icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

ivona2010
1. mar 2011

ahojte, tak dnes už ideme domov 🙂
prepúšťajú snáď polovicu oddelenia, lebo sú tu asi hnačky a primár povedal, že treba ísť čo najskôr domov, aby sme tu niečo nenachytali...

shira_
1. mar 2011

@ivona2010 no super s jedným prídeš druhé chytíš. chvalabohu že ste doma.
ja som bola dnes na chirurgii na kontrole. sto ludí čakalo, úzka chodba, na pol dňa čakania. muž vozil malého v aute aby spal, ale on už nechce papať ked si ja zmyslím takže papal o šiestej ráno, o osmej ked sme šli z domu som ho núkala ale otrčil gamby 😀 takže pekne som musela potom nakojiť v čakárni pod oknom, pustili ma sadnúť a ked vysvitlo čo idem robiť hned sa 4 zdekovali tak sme mali volnú celú lavičku 😀 😀 muž prehodil cezomňa šatku a hned sme boli všetci spokojní. kým sme sa vybavili bolo 11.30. sadra bude do 22.3. kupila som trojky plienky, uvidím. tie dvojky sa mi už zdajú nejaké malé. kúpila som si vápnik v lekárni, nezdá sa mi že ten moj pád bol až taký brutálny na zlomeninu. ktovie, možno mám teraz slabšie kosti. manžel bude o chvíľu malého prikladať ako laktačná poradkyňa, prebalí za minútu a prezlieka už skoro tak rýchlo ako ja. včera dal aj lieky malému tak, že nevyliali. dnes mu zaspal na rukách. ja som už len ako mliečny automat 😀 😀

ivona2010
1. mar 2011

tak od 14.00 sme doma, malý musí brať ATB 14 dní, čo sa mi zdá dosť dlho, dostali sme sirup Zinat, spapal v pohode...od zajtra pridávame probiotiká, z výterov zistili zlatého stafylokoka a streptokoka.pneumo, takže je jasné, že zdedil po maminke ☹ dúfam, že mu to nebude spôsobovať opakované problémy, lebo ja som bola aj preliečená a stále tie potvory mám, ale má ich veľa ľudí a ani o tom nevedia, nemajú zdrav. problémy

@shira_ no tak vidíš akí sú chlapi šikovní..., len ako ich prinútiť, aby to všetko robili bez toho, aby ich k tomu prinútila naša indispozícia
náš tatino sa dosť snaží, ale aj tak ...však to poznáme
tak ešte 22 dní 🙂 držte sa, manžel bude profík, ale len ho nechaj, nech si to užije a možno mu to vydrží aj potom

kvojtanikova
2. mar 2011

@ivona2010 nuz, ATB nie je nic moc, ale hlavne ze ste uz doma. Zinnat je celkom dobry, mozu ho aj take male deticky. Nam minule ked dala Klacid tak sa az po tyzdni priznala ze "som trochu zariskovala, lebo to je pre vacsie deti..." pricom Boruska vtedy mala len 4 tyzdne... By ma zaujimalo co by robila keby mala Boruska nejaku blbu reakciu. A stavim sa ze aj tie zle pecenove testy ma z toho... No ale hlavne ze sme vtedy tiez neskoncili v nemocke.
@shira_ No fakt, manzel bude ozajstny profik a ty si teraz mozes kupit taky adventny kalendar - ked popapas vsetky cokoladky, bude uz ruka fit🙂

Idem vam ukazat nase foto z krstu - torticky a Borusku - Bozie dieta 😉

ivona2010
2. mar 2011

@kvojtanikova no teda a vaša doktorka sa ešte priznala...určite tieto lieky zaťažujú takú malú pečienočku, ja som sa bála, že malý začne menej aj papať a v nemocke sa ma stále pýtali ako papá...papal, ale ako zistím až na poradni, koľko priberie
fotečky krásne, malá je fešanda a dosť veľká vyzerá aspoň na fotke 🙂 nás tiež tlačia do krstu, ani malú Dianku nemáme pokrstenú, takí sme my kresťania, ja som myslela, že to nechám na nich a ked budú dospelí, rozhodnú sa sami, či áno alebo nie...ale potom sme sa bavili, že v 3. triede ZŠ mávajú detičky 1. sv. príjímanie a to býva veľká sláva, dievčatá šatičky a tak...a neviem ako by jej to padlo,keby sa ona nechystala...no uvidíme

kvojtanikova
2. mar 2011

@ivona2010 No, moj muz nie je ani pokrsteny, on je ateista, ale mne na tom zalezalo aby to bolo cim skor. Ja sice uz tiez chodim do kostola velmi zriedkavo, ale modlim sa kazdy den a proste v Boha verim. Takze som stareho "prehlasovala" a obe deti sme dali pokrstit len co sa dalo, maly mal hadam 5 tyzdnov a teraz Boruska 8 tyzdnov. Mas pravdu ze deti v 3.rocniku mavaju prijimanie - a ved ty mozes dat teraz pokrstit obe deti naraz. Aspon budete mat len jednu oslavu pre rodinu a nemusis chystat milion veci. Ved krstia aj take deti ako je Dianka.

ivona2010
2. mar 2011

@kvojtanikova áno, tak sme to chceli urobiť 2v1, veď uvidíme, čo prinesie život 😉

shira_
2. mar 2011

@kvojtanikova veru adventný kalendár je dobrý nápad 😀 budem mať dlhé tri týždne pred sebou ☹ krstiny my zase odkladáme, kým nebude ruka v poriadku.

f1
3. mar 2011

@kvojtanikova
@ivona2010 my sme tiez kakali do kazdej plienky a dost riedke, ale kedze sme priberali tak OK. a zlta farba tiez OK. upravilo sa nam to po 2mes. uz kakame 2- 3x za den. a s tym skusanim jedal som isla postupne a maly to prijal. asi uz su "velky" 😀
@shira_ tak to mi je luto s malym. minule som si prezerala ako vazil Denisko. a aj on bol taky valibuk ako tvoj. Dominik zaostava za nim s 0,5kg. aj dlzku v 3mes mal 65cm a vahu 6815 g . tiez sme museli kupovat vacsie vecicky a ked sme boli na prechadzke , tak ostatne mamicky nechapali aky je velky. ked sme dali uverejnit fotku do casopisu, tak vsetky tam boli take malinke a nas fotka ako mi sedi na nohach. skratka obor. aj na nozickach 1 mes. dr. nechapal aky velky nakolko ja a manz. meriame 170. 😅 al epo roku sa to spomalilo. uz j rovnaky ako ostatny skolkari z triedy. 🙂 takze aj ty to budes zazivat vonku na prechadzkach. 😉 budes hrda na valibuka 😀 😀 😀

ivona2010
3. mar 2011

@f1 od včera dávam malému probiotiká, lebo z tých ATB začal mať hnačku
to je pravda, že detičky sa skôr, či neskôr dobehnú, naša Dianka pomaličky rástla a už dobehla všetky deti v škôlke, bola menšia, ale zato veeeľmi šikovná 🙂
Borisko sa narodil väčší 4350g, z pôrodnice sme šli 4090 a teraz má 5100-200, tak uvidíme ako bude priberať, malá Didka priberala pomalšie, ale líčka mala ako syseľ a bola veľmi spokojná

ivona2010
3. mar 2011

ženy, ktoré len dojčíte, čo popíjate počas dňa?

kvojtanikova
3. mar 2011

@ivona2010 ja si davam caj pre kojace matky, asi tak 2x denne, potom meltu, tiez tak 1-2x denne a okrem toho uz len obcas daku vodu z vodovodu. Ja celkove dost malo pijem, sa do toho musim normalne nutit. Bublinkove nepijem vobec uz asi 5 rokov, takze hoci mnohi vravia ze na mlieko je dobra vinea alebo cierne pivo, nemozem si to dat. A ake probiotika davas Borisovi?

ivona2010
3. mar 2011

@kvojtanikova ja tiež čaj pre kojace matky ráno, Vinea, voda, hroznový džúš/čistá voda, večer sem tam čierne pivo :o)al. medovkový príp.kamilkový čaj
Boriskovi dávam BIFIFORM kvapky, pre detičky od 1.mesiaca

shira_
3. mar 2011

@kvojtanikova očko má malý odvtedy úplne ok
@ivona2010 ja pijem vineu v značnom množstve, čaj pre deti alebo dojčiace matky- jednu dve šálky, potom riedené džúsy, ja možem v pohode aj citrusové, v noci čistú minerálku, polievku papám denne takže tekutín mám hádam dosť, teraz mi nerobí problém prijať 3-4 litre, dosť ma smädí. ráno pijem jednu kávu a večer niekedy nealko pivo, ked mám chuť.

slniecko_z
4. mar 2011

@marika1977 ahoj moja no ako sa vam dari? My sme chori aj s detmi no katastrofa ale inak v pohode . 🙂

kvojtanikova
4. mar 2011

ahojky baby, co pouzivate pre deti na hlavu (vlasy) aby ste im odstranili tie mastne supinky? Nam dokina predpisala salicylovy olej a vycesavam to makkou kefkou, ale ze by to zatial malo nejaky mega efekt, to teda nie. Boruska ma cely vrch hlavy pokryty ako keby "skrupinkou", tak husto tam tie supinky ma. Mate nejaky iny osvedceny tip okrem toho oleja?

ivona2010
4. mar 2011

@kvojtanikova ahoj, ja som počula, že sa 1/2-1 hodinu pred kúpaním natrieť ojejom a potom sa sami alebo aspoň lepšie odlúčia od pokožky
ABC Derm od Biodermy pre deti, Excipial, Vitela U, Helianthy oleum, šampón Linola, Rubisan masť

shira_
4. mar 2011

@kvojtanikova no, ja som to natierala všeličím- excipial, lanolínová masť, modrá ndulona-nech to zmakne potom vyumývala šampónom, snažila som sa to vyšúchať osuškou, kefkou-no nič moc a potom poctivo ručne, po kúskoch som mu to škrabkala nechtami a vyťahovala z vláskov. potom som to zase natrela ale tak sme sa toho zbavili, už sa mu to nerobí.

kvojtanikova
5. mar 2011

@ivona2010
@shira_ uz som prisla na ten figel - namiesto kefky som pouzila husty hrebienok - to ste mali vidiet, padalo to z nej ako sneh 🙂 Este mozno raz-dvakrat vycesem a bude to uplne prec. Hlavne ze som sa dva tyzdne babrala s kefkou...

kvojtanikova
5. mar 2011

@shira_ aku mas peknu novu fotku - zosvetlila si si vlasy? Na tej predchadazjucej sa mi zdalo ze mas trosku tmavsie. Maly je tiez aky zlaty.

ivona2010
5. mar 2011

@kvojtanikovana veru kefka je nanič, to je super, že sa malá toho zbaví, ono to až tak nevadí, len to vadí na pohľad, ked majú pomenej vláskou....ako sú na tom vaše detičky, máte viac, či menj vláskou...my máme máličko 🙂
@shira_ tak pozerám, že z nás troch som najstaršia 🙂
my zatiaľ šupinky neriešime, nemáme skoro žiadne
dnes tatino berie malú na hokej, kedysi sme chodili všetci, som zvedavá, či si to Dianka na poslednú chvíľu nerozmyslí
včera som bola s malou a psom 🙂 na biku a bolo super teplúčko, som teraz úplne mimo, čo sa týka počasia, lebo sme s malým stále doma, ak by bolo takto fajn,už by som na chvíľku šla s ním von

shira_
5. mar 2011

@kvojtanikova vidiš hrebienok ma nenapadol ja som sa s tým pekne natrápila. myslím že na tej predošlej fotke som mala aspon 5cm odrastené korene, katastrofa. už som si to musela sama dofarbit. moj slávny drahý bratislavský kaderník ma zabije 😀 len teraz na to akosi nemám ani čas ani prachy. no a teraz s tou jednou rukou to je paráda, neviem si vlasy ani poriadne umyť a rozčesať 😀. malý robí neskutočné pokroky, doteraz nič a ako sa naučil cielene chytať veci do rúk, to je paráda. hlavne ked ho kojím vyhrniem tričko a on si ho pri cickaní stále sťahuje na hlavu. včera som sa naklonila nad neho, objavil že moju tvár može aj chytať, chytil mi dolnú peru a začal ťahať 😅 takéto veci ho motivujú aby sa dvíhal, už sa stalo že dvihol hlavu aj ked leží na chrbte, v kúpacom kýbliku špliecha na dva metre. boli sme u našich v stredu a mama hovorí že daj mu plienku na hranie, bude sa s nou mojkať a zaspí. tak som mu dala a hned sa upokojil. vtedy mi došlo prečo som do 18rokov spala s plienkou v ruke, potom som odišla na internát, tam som mala velkú vreckovku, to je dodnes tak. nallepšie ked sa v noci zobudím začnem ju hladať a spím až ked ju mám v ruke. tak aj tomáško bude asi taký... 😕

shira_
5. mar 2011

@ivona2010 najstaršia? no ale máš dve detičky ja by som chcela ešte dalšie 1-2 do 40 to musím stihnúť 😀 u nás to bude zase dlhšia tortúra. počkám kým dokojím malého, potom zase sanatórium helios, nech pomožu, a kým sa zadarí... 😒 uvidíme. a možno, ktovie, zázrak sa stane a zadarí sa prirodzene aj kým kojím 😀 😀 tomáško mal iba trošku vláskov, postupne sa mu robili tie šupinky, začalo od čela a postupuje dozadu, spolu so šupinkami padajú aj vlásky a priebežne vyrastajú nové. tam kde sú nové, už nemá šupiny. teraz sme tak zhruba v polovici hlavy a vzadu má aj lysinku 😀 má ich také nejaké zlatej farby, mal by byť svetlovlasý po nás, uvidme. tie nové majú dlžku tak 1cm.

shira_
5. mar 2011

@ivona2010 ale však chodíš aj s malým kočíkovať,nie? ja chodím od 2.t. ja som nemohla vydržať. teraz chodím tiež, s jednou rukou tlačím kočík 😀 včera bolo super, malý mi spal vyše 2 hodín 🙂

ivona2010
5. mar 2011

@shira_ no práveže nechodíme von, ked mal ten zápal pľúc, ešte sa bojím a zasa sa má ochladiť, hádam dnes na chvíľočku...malá mi spávala vonku aj 2-3 hodky v zime, ale to už mala 3 mesiace

shira_
5. mar 2011

@ivona2010 ježiš ozaj, ja som zabudla že ste mali zápal plúc 😕

kvojtanikova
5. mar 2011

@shira_
@ivona2010 to akoze z nas troch si najstarsia? a to ta trapi? ved na veku nezalezi, my sme to nejako urychlili s tymi detmi, no ale na co sme mali cakat, obaja skoncene VS, kazdy odrobene aspon 2 roky (ja som robila popri VS), ked sa nam narodil Matej chodili sme uz spolu 5 rokov... Ale zato nie vsetci boli taki nadseni - svokra ma obvinila ze som stareho znasilnila a vraj "ako sa to mohlo stat"? Chvalabohu teraz s nou mam velmi dobry vztah, nemozem sa stazovat, ale tie zaciatky boli huste...

kvojtanikova
5. mar 2011

@ivona2010 a podla mna ked je takto pekne by si Boriska mohla trosku povozit v kociariku, aspon na polhodinku. Nemalo by mu to ublizit ak nefuka a ved ho riadne oblecies. Sak teplotu uz nema, ci hej?

ivona2010
5. mar 2011

@kvojtanikova
nakoniec sme vonku neboli, bolochladnejšie ako včera a predsa ešte užíva antibiotiká, radšej počkáme
nie, to, že som najstaršia, ma vôbec nemrzí 🙂 to som len konštatovala
ja mám so svokrou (nesvokrou)nie sme manželia výborný vzťah, ona je ako kamarátka a hned sme si aj tykali, len ked sa narodila malá sme sa naťahovali, ja som bola ukážková mamina a ona mi malú "kazila"jedielko, čokoládky,darčeky...a pod., no čo mala iba chlapcov 😉 akoby v tomto nerešpektovala môj názor , teraz viem, že to nerobí úmyselne...u nej láska=dám ti, čo len chceš (nemusí to byť pre teba až tak zdravé), ma to hnevalo...a pritom je lekárka
🙄

shira_
6. mar 2011

bože malý sa včera pokakal po 5 dňoch ale len ruky a hlava ostali čisté, inak komplet celý chudáčik. aj dupačky, ortoped. nohavičky, všetko...a také množstvo z neho vyšlo, to by som neverila že taký malý človiečik tak naloží 😀 berie železo takže kaká zeleno čierne, paráda. strašne plakal z toho, až vo vode sa upokojil..