icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
18. feb 2011

@gilly čo ste robili proti tej kyseline? iba upravili polohu na spanie alebo aj nejaké lieky?

gilly
19. feb 2011

@shira_ my sme zacali davat nutriton - doktorka povedala ze mu mam davat tak 30 ml pred kazdym kojenim cez den, ale to nerobim, davam len rano a vecer do prevarenej vody a to asi tak za stamperlik 🙂 a viditelne to malemu pomohlo, dokonca niekedy mu ani na vecer nedam. no a dokonca sa to zlepsilo tak, ze uz ani nema tak velmi zvysenu polohu na spanie ako predtym

gilly
19. feb 2011

@shira_ tak my sme vcera vyskusali kupanie tak ako si pisala ze dat drobca do velkej vane a pridrzat len pod hlavickou a teda mozem potvrdit ze je to uzasny zazitok. a dokonca po asi troch tyzdnoch prebehlo kupanie bez placu - hura hura hura. Odteraz to budem asi takto praktizovat, lebo ked som videla ten siroky usmev na jeho tvari tak to mi za to stoji 🙂

ja si rezim dna pisem uz asi mesiac a teda doobedie mame viac menej rovnake akurat po obede je to horsie. To ho mozem aj kocikovat aj na balkon dat proste sa mu spat nechce. Nevadi, vsak nejako postupne docielime pravidelnost 🙂) u nasje problem ten, ze vecerne spanie zacina az okolo desiatej a to je u zteda dost mrzuty...

gilly
19. feb 2011

ozaj moze deturencom vadit ked im voda natecie do usiek - ked su vo vani a usi maju ponorene pod vodu?

marika1977
20. feb 2011

ahojte baby...nestiham ani sem ist 😒 mi sa mame tak vselijak,teraz sme chory.asi chrypka ci co.

ivona2010
20. feb 2011

ahojte, aj my sme už prechladnutí Dianka aj Borisko, takže nic moc 😖
navyše Dianka sa dnes vrátila po 4 dňoch od našich a zasa je smutná za babinou a plačká, čo úplne chápem, pretože naši sa jej určite plne venovali
zajtra máme poradňu, tak poprosím doktorku, nech malého poriadne popočúva, lebo chrčká, teplotu nemá ani jeden

gilly
21. feb 2011

caute, baby ako riesite ockovanie proti rotavirusom? ano ci nie? a preco ano a preco nie?

kvojtanikova
21. feb 2011

@gilly ahojky, ja zatial uvazujem, ale maleho som pred 4 rokmi zaockovat nedala lebo podla mna tie statistiky ze x deti rocne zomrie zahrnaju aj deti z Afriky ktore nemaju podmienky na liecenie ani spravnu vyzivu ani hygienu- myslim ze tu na Slovensku keby aj chytili rotavirus, je tu lekarska starostlivost na urovni. Navyse ked som ja dostala cierny kasel aj napriek ockovaniu, tazko povedat ci je ockovanie vo vseobecnosti az take ucinne. Napriklad proti chripke by som sa ockovat nikdy nedala ani ja ani deti. Poznam x ludi co to urobili a potom mali chripku s takym tazkym priebehom, ze skoro zomreli. Mozno len ja mam take blbe skusenosti, neviem.

kvojtanikova
21. feb 2011

@ivona2010 my tu budeme mat babku s dedkom od piatku, lebo v nedelu mame krstiny. Aj Matej je vzdy potom rozladeny ked odidu, oni maju celkom ine vychovne metody a ani ked su u nas nerespektuju tie nase. Ked dam malemu po zadku lebo je protivny, mama sa rozreve a zacne ho utesovat, na mna zazera a tvrdi ze som hrozna matka... Takze sa uz teraz tesim🙂 Ale inak je s nimi fajn, aspon si mam s kym pokecat.

gilly
21. feb 2011

@kvojtanikova ockovanie proti chripke ci kiahniam je aj podla mna blbost
ale tie rotavirusy...neviem... hlavne ked planujem chodit s malym plavat...neviem...ako statistiky umierania nepoznam,ale bojom sa tazkeho priebehu dehydratacie ci priadneho skoncenia v nemocke...

ivona2010
21. feb 2011

@kvojtanikova ahoj, no naši sú super, venujú sa jej, ale musí poslúchať, papať, upratať a pod., takže som spokojná, ked je u nich...u svokrovcov je to iné, odtiaľ príde roztatárená, ale vlastne k nim chodíme len všetci
už ste v pohode? napíš ako malý? hrávate sa sním, lebo mne sa niekedy nechce, ale musím sa premôcť, lebo potom mi je malej ľúto, ale zasa som rada, že je v škôlke, tam sa pohrajú, lenže ona je taká spoločenská a stále by niekam chodila, alebo chce aby k nám niekto prišiel 🙂

kvojtanikova
21. feb 2011

@ivona2010 ahojky, no ani mne sa castokrat nechce sa s malym hrat, to je fakt. Vacsinou sa mu venuje stary, aj ked to je taka hra... stary si posklada trat s vlacikmi a hra sa sam, maly nanho len kuka... Lebo maly je inak dost tvrdohlavy, vsetko musi byt tak ako on chce, takze aj "pravidla hry" chce stale urcovat on, normalne ti "nadiktuje" napriklad: "ja teraz pojdem s Tomasom a ty si Percy, ty sa ho spytaj ze co vezie a on sa ta spyta preco si taky smutny a ty mu povies ze aj ty by si chcel nieco viezt..." no a ked stary chce do hry zaviest nejake svoje pravidla tak je hned ohen na streche. Tiez sa utesujem ze v skolke sa vyhra dost, sak ho tam aj nechavame az do pol 5, uz ucitelky obcas mudruju ze je "zase posledny" no ale ked je skarede pocasie, ja s kociarom ponho nemozem ist a stary skor z roboty nestiha... Vobec sa nad tym netrap, ved ked bude Borisko trochu vacsi, budete aj na navstevy chodit, pripadne jej obcas dovol pozvat si kamaratku zo skolky - take male deti este babatko moc nezaujima takze sa budu hrat oni dve a ty ich budes len "strazit".
No a ci sme v pohode? Neviem, si tu pripadam ako keby som sa furt len stazovala, ale aj dneska volam lekarke, co malej brali tu krv, a ona mi povie ze mala ma zle vysledky, zvysene leukocyty aj pecenove testy, tak uz ozaj neviem, co zas moze byt. Musime dat vysetrit este moc, to by ma zaujimalo ako sa mi to podari jej to odobrat. U chlapcov to bolo super jednoduche, ale takto s dievcatkom neviem veru ako jej budem lepit ten sacik na pisulku ☹

shira_
21. feb 2011

@gilly no aj ja som sa bála, čo bude s uškami, ked ich má pod vodou. ale malý sa tvári, že je to v pohode 😕 chcela by som s ním chodiť aj na plávanie od 4.mes. lebo vodu má veľmi rád, len musím zavolať, či sa treba na to nejako pripravovať-otužovať a tak, lebo pochybujem, že tam bude 35st.voda. susede sa narodila dcára tak sa smejeme že tomáško bude mať frajerku 😅 my máme v stredu poradňu. moj nemá po očkovaní tbc nijaké stopy, aj som sa pýtala minule sestričky (či ho nezabudli zaočkovať 😀 ) a ona mi ukazovala na ruke čosi nevideľné- že aha tuto to má 😕 berieme stále lieky proti žltačke a na anémiu, už by sme mohli prestať, ide mi to na nervy. hlavne to železo, to ked mi vypluje alebo grcne tak máme všade fľaky.

gilly
21. feb 2011

@shira_ aj ja chcem chodit s drobcom plavat, preto ma hnevalo ze place pri kupani. Co mam zname s plavajucimi babatkami, tak vraj voda ma okolo 34-35 stupnov, nas sa teraz kupe pri 35, takze by to malo byt v pohode potom.
My ideme do poradne zajtra, som zvedava ze co a ako bude...Myslim ze budeme zaockovani, lebo aj kamaratkin drobec bol ockovany v piatok, tak sa "tesim" na reakcie... my nastasti neberieme nic ziadne lieky. A budu vam aj krvicku brat na poradni, ze ci este musi brat zelezo? Nam brali krv zhruba ked mal 2 mesiace, nastastie vysli dobre vysledky...

shira_
21. feb 2011

@gilly tak to je ok, v takej vodicke ho kúpem aj ja doma. to už sa tak skoro očkuje?? chudiatka malé 😒 neviem, či nám budú brať krv, ale nijak inak sa to nedá zistiť. naposledy tak strašne plakal...

ivona2010
21. feb 2011

@kvojtanikova nooo s tým sačičkom máme svoje skúsenosti, nešlo to a nešlo...tak sme cikali do mikroténového sačku, ako nám nakoniec poradila Dr.
uff, tak to teda máte stále niečo, aby nebola nuda, držte sa
u nás s malou tiež tatino a to tak, že jej pustí rozprávku a on pracuje pri pc a sem-tam robia somarinky
Dianka je preto taká spoločenská, pretože na materskej sme boli taká väčšia partia a stále sme sa stretávali, v šk§lke ju nenechávame dlhšie ako do 15,, pretože potomsa sťahujú do inej budovy do "veľkej triedy" a tam moc nechela
u nás od poobedia horor, som bola na poradni, malý super priberá, ale predsa len komplikácie s tým dýchaním, doktorka kázala inhalovať a predpísala sirup..CRP negatívne, no ale ako sme prišli z poradne, malý v jednom kuse plače a plače, skoro bez prestania a počujem ako prehĺta asi hlienové slinky, prdí tak ako nikdy, nikoho nevníma, pokašliava...už som ho pre istotu aj pretrela pocikanou plienkou, či nebol urieknutý...
troška som v strese, hádam bude dobre, ak sa zhorší kázala prísť a vraj nás pošle do nemocnice na inhalácie, tak predsa to materské mliečko pred všetkým neochráni ☹

kvojtanikova
22. feb 2011

tak zatial sa nam nedari nacikat do sacku ☹ ☹ ☹ Prvy sacik sa nam odlepil, druhy okakala a teraz treti zatial nie a nie cikat.... Dufam ze sa to nejako podari lebo mama ma strasi ze ju budu musiet inak vycievkovat a tak zobrat moc...
Vcera jej praskol ten pupak po ockovani, vyvalilo sa jej odtial plno hnisu ci co to bolo, tak som jej to docistila liehom, no dufam ze to staci lebo som rozmyslala ci jej na to nasypat framykoin ale potom som sa rozhodla ze nie.
Ako cistite detickam krk? Mne sa nijako nedari poriadne jej vyutierat vsetky zahyby, vo vanicke vobec nie a potom tam ma take usadeninky, vcera az do krvi sa jej to oskrelo ked som jej to prstom utrela...

@ivona2010 dufam ze maly sa uz ma lepsie. A nemoze dychat nostekom ci ako? Lebo nam povedala ze mozeme davat aj detsky nasivin, ze sa to velmi neodporuca ale ze tak dva-tri dni sa to moze v pohode davat, lebo ked ma babatko plny nostek, nevie dobre ani prsnik/flasu chytit a to mu viacej skodi ako tie detske kvapky. Mozno by vam to pomohlo. Drzim palce aby ste sa cim skor dali dokopy.
@gilly hej to je pravda, voda pre deticky bya taka teplejsia, ona sice na prvy dojem sa zda vlazna, hlavne pre dospeleho, ale pre babatka je akurat. Ja som chodila plavat so synom a velmi sa mu to pacilo, prvu hodinu sice tiez poplakaval ale potom uz bolo OK. A tam sa urcite ucia deti pod vodu ist, takze do usi sa im voda dostane na 100%.

ivona2010
22. feb 2011

@kvojtanikova
ahoj, noštek nemá zapchatý našťastie, ale chrčká, takže mu stekalo dolu, teraz, ked kýchne, tak odsajeme a 2x za deň ide hadička troška hlbšie, predtým mu strieknem hypomer
spinkal celkom dobre, len sem-tam zakašlal, dnes sme spojazdnili zvlhčovač, hádam sa to nezhorší
inak včera ho bolelo bruško, pretože potom tak prdel, že som fakt nechápala, kde sa mu zmestilo toľko vzduchu
po očkovaní TBC nemáme ani stopu..
krk sa nám čistí v pohode, takéto problémy nemáme, zo začiatku sa mi horšie umýval pod pozuškami, nechcel povoliť rúčku, ale teraz ok

shira_
22. feb 2011

@ivona2010 @kvojtanikova Ja ked som bola už zúfalá, tiež som dala malému nasivin, ked nič nepomáhalo. ale použila som ho iba 2 alebo 3x a bolo po probléme, bez toho by sa mi nenajedol a nevyspal. nasivin je návykový, tak preto sa može len príležitostne. akú máš odsávačku ked sa ti dá dať hlbšie? ja mám tak na vysávač ale s takým koncom, že sa hlbšie nedá dať, a mala som pocit, že niekedy by sa zišlo..
tomáško často zakláňa hlavičku, tak popozerám pod krk, tam to má v pohode . ale pod pazušky dávam krém na zapareniny, tam to máva dosť červené.
dnes tomáška bolelo bruško, od 2.30 do 5.00 sme nespali a potom zaspal na 2hod a zobudil sa s plačom... skúšala som čierny čajík ráno, ale fľašku nezobere, neviem ako mu to dať ☹ skúsim lyžičkou, ale neviem kolko toho treba dať, a myslím že to vypluje.

ivona2010
22. feb 2011

@shira_
mám obyčajnú hadičkovú, ktorá sa tahá ústami, ale u takéhoto malého bába stačí, ja by som sa bála použiť tú na vysávač, aj ked ju máme doma
ja pijem čaj pre kojace matky leros ...neviem, či je to tým, ale včera som si ho nedala a malého do večera bolelo bruško, včera som mu nôkala z fľašky, tiež nechcel, ale zo 3x omylom potiahol a asi aj to pomohlo
ale skôs tou lyžičkou, ja mu teraz dávam lyžičkou sirup, rukou chytím líčka a čeľusť, aby otvoril pusku a držím pokiaľ prehltne, ide to fajn

gilly
22. feb 2011

ja s lyzickou tiez nemam problem - davam malemu nutriton a vacsinou otvori usta sam ked vidi ze ja otvaram, alebo mu potiahnem bradu dole - zaklad je aby mal jazyk dole a nie hore, lebo inak dokaze vyplut.

shira_
22. feb 2011

@ivona2010 keby moj 3x omylom potiahol, to by bolo super, to je určite aspoň min. 15min práce s lyžičkou 😉 ja dávam lyžičkou lieky, je to boj lebo ten maltofer vyslovene neznáša a podľa mňa ked vidí lyžičku, už očakáva niečo zlé. najlepšie je ked mu lieky nakvapkám a nadrvím do espumisanu, ten mu dosť chutí. keď som dávala do mm, nepomohlo, všetko vyplúval, ten červený maltofer ide oprať len na 95stupňov. ale ten espumisan to chuťovo asi dobre maskuje. dávam mu na noc 25kv. ale nad ránom už to asi nefunguje, ráno sa dobre zvíja, chudáčik... a ja som nevyspatá 😝 dnes ani včera som nešla kočíkovať, lebo je tu neskutočná zima a silný vietor... včera spal za celý deň len 2hod a večer mi 2hod. nemohol zaspať a o ďalšie 2 sa zobudil. dnes som ho dala 10.30 do postielky a už ho mám hore.. cmúla si ruku, skúsim ho nechať či znova nezaspí 😠 ide ma poraziť s tým jeho spaním. lyžičku máte obyčajnú čajovú? ja mu len konček položím na jazyk ked otvorí pusinku a po tročke nalievam a čakám kým prehltne. musí ležať na chrbte, inak je to vonku 😠 neviem si predstaviť dať mu trebárs 30ml tekutiny takýmto spôsobom. ked začnem o 2 a pol mesiaca chodiť do roboty, to sa teda pobavíme... no už plače, idem...je dospaté

kvojtanikova
22. feb 2011

@shira_ skus mu to natiahnut do striekacky od Nurofenu napriklad (alebo ineho lieku), nam sa tak celkom dari ked potrebujeme daco podat. Inak moja mala zvlada prechod flaska-prsnik zatial celkom dobre, nakojim a asi tak 2x za den dokrmim Nutrilonom z flasky a ide to vyborne.
Rano sa mi konecne podarilo zachytit jej ten moc - potom som prisla na to ze som tie predchadzajuce 3 sacky dala zakazdym opacne 😉 😉 😉 Takze ten stvrty som uz nalepila spravne a bolo to... a pani v laboratoriu ze "to len tak malo?" som bola rada ze po tolkych peripetiach mam aspon daco...
Dneska sa mi celkove "hovadsky" dari... Mala mi v noci okakala plachtu aj nocnu koselu tak som to hodila do pracky na 60 C a hadajte co? (samozrejme som tam dala aj fungl novy kabatik bielulinky pre Barborku, stareho najlepsiu svetluckomodru koselu, kremovozlty spaci vak pre malu a zopar inych bledych veci... ) A vsetko mam teraz ZLTE!!! Hura, hura, stary bude nadseny🙂 Nejako mi totiz nedoslo ze ked je plachta zlta asi sa nemoze prat na 60-ke, ja som to chcela pekne hygienicky... no a mame zltu domacnost🙂

gilly
22. feb 2011

caute, tak my dnes mame za sebou ockovanie, maly to nastastie zatial znasa celkom dobre, dokonca si pospal cez obed dve hodinky a vstal v dobrej nalade. no dufam ze uz nechyti ziadnu reakciu...

shira_
22. feb 2011

@kvojtanikova 😀 😀 😀 ked sa darí tak sa darí.. tú striekačku od nurofenu si musím pozháňať, teda ten nurofen. nakoniec som sa poobede naobliekala a išla kočíkovať, takže malý spinkal aspon 2 hod. svietilo slnko a už nebol mráz, takže celkom v pohode. príjemne sme sa prešli, vzala som muža aj jedného psa 🙂

kvojtanikova
22. feb 2011

@shira_ no aj ti zavidim tu prechadzku, tu bolo riadne zima, ja som isla s tym mocom 15 minut tam a naspat a som vymrzla na kost. Z tej striekacky to ide fakt dobre lebo mu to po trosicke pustas on to stale oblizuje a cucka a ani nevies ako a cela striekacka 5ml je zjedena.

kvojtanikova
22. feb 2011

@gilly drzim palce. inak aj mne sa zda ze je to nejako skoro na ockovanie ale ved lekarka to vie najlepsie.

ivona2010
22. feb 2011

@kvojtanikova som sa chcela spýtať prečo dokrmuješ? malá bola hladná?
malý chrčía pokašliava, chudiatko malé, 6 týždňov, kojený a takto sa musí trápiť, ešteže pospinkáva

@shira_ máme takú lyžičku akoby z umelej hmoty, ale z toho nurofenu, to je dobrý nápad
a čo druhý hafan?
malá sa vybrala teraz von, hrá sa zo psom, ale je poriadna zima, takže ju za chvíľu poženiem domov,

kvojtanikova
22. feb 2011

@ivona2010 lebo mi zvykla vela plakat po jedeni a ked pila tal mi ku koncu az zacala prsnik trhat a kusat, mykala hlavou, ale mne uz z neho nic neslo. Teraz jej davam vzdy obidva, a pijem caje na podporu tvorby mlieka a meltu tak sa to tusim zlepsuje. Asi sme mali nejaku laktacnu krizu ci co. Ked nebude treba, nebudem jej davat Nutrilon, lebo inak kaka po nom take zelene, neviem ci jej to az tak dobre robi. Ale place uz menej, to je fakt.

shira_
22. feb 2011

@kvojtanikova no však zima je, ale oblečenie ako na lyže a slnko-to sa dalo.. to je dobre skúsim striekačku. to dám 10x a mám 5Oml, to sa aj naje 😲
@ivona2010 vyviezli sme sa najprv autom za dedinu, druhý pes už nevošiel 😀 nabudúce...