icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
8. feb 2011

moj je teda lenivec, ledva drží hlavičku 😀 na bruško ho dávam, nech cvičí, tak sa musí snažiť 😉 baby čo iba kojíte, aj vám spia deti tak dlho v noci? lebo ja keď kojím cez den často, v noci vydržím nekojiť maximálne 5 hod, optimum je 3-4 hod, neteším sa keď spí dlhšie. potom mám preplnené prsia, a dosť nepríjemne. malému sa horšie z toho pije, aj ked je veľmi hladný, nahltá sa rýchlo, aj vzduch,nedopije prsník a potom sa mi zobuudí za 2 hod. znova, alebo niekedy aj za hodinu, alebo je nepokojný a nevie zaspať. keď sa mi budí po 3-4hodinách, nemám problém ani ja ani on a v konečnom dôsledku sa vyspíme lepšie 😕 nakŕmim ho v polospánku a spinkáme ďalej. mne to takto lepšie vyhovuje...

vera1132
8. feb 2011

@barchee aj to je pekné že prespí 4-5 hod. moj posledné tri dni začina takto dlhšie v noci pospinkávať a cez den je oveľa viac hore ako predtým.
ja davam papať mliečko, a v noci ked sa zobudí tak nutrilon.

mamazuzu
9. feb 2011

@barchee no podla toho, ako moja mala pribera, asi budem mat velmi kvalitne mlieko a vystaci jej aj na 8 hodin 🙂

shira_
9. feb 2011

@mamazuzu bože aj tento náš priberá riedne, už je ako michelin. ja nakojím len občas z oboch prsníkov. najčastejšie mu stačí jeden na tie 3-4hod a druhý prsník musí čakať. 8 hod by som nevydržala a musela by som odsať alebo by ma to bolelo a tieklo krížom krážom do postele. a asi by sa mi hneď na druhý deň utlmilo mlieko, toho sa bojím. no dnes v noci som už bola poriadne unavená, malého som dala spať už o pol siedmej, spal do pol 12, potom do štvrtej a potom ma budil každú hodinu 😝 ale nechcel moc jesť, mal asi dosť, len sa pučil a mrnčal pri tom. nie plač, len také pazvuky, ako keby sa hneval 😖 nosila som ho a ukladala na striedačku, dala som espumisan či nepomôže. dala som mu aj napiťaby sa upokojil, to pomohlo len na chvíľku, zase sa krčil a kopal nohami, tak som skúšala či chce odgrgnúť, ale sa mi dogrckal aj s celým espumisanom, jednak bol podla mňa už prejedený a veľa som sním manipulovala. tak sme si nepomohli. nakoniec som ho nechala tak, nech sa upokojí sám v postielke. a musím dávať zavinovačku, lebo začal tak mykať rukami, že si buchne do tváričky a na to sa zobudí. chudáčik sám seba vystraší 😒
@kvojtanikova očko už máme super, asi to pomohlo..ako sa máte, už ste zdravší?
inak ten smradľavý Holtov krém pomáha, tvárička sa riadne zlepšila. dávam to ráno a večer. ten smrad mi strašne pripomenul niečo zabudnuté z mojho detstva, asi to bolo aj vtedy.
jééj pustila som robot-vysávač a malý mi zaspal 😀 😀

barchee
9. feb 2011

@shira_ to máme aj my, to sú zastavené prdíky alebo kolika...včera som ho na rukách mala a mojkala plačúceho od pol 9 večer do pol 11...vkuse sa hmýril, plakal, mrnčal, prdnúť si nevedel...s tými prdíkmi má už pár dní ťažkosti, espumisan volako nezaberá, idem dnes skúsť sab simplex kúpiť - je to síce tá isá látka ako espumisan, ale možno zaberie lepšie...uvidíme 😕

shira_
9. feb 2011

včera som sa rozhodla ísť venčiť psov a malého som vzala do babyvaku. trvalo mi hodinu a pol, kým sme sa vystrojili. ked som dala malému zimný overal a sebe vetrovku, za nič na svete som ho nevedela do toho vaku umiestniť. malý už plakal, ja spotená ako myš.. no nejak som ho dala, potom som zistila že sa neviem obuť tak som šla s rozviazanými šnúrkami na teniskách. zistila som že je hrozné blato, na teniskách hneď kilo, tak sa mi vyzúvali, nemohla som chodiť, psi zablatení od hlavy po päty, dvakrát prebehli okolo mňa už som bola aj ja po hlavu zafrkaná. po 20min. som nevládala malého nosiť, na jednom pleci mi to bolo strašne nepohodlné, bolel ma chrbát aj krk. okrem toho som ho tam mala zle, aj on bol nejaký nespokojný. museli sme sa vrátiť. dieťa nevyspaté, ja unavená s bolavým plecom, psi špinavé len čo som si pridala roboty. proste paródia na nosenie detí 😀 inak den predtým sme boli kúpiť nosič, zistila som doma že je to klokanka, úplne zlá pre malého aj pre moj chrbát, ideme ju dnes vrátiť. večer som objednala manducu, som zvedavá...
no paráda, malý sa zobudil, spal neuveriteľných 20min 😝 klasika. už je na cecku 😀 😀 nechce mi cez den spávať 😠

shira_
9. feb 2011

@barchee no, chudiatko veru celý sa mixuje vtedy, ani na rukách mu nie je dobre ani nijako. len my to máme skoro ráno... aj ja už budem ako zombie 😀 lebo večer neviem skoro zaspať, ja práve ráno potrebujem spať dlho ☹ ☹ ked mu prejdú tieto stavy, začne sa usmievať a debatovať na celú spálňu, parádička 😀

kvojtanikova
9. feb 2011

@shira_ my sme mali vcera revy od 19:30 do 23:30..... uz si fakt myslim ze ma reflux alebo co. dneska ideme na kontrolu ku detskej tak sa spytam, ale ona by mi urcite len poradila prikrmovat ale to zatial nechcem. uvidim ako my s tym ockom. ked mastim tak je dobre, ked nemastim, zle. skusim sa pozriet ci tam je ocna lekarka a uvidime. teraz rano zatial celkom pekne spi, teraz sa budi ale spala skoro 2 hodiny, tak som pokrocila v mojom preklade, este varit, zehlit, poupratovat a pekny den za nami 😀

kvojtanikova
9. feb 2011

vcera mal Matejko v skolke karneval. Bola tam cinanka, superman, spiderman, "kombojka", princezna, anjelik, jeden chlapec bol jezibaba 😀 a jeden bol "BAZLAŤAŤA"!!! kym som pochopila ze to mal byt "BUZZ LIGHTER" z rozpravky Toy Story, trvalo mi to pol dna 🙂 🙂 🙂 . Nas maly bol v kostyme kuzelnika co som mu usila ked mali den skriatkov. akosi som nemala cas mu urobit daco ine a navyse toto sa mu pacilo a sam v tom chcel ist.

shira_
9. feb 2011

@kvojtanikova 😀 😀 malý je srandovný...kto sa dnes vyzná v tých postavčkách z moderných rozprávok 😀 príde čas keď aj ja získam prehľad. inak si si naložila roboty ja sam pustila vysávač nech behá, dala som morčacie klídla na rošt nech sa grilujú, zemiaky v šupke do tlakového hrnca, všetko sa samo robí, malému veci nežehlím lebo je grckavý a aj ked dávam podbradník aj tak mu vydrží jedna vec jeden den alebo poldna a vkuse periem a točím dokola, to by som sa zblbla. a my sme s mužom doma a ked ideme von tak nosíme len rifle a mikinu, veci so sušičky sú celkom nositeľné tak nežehlím nič. postelné prádlo a dečky mám už dva mesiace na kope a čaká kým vytasím žehličku. potom dostanem záchvat ked je to už vytiahnuté a žehlím aj to čo netreba 😀 len to býva veeeľmi zriedka. moj malý má reflux určite, cez den ho mám stále na vyvýšenom, v noci na rovnom ale nesmiem s ním po kojení manipulovať. niekedy mu vybehne až do nošteka, no to sú potom zvuky. dnes ráno naraz kašlal, kýchal, chrčal, prdel a dostal štikútku, no príšerné zvuky, ako prasiatko. s mužom nám až smiešne bolo, pomedzi to tá jeho "reč" chceli sme si ráno ešte pospať ale nedalo sa 😝 často grcká, vždy ráno a doobeda, vtedy býva aj najviac nepokojný. dnes ráno som skúsila espumisan, aspon na bruško a teraz tu vedľa mňa prdí a rozpráva do toho 😀 reflux prejde sám, pokiaľ to nie je také že hádže šablu naďaleko, dá sa zmierniť vyvýšením a vydržať podľa mňa... ja mu dávam cucnúť keď je nepokojný, aby nemal kyselinu.

kvojtanikova
9. feb 2011

ach baby ja uz som zufala. som bola s malou na kontrole tak ze to je lepsie (aj ked sa mi lekarka priznala ze s tym Klacidom zariskovala, lebo ze sa dava vacsim detom) ma to brat este do pondelka, teda 10 dni. Potom som si sla k mojej lekarke po vysledky, tak nemam chlamydie ani mykoplazmy, ale k mojmu zlatemu stafylokokovi pribudli hranicne hodnoty cierneho kasla!!!! tak mi da lekarka vymenny listok a mam s tym ist na infekcne lebo ze ona nevie co s tym. Limit je do 11 a ja mam hodnotu 12,8. Ked som si precitala na nete co to je a ze to moze mat pre take male babo ako mam az smrtelne nasledky tak mi je do revu, uz sa bojim pri nej aj zakaslat... Nechapem to, ved ja by som mala byt proti tomu ockovana, tak ako je mozne ze mam take vysledky???

shira_
9. feb 2011

@kvojtanikova minulý týždeň to bolo v správach, že sa objavil čierna kašeľ znova... asi aj doktorka sa nalakala a dobre že ta poslala hned. chod čím skor, na infekčnom ti poradia, dobre bude neboj. hraničné hodnoty nemusia nič znamenať. musí to byť hrozný stres pre teba ☹ nech ti to dobre všetko dopadne, už by tie choroby vaše mohli zmiznúť... len by ti mal malú niekto postrážiť zatial niekde na blízku, aby si nešla na infekčné s ňou.

marika1977
10. feb 2011

@shira_
@kvojtanikova baby urcite sa pametate ako som pisala ze ake mam s malou problemi...nespi place....musim odklopat uz teraz ako ma 2mes.sa to upravilo...pripada mi to ako zamavanie carovneho prutika zo dna na den.aj vase deticky sa upravia len asi potrebuju na to este nejaky ten cas...chvala bohu,mi uz chodime spavat okolo 10-11 nie ako predtym aj do pol2reeev.v noci papka 2-3x ale to spime a ja si ani neuvedomujem a uplne sa prebera az okolo 9-10 a o 11vadsinou hodku pospi a tak dookola celi den.je to uspech a bude aj u vas dobre,oni same si spravia rezim. 😀
@mamazuzu ja tiez vidim zmeny...no moja si akurat tak ponozticky povyzuva ale lozi v postielke o sto6 😀 dnestne deti akoby boly pevnejsie a lepsie vybavene do zivota.je to len dobre

shira_
10. feb 2011

@marika1977 to máš perfektný režim, mne spal zase od 21 do 2.30 potom od 3 do 6 a dovidenia, včera bol tiež hore celý deň, len také 20-30minútovky po jedle, maximum... niekedy len 5 min alebo 10 spí. neplakáva ale je taký mrzutý lebo je veľmi unavený a neviem ho uspať na dlhšie. teraz aj ked mi zaspí na cecku, okamžite ako s ním pohnem, je hore. aspon že to nemáme v noci takéto, to by ma asi porazilo.

dyba
10. feb 2011

ahojte dievčatá

@shira_ mám asi podobné bábo ako ty,čo sa týka spánku. cez deň nevie spať dlhšie ako 40 min. nie je vyspatá,len mrnčí,je unavená,tak ju mám na rukách a podriemkáva a je ticho,ale nedokáže upadnúť do hlbšieho spánku. toto mi robí celéé dni.nespí ale nie je ani hore.keby driemala sama v postieľke,tak mi to nevadí. ale stále ju musím hojdať.
no a večerné zaspávanie je horor.kým upadne do tvrdého spánku,trvá to aj 4 hodiny po intenzívnom nosení,hojdaní,chodení atď. a to ju musím mať v zavinovačke s rukami dole celú noc. lebo sa strašne mece,trepe,vykrúca, strháva
ako dlho trvá večer,kým vám bábo zaspí? ja už som z toho na prášky

dyba
10. feb 2011

no a tie krátke šlofíky si dáva tiež

f1
10. feb 2011

@mamazuzu aj maly tak kaka. pekne zlte ale vodove a v kazdej plienke, ale po tych probiotikach ma asi 4 -5x taktiez vodove, ale hlavne ze nie uz v kazdej plienke. niekedy ho musim prezliect a vyumyvat lebo je tak prekakany. 🙂 😵
@marika1977 ahoj moja. tie bolesti mas asi s malinkej (ved ju nosis po rukach) a aj asi malo vapnika, kup si vitaminy. 🙂 aj ja dostavam krce do litka ako ked som bola tehotna, tak som si nasadila vitaminy. dedi nam tahaju nase zasoby vapnika 😖 ved su furt nacecnuteee 😅 😲

f1
10. feb 2011

@shira_ aj u nas je presne taky isty spanok, ako keby som citala o mojom malom 🙂 al e aj denisko bol taky, ten mi dokonca spaval len 10 min spankom az do 3 mesiacov. 😝 dominik aspon vonku 2 hod a vcera dokonca aj doma 2 hodky od 11 tej. asi si uz navykol na denny rezim , lebo stale o 10:30 11:00 chodime von, a taktie si zvykol asi tiez 2 den ze uz spava 3 hodky . a to 2hod von a potom ho donesiem domov a necham ho vo vanice a este spi 1hodku 🙂 😀 tak dufam ze to tak aj zostane 😉
@marika1977 ako mala uz lepsie? u nas posledna poradna 21. vaha 4500 a 56, a dalsiu mame az niekedy v marci. dost neskoro, ale ze vtedy nas aj zaockuju 😝 😠 😒 to bude hroza a asi dam hned proti rotavirusom, len to musia objednat, tak im to musim dat vediet vopred. teraz bojujeme so "šupinkami" katastrofa. kupila som olivovy olej v lekarni a supkam to nechtom. dr dokonca vravela ze kym tam necham co i len jednu supinku, tak sa mu to vrati. niekedy po vysupani mu to natieram excipialom. denis a lucia toho tolko nemali. s lickami to mame uz OK, ale okolo pusinky ma vyrazticky tak tam davam tekuty puder, ochvylu budeme asi riesit žabku. a v tretom mesiaci Laktacnu KRIZU. pri denisovy som mala zapal prsnikov. tak som zvedava ako to bude teraz. 😝

f1
10. feb 2011

@shira_ raz mi maly nespal od 7 rana az do 15 tej, ale len driemal po 10 min. inac vobec neplakal ako keby ten spanok nepotreboval. a vtedy so m sa nastvala a zacala som vysavat , v tom monente zaspal!!!!!!!!!!!!!!! 😅 😅 😅 😅 😅 tak teraz vysavam pri nom, ked je doma. tak mam aj upratane 2 muchy jednou ranou. 🙂 😎

shira_
10. feb 2011

@f1 no, ani moj ako by nepotreboval, ale začína si poriadne cmúlať ruky a ked je unavený, cmúla straaašne nedá sa to počúvať. niekedy si ich tak vopchá až ho napína a kašle 😀 no dnes spinkal 2 hod doobeda a 2,5poobede a to iba preto, lebo sme mali všelijaký program a neboli sme doma. bol stále vo vajíčku - bud v aute alebo na podvozku od kočíka vonku. toto je asi jediný recept na spánok- auto a vajíčko 😒 celý deň ked sme doma ho mám v lehátku na gauči vedľa seba alebo na stole ked som v kuchyni, dvihnutý musí byť aby videl, alebo ho šupnem pod akvarko a sleduje ryby. inak ma musí skoro stále vidieť. spánok fakt minimálny... hlboký kočík a vozenie nie je tiež žiadne terno, kedže je zima vonku nenakojím. ak sa mi skoro zobudí, musím ísť rýchlo domov. alebo kočíkovať po tráve alebo strašne hrbolatej ceste 😝 to zaspí hned 😠 len tlačím potom ako ten chlapík s balvanom hore kopcom 😀

shira_
10. feb 2011

@f1 inak vysávač je dobrý, včera spal pri nom a ked som ho vypla v tom momente sa zobudil. išlo ma poraziť 😀

mamazuzu
11. feb 2011

@shira_ ty kojis vzdy z dvoch prsnikov? ja vzdy pri jednom kojeni iba z jedneho a potom z druheho az pri dalsom kojeni. myslis, ze ked budes kojit iba z jedneho, tak sa ti bude strasne tvorit mlieko? co ja viem... mne sa na zaciatku tvorilo mlieka strasne vela a teraz je to ok. vsade pisu, ze sa ti tvorba mlieka ustali na tu potrebu, kolko babo vypije. tak podla mna staci kojit iba z jedneho. teda to je moj nazor. neviem, co na to povedia laktacne poradkyne 😝 .

mamazuzu
11. feb 2011

@shira_ inac, akurat vcera to davali v damskom magazine, ze maminy robia zasadnu chybu, ze vzdy davaju dietatku prsnik, ked place. ze tym celu siuaciu iba zhorsia, lebo potom je babatko prejedene a place prave kvoli tomu, ze ma plne brusko.

mamazuzu
11. feb 2011

@marika1977 no, tiez sa cudujem, ze tu vsetky piseme, ako deticky drzia hlavicku, ako sa prevaluju z boka na bok... ovela sikovnejsie su tie deturence, ako boli kedysi. ale tak co narobia? musia sa cim skor snazit, aby v tomto rychlom svete prezili 🙂

mamazuzu
11. feb 2011

@f1 no mala sice nekaka do kazdej plienky, ale ked kaka, tak vzdy vodove oranzove. sa smejej, ze je to ako marhulovy dzem 😀 . a moja vies ako kaka? prekaka pampersku, nadstavbovu ortopedicku plienku, ortopedicke nohavicky, vsetky veci co ma na sebe a este aj zavinovacku, na ktorej lezi. cisty horor. ona totizto nekaka normalne, ale to je vzdy taka supa, ze jej to vytecie z plienky vrchom aj ked toho nema vela. a potom to periem ako salena v ruke hodinu vsetko, lebo keby som to hned v ruke nezaprala, tak to odlezane v pracke uz nevyperiem... tak sa nenudim 😒

zuzkaznr
11. feb 2011

Ahojte. Dnes sme boli na neurologii a vsetko je v poriadku,len ma Vaneska vacsiu a tazsiu hlavicku 🙂 Mame vraj trenovat a castejsie ju davat na brusko...lenze ked ju dam na brusko tak nevydrzi dlho a spusti riadny plac ☹ citam ze vase deticky su vsetky sikovne,aj sa pretacaju a moja mala nic ☹

mamazuzu
11. feb 2011

@shira_ presne aj moja. najlepsie spi pri zapnutom vysavaci alebo pri hlucnej vrave. cim je viac ludi okolo nej a kricia, tym je spokojnejsia

kvojtanikova
11. feb 2011

@zuzkaznr neboj aj moja tak vresti ked je na brusku. tiez jej to s tou hlavickou moc nejde. my ideme na neuro v pondelok

ivona2010
11. feb 2011

@kvojtanikova
no teda...držím Ti palce, ale neboj bude fajn, troška sa preliečite...ja som mala ako tehotná a pravdepodobne sa ma stále držia chlamýdie pneumo, staphyl.aureus, streptokok...už to moc neriešim, pokiaľ nemám problémy, ale tiež som bola z toho nešťastná

@shira_ ahoj...na tej tvojej prechádzke som sa musela zasnmiať, ale úplne ťa chápem, ja som psa úplne vypustila, ešteže pobehá po záhrade
inak spanie máme tiež asi ako vy, ale môj pospí aj cez deň ešte, no dnes sa zasa pučil a prdel od pol 5 a zaspal až o pol 9 a to sa mne samozrejme nedá spať, asi tie detské čaje budem piť navečer, aby sa mu prdíky posunuli na deň 🙂
uvažovala som nad babyvakom, čo si o tom myslíš...využije sa ??? skoro väčšina, čo ich na internete predáva píše, že " málo používaný"

ivona2010
11. feb 2011

...a s tým vysávačom to fakt funguje a u nás ešte aj ked telefonujem, tak malý asi "odpočúva" , lebo vždy stíchne, tak vediem dlhšie rozhovory 🙂