icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

grenka
3. feb 2011

@shira_ a co ti mam nieco s klbikmi ked tak moc balis na siroko?ja davam pampers,potom latkovu plenu a dam postolku na suchy zips....a v porodnici nam to tak vraveli

paola881
3. feb 2011

počujte kočky a neurobíme potom cez leto nejaké stretko 😉 inak som dobrá,píšem do Decembroviek a dieťa mám v novembri 😀 Ale ja sa stále pokladám za Decembrovku 😀 ak ma teda vezmete k sebe 😀

paola881
3. feb 2011

@paola881 ale TP som mala 16.12. 😀

shira_
4. feb 2011

@grenka no však ja tak isto balím. pamperska plus plienka plus látkové šnurovacie gate a keď sa mu to podarí na kraji prekakať a nemám čo dať tak pamperska plienka a ďalšia pamperska na uchytenie, lenže takto je to mäkké a skrčí sa to medzi nožkami, takže keď dám dve látkové drží to. nie je to veľa, tie plienky mám také jemné. inak má vraj kĺbiky v poriadku, tak asi to kážu preventívne. aj keď som čítala že netreba, ja radšej dávam, nech je potom pokoj.

shira_
4. feb 2011

@paola881 aj ja som mala taký termín a malý čakal do 23.12.

paola881
4. feb 2011

@shira_ no moja sa poponáhlala 24.11. 🙂

grenka
4. feb 2011

@shira_ no aj my sme mali termin na 22.12 a prisli sme na svet 24.11. 🙂
@paola881

paola881
4. feb 2011

@grenka fakt??? 🙂 a o kolkej?moja sa vypýtala o 18:36,teda vyrezali ju 😀

grenka
4. feb 2011

@paola881 my 19:45 😀 spontany porod...v pondelokmi zacala odtekat plodovka...nemohla som sa otvorit skusali aj vyvolavackyv infuzii a v stredu mi uz dali cipok ku krcku aby zmakkol..no a potom som horko tazko porodila az vecer...ale bolesti hrozne

paola881
4. feb 2011

@grenka ☹ no tak to ja môžem smelo povedať,že neviem čo sú bolesti a vyvolávačka a klistír avlastne pôrod ako taký...ja som ležala na rizikovom kvoli krvácaniu a raz večer mi odtiekla plodovka a už to bolo 🙂 a za pol hodku bola Ninka na svete bez bolesti...ale strach som mala neskutočný..Ked človek nevie čo sa s ním ide diať a či je malé v poriadku...

grenka
4. feb 2011

@paola881 urcite si mala aj ty potom bolesti...porod je nic len tie bolesti pred ☹ ale nemohla som ho vytlacit,bola som za tie 3 dni vycerpana...mali ma pod dozorom 🙂

paola881
4. feb 2011

@grenka tak ano,bolesti po sekcii boli hrozné,prvé 2 dni som ležala,potom som sa posadila a nakoniec postavila ale chodila som ako hrbáč... ☹ neviem si predstaviť tie hrozné bolesti pri norm.pôrode...

grenka
4. feb 2011

@paola881 ale ja som uz po 2 hodinach chodila 😝 ...viemake to mate vy po sekcii,moja segra mala teraz v januari 2x sekciu,aj my zavidela ako mi bolo ze som uz mohla behat po chodbe a jest 😀

nya
4. feb 2011

Chcem sa spytat, tie co mate deticky s refluxom ako ich ukladate spinkat?
Mozno blba otazka, ale ja som davala doteraz malu do perinky na noc a oprela som ju o bok postielky, tak ako to robia v porodnici. Kedze mi z perinky pomaly vyrastla, tak uz ju nebudem moct davat na bok. Na brusku mi dlho nevydrzi a bojim sa, ze na chrbatiku ked bude grckat v noci, tak jej zabehne.

Ako to riesite vy?

kvojtanikova
4. feb 2011

ahojte baby tak my sme sa vratili od dokiny a vyfasovali sme atb Klacid... chuda male a to ma ledva jeden mesiac... a uz aj ja som od nej chora lebo ako som jej vysavala sople tou hadickovou odsavackou tak som sa asi nadychala tych bacilov... samozrejme v lekarni mi nepredali nic pre mna lebo kojim...neviem uz co si mam dat. teplotu nemame ani ja ani mala, ale sople a kasel, no hroza. navyse stary ma operovanu nohu a nemoze chodit, tak len dufam ze nebudeme musiet ist este na pohotovost. aspon ze maly je uz ako tak v poriadku 😖

kvojtanikova
4. feb 2011

@nya daj jej na jednej strane postielky vyssie matrac (podloz pod neho poskladanu deku alebo co) a ked mala zaspi daj ju tiez trosku nabok (nie moc aby sa zas neprekotila na brucho) a za chrbat jej daj daky tenky vankusik alebo decku, aby sa neprevratila ani tam. tak to riesim ja.

kvojtanikova
4. feb 2011

@nya ten matrac som myslela na strane pod hlavou vyssie, nie naboku. teraz to po sebe citam a vidim ze pisem ako madar.

nya
4. feb 2011

@kvojtanikova
Dik za tip.
Takze podkladas matrac a potom este aj nieco za chrbatik?... a neni to potom take moc "z kopca"?

kvojtanikova
4. feb 2011

@nya no matrac mam podlozeny pod hlavou, on je potom trochu z kopca ako pises, ale sak to si sama urcis ako velmi to chces mat podla toho kolko podlozis. staci nejaky 15 stupnovy uhol. no a za chrbat len tolko ako ked mala perinku. zvyseny matrac je aby nevygrcla a perinka za chrbtom ze ak predsa len vygrcne tak to vypluje na bok.

shira_
4. feb 2011

@kvojtanikova boli sme s očkom. dr. chytila malému kútik a stlačila, vyšlo plno hnisu... povedala že kanálik je upchatý a môžme mastiť a kvapkať donekonečna a nepomôže. takže mu prepláchli kanálik a predpísali kvapky iného druhu, tiež antibiotické na 1 týždeň a potom by malo byť ok. poslali ma von, malý plakal ako nikdy ale som rada, že už to máme za sebou a ked som videla čo tam má, bola som rada, že sme to nenechali tak. dúfam že pomôže.

kvojtanikova
4. feb 2011

@shira_ no chudacik malicky, ale aspon to uz ma za sebou. ja uvidim, teraz riesime malej tu virozu, ocko ide bokom. ked vidim co vsetko papa - Klacid, fenistil, laktobacilky na crevnu floru kedze uziva ATB, mucosolvan na riedenie hlienov, odsavame kazdu chvilu, este sabsimplex pred kojenim, chudatko az mi jej je luto tolko liekov do seba pchat... ocko jej uz tecie len trosku tak hadam to zvladneme aj bez prepichovania, ak nie, pojdeme aj my 😢

marika1977
4. feb 2011

@ivona2010 no my mame tiez bojove podmienky...na krajicku postele ja potom malinka potom muz a n druhom kraji lejatak muz dava v noci podvedome pozor aby malinku nezalahol a aj aby stredna nespadla s postele 😅 tak vstavame dolamany 😖
@shira_ tak to mas pravdu...niekedy sa fakt ani neoplati...no ja varim skoro kazdy den,nas je doma pozehnane 😀 to ja by som sa v restike nedoplatila...muz hned dvojitu porciu 😀 😀 😀
@nya ja som normalne 6tyzdnov spinila...potom tyzden pokoj a na 8mi som dostala normalne krami...nechapem ked kojim nemala by som mat.
@grenka sak ho mas veeeelmi krasneho 😀 vaha babatka zavisi od mnoho okolnosti...ja som mala deturence ako take pampusiky ani ema nieje vynimka...a kamoskine boli zas take dlha ruka dlha noha...a pokym neplacu od hladu tak im asi mliecko staci.ja som strednu leu len kojila a bola ako miselin...straaaasne velka a baculata,kukni moj album 😀

marika1977
4. feb 2011

@kvojtanikova vas sa tie choroby nie a nie vzdat...uz dufaj len v to,ze ked sa onedlho otepli bude lepsie...moja nezavidim ti ☹ skus paralen a teply caj a vypotit sa...no mate to nelahke

shira_
4. feb 2011

@marika1977 pre tolké krky by som aj ja varila veru.. ale moj muž nezje viac čo ja a niekedy navarím a aj vyhodím zvyšok, ked nám to viac krát už nechutí, len sa prehadzuje hore dole a nakoniec do koša. to mám potom len nervy.
ja som dnes bola na kontrole po 6 týždňoch na gynde, tak vaječníky sú úplne vyradené z činnosti a sliznica maternice celkom nízka. dr. hovoril že mám určite riadne vysokú hladinu prolaktínu, to znaná samé dobré veci- že nebudú krámy ani ovulácia aspon nejaký čas, bude dosť mlieka a neotehotniem hned zase 😀 muž sa teší že všetko v poriadku 😀 😀

shira_
4. feb 2011

@kvojtanikova bože to máš riadne liekov ja malému dávam tri druhy proti žltačke ale už len každý druhý deň. všetko mi vyplúva - tak rýchlo na lyžičku, do pusy a okamžite nacapiť na cecek- no koniec, ide mi to na nervy. kolkorazy nestihnem a vypluje mi to, mrcha rýchly je 😠

ivona2010
4. feb 2011

@kvojtanikova chudiatka moje...no veeeľmi držím palce a verím, že to rýchlo všetko prejde a už bude len dobre, ked ste si to "vyžrali" takto na začiatku

ivona2010
4. feb 2011

náš tatino šiel dnes na hokej a hlavne zapíjať syna, tak si s malou robíme piknik, čakáme brácha s priateľkou, tak hádam aj dva deci vínka si dám 😉

shira_
4. feb 2011

@kvojtanikova ako zvláda malinká chorobu, je stále plačlivá a mrzutá alebo aj spinká? papá teraz menej? neviem si predstavit také malé bábatko choré chudiatko ☹ a ešte ty k tomu čo by si mala oddychovať ležať... dokelu

grenka
4. feb 2011

@marika1977 ked mi spinka a neplacea hlavne ze pribera 😉 zalezi to od deti...