V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@f1 neblbni v máji idem do roboty 😠 ☹ 😝 tie ruky to je neskutočné čosi. ide si ich zožrať. ešte si chytí jednu druhou a pchá celú komplet do pusy. núkam cecek, nechce a zase dá ruku. alebo aj po kojení, myslím si aký bude spokojný a on vypluje cecek, že je napapaný, chvíľu´počká a už ruka funguje 😝 😀 😀 cumel u nás absolútne nehrozí...
ahojte tak my sme boli vcera na kontrole na neurologii a hoci na usg mozgu ma este stale nejake drobne cysty, vraj to nic hrozne nie je. motoricky je ok, takze mame prist na kontrolu o mesiac a ak to zase bude ok, tak uz nebudeme musit chodit.
@shira_ aj u nas funguju rucicky, az taka slast ked sa jej podari nejaku si napchat do pusy
@mykka ani ja som este nebola na kontrole a mhm-mhm sme zatial mali len rucne, ale som sa citila ako "tenkrat poprve" , vzrusenie maximalne a teda ja som cit vobec nestratila, staremu stacili hadam 2 minuty 😉 😉 takze sa neboj, vyskusaj a bude to v pohode. jasne ze lekar s tymi kovovymi palickami nie je nic prijemne, no ale manzel- to bude celkom ine.
vcera sme kupili malej ten holtov krem na tvar - fuuuj to je aky smrad. Navyse s tych ATB co beriem mala ani nie ze kaka ale "serie ako lion", no ja neviem kto hovori ze babatka su vonave... ☹
A este som bola vcera v Lidli a maju tam super veci pre babatka, dokonca vypredaj veci zo starsich katalogov tak som malej kupila zamatove dupacky aj s kabatikom za 1,99E, malemu dvoje hrube podkolienky za 69c...no radost nakupovat.
@kvojtanikova naša malá je schopná si napchať celú päsť do pusinky, keď nie je dudel po ruke. a najnovšie teda zistila, že má ruky, teda presnejšie ibao ľavej vie, lebo tú si dokáže hodiny pozorovať a rozpráva sa sňou. no je to zábava. 😀
ahojte, neviete či sa dajnú niekde zohnať vzorky plienok???
@vera1132 to neviem, pampersky boli v tom boxe co sme dostali v porodnici, huggies obcas v casopise a ine plienky som nikdy vzorky nevidela. Asi jedine od kamosiek ked chces vyskusat co maju kupene tak ti zopar daju. Reaguje ti na nejake plienky zle ked chces skusat vzorky? Ja mam zatial najlepsie skusenosti s klasickymi Tesco plienkami, co boli kedysi fialove a teraz su podla velkosti, tie najmensie su zlte. Nikdy mi ich maly ani teraz mala neprekakali ani ked boli v tom celu noc, ani vyrazky sme na ritke nemali ziadne. Teraz som kupila Lidlovske su v akcii tak ich chcem vyskusat, uvidime.
veru tie ruky u deti funguju jedna radost - este aj sliny pri tom vypusta, clovek by si myslel ze mu uz zuby idu 😀 ten moj si hlavne ukazovak chce vopchat dobrezenie az do krku a potom sa divi ked ho napina... 😒
jaj a inak som sa chcela opytat, ci vase deturence uz chytaju hracky do ruky? ci to este skoro?
@gilly nie nebojsa. my sme mali v BA moc pedantnu lekarku. mlada, kvalitna. zachranila malemu zivot 🙂 koly hustej krvy. 😢 este dokonca kazdemu rodicovi dala na seba telefon zadara do pol roka. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
tie hracky: moj este nie, vlastne som ani neskusala. hlavne sa hra s hrazdickou. uz do hraciek buusi. 😀
@shira_ v maji do robotky?! blbe 😝 😝 a maleho kam? manzel? u nas su profesialne jasle, a dokonca kamoska je na materskej a tiez xe otvorit u seba doma materske centrum (menej vybavovaciek ako pri prof.jasliach). ja ostavam cele 3 roky pretoze sa mi neoplati ist do robotky. vyplata onicom. 😝
@kvojtanikova aj nabuduce bude ok. 😉
holtov krem tak to fakt smrad!!!!!!!!! ja som ho radsej nedavala, lebo ked som mu s nim natrela tvaricku tak sa pogrckal. neviem ci to bolo z toho kremu alebo...
@vera1132 v tesco? 😅 😅 😅 😅 otvoris a pozries 😀 😝 uz som tam tolko videla nacatych kusov, raz som jedno take balenie kupila, az doma som si vsimla ze je otvorene. nastastie chybala len jedna 😖
@gilly ked vložím do ruky hrkálku, tak ju chvíľu podrží, minule si ju dokonca dal aj do úst, ale to bola myslím náhoda. najlepšie funguje tá ruka 😀 do hračiek na hrazdičke búcha, ale väčšia zábava je debatovať s človekom alebo pozorovať akvárium.
@f1 u nás musí byťs malým potom manžel, aj ked je mi smutno ked na to myslím. teraz sme doma obaja, takže nebude mať ani malý ani muž nejaké šoky. ja by som chcela začať tak pomaly, na 4 hodiny max. aj to s prestávkou na kojenie a moj obed 😀 uvidíme ako bude s papaním, skúšam zavádzať pomaličky nejaký "režim". zaviedla som predtým pravidelné kúpanie cca 19-20.00, papanie a nočný spánok. teraz postupne začínam zavádzať popoludňajší spánok v postielke okolo 13.00. je to také nespavé dieťa, tak trošku bojuje sám so sebou. dnes som spala s ním 😝 doobeda bud idem na prechádzku alebo ideme na nákup, na úrad, doktorovi a tak, to prespí najlepšie. cesta autom je jediná istota 😒
Holtov krém- v pohode... smrad zvládam, ved ono to vyprchá, vpije a hotovo.. zabral úplne zázračne, asi aj ja natriem tvár aby som mala takú peknú ako on 🙂)
@kvojtanikova preeeesen suuuhlasim. ja som nakupila pampersky a uz som vyhlasila, ze ked ich dominam, uz ich nikdy nekupim. lebo pravidelne sa mi stava, ze malej pri jej tlakoch 😀 vytecie kakanica na chrbatiku von z plienky. raz mi ocino omylom kupil tesco plienky zlte najmensie a boli super. tiez musim potvrdit, ze sa mi stalo mozno 1x, ze by ich mala prekakala. a vyrazky z nich tiez nemala ziadne. ked dominam pampersky, prechadzam na tesco plienky. inac, minule som tesco plienky pozerala v tescu a na moje obrovske prekvapenie vysli drahsie ako pampersky..
som rada, ze vam Holtov krem zabral. nam zabral tiez, ale teraz sa malej tie pupaciky (vyzera to presne tak isto ako tie potnicky na tvari) spravili aj na nozickach aj na brusku. mate niektora skusenost s natieranim celeho tela s holtovym kremom?
@shira_ tak to sikulkos maly, ze uz sa chyta na denny rezim. Moj si ho jeden tyzden vytvori a na druhy tyzden je uz uplne iny...teda doobedie. Poobede si robi stale co chce a spanok takmer nikde
inak moj maly mal na tvaricke plno takych vyrazok a kym sme sa dostali ku kupe holtovho kremu tak mu pekne pomaly zmizli same od seba
@gilly ach nechytá,len ho tak troška nútim...musím s tým niečo robiť, lebo by mi nespal celý deň a potom je hrozne unavený a mrzutý, šúcha si oči, zožiera ruky, nikde nie je spokojný a papá potom hocijako. on takmer vobec neplače, takže ho musím dosť pozorovať a hádať, čo asi treba, ked je mrzutý tak je to už ťažko. napríklad zdá sa mi, že je hladný, on odmieta prsník ale potom zistím, že to iba od únavy, a ked sa snažím dlhšie prikladať, nakoniec sa chytí a tak hltá, že naozaj bol poriadne hladný... alebo sa premáha, aby nespal, a pritom spať potrebuje. tak musím rozhodovať zaňho. dnes som 2 hod kočíkovala, aby spal poobede, a ďalší spánok zase nosila v manduce...
@mamazuzu žlté tesco plienky boli super, tie som mala v porodnici. tie sú nám už malé. pampersky prekakal vela krát, ale na tých sa mi páči že sú makké, tenké a majú dobrý povrch. potom som kpila gaga plienky, trojky od 6kg ale sú mu ešte veľké a sú dosť tvrdé, tak neviem zelené tesco plienky mám v pláne skúsiť potom.
@kvojtanikova zatial používame pampersky, ale chcela by som po čase niečo lacnejšie skúsiť.
nereaguje zatial na nič zle.
dobre ranko -este stale sa spamatavam zo soku ze som spala celu noc - drobec nam o desiatej zaspal a vstal az o 5,45 rano - a to prvy krat rano vstal s usmevom si pekne lezkal v postielke a kukal do tmy 🙂 asi sa poriadne musel unavit vecer placom a jedol na trikrat, takze mu to asi dlho vydrzalo v brusku
@shira_ no tu mrzutost poznam - presne ako pises, premahaju spanok a potom su este viac mrzuti z toho ze su unaveny. No moj je pravda ze papa hocijako ako vlastne chce, lebo zasa on sa o svoje brucho stara poriadne, ten spusti taky plac ked je hladny ze aj susedia vedia 🙂
inak ja som tiez chcela docielit aby poobede spaval, tak som tiez do kociara a tak ale figu, po 20 minutach oci otvorene a rev, tak som to vzdala, ked chce spat len tolko tak co snim...? a tiez som sa uz zmierila s tym, ze skor ako odesiatej mi na noc nezaspi...no co to ma po mne 😖
ahojte moja buchticka teraz spi v chodbe v kociari uz hodinu, boli sme dnes u doktorky na odber krvicky - no 4 skumavky, chudiatko obidve rucky ma dopichane, asi z toho je taka zmorena, Zda sa mi ze mam uz malo mliecka, tak asi skusime po kojeni este prikrmovat aspon 30ml, lebo vypije vzdy oba prsniky a aj tak este vresti, a mne uz z nich nic netecie. Kupila som si aj caj na podporu tvorby mlieka tak dufam ze nam to pomoze.
Chcela som sa este spytat - ako vyzera vasim drobcom ten pupak po ockovani co maju na ramene? Lebo moja to ma tmavocervene, zda sa mi ze pod tym je aj hnis alebo co, a je to pol cm v priemere velke. Ja si spominam ze s malym som to bola na plucnom 7x prepichovat, tak dufam ze teraz to nehrozi. Uz si to totiz nepamatam ake to mal on.
@shira_ to mas super ze maly neplace, moja vcera revala od jedneho jedenia k druhemu v kuse, 2 hodiny, uz som mala hlavu velku ako balon. Do toho prisiel maly zo skolky a samozrejme mi chcel hned rozpravat co vsetko zazil a nove basnicky a pesnicky... jaaaaj som myslela ze si dam do usi stuple.
Ja používam huggies plienky a som s nimi spokojná. Minule nám návšteva doniesla pampersky, ale malej sa vyhádzala ritka a len trochu do nich nacikala a už jej vadili. Ked domíname huggies, pôjdem kúpiť tesco plieky. Používala som ich aj pri prvom a bola som s nimi veľmi spokojná. Dianke stačí,keď sa na jedno kojnie napapá z jedného prsníka. Ked jej ponúknem aj druhý, tak nechce, len výnimočné aj to si len trochu poťahá a pustí a mne potom tečie mliečko a nejdem ho zastaviť. Za týždeň ideme do poradne, ale u bude mať cez 5 kg.
@adupal to aj moj robí, jeden vypije, a z druhého len ochutná a mlieko strieka.. mne pomôže potom zatlačiť bradavku ukazovákom 🙂
@gilly sranda že ti spal celú noc.. ja som predminulú noc musela malého po 5,5hod zobudiť, čo ma tak prsník bolel, že ma to zobudilo. až ma koža svrbela, čo bola taká napnutá a mlieko tieklo kade-tade. kočík u nás nie je nič moc, len ho tam dám a už vreští, a to fakt plače len na výnimočné podnety.. ja musím kočíkovať po poľnej ceste, tak to je dosť zaberačka na ruky, dve hodiny sa takto vytriasať. ale to jediné funnguje. vyjdem na asfalt a je hore. v aute spí, keď ideme. auto zastane, je hore. nosím vo vaku, kým behám po dome, spí. len čo si sadnem, je hore mrcha 🙂 teraz som si povedala že kašlem na to. nakojila som, dala o druhej do postielky a nechala tak. pozerali sme ho s mužom na kamere. užsom chcela ísť preňho, lebo sa tam bavil a debatoval. muž povedal že nechajme ho pol hodinu a uvidíme. po pol hodine veru začal vyzivovať a zavierať oči, a teraz pekne spí. možno to nebude dlho, ale aj to je úspech.
@mamazuzu ano my sme pozerali minule a stáli tie zelené tesco plienky skoro rovnako ako pampersky. pampersky mi prekakával, ale teraz už kaká podstatne menej takže je to v poriadku. kaká tak raz denne a nie veľa. predtým tak ako píšeš,pamperska, látková plienka, ortopedické gate aj veci čo mal na sebe na chrbte prekakané... vyrážky na riťke nemal.

@mykka ja som este nebola, ja chodim az po 3 mesiaci. ked mam totalne vsetko zahojene.