ! a to sme boli dnes u ortopeda na nozicky a dali nam abdukcnu perinku ☹ ☹

shira_
3. feb 2011

@bebaa ja iba kojím, a to málokedy z oboch prsníkov. na striedačku-jeden a pri dalšom kojení druhý, je tam toho dosť. tak dúfam že mi to vydrží.

ivona2010
3. feb 2011

@marika1977
aj moja by chcela s nami spávať, dokým sa narodil Boris spala so mnou a teraz chúďatko zrazu s tatinom hore...ale kým sa s malým zabehnem a potom možno bude pri nás, len zo začiatku sme to mali komplik.s kojením a malá sa vždy zobudila a nespala a ráno do škôlky

ivona2010
3. feb 2011

@larmimi to je čo za špecialita??? koľko to budete používať? mali ste zlé kĺbiky?

nya
3. feb 2011

Chcem sa spytat, krvacate alebo krvacali ste este po 4 tyzdnoch od porodu?
Mne sa zda, ze este nejak moc krvacam. 😒

ivona2010
3. feb 2011

@shira_ mi teiž na striedačku, určite si vytiahne dosť, potom sa mu niekedy čká a nad ránom sa troška pučí, dnes sa mi o 0.30 tak pokakal pri papaní, že som ho musela prezliekať

shira_
3. feb 2011

@larmimi ach, veselá noc.. ja mám takéto cez deň, to sa dá. neviem ako vypadá abdukčná perinka ale neznie to dobre. ... nám povedali že v norme ale tu kážu všetkým baliť naširiko s látkovou plienkou na 3 časti, tak balím do 4 mes. skšala som ortoped. nohavičky, že to budem mať rýchlejšie aspoň na noc, ale ešte som to poriadne nezapla a malý už jačal 😝

ivona2010
3. feb 2011

@nya ja som 3 týždne po a už len také špinenie a len sem tam krvavé, väčšinou po kojení...ale vraj tých 6 týždňov môžeš krvácať, ale ak sa ti zdá, že moc...je to na tvojom zvážení...ak máš Dr. poruke, nič za navštevu al. telefonát nedáš 🙂

ivona2010
3. feb 2011

@shira_ mi používame poštolky a dve obyčajné látkové plienky cez deň, ale má to poriadne naširoko a stále periem, tak striedame s jednou a s pamperskou

shira_
3. feb 2011

@ivona2010 no nám kázali pampersku plus jednu plienku. to sa dá zvládnuť. tie poštolky čo mám sú mu už teraz malé takže som ich nepoužila vôbec.

ivona2010
3. feb 2011

@shira_ a čo dávaš na plienku?

grenka
3. feb 2011

@marika1977 jasne ja tiez vravim naco prikrmovat ked mam mlieka dost a pospinka si ...v noci iba raz sa mi zobudi tak sa nejdem trapit nad tym kolko ktore babo vazi🙂

shira_
3. feb 2011

@grenka presne tak, hlavne že priberá a je spokojné, nesmie sa porovnávať s druhými.
@ivona2010 také plátené so šnúrkou a krúžkami. alebo ked ich periem tak pampersku, dve plienky a ešte na uchytenie jednu pampersku, to má potom tiež dobré pevné, široké.