V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@vera1132 nie, akurat ho to moze chladit, tak ju pripadne trosku ohrej pod teplou vodou.
@kvojtanikova ja som skúšala prstom, a je tam už niaky náznak, ved uvidime, len dúfam že nedostane horúčku, lebo 30teho ideme na očkovanie, tak aby to potom prišlo niaky týžden po očkovani, aby bolo všetko vporiadku.
@kvojtanikova tak to sa radsej budem aj ja pytat k neurologicke, lebo sa mi tiez nezda malicky
ozaj a neurologicka ti potom aj povedala ze co mas s boruskou robit? cvicit ci ?
ako moj sa usmieva aj vsetko okolo toho, len to prehynanie nechapem a okrem toho je posledne dni strasne podrazdeny, po spanku je tak 20 minut maximalne v pohode a potom uz mu vsetko vadi...predtym dokazal byt v pohode aj hodinu...
@gilly no ved normalne na poradni to povedz ze sa prehyba ako luk a uvidis co ti povie. Mozno ta ona sama posle za neurologickou. Radsej nech ho vysetria, ved to neznamena ze mu hned najdu daku diagnozu. Vela malych deti to ma, u niektorych to prestane same, s inymi treba trosku cvicit. Rehabilitacia nie je nijaka hanba alebo co, jednoducho tvojmu dietatu pomahas, aby sa spravne vyvijalo. Aj s prvakom sa treba ucit zo zaciatku, kym si zvykne, tak preco sa "neucit" s malym babatkom. Ja som so synom chodila na rehabku raz tyzdenne, zvysok tyzdna som cvicila doma - nie vojtovku, len nejaku reflexnu terapiu, a bolo to fajn, ak by aj Borusku odporucila lekarka na rehabilitacie, vobec by som sa nebranila. Neznamena to ze moje dieta je "chore" alebo co, jednoducho medzi nase spolocne aktivity patri cvicenie. Dospeli tiez chodia na zumbu, Pilates a nie su nijako "postihnuti" alebo "zaostali", robia to dobrovolne lebo sa chcu citit lepsie. Nase deti su este malicke aby sa rozhodli same, tak za nich rozhodujeme my. My chceme aby sa oni citili lepsie. No nie?
@kvojtanikova presne tak, ja sa rehabilitacii nebranim. Len sa bojim aby to nebolo nieco horsie, asi som paranoik, ale ked je trosku mrzuty a apaticky sa na mna pozera, alebo ked vkuse place bez priciny, tak si uz namyslam vselijake mozne choroby co by mohol mat. Strasne sa bojim, aby to nebolo nieco vazne....asi prehanam, ze? 😅
tak ja budem este dva tyzdne pozitivne mysliet a potom uvidim, co mi povie doktorka
@kvojtanikova presne to si myslím aj ja, že všetky detičky sa skôr či neskôr dobehnú vo všetkom, výška , váha, vôbec vývoj pokiaľ tak nie je iná závažnejšia kontraindikácia :o) nestresujte sa, nepomôže to, len škodí obom, ja viem, že sa to ľahko povie...ale baby, aj tak, čo má byť bude a načo stresovať, ak nemáme nič potvrdené
ako očko???
akej farby majú očká vašich detičiek?
@ivona2010 zatial sme neboli, u nas ta doktorka robi len stvrtky tak tam zajtra zavolam a objedname sa. Dnes budem volat ohladom Mateja ci ma tie mrle alebo nie, lebo ho teraz musim mat doma, ak by to nahodou mal, a uz mam z neho dost. Ja mam stale zlte sople a kasel, uz fakt cakam kedy sa to skonci, toto moje vecne trapenie s ORL je uz na nervy. Stary je z toho tiez nahnevany, lebo namiesto peknych prechadzok a spolocnych chvil som v kuse chora uz pol roka. A aby som nezabudla, stale mam aj menzes- uz 8dni 😠 😠 😠
@ivona2010 Boruska ma zatial sivomodre a Mates ma cokoladovo hnede... nechapem to kedze obaja so starym mame zelene 😀
@kvojtanikova
úplne Ťa chápem...úplne, pretože mňa trápi chrbtica 3 roky bez prestania, iba niekedy bolí menej, minulý rok, ked nám vyhorel dom sa to na mňa začalo valiť aj s tými stafylokokmi a strept, chlamýdie pneumo ....predtým som bývala veľmi zriedkavo chorá, asi tu zohrala svoje aj psychika....do toho som otehotnela a bývalo mi dosť zle
@kvojtanikova 😀 sa smejem, Dianka má nádherné modré očká, Borisko zatiaľ tiež a my ...zelené
ešte k predchádzajúcemu som chcela, že k tomu všetkému som dochádzala 43 km do práce, bolo toho dosť...
@ivona2010 no vidis, hned sa citim lepsie ked viem ze nie som jedina, kto ma problemy. Akurat tomu staremu keby to dakto vysvetlil, lebo uz sa nemozem divat na jeho psie oci ako kazdy den caka ze mi bude lepsie a mne skratka nie je. Zacina sezona zahrady, uz teraz mam z toho stres, lebo stary tam chce travit vsetky volne chvilky, mame tam aj obytny prives, no ale ja sa na to vobec necitim, spat tam cely vikend, mne je tam raz zima, raz teplo, k tomu starostlivost o dve deti, lebo on samozrejme pracuje v zahrade , vari gulas, obcas potaha maleho na motokare a to je vsetko.
caute,
tak tato noc bola katastrofalna, dve hodiny bol maly hore, pricom vkuse reval aj na rukach, nakoniec unaveny zaspal ked sme ho kocikovali po byte, a to ptom spal hodinku a znova ten isty kolotoc. Som dnes isla k doktorke, ze ci ho nieco neboli alebo ja neviem co mu je, no moja doki ma dovolenku. Az v pondelok bude, tak dufam ze dovtedy nejako vydrzime - lebo trepat sa na pohotovost asi tiez nie je dobry napad ☹
ja uz neviem co s nim mam robit, aby tolko neplakal...
@gilly ☹ ach bože, to je nahouby ked malý plačká a nevieš prečo, taká noc musí byť zaberák na psychiku.... poznám ale také maminy, aj tuto hneď suseda, jej malá je plačlivá, deň-noc... ked nespí tak plače 😖 ale inak jej nič nieje, je v poriadku...neviem prečo to tak je 😒 snád ani tvojmu nič nieje...
náš zase tak riadne plakal len pár krát... odber krvi 2x, očné 2x, raz si udrel na prebalovacom pulte hlavičku, raz plakal ked sa tak velmi dokakal a dva dni potom ako som si zlomila ruku a prestala som ho brávať, tak vtedy plačkal ale inak vobec... no možno do 10 za celé 3 mesiace. chvalabohu..
@ivona2010 sivomodré oči máme, ja aj malý. oči,nos,usta,uši,prsty,grimasy aj krvnú skupinu má po mne....po tatovi zatiaľ hladám a nič 😕
včera som bola s malým na prechádzke v nosiči, kočíkovať sa mi nechcelo.. on mi tam zaspal, po 1,5hod som prišla domov, vybrala som ho, spal dalej, spal,spal... inak spal tak tvrdo, že ked som ho vyberala z nosiča, som sa neskutočne zlakla že nedýcha, vobec sa nehýbal a mal ľadové ruky...zlomok sekundy, kým som ho neskontrolovala a nepohol sa, ale strašný pocit 😲 zobudil sa po 3,5hod, inak spáva len krátko. to asi ten čerstvý vzduch.....
ruka sa lepší zo dna na den, chodím na elektroliečbu a cvičím. ukázali mi samozrejme samé také cviky, pri ktorých to brutálne bolí. ale prechádza to pomaly. zajtra pojdem plávať aspon na hodinu.
ahoj ja som si prave vcera objednala liliputi nosic tiez ergonomicky, tak sa nan uz velmi tesim.. nasa ma modre oci, slinta ako aj vase ;) obcas sa tiez dokaze ohnut skoro ako luk, sa vykruca az by si clovek myslel ze sa zlomi.. niekto tunieco spominal so slzavym ockom, aj nasej jedno oko slzilo, dala som jej kvapky ocuflash a uz jej to prestalo uff.. mala ma 3mesiace onedlho 4 a uz mam aj ja menstruaciu.. pani to je teda po takej dlhej dobe a je to tu zas.. aj ked som ju nececakala takskoro a plne kojim zatial..dufam, ze este co najdlhsie aj budem..drzte sa pridem vas este niekedy kuknut nechodim sem casto a precitala somsi len parprispevkov ale je tofajn zistit ako sa vedie podobnym babatkam.. a ozaj k tymdetom co placu bez priciny, pricina je ta, ze budu a suvelmi aktivne len ked sutaketo malicke sa im neda velmi prejavit ako napr. tancovat behat.. ale kedbudu starsie budu akcne.. to som niekde pocula jednu co mala tiez placlive babo..potom zistila co jej toasi bolo.. 🙂
@gilly joj moja, to máš ťažké...nemá len vetry zastavené? ak je napapaný, vyprdkaný, tak by mohol spinkať a nie takto plačkať...teraz na Vás myslím, hádam to prejde a noc bude okey 😉
už neberiem nič, skúšali na mne všelijaké kombinácie liekov, ale vieš, ja na to moc nie som, lenže už bolo tak zle, že som pristala a skúšala a nič, všetko bolo len nachvíľku úľava od bolesti a nič, tak som prestala užívať...bola som aj na RHB a ozónovej terapii, akupunktúre...jediné, čo mi troška pomáha je cvičenie tibeťanov a mc kenzieho cvik(to sú len také záklony v ľahu na bruchu)...tehotenstvo bolo celkom OK, aj ked neurologička mi neodporúčala otehotnieť, teraz sa mi to zhoršilo, vieš ja som sa postupne naučila s tým žiť, je to ťažké hlavne ked som veeeľa športovala....ešte pokojím a zasa niečo skúsim vymyslieť a ty?
@shira_ joj plávať, hned by som šla, ja som chodievala 3x do týždňa, už sme boli partia, čo sme si odplávali nejaký kilometrík a dobre pokecali
s tou rukou ti verím, že to bolí, ja som si na lyžovačke natrhla kolenné šľachy a pol roka potom som si nemohla čupnúť, nohu nie a nie ohnúť, takže ked som potrebovala, čupela som s jednou nohou vždy vystretou
aj ja s malým konečne chodím von a pekne čučká v kočíku aj 3 hod., asi im prospieva čerstvý vzduch 🙂
@gilly no co iuz lepsie? ci este stale placeter? som na vas myslela tuto noc, lebo ani my sme sa bohvieako nevyspali, no mala bola v pohode, akurat sused si kupil buldoga a nechal ho doma sameho a odisiel do nocnej... Take zavyjanie som uz dlho nepocula, a to trvalo prosim pekne do jednej v noci... este ze aspon detom to nevadilo, obidve spali ako zarezane. Mala sa vecer tak pokakala, ze teraz periem komplet postelne pradlo lebo to slo kade-tade, ale potom uz pekne buvala.
@aleola tak som zvedava aky bude ten liliputi. mne by moj ABC mal prist dnes/zajtra tiez sa velmi tesim. Kvapky ocuflash sme este neskusali ale asi pojdem fakt na ten preplach, dnes so tam volala a mame prist v pondelok, stredu alebo stvrtok.
no caute baby, tak dnesna noc bola v pohode, musim poklopat, snad uz drobca presli zle casy 😉 zobudil sa len tri krat a z toho len raz s revom, takze klidek 🙂 vecerne zaspavanie bolo sice o nicom ale na to sme si uz zvykli 😒
zatial dnes doobeda je celkom usmiaty, tak uvidime co bude do vecera - manzel dojde az o pol osmej vecer, tak to snad prezijeme v pohode 🙂
@kvojtanikova u nas zase nejaki mudri susedia po osmej vecer vrtali... 😠
@kvojtanikova vieš čo, nám ten preplach pomohol okamžite. dr. vysvetlovala, že ked je ten kanálik upchatý, nič iné nepomože, kým sme kvapkali všeličo, bolo ok ale ked sme prestali, hned sa to vrátilo. takto už máme pokoj, ozaj nelutujem. malý vrešťal, ale bola to len chvíľka. včera sme boli na kontrole a všetko v poriadku, už nemusíme chodiť. 🙂 nám sa po týždni riadne pokakal, a akurát pri kúpaní. vymenili sme vodu, a znova a znova... zopakoval to 4x potom sme to vzdali s kúpaním, opláchli ho pod sprchou a hotovo. ale lepšie ako v postielke veru, ja som ešte nedala tú nepremokavú vrstvu na matrac, radšej ju asi dám pre takéto prípady. ale odkedy dávam trojky plienky, neprekakal, musím poklopať. ked sa nám blíži kakací deň, tak nosím vonku stále aj veci na prezlečenie a velké balenie mokrých utierok 😨
@ivona2010 dnes bola rehabilitácia bohovská, dnes som necvičila ja sama, ale sestrička mi hýbala s rukou, všelijako možne, napr. ľahla som si a vystrela mi ruku a skrčila, úplne..asi 20 krát ..ja to spravím sama tak do polovice, tak si vieš predstaviť tú bolesť..a vraj ako to dobre ide 😀 😝 😝 😝 dostala som úlohu nadoma, že chytiť si ruky za chrbtom, jednu zhora jednu zdola...však to nespravím ani normálne 😀 ale inak super to ide, zo dňa na deň lepšie. tie cviky čo som dostala v pondelok, dnes už zvládnem bez problémov. hodinu som plávala, aj malého viem už zdvihnúť, aj prezliecť, prebaliť, obed navariť. len v noci mi ho ešte muž podáva a berie, neviem ho tak jednoducho položiť, aby sa pritom nezobudil... a samozrejme dlho nosiť sa nedá, nemám tolko sily.
inak náš malý je nejaký tlstý 😕 má dve brady, líca ako škrečok a nohy-ruky majú záhyby, čím dalej, tým viac 😀 posledných 5 dní sa budí už len raz v noci, 5hod spí, napapá sa a zase 4-5hod spí... keby som nekukala včera avatar, aj by som bola dostatočne vyspatá.
@shira_ hihi ze Avatar... To si si teda vybrala kratky film...Ja uz nepozeram vecer vobec nic, som rada ze sa mozem cim skor zasit do postele. Cez den mi tu bezi telka skoro stale ako pozadie, tak mi to ani nechyba. Stary aj tak kazdy den pozera Panelak, cize ine sa u nas ani pozerat neda. To je super ze zvladas tu rehabku, ja mam este v zivej pamati ako som chodila s kolenom, co som mala potrhane menisky, a tiez mi ho zohybali do praveho uhla a viac jaaaaj (a potom zistili ze ved mam vlastne okrem toho aj zlomene jablcko a musela som ist na operaciu) To bolo pred 10 rokmi a doteraz neviem poriadne chodit 😖 No ale ty si teda sikovna ze ti to tak ide. Aj nasa Boruska je uz riadne tucna, a prave rozmyslam ci vobec bude reagovat na meno, lebo my ju vobec nevolame Barborka, najcastejsie ju volame Pampi (ako pampusik) alebo teda Boruška... Matej ked bol maly, asi do 2 rokov sme ho volali Frki (ako maly frkan) a v jasliach ked mu hovorili Matejko, vobec sa neotacal, ucitelka nas poslala na usne, ze je asi hluchy 😀 😀 😀
@shira_ 😀 ako čítam, kakáte raz za týždeň, ale poriadne
RHBjuj aj mňa bolelo, ked cvicili so mnou sestričky, no čo, samé sme na seba jemnejšie a ony to berú ako na páse
bojuj 😉 , ale aj tak si dobrá, čo všetko už zvládneš
avatar je dobrý,?ešte stále som ho nevidela
@kvojtanikova aj my našeho voláme iba "bobošník
čo sa ti stalo, že si mala problémy s meniskami a ešte aj operácia, to je risk, teraz ako nebolieva ťa koleno???
ten preplach by som neodkladala, aj od nás boli...nepríjemné, ale rýchle a mali pokoj
ja tie idem skor do postele,akurát ut-štv pozriem ordináciu a potom keby bolo keby na jojke, včera som už o pol 10 bola v posteli
@gilly no vidíš, tak je dobre, že sa malý ukľudnil
@ivona2010 no mne sa páčia také filmy, ja som ho pozerala 3.krát, ale prvý krát som dobojovala až do konca, aby som nezaspala. lebo mne ked sa chce večer spať, zaspím doslova "v polovici vety" ale vedie u mna harry potter to som schopná pozerať dokola 😕
ano rehab. je dobrá, sama by som určite také brutality nerobila, a bala by som sa či sa to može 😀 😝
sranda že malý mi takto kaká. ale prdí furt, a smradľavo. 😀 neviem, nejem nič také smradľavé 😀 😀
inak baby máte tiež pekné úrazy za sebou! rameno, koleno, fuj
ja chodím spať 21.30 - 22.00max. malý zaspáva medzi 20-21.00 to len včera už som chcela dopozerať... tento víkend sa mení čas, takže o hodku neskor bude zaspávať a dúfam že aj vstávať, teoreticky je šanca že potiahne ráno do 7.00, to by ma potešilo!

@kvojtanikova ked aj prejdem s lyžičkou, tak nebude to nepríjemné malému? 🙂