icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mamazuzu
11. feb 2011

ozaj baby. mate niektora babysatku? jasom dostala od sestry na vianoce, ale este som ju nepouzila. mate niektora skusenost s jej viazanim? viazat s alebo bez babatka?

gilly
11. feb 2011

no baby jak tak citam - tak s tym spanim je to u deti divne..
vobec nechapem preco maju taky problem zaspat, ked na nich clovek vidi ze by uz spali... 😠

kvojtanikova
11. feb 2011

ahojte baby tak som dnes bola na tom infekcnom kvoli podozreniu na cierny kasel. Lekarka bola velmi mila a stokrat som sa jej pytala ci je Boruska nejako ohrozena a ona ze nie, lebo pocas tehu mala odo mna nejake protilatky a aj teraz ma kedze ju kojim a kedze je teraz u mna asi aktivna ta faza kasla, tak mi dala ATB Rovamycin, ktroy sa moze aj pocas kojenia a aj pre novorodencov takze ak aj prejde do mlieka je to len dobre, lebo ak by nahodou to uz Boruska mala tiez, tak to vlastne lieci aj ju. Len rozmyslam ze este s tym pockam do zajtra kedze ona este dnes ma dobrat poslednu davku Klacidu tak aby nebola nejaka predrogovana z toho. A vravela som jej ze aj maly kaslal a ona na to, ze on je zaockovany a ma dost protilatok, ale ze to mohol on doniest zo skolky. Neviem sice ako, ked su aj tam deti ockovane, ale mozno niektore nie je. Ale mohla som to chytit hocikde aj v autobuse alebo v robote. Ze som bola oslabena a tehotna tak ma to dostalo, inak aj ja som ockovana a nemala by som to dostat, takze preto to u mna nema nejaky hrozny priebeh a aj tie hodnoty su len hranicne. Tak teraz budem brat ATB a po 48 hodinach uz nebudem infekcna. Dufam ze vsetko dobre dopadne, som uz trochu kludnejsia ale najkludnejsia budem az ked bude mat Boruska 3 mesiace a konecne ju zaockuju.

shira_
11. feb 2011

@gilly no, hovor mi o tom...moj doslova bojuje sám so sebou. úplne mu padajú oči a hlava, a stále ich nasilu otvára a myká sa 😒 potom je mrzutý od únavy ale nevie zaspať 😢
@mamazuzu ja práveže kŕmim z jedného a striedam. len cez deň kojjím často(každé 2 hod alebo aj častejšie, ked treba) a preto sa mi v noci, ked sú veľké prestávky, prsia viac nalievajú. ked z jedného nekojím napr.8 hod, už mi ide prasknúť a ďalší deň mám hneď útlm, potom musím častejšie prikladať, prípadne dať z obidvoch, a tým sa mi zase vyprovokuje vyššia tvorba. malý mi neplakáva, len v poslednej dobe sa po jedle strašne napína a pučí všelijako, neche spinkať, dnes v noci od 1.30 do 4.00 som nevedela čo s ním, len sa trepal a napínal, tak som ho len nosila a sksila ukladať stále dokola...
babyvak mám, šatku sa bojím lebo sa mi to zdá komplikované. ale vraj ked sa to človek naučí, tak je to najlepšie. baby vak nosím len doma ked potrebujem chodit po kuchyni a malého chcem mať pri sebe. von som s ním bola len raz, bolo mi to ťažké na jedno plece, ale vo vetrovke som bola a malý v kombinéze takže to bolo také nepohodlné, dala som si ho aj zle 😒
ale objednala som si nosič-manducu, príde mi v pondelok tak sa teším. len aby bolo zase pekne a pojdem von 😉

shira_
11. feb 2011

@kvojtanikova Rovamycine je aj na stafylokoka, včera som to pozerala lebo mi to nedalo pokoj.

shira_
11. feb 2011

@mamazuzu na nete sú aj návody na použitie babyšatky.

shira_
11. feb 2011

@ivona2010 naši psi sú teraz totálne zanedbaní, volný pohyb v záhrade plus strava 😀 ked idem s kočíkom tak idem na cestu, tam nemôžem pustiť psov a keď chcem ísť do lesa alebo na lúku, tam sa nedá s kočíkom. preto riešim tie nosiče. klokanku sme úspešne vrátili, to ide malému tak nepríjemne pomedzi nohy. ja som zvedavá na tú manducu, čítala som chvály na to. s baby vakom sa nejak neviem stotožniť, ale je to asi otázka cviku a zvyku. malý je v tom úplne spokojný len moj chrbát nič moc.

shira_
11. feb 2011

@zuzkaznr ani moj nie je taký šikovný. na bruško dávam, a má hore hlavičku. to je celé. aj s hlavičkou má teda ešte dosť roboty. našťastie mi pri tom neplače...
@mamazuzu inak laktačná hovorila že stačí krmiť z jedného prsníka. na stolicu som sa tiež pýtala, hovorila že je to ok, dojčené deti majú riedku stolicu. moj tiež tak bombarduje, že nejakým zázračným spôsobom okaká všetko čo má na sebe a raz aj plachtu, čo má pod sebou.

zahrika
12. feb 2011

@shira_ kde si to objednavala? som zvedava ako to budes chvalit, tiez nad niecim takym uvazujem.. Simonko je hrozne tazky, je velky a zle sa nosi.
Inac som v nemocnici so zlcnikom, pekna smola co? som plakala jak male decko ked som sa s nim lucila. Az v utorok ma budu operovat a v piatok mozno domov, SOm tu od utorka uz a len na infuzkach ☹ ☹

bebaa
12. feb 2011

@dyba to iste robi aj nas....vecer ho uspavame aj 3 hodiny... v noci spi pekne ale cez den iba tak driemka. v kociku zaspi, ale neda sa ist von vzdy ked je mrzuty...dufam ze to bude lepsie

ivona2010
13. feb 2011

@shira_
akých máte psíkov? manduca vypadá doasť dobre je aj dolu taká širšia, je až do 20 kg, ale kto by to nosil 🙂 ja by som tiež niečo na nosenie chcela, len neurologička povedala, že žiadne nosenie, kvôli mojej chrbtici...
my máme takého "krááásneho psíka" franc. buldočka, ale je to hrozne dobrý a poslušný pes, ale skôr by jeho ukradli, ako by strážil 🙂
bože malý sa zasa od 5 ráno pučil a aj poplačkával, tak neviem, čo to každé ráno má

ivona2010
13. feb 2011

@zahrika
hmm, tak to ťa ľutujem...a kde máš malého, kto to s ním tak dobre zvláda??? Držím palce, nech to dobre zvládneš...

mamazuzu
13. feb 2011

@shira_ tak to aj mne sa strasne v noci, ked mala prespi aj 7 hodin nalievaju prsniky. dnes v noci som musela ist vymienat podprdu a vlozky, lebo bolo vsetko od mlieka ☹ . ale nastastie necitim potom cez den, ze by sa mi menej tvorilo mlieko.
ja som baby satku dostala. tak teraz rozmyslam, co s nou. pocula som, ze tie baby nosice nie su moc vhodne pre babatka, ale ze satka je super. neviem, co je na tom pravdy. uz som si pozerala videa na viazanie babvy satky aj na nete, ale su tam videa ako viazat aj bez babatka aj s babatko, ze sa to viaze rovno nanho. tak som chcela vediet vas nazor, co je lepsie. skusala som uviazat satku bez malej, ale cele mi to padalo a vsade odstavalo, tak som sa ani neopovazila ju dotoho dat, lebo by mi vypadla. potom som pozerala na nete to viazanie spolu s abbatkom a to sa mi zdalo ovela lepsie. lenze to video bolo praktizovane na vacsom babatku, to uz bolo cele pevne. a ja mojej este musim pridrziavat hlavicku, tak preto som nevedela. aky sposob viazania mam teraz vyuzivat. ale velmi sa mi paci ta baby satka a nosenie dietatka v nej, tak by som sa to uz konecne chcela naucit. len ci tam moja mala bude v nej, lebo ona je nejake divne babo 😀 , ona sa neznasa nosit na rukach 😕 . tak som zvedava, co povie na satku.

mamazuzu
13. feb 2011

@shira_ ozaj a aky je vlastne rozdiel medzi baby vakom a manducou?

mamazuzu
13. feb 2011

@shira_ lebo pozerala som obrazky na nete a niekde baby vak vyzera ako ta manduca, tak ja som z toho jelen

mamazuzu
13. feb 2011

@shira_ tak si ma ukludnila, ze to nie je nic zle, ze mala ma riedku stolicu, ked ju len kojim. ja som si najskor myslela, ze ma stale hnacku a vycitala som si, co som jedla. ked som videla, ze to ma stale take riedke, tak som to prestala riesit

shira_
13. feb 2011

@mamazuzu pozri nosenie.sk tam sú šatky a ergonosiče, tam je aj manduca a babyvaky sú na nosime.sk, aj návody a popis. manduca je na dve plecia a nožičky sú tam naširoko, dobré pre kĺbiky. či sa to bude malému páčiť uvidíme, ale asi si bude musieť zvyknúť. inak v šatke možeš nosiť aj novorodenca hneď po narodení, len treba sa naučiť viazať s bábikou. kebyže dostanem šatku tak by som to určite skúšala. možno sa ti to potom zapáči. tie obrázky, kde to majú baby dobre uviazané, vyzerajú pekne 🙂
@ivona2010 máme dobermany. aj my máme rána také...

mykka
13. feb 2011

baby kedy ste boli na prehliadke po sestonedeli?? ...som bola 11.2. (rodila som 24.12.) ....som skoro umrela od bolesti (taaaaak trosku prehanam, ale bolelo to teda dost) !!! najprv tu studenu kovovu vec do mna strcil a potom aj rukou si to "prehmatal" (pozn.: zasivali ma aj znutra, aj nastrih) .....vsetko je OK povedal, len vravi ze to bude "citlive" este nejaky cas.....kolko to je "nejaky"?? uz by som si aj zasexovala hihi 😀 , no len ak to ma teraz tak boliet hmm..... vy uz ste to s partnermi skusali?? ako to dopadlo? pls, uistite ma ze neni som sama..... 😨

shira_
13. feb 2011

@mykka my sme to vyskúšali po preliadke u doktora, ktorý povrdil, že je všetko ok. ja som tiež bola pozašívaná aj vnútri aj vonku. dosť som sa toho bála a potom sa mi aj muž priznal, že aj on... ale zvládli sme to 😀 no nič divoké, skôr veeeľmi opatrné ale obom sa nám uľavilo že to máme za sebou, aj sme sa smiali, že raz sme to museli skúsiť 😀 no drahoty ako s panenstvom 😀 😀 😀 odvtedy akoby uťal, jazva ma prestala bolieť, aj všetko. aj výtok prestal 😕 inak samozrejme som vnútri úplne necitlivá, takže bohovská zábava 😠 ale to som aj čakala, keďže cit do konečníka sa mi začal vracať v 6. týždni po pôrode 😠

shira_
13. feb 2011

@ivona2010 ja som začala dávať pravidelne espumisan. večer, keď ho ukladám na spánok a ráno keď sa zobudí,okolo tej 6. baby tu píšu že im nezaberá, ale mne sa zdá, že nám áno. inak sa mi v noci pučil po každom papaní, teraz to bolo lepšie, a ráno medzi 6-7sme boli hore, ale potom ešte zaspal a vstali sme na moje velké potešenie až 8.30. fr.buldočka mala moja švagriná, dožil sa jej 13 rokov. teraz má anglického buldoga 😀

shira_
13. feb 2011

@zahrika objednala som na noseniedeti.sk podla ceny a či ju majú hned na sklade. vo štvrtok písali, že posielajú tak zajtra by mi mala prísť. vyskúšame, uvidíme 😕

ivona2010
13. feb 2011

@shira_ no dnes sa malý pučil skoro celý deň okrem toho, ked sme boli vonku...zatiaľ mu nechcem nič dávať, uvidíme ako to pôjde dalej, najradšej je ked nemá plienku, to je celý spokojný, tak ho nechávam rozbaleného 10-15 min. zakrytého dekou, aby neprechladol
ale som si všimla, že kakanie nemal tredšie ako prv, ale akoby tuhšie, tak neviem, či to je normálne...
chcela som sa spýtať, či máte domček sami, alebo s rodičmi? ked píšeš o záhrade 🙂 z toho som usúdila, že máte dom...u nás je záhrada nadovšetko, aj ked som bola doma s malou stále sme boli vonku pokiaľ sa dalo...už aby to bolo

ivona2010
13. feb 2011

@shira_ za koľko si objednala manducu?, ja som videla na nete za 96

gilly
14. feb 2011

baby aj vase deturence su take nervozne na brusku? ja mam pocit ze vsetko co mal simonko rad, zrazu prestava mat rad (teda okrem maminkinho mliecka nastastie 😀 )
viem ze dokaze dvihnut hlavu a udrzat ju hore, ale ked ho dam na brusku zacne tak srdcervuco revat az strach...mam ho par dni nedavat na brusko alebo to skusat nech pochopi ze to nic nie je zle? lebo zasa po kupeli ked ho dam na brusko a masirujem chrbatik a zadocek, tak si to vyslovene uziva... no spekulant je to 😉

ivona2010
14. feb 2011

@gilly ahoj, no myslím, že nerob, čo sa melému nepáči, ak plače a nie je spokojný, tak ho otoč, ale skúšaj opäť, určite ho to prejde a ak nie, no a čo?, však zachvíľu bude behať 😉

shira_
14. feb 2011

@ivona2010 my sme stavali dom dva roky dozadu, predtým sme chodili po podnájmoch, aj so psami 😀 manducu som objednala za 96 a poštovné zdarma. najmenej som našla za 95ale tam nemali na sklade. akurát mi šiel muž pre ňu na poštu.
@gilly podla mna stačí po kúpeli, nech si to užíva. mne malý na brušku vydrží nejaký čas, ale ako náhle vidím že nevládze a mrnčí, otáčam ho.

ivona2010
14. feb 2011

@shira_ náš Borisko na brušku aj spáva, pokiaľ nezaspí do hodinky po napapaní, tak ho šupnem na bruško a spinká

ivona2010
14. feb 2011

teraz sme sa vrátili z vonku, bola som s malou aj s kočíkom kúpiť si niečo dobré na Valentína
momentálne doma riešime kostým na maškarný, čo má Dianka v škôlke, nevie sa rozhodnúť, čo má byť...od princezny ju odhováram, ale čo už, ked tou chce byť každá 4-ročná slečna 🙂

f1
14. feb 2011

@mamazuzu aj u nas poriadne delovky. 😅 😨 teraz kaka 2x.
@shira_ u nas prechadzka taktiez po terennych chodnikoch. uz mam vyhliadnute kde zaspi a kde zasa v pohode spinka dalej. maly taktiez cmula rucky , tak mu zasa skusam davat dulik, ale nedari sa 😠 😝 uz si objavili rucicky, tak preto davam pod kolotoc , tam je asi pol hodku a potom hrazdicka a tam dalsia pol hodka aj hodka . ma tam oblubeneho vtacika a uz aj sa mu sem tam podari trafit ho a vtedy sa zlakne a vyplesti okale 😀 😀
minule som pisala o laktac. krize, ze sa blizi a na druhy den uz som to chytila, tak som malemu davala pit len z jedneho cecka plus zabal s octan. kremom a musela som si dat brufen. vypotila som sa ako kon 😝 ale pomohlo uz je lepsie. aj maly zacal soplit
(iba v noci) davam mu nasivin (padajuca kvapka) a preslo. myslela som ze budeme musiet ist k lekarke.
nech je uz maj.

f1
14. feb 2011

@gilly dominik miluje byt na brusku este aj gagota a smeje sa 😀 akurat vcera sme sa na tom bavili, ako si to uziva. 🙂 🙂 🙂 ale starsi, ten to totalne neznasal, az doktorka na kontrole nam oznamila, ze ak nebudeme cvicit, tak pojdeme na vojtovku. tak sme cvicili a bolo OK.