icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
24. feb 2011

@bebaa ja jem rajciny v pohode, aj cerstve aj polievku, ale papriku som zatial neskusala, mne z nej tiez nie je zrovna najlepsie.Mne sa zda ze mala vyvreskuje ci jem to alebo ono... Ale najhorsie to je tusim ked jem cesnak (ten vraj s mliekom sposobuje prdiky a ona dokaze prdkat iba ked s nou riadne cvicim, ze ma az nozicky pri tvari) a este cerstve a kysnute pecivo.
Inak dneska sa mi prvykrat prekakala az na oblecenie - zeby uz boli male plienky?A stale kaka tak 4-5x denne, som myslela ze sa to postupne zmeni na menej casto, ale ziadna zmena 😠

kvojtanikova
24. feb 2011

@bebaa a inak takych fararov mam najradsej, najprv tutuli-mutuli a potom ti to riadne spocita... No nasa mama ked vybavovala ten bratov krstny list z Piestan veru tiez najprv farar mudroval a potom mu povedala, citujem " co to je za buzeracia, sa vobec necudujte ze vam ludia odchadzaju z kostola, pred 4 rokmi sme krstili vnuka a taketo ceremonie neboli, preco si to vobec ten farar v Kosiciach nevie pozriet v pocitaci, ze vtedy boli krstni rodicia v poriadku a teraz nie su ci co?" Takze si to mily pan farar rychlo rozmyslel a na vlastne naklady nam urychlene ten odpis z krstneho listu poslal postou🙂

vera1132
24. feb 2011

@kvojtanikova to som nevedela že treba krstných rodičou krstné listy a k tomu ešte nesmú byť staré 3 mesiace, no dakujem za info 🙂 a držím palčeky nech nechitite ovcie kiahne, až po krste by to bolo dobré , ne? 🙂 aspon by to mala malinka zasebou. veľa zdravíčka

vera1132
24. feb 2011

@bebaa ved aj pojdem inde. ti farari nie su akože normalny, nieže by boli radi že pribúdajú ovečky ... ale oni ešte buzerujú.... nie všetci sú dokonalí. no nie?

bebaa
24. feb 2011

@kvojtanikova ja si davam fakt velky pozor co jem, ale maly vrieska stale, stale prdi a to take smrady ze sa neda dychat a musime v noci hoci kedy vetrat... 😀 dnes som si dala brokolicu tak som zvedava..a kaka velmi malo tak raz za dva dni, asi preto chudacik place, asi ho boli brusko, ale zase ked stale prdka?? neviem.

nas farar ma 81 rokov, stara skola. frflal preto ze priatel je ateista a nesiel so mnou na pripravu, ze naco sa tam bude pretvarovat, ja som krestanka, tak ja som sla....a este aj preto ze sme neni zosobaseni...ty si to dobre urobila 😉

gilly
24. feb 2011

baby aku dlzku by mal mat vak aby mojmu 59centimetrovemu drobcovi nebol maly, ani prilis velky - teda aby mu bolo pohodlne v nom?
a este - teraz je uz takmer marec - oplati sa mi kupit hrubsi alebo uz radsej tensi vak? v spalni je okolo tych 20-21 stupnov

gilly
24. feb 2011

@kvojtanikova nam sa kakanie zmenilo az ked mal vyse dvoch mesiacov, teraz kaka raz za den alebo raz za dva dni

veru, cerstve kysnute cesto robi babatkam problemy...

gilly
24. feb 2011

@shira_ tak to super,ze sa pekne vyspinkal, len nech mu to co najdlhsie vydrzi 😉

kvojtanikova
24. feb 2011

@gilly ja si myslim ze dobry vak bude 80cm, ale neviem ci nepredavaju nahodou iba 70/90/120cm. Ja by som radsej kupila ten vacsi a pripadne ho nejakymi sponkami dole zohla na vhodnu velkost a pripla (alebo par stehmi zosila) a ako bude rast, to zase vyparas. My mame vak hruby asi ako perinka, co v nej su drobci doteraz. A ked spi, ma na sebe body s dlhym, overal a tenke ponozky. Ale ako bude rast, budem asi tie vrstvy odoberat. To len teraz mam pocit ze inak by jej bola zima. Potom byvaju vaky take flisove (napr. slovensky vyrobca ANTONY), to je take tenke, ale ako asi ten flis hreje, s tym skusenost nemam.

shira_
24. feb 2011

@gilly no neviem ako bude...dnes som spadla a zlomila som si lavu ruku v lakti.

kvojtanikova
24. feb 2011

@shira_ no teda. To musi byt velmi neprijemne. Dufam ze sa ti to co najskor zahoji a drzim vsetky palce aj prsty. Myslim ze ibalgin sa uz teraz moze- myslim od bolesti, pri tehu sa nemohol. Fakt mi to je luto, budem na teby mysliet.

shira_
24. feb 2011

@kvojtanikova nevieš si predstaviť, ako je to lúto mne. nemožem zobrať malého na ruky, kojenie tiež nie je nič moc teraz... všetko s jednou rukou, nepohodlné polohy ☹ ☹ ☹ ☹ a v noci so mnou bude pekne vstávať muž a prikladať mi ho ☹ volala som dnes detskej, tá mi povolila paralen, a ked bude ozaj zle tak ibalgin. inak v porodnici po porode dávali normálne ibalgin tiež. uvidím čo bude večer, bojím sa...

gilly
24. feb 2011

@shira_ no teda, juj, tak to velmi zapeklita situacia. a ako dlho budes mat sadru? to mas sadru uplne cez celu ruku, co?
no to si uzijete tazke dni teraz...no snad bude aspon tomasko posluchat, ked je mamina bez jednej ruky...ja som mala len vyklbene rameno na pravej ruke a bola som z toho dost mimo, nie to este sa starat o malicke babo, si to neviem ani predstavit

gilly
24. feb 2011

@kvojtanikova myslis ze 80 cm nie je vela? lebo ja som sa bola pytat v obchode a tam mali len 74 najmensi a povedali ze je to dlhy....tak neviem...ale zasa ked si to zosijem ako si pisala, tak by sa to dalo... no uvidim ked pojdem do obchodu asi popytam vyskusat nazivo.
ja maleho zatial davam do perinky, ale to len tak ze je len v strede previazany, lebo inak sa uz na dlzku nezmesti a oblecene ma len dupacky s dlhym rukavom.

kvojtanikova
24. feb 2011

@gilly no moj spaci vak je Cherokee z Tesca a pisu tam 0-6 mesiacov. Mala ma cca 57 cm a ma este rezervu asi 10 cm ale to uz bude potom tesne. teraz je to akurat.
.

shira_
24. feb 2011

@gilly ruka v pravom uhle zavesená, sadra bude v utorok od ramena po prsty komplet. teraz je len dlaha lebo to opúcha ešte. takže to nie je celkom pevné a bolí to. tato pomáha...len nenakojí..

kvojtanikova
25. feb 2011

@shira_ aka bola noc? zvladli ste to? Uzasne ze ti tvoj muz tolko pomaha, aj ked pocas dna bude musiet ist asi do roboty, vsak? A rozmyslala som - to musi tato zvladat aj vecerne kupanie, co? To musi byt pre neho zazitok🙂 (i ked teda ozaj skoda ze za takych okolnosti) No ale aspon sa nauci robit uplne uplne vsetko okolo malickeho (okrem toho kojenia) a aj ked sa ti ruka zahoji, budes sa moct na neho na 100% spolahnut. Moj stary zatial zvladne malu chvilu (polhodinu ked nereve a 5 minut ked reve) 🙂 podrzat na rukach, pohrat sa s nou aby sa vyprdkala a vykakala a to je vsetko... Prebalovanie, kupanie, krmenie, prezliekanie - na to sa zatial vobec nechyta, a to je uz nase druhe dieta. Pri Matejovi tieto ukony zacal ako-tak zvladat ked mal maly cca 3/4 roka...

gilly
25. feb 2011

@shira_ juj tak to teda vobec nezavidim cely ruka v sadre. A dala si si ten paralen na bolest?

gilly
25. feb 2011

@kvojtanikova no ten tesco spaci vak som videla, dobre ze vravis, ja som si myslela ze by mu tomohlo byt dobre. No tak mrknem nieco vacsie.....

inak moj simon sa kupe teraz vylucne len s ockom vo velkej vani, na mna sa vtedy ani nepozrie. Ma to nejako spojene, ze kupanie ocino, masaz po kupani mamina. Ale moj muz v podstate zvladne vsetko, akurat tazsie mu ide obliect body cez hlavu, ale v pripade nudze zvladne aj to. Najvacsia show je ked prebaluje a maly chyti akurat hadzaciu naladu, sa mu mrvi a natriasa, to potom muzovi to prebalovanie trva aj desat mint 😀 a popripade ho maly este aj ocika 😝 😀

kvojtanikova
25. feb 2011

@gilly no ten spaci vak by mu bol dobry teraz tak mozno este tri tyzdne. Ked to chces na dlhsie, pozri tam urcite maju aj vacsi 6-12 mesiacov alebo tak nejak.

vera1132
25. feb 2011

chodievate von aj ked fúka vietor?

kvojtanikova
25. feb 2011

@vera1132 radsej nie, ked vidim z okna ze sa knisu stromy tak ak ozaj nemusim, nejdem. Dnes je tu -8 C plus vietor, takze u nas asi z prechadzky nic, ak nebudeme musiet ist k doktorke- mam volat o vysledky, tak ak bude cosi, budeme tam musiet ist. Ak fuka len tak trosku, pripadne ak je nad nulou, tak ideme.

vera1132
25. feb 2011

@kvojtanikova u nas zatial PC ukazuje -7 a fúka, uvidim čo bude na obed ked sa napapame, ako bude.

shira_
25. feb 2011

@vera1132 my chodíme stále, malého aj seba zakuklím a ideme. len odterz bude musieť chodiť aj ocino s nami, to bude horšie...ten nie je až taký obetavý 😀
@gilly nedala som si nič, dalo sa to vydržať. ešte mám v čerstvej pamati porod tak asi preto 😝
@kvojtanikova noc bola zujímavá, tato mi položil malého na kojenie v kresle a medzitým na posteli zaspal, ja som zostala uväznená s malým na ruke, ešte v blbej polohe, ruku v sadre samu o sebe neviem pohnúť lebo bolí, len mi ju muž dvihne alebo ja druhou rukou. lenže druhá ruka s hlavou malého vo vzduchu,už som nevládala držať ho a ani položiť, lebo by bol dole hlavou. ten už vyplul cecek a spal. nevedela som muža zobudiť, aby som nezobudila malého. potom ma napadlo zavolať psov a na to sa prebral, ako chodia po parketách v spálni. moj je nezamestnaný tak je doma. chvalabohu, lebo ja nemožem s malým robiť nič. všetko muž robí, prebaluje, oblieka, prvý krát kúpal. všetko ok, ja ho kontrolujem. len mu skoro dal na riť holtov krém. ale už vie ktorá masť je na čo a aj lieky vie, kolko čoho.

shira_
25. feb 2011

no a je to tu.manžel zahlásil že je zima a nejdeme von..

shira_
25. feb 2011

no..nakoniec mm zistil,že von ísť musí, lebo tomáško nechcel spať. tak boli sami dvaja, po hodine boli doma a malý v kočíku spal dalšiu hodinu a pol 😵

vera1132
26. feb 2011

ahojte mamini. Mam taký menší probémik, som po pôrode 9týždnov, a asi budem mať zlatú žilu, alebo hemeroidy. A niektora zvás aj takýto probém, čo už riešila? a vedela by mi pomôcť- poradiť? zatial by som to chcela skúsiť "viliečiť" sama s niakimi mastičkami alebo niečim z lekarni, a ked to nebude ok. tak za lekarom.

kvojtanikova
26. feb 2011

@shira_ no vidis, napokon aj prechadzku ste zvladli. Aj mne moja potom este obcas spava v kociku, som na jednej strane rada ale na druhej je potom vzdy taka vysypana na chrbte - potnicky, co ju sice zhora odokryjem ale zdola lezi na teplom fusaku...
@vera1132 ja osobme nemam skusenost ale co mam sesternicu, jej pomohli Faktu cipky a mast, kupis to volne v lekarni.

andrea0903
26. feb 2011

baby kuk nove foto v albe

stardust
26. feb 2011

@vera1132 hemoroidy si nevyliecis, zavisi od stupna, v ktorom ich mas, ci sa budu riesit chirurgicky alebo mastami, ktore zmiernuju neprijemnosti. Kremy alebo cipky, Mastu S, Posterisan atd. alebo ak mas problem so zilami, lekar ti predpise patricne medikamenty.