icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

gilly
23. feb 2011

@kvojtanikova no tak sme ockovanie prezili, nastastie nebol nervozny ani teplota mu nestupla a dala som ho nakoniec zaockovat aj proti rotavirusu, kedze planujeme chodit plavat... akurat neviem ci to kvoli ockovaniu alebo mal taky divny den, ale zaspal az o pol dvanastej, pricom ale hadzal na nas s muzom take usmevy od ucha k uchu , ako keby bol krasne den pred nami 🙂

gilly
23. feb 2011

@shira @kvojtanikova ja vas obdivujem s tymi striekackami, ja som to skusala a mne to vobec nejde, takze mi mozeme pouzivat len lyzicku...

mamazuzu
23. feb 2011

@gilly ahoj, proti comu maleho ockovali? povinne ockovanie proti pneumokokom? som sa chcela este spytat, ze aku vakcinu si dala malemu proti rotavirusom? rotarix alebo rotateque? a to ste mali prve ockovanie proti rotavirusom? lebo mne vcera na poradni lekarka povedala, ze ked chcem rotavirusy, to musi malej pichnut o dva tyzdne, lebo druha davka sa uz podava spolu s povinnym ockovanim v 3 mesiacoch do nozicky. neviem, zda sa mi to divne, lebo rotavirusy sa davaju od ukonceneho 12. mesiaca. a nasa este nebude mat vtedy

mamazuzu
23. feb 2011

@kvojtanikova mozem sa spytat, preco si malej zbierala moc? je chora alebo je to sucastnejakeho povinneho vysetrenia? lebo sa mi zda, ze na prvej poradni mi vravela doktorka, ze potom neskor budeme musiet aj my zbierat, ale este neprislo k tomu. a tvoja mala je mladsia...

kvojtanikova
23. feb 2011

@mamazuzu ahoj, to bolo celkove vysetrenie krvi kvoli tomu ze ja som mala ten cierny kasel a aj preto lebo sa jej zdala dajaka bleda, no a tieto vysledky vysli zle - ma zvysene leukocyty, co nasvedcuje nejakej infekcii. Kedze nekasle ani nesopli, povedala ze musime este priniest moc, aby sa vylucila infekcia mocovych ciest.

gilly
23. feb 2011

@mamazuzu ockovali ho tou hexa vakcinou - zaskrt, cierny kasel a tak.
kupili sme rotarix. Hej bolo to prve ockovanie, nas ma necele tri mesiace a doki povedala ze je to jedno ci teraz alebo neskor to dam, ale obe dve davky by mali byt podane do konca 24 tyzdna, cize mas polroka na to aby si zaockovala malu s tym, ze medzi davkami by mala byt medzera aspon 4 tyzdne. tak neviem ako chce dodrzat doki len dva tyzdne...a ono sa to nepicha ale dava normalne do pusy. A mne doki povedala ze je to jedno, nemusis to davat spolu s inym ockovanim. My sme dali, lebo reku ked uz ma chytit teplotu alebo nejaku reakciu na jedno ockovanie, tak nech to ma v jednom ako na viac krat...

mamazuzu
23. feb 2011

@kvojtanikova aha, tak kvoli tomu. ja som si myslela, ze nasa doktorka na nejake vysetrenie zabudla. lebo si pamatam, ze vravela, ze budeme zbierat moc. len si uz nepamatam kedy a na co 😅 . ved ked to bude potrebne, tak nam povie. dakujem

mamazuzu
23. feb 2011

@gilly medzi dvoma vakcinami prestavka aspon 4 tyzdne? divne, nam to naplanovala po 2 tyzdnochm lebo vraj ta druha davka sa musi podat spolu s tym povinnym ockovani do nozicky... kazda hovori inac...

gilly
23. feb 2011

@mamazuzu tak to potom neviem, ale ani co som pribalovy letak k rotarixu citala tak tam nic take nie je ze sa musi s tym povinnym ockovanim do nozicky...no snad to bude mat ucinok teraz ako sme my davali, lebo teda nestoji to pat korun 🙂

vera1132
23. feb 2011

ahojte. Už mate pokrstené babatka? ? ? ak hej, je tu niaka slobodná mamina ktorá to vybavovala a vedela by mi poradiť?
Žijem s otcom babatka ale ešte sa nam niak nechce sobašiť, ale chceli by sme malého pokrstiť. a bola som sa pytať farara či mi pokrstí malého a on na to že najprv by bolo dobré kebiže sa rodičia vezmú a potom krst. čo mam robiť?

shira_
23. feb 2011

@gilly no ved my sme tú striekačku ešte neskúšali...uvidíme, dnes som ju zohnala.
boli sme dnes v poradni, hned nás poslala na kardio pre šelest, tak mu robili echo aj ekg, ale všetko má v poriadku, iba nezávažný šelest čo vraj mávajú niekedy bábätká a nesposobuje mu žiadne problémy. ďalšiu poradňu máme až o mesiac, bude aj očkovanie a máme doniesť moč 😀 😀 tak som zakúpila sáčky 😀 tie dnešné vyšetrenia malého tak vyčerpali, že mi stále spí a od 11.30 nepapal, je 16.00. už cítim plné prsia, až ma koža svrbí. nechcem ho budiť, nech sa vyspí aspon jeden den poriadne. dnes v noci bol super, vobec sa nepučil po kojení ani ráno nemal to svoje typické zvýjanie. zmenila som iba polohu pri kojení, dala som sa do polosedu, poriadne oprela dozadu a malého zdvihla hore, aby mu tak velmi netieklo mliečko. otestujem to niekolko dní, možno iba to bol problém...
už 3.den nekakal 😀 ale prdí a je ok. som celkom rada, že už nie je kakanica v každej plienke. čúra teda dosť. a váži 6230g 😝 😀 valibuk, oblečko má na 3-6mes.

gilly
23. feb 2011

@shira_ fuah, tak to je riadny velkos a kolko vlastne mal ked sa narodil?
Tak to krasne si pospi dnes, otazne je ako bude potom spat v noci, ked sa teraz tolko vyspi..
no veru, poloha kojenia moze robit niekedy problemy. Ja ked mal najviac kyseliny a po kazdom papani grckal, tiez som ho dala kojit tak aby mlieko netieklo dole, ale musel si ho akoby vytahovat zhora. Tak drzim palce.
To ze nekaka do kazdej plienky, ocenujem aj ja 😀

pocuj a ty si teda rodila tesne pred vianocami? ked pozeram ze dnes mate presne dva mesiace - teda vsetko najlepsie. A ako bolo v nemocke pocas vianoc?

gilly
23. feb 2011

@vera1132 my sme uz krstili, ale sme manzelia. Inak farar nam vtedy rozpraval vselijake veci a medzi inym spomenul, ze ak rodicia nie su manzelia zosobaseni tak to nie je vzdy prrekazka v krste. Ako jasne ze to preferuju knazi, ked rodicia su manzelia, ale ze to nie je vzdy nutne. Potom je potrebne najst takych krstnych rodicov, ktori su sobaseni v kostole aby boli akoze vzor... drzim palce, nech farara obmakcite... a ked nie, treba zajst za inym fararom 😉

vera1132
23. feb 2011

@gilly dakujem za odpoved, a skusim ešte niakeho iného farara 🙂

shira_
23. feb 2011

@gilly nakoniec mi spal do 17.00, poriadne sa napapal, išli sme hned k svokrovcom, v aute zaspal znova a dalej spal do 18.15, znova papal. cestou naspať zase zaspal na pol hod 😀 som zvedavá čo v noci 😀 ale obyčajne ked mi dobre spí cez den, dobre spí aj v noci, lebo lahšie a pokojnejšie zaspáva. aj ja teraz kojím tak aby musel ťahať trochu dohora, verím tomu že to bude lepšie. ked sa narodil mal 3900g, no a cez vianoce mi bolo v nemecnoci smutno, lebo sme chceli vip izbu aj pre mažela a nebola volná. síce za mnou stále chodil, lenže na chodbe bolo chladnejšie a ja som sa snažila malého často prikladať (po 2 dnoch bol už hladný a mliečko nikde) takže som nemohla vysedávať na chodbe...takže nič moc. moj muž bol doma tiež smutný, ani stromček neurobil. v nemocnici som bola od 21.12. do 27. tak som vianoce ani nemala, len na novorodeneckom odd. bol pekný velký stromček. štedrá večera- varené filé a varené zemiaky. ja som si dala doniest večeru, lenže som zistila, že mi samej nechutí tak vačšina pošla do koša ☹

shira_
23. feb 2011

@vera1132 ano, nemožu odmietnuť pokrstiť dieťa, za to že si slobodná matka. treba prípadne skúsiť iného farára...no a "milodar cirkvi" robí divy. my sa tiež chystáme pokrstiť, len sa musíme nejako rozhýbať...ale u nás by nemal byť problém, dúfam...

mibiha
23. feb 2011

@vera1132 urcite skus nejakeho ineho farara ....my tiez s priatelom niesme zobraty a malu nam pokrstili....farar len dodal ze si to manzelstvo mame dat doporiadku potom.

vera1132
24. feb 2011

@shira_ skúsim iného a uvidim ako to dopadne

@mibiha

vera1132
24. feb 2011

kolko papajú vaše babakta cca ml mliečka?

kvojtanikova
24. feb 2011

@vera1132 neviem kolko mliecka pije, ale davam oba prsniky a obcas este 30 ml nutrilonu a vypije to vsetko - tipujem ze spolu to moze byt tak 90ml..
My ideme krstit teraz v nedelu, tiez sa nas vypytovali somariny, my sme sice sobaseni v kostole ale stary nie je ani pokrsteny, ale na to nic nepovedal. Trosku ho zaskocilo ze na krste nebudu krstni rodicia (kedze su v zahranici) takze dieta podrzi babka, a najlepsie bolo ze krstne listy oboch krstnych rodicov nesmu byt viac ako 3 mesiace stare - takze ziadna kopia z toho co mate doma ale pekne znovu na faru a vypytat novy odpis - co je fakt super kedze moj brat ako krstny otec bol krsteny v Piestanoch a birmovku mal ani neviem kde... No ale chvalabohu zohnali sme. Teraz uz len cakame a cakame, ci to nahodou nezrusime na poslednu chvilu, lebo... v pondelok u nas boli znami, ktorach dcera v stredu ochorela na OVCIE KIAHNE... Inkubacna doba je sice dva tyzdne ale jeden nikdy nevie, ci to Boruska nechyti skor... alebo ja, hoci som to v detstve mala ale moja imunita je teraz po tom ciernom kasli na bode mrazu🙂 Uz ma fakt tusim neprekvapi vobec nic...

gilly
24. feb 2011

@kvojtanikova tak to jaka haluska, my sme krstili v januari a vobec nepotrebovali krstne listy krstnych rodicov, ani nase, vobec nic...
fuh, tak tie ovciekiahne ak mala chyti, tak to vobec nezavidim...a to dokaze chytit aj take male babatko?
mne vsetci hovorili ze som nikdy kiahne nemala, tak som mala hlavu v smutku, ze co ked dostane moje dieta a ja stara budem mat tiez kiahne, tak to bude zle. Ale bola som si urobit test na protilatky, a cuduj sa svete, vyslo, ze som kiahne prekonala, len to nikto nezaregistroval.
Tak drzimpalce, nech to Boruska este nechyti, este je fakt malicka a aby ste v phode pokrstili

gilly
24. feb 2011

@shira_ jejda, tak to si riadne podrichmal drobcek 🙂 a aka bola noc?
no tak to ti tie vianoce nazavidim teda vobec, ale zasa mali ste uplne najkrajsi vianocny darcek na svete 😀 a o rok si uz uzijes klasicke domace vianoce 😉

f1
24. feb 2011

@bebaa zbytocne budes drzat diety. jednoducho chlapci su nachylnejsi na nafukovanie. ja uz papam vsetko. postupne som zacala zavadzat prdlavky :o))) uz som papala aj sosovicovu polievku! my sme zo zaciatku davali espumisan. nam velmi pomohol. uz ho ale nedavam mesiac a je vsetko OK.

f1
24. feb 2011

@kvojtanikova moja suseda chytila kiahne ako 3mes. aspon ma pokoj v skolke a kedze bola mala, tak to ani nevnimala.:o)),

shira_
24. feb 2011

@gilly predstav si že noc bola super.. papal o 2.00 a 4.30, zhruba tak ako stále. žiadne pučenie, papal tak že ani neotvoril oči. nechala som ho dlho podudkať, spokojný bol. položila som ho a nezobudil sa vobec 🙂 my sme sa boli na fare pýtať. chcú iba "prepustenie" ku krstu do inej farnosti, lebo chceme krstiť v piešťanoch a patríme podla bydliska do NMnV. ale v pn som bola krstená ja aj muž a tam sme mali všetky sviatosti aj sobáš. dúfam že to bude ok.
budúce vianoce aj s Tomáškom urobíme velikánsky stromček a budeme všetci spolu doma 🙂

f1
24. feb 2011

@kvojtanikova ja som si myslela,ze nam budu robit problemi pri krste kedze som rozvedena, ani zobraty niesme, ale bolo vsetko OK, zieden problem. dokonca krsnych sme mali nezosobasenych v kostole.
@shira_ neviete co je s marikou????????????

shira_
24. feb 2011

@f1 ja tiež jem všetko, len som ešte nejedla šošovicu fazulu kapustu.daj vedieť čo bolo po šošovici 😀 espumisan dávam na noc a maskujem do neho všetky potrebné lieky lebo mu chutí. všetko je teraz ok. pučenie som zdá sa vyriešila zmenou polohy pri kojení, mám asi vela mliečka a rýchly tok, teraz papá "hore kopcom" nie je grganie, vracanie, štikútka, pučenie, napínanie pri kojení - dva dni čo som to vyskúšala,nič také nebolo.
dúfam že s marikou nič nie je, len nestíha...

f1
24. feb 2011

@shira_ po sosovici v pohode. nic mu nebolo 🙂))))))) a jedla som ju 2x za den. este som si dala aj na druhy den . mnam! dnes xem varit polievku z kys.kapusty, lebo tatko je chory. pribudlo mi dalsie dietko xi xi 🙂) deminik ma v nose zlateho stafilokoka , denisko zasa uz 2x dosiel skor zo skolky pre bolesti v brusku.dnes maju byt vysledky tak uvidim co z toho bude.
...mame odsavacku na vysavac. jaka to dobra vec!! maly sa este po odsati este aj usmieva. 🙂

bebaa
24. feb 2011

@vera1132 my sme na tom tak isto, byvame na dedine...sla som za fararom a on ze v pohode, ale na pouceni pred krstom mi to dal poriadne vypit....dost ma odsudzoval, neprijemne velmi to bolo...ale nakoniec nam ho okrstil. vyskuskaj niekde inde..

bebaa
24. feb 2011

@f1 a co rajciny a papriku? to tiez jes?