icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
24. mar 2011

@shira_ hej aj ja som na to myslela ze ked sa bude menit cas, ake to bude. Len dufam ze to nebude zmena k horsiemu, lebo niekedy male deti nejako nezvladaju ten novy biorytmus.

@ivona2010 No, urazy mame asi vsetci. Ja som ale mala nie pri sporte, ako by bolo pochopitelne a kazdy by ma lutoval 😀 , ale doma, pri umyvani dlazky. Bolo to akurat v den ked som si mala ist po maturitne vysvedcko, som sa sprchovala a ked som vysla z vane, spomenula som si ze mi mama kazala umyt dlazku, tak som chytila mop, a kedze bola mokra dlazka aj moje nohy zo sprchy, tak som sa smykla a pri pade som zavadila nohou o kuchynsku linku, tam sa to zablokovalo a vlastna vaha to pri pade dorazila. Fuj, este dodnes ked si na to spomeniem mam zimomriavky, to bol taky hnusny zvuk...Takze som vsetky skusky na VS absolvovala o barlach, "PN" som bola asi 3 mesiace v kuse a potom este dalsie 3 mesiace rehabka a dodnes sa mi obcas podlamuje noha, ked napriklad sedim v aute dlhsie so skrcenymi nohami, ked vystupim, tak ma to boli a krivam. Takze ziadne lyze, volejbal, rytmicka gymnastika, ked sme chodili so starym na tanecnu tak som obcas ledva vydrzala tu hodinu tancovat 😒 Preto ma fascinuje, ze napriklad taki futbalisti po takej operacii rehabilituju par tyzdnov a zase naplno hraju...No, asi maju inu zdravotnu starostlivost ako bezni obcania 🙂

ivona2010
24. mar 2011

@kvojtanikova to muselo byť poriadne nepríjemné, mne sa to stalo na poslednej jarnej lyžovačke v r.2003, ked som zastavovala noha s lyžou sa mi zablokovala v mokrom snehu, puk a už ma horská služba zvážala (bolo mi na omdletie)a ešte k tomu to bolo mimo SR, našťastie žiadne následky

shira_
25. mar 2011

fuj aké zážitky 😝 😝 ja tiež kukám na tých športovcov, ako to zvládajú. pamatám si že jedna gymnastka z usa si na olympiáde zlomila nohu a ešte s nou súťažila dalej... zaviazali, umrtvili..nechutné. ja myslím že po skončení športovej kariéry to nemajú bohvie aké napriek všetkej starostlivosti 😝 čo sme sa učili ešte v škole, tak tam nám hovorili že moderná liečba zlomenín sa uberá takým smerom, že sa operuje, poskladá, napevno zoskrutkuje a vlastne sa počká kým sa zahojí to mäkké okolo a okamžite rehabilitácia, kosť sa zrastá už počas rehabilitácie a je to aj skor potom. že tie znehybnenia na niekolko týždňov v sádre už sa v zahr. nerobia, lebo celkový čas na zotavenie je dvojnásobný 😕

gilly
25. mar 2011

caute, tak zazitky s urazom mam aj ja, aj ked to nie su urazy v pravom slova zmysle. Mne sa z nicoho nic vyklbilo rameno na pravej ruke a to dokonca dva krat. Prvy krat ked som isla v elektricke a chcela som sa hore chytit, len ruka k drzadlu nedosla v polovici sa vyklbila - to som si prudkym tahom vratila spat ale bolelo to este asi dva tri tyzdne. A necely rok a pol nato som vyklbila druhy krat rameno a to len pri obycajnom obliekani tricka. To som rehabilitovala takmer pol roka. A teraz vzdy musim mat na pamati ze pozor ruka, nedvihaj, ziadne prudke pohyby, nic... a takmer vsetky sporty dovidenia 😒

gilly
25. mar 2011

a este sa pochvalim, vcera bol maly v pohode aj noc bola ok, tak sa tesim

kvojtanikova
25. mar 2011

@gilly teraz mi napadlo - bol uz maly ockovany Prevenarom? Lebo niekedy po jeho podani zacnu deti takto mostikovat, teraz to citam na internete. My mame ist na ockovanie 5.4. a prave zvazujem, ci dat zaockovat Hexa + prevenar naraz alebo Prevenar vynechat. Lekarka ma ubezpecuje, ze sa to bezne robi, ze sa to dava naraz, ale tu citam ze pri sucasnom podani su castejsie komplikacie, prevenar uz chcu zrusit, tak fakt mam z toho hlavu velku ako balon. Matej zasa ma ist na ockovanie v novembri, asi na MMR ci co a tiez mam uz z toho teraz paniku. Cim viacej o tom citam, tym sa viac trapim,

shira_
25. mar 2011

@gilly super, že je pokojnejší..možno mal ozaj vtedy len nejakú zlú noc 😒
@kvojtanikova aj ja som čítala a musela som prestať, lebo som bola z toho totálne na nervy a už som neverila ničomu ani som už ozaj nevedela, čo je pravda. my máme ísť na očkovanie budúcu stredu. uvidím čo odporučí naša detská dr. a tak sa zariadime. jej rukami prešlo už tolko detičiek že by mala vedieť poradiť. inak tomáškovi po tbc nevzniklo absolútne nič, ani stopa. dr. povedala, že by sa mal v troch rokoch zaočkovať znova a teraz akurát to zrušili, takže chvalabohu.

gilly
25. mar 2011

@kvojtanikova @shira_ ockovany bol uz pred takmer mesiacom, takze asi to nebola reakcia na to, inak ockovanie prezil uplne v pohode, nebol vobec iny ako normalne. No dufam ze to bola len ta jedna noc a asi pat dni a teraz uz bude dobre 😉
co sa ockovania tyka, tak to je cele take zamotane, ze ja to radsej necitam, lebo fakt z toho boli hlava 😠

kvojtanikova
26. mar 2011

@shira_ dobre, tak sa opytaj svojej dokiny a som zvedava co ona povie. Ja som kontrolovala Matejove zaznamy a on mal iba hexa, vsetky tri davky, a potom Prevenar mal az ked mal dva roky. Vtedy sa uz davali len dve davky, nie 4 ako sa teraz dava dojcatam.
@gilly som rada ze uz mate doma klud🙂 Tak nech vam to dlho vydrzi, lebo si viem predstavit ake to muselo byt ked v kuse vyvreskoval. A k tomu ramenu - to je sila ze sa to dokaze len tak samo od seba vyklbit. A nikdy predtym si nemala nejaky taky uraz ani ako decko? Lebo inak pravda je, ze ja odkedy som mala to koleno, mam problem aj s lavym bedrovym klbom - niekedy ked s muzom mame "prijemne chvilky" a dostanem sa do nejakeho blbeho uhla tak sa mi tiez skoro vyklbi, taky krc tam dostanem ze hned mame po sexe. A to suvisi s tym kolenom, asi to bolo nejake vedlajsie poranenie vtedy, ale sa to neliecilo, lebo sa doktori sustredili na koleno a nejak to tam zostalo take blokovane. Tak mozno aj ty si mala nejaky celkom iny uraz a rameno je nasledok ktory si objavila po x rokoch.
Predstavte si, ja som si vcera po dlhom case odsavala mlieko odsavackou lebo som bola na tom RTG a chcela som jednu davku odsat a vyhodit, a odsala som za 10 minut 120ml !!! Sa necudujem ze ked Boruska tolko vypije, ze je tucna ako pampusik. Uz ma 6kg.

shira_
26. mar 2011

@kvojtanikova no, ono sa toho mliečiska riadne tvorí, ked bábo dobre pije. a ešte ked si predstavíš, že malá vytiahne viac ako odsávačka, kolko musí vypiť 😕 ja ked som odsávala tie prvé dva týždne, tak to bolo maximum na jedno odsatie z oboch pŕs. a ked som začala kojiť, hned na druhý deň som z jedného odsala 200 😝 lebo som nemohla vydržať ten tlak.

shira_
26. mar 2011

@kvojtanikova tak dám potom vedieť, ako s tým očkovaním... my máme doniesť moč na poradňu, som zvedavá ako to urobím, musím preskúmať, ako sa požíva ten sáčok 😕

kvojtanikova
26. mar 2011

@shira_ fuuha ze 200... to si muslea mat fakt riadne tlaky 😖
Ja tu dneska relaxujem, mala spi uz hodinu a pol v kuchyni v autosedacke, stary s Matejom sli do zahrady. Dufam len ze krpec tam neprechladne zas, lebo uz 2 tyzdne je so mnou doma a mam ho az po krk 😠 😠 Teda, on je celkom mily, ale zvladat naraz jeho, Borusku a este aj ja som bola chora, to bolo uz fakt miestami desne. Dufam ze uz tento tyzden bude vsetko OK a budeme moct chodit aj na prechadzky a tak.
Inak vcera mi prisiel ten ABC nosic a stary ma skoro zahlusil ked sa dozvedel kolko to stalo a ko to vyzera - on si myslel ze to bude taka ta kovova krosna co sa nosi na turistiku - mi povedzte baby kde by tam dal polrocne decko!!! Povedala som mu ze asi nie je normalny a ze ako by asi chcel tu kovovu konstrukciu brat na dovolenku k moru... Tento nosic je skladny, makky a pohodlny. No, mali sme zas tichu domacnost 😠 😠

kvojtanikova
26. mar 2011

@shira_ sacok je v pohode, ked mas chlapceka. Normalne mu strcis pimpasa do toho otvoru, okolo toho odlepis tu lepiacu cast a nalepis to okolo pimpasa. Sacik vlozis smerom k ritke (ako vlozka co si davaju zeny) a das plienku. Urcite sa ti to podari na prvy pokus, nie ako mne s dievcenskym sackom. Navyse tebe Tomas nekaka takze nehrozi riziko "kontaminacie" 😀

vera1132
26. mar 2011

v stredu očkovanie .
už ste niektorá boli ? ? ? ako ste dopadli ?

slniecko_z
27. mar 2011

@vera1132 no my uz mame ockovanie davno za sebou a super pichli do noziciek mala sice plakala nenormalne ale potom v pohode ani horucky neboli nic dali sme octanovy zabal na nozky a bolo 😎

slniecko_z
27. mar 2011

@kvojtanikova to aky sacok? v piatom mesiaci sa chodi na poradnu dalsiu, ze? ja som malemu strcila pipika do flasticky a cakala ale malej ako zobrat to netusim neviem ze by dake sacky vtedy ani boli... 😕

kvojtanikova
27. mar 2011

@slniecko_z normalne v zdravotnickych potrebach ti predaju taky igelitovy sacok s otvorom na pimpasa/pisulku, ten sa tam nalepi a vlozi do plienky a normalne babo oblecies a ked si myslis, ze uz je vycikane tak ho skontrolujes a sacik odlepis a zahnes a tak sa to nosi do laboratoria. Sacok stoji asi 6 centov ci kolko, ale pre dievcatko si radsej kup viac, lebo naprvykrat sa ti to mozno nepodari, ja som nad tym maturovala a pokazila som 3 sacky kym sa mi konecne podarilo moc odobrat.

kvojtanikova
27. mar 2011

@slniecko_z a davali u vas teda hexu aj prevenar naraz, ked citam do "noziciek" a nie do "nozicky"... ci?

kvojtanikova
27. mar 2011

@slniecko_z a este som chcela - ty si priamo z PD? Ja odtial pochadzam, ziju tam moji rodicia, ideme tam akurat teraz na velku noc. Kde tam byvas? Moji rodicia byvaju v centre, pri ROKO klube, blizko pri stanici.

shira_
27. mar 2011

@kvojtanikova dakujem, vyzerá to celkom ok s tým sáčkom, ked si to takto popísala. kakali sme včera, tak dúfam že zase týžden vydržíme. inak tie nosiče kovové by som veru nechcela, ved to musí byť ťažké a velké samo o sebe. nosič by mal byťpodľa mňa čo nalahší a najjednoduchší a zároveň dobrý na chrbticu. ja veru odkedy mám manducu tak sa mi nechce vyťahovať hlboký kočík, ked je takto pekne a teplo vonku. ten som využila v zime, v daždi alebo mraze, teraz mi tam aj tak malý spí max. len hodinu, aj to musím niekedy ked chcem aby spal, vyliezť na trávu a do terénu lebo ked je hore vreští, lebo nevidí okolo a nudí sa. musíš teraz borusku vela nosiť aby starý videl, že je to dobrá investícii však on to rozdýcha.
@slniecko_z dala si octanový obklad, čo sa rozrába vo vode, alebo octanovú masť? alebo je to jedno? paralenové čípky mám, keby bolo treba. ale dúfam že to aj tomáško dobre zvládne.

slniecko_z
27. mar 2011

@kvojtanikova no tak to kupim viac toho a uvidime, no do oboch naraz aj prevenar nam davali, hej som z prievidze ale byvam s mm vo velkej lehotke druhy rok . inak som byvala na zapotockoch. a to si sa prestahovala do Kosic? tam si sa vydala?

slniecko_z
27. mar 2011

@shira_ no natrela octan mastou a obviazala a bolo a na noc som jej ale dala polku panadolovej cipky to mi kazal dr.ze keby bola taka nesvoja ze to zvysuje ucinok toho obkladu. ako bola v pohode jedine, ona sa strasne stavia na nohy sa zaprie a stoji no a po tom ockovani, aj chcela ale asi ju to bolelo alebo co tak v ten den si dala pauzu 😀 neboj to bude v pohode ked mi maleho ocovali ten zas ani neplakal ale zas mal teploty dva dni 😒

kvojtanikova
27. mar 2011

@slniecko_z Hej ja som si nasla na vysokej skole Kosicana a tak sme sa sem prestahovali. Vo Velkej Lehotke byvali moje spoluziacky zo zakladky, teraz by sme mali mat stretavku, to boli sesternice Cicmancove - Miroslava a Iveta, mozno ich aj poznas.

slniecko_z
27. mar 2011

@kvojtanikova tak to nepoznam my sme tu dva roky skoro len a to tu sama babka a dedko takze ani von nechodim poriadne malu len na terasu vysupnem 😀 alebo do pd zbehnem radsej. Vsak ked dojdes a nebudes mat ist s kym kocikovat napis

feb13
27. mar 2011

Ahojte baby, dlho som tu nebola, nemam cas vas citat... chcem sa spytat, ako vase deticky spinkaju? Lebo moj maly vzdy sa zobudi po pol hodke. Prvykrat je to v pohode, ale druhyrat uz si len trie ocka, je mrzuty a niekedy aj strasne place, proste nie je vyspaty, ale budi sa aj tak a doma ho uz znovu neuspim. V kociku vacsinou sa to podari, ale tiez nie vzdy a vtedy je to s nim horzne... tak chodime von aj doobeda aj poobede, aj ked prsi... a takto spi v idealnom pripade rano pol hod. a potom este 1,5 hod. a poobede aj 3-3,5 hod. ale este stale mam dojem ze mu to nestaci. V noci spi tak 8-9 hod. Hore vydrzi byt 1,5 hod. max. 2 a potom je uz s nim tazko, no ale ked spi 3x cez den tak ten interval medzi spankami musi byt dlhsi lebo sa rano budi uz o piatej a vecer ho kupeme o siedmej a zaspi potom idealne o osmej ale aj neskor, dnes napr. az teraz, a este sa asi zobudi po tej pol hodke... Mozno by potreboval spat cez den castejsie, no ale ja ho uz nevladzem viackrat uspavat, kocikovat predsa nemozem viac ako dvakrat a doma sa ho da uspat jedine na rukach ale uz je strasne tazky uz ho nevladzeme dlho nosit hlavne ked sa aj kruti a bojuje a potom aj tak sa zobudi po tej polhodinke... inak chvala Bohu nemame s nim vacsie problemy, aj to kojenie sa upravilo, ani koliky nemal proste vsetko OK jedine ten spanok - no ked mame nespavi den, ako aj dnes, tak mam niekedy pocit ze uz to nevydrzim. A velakrat zaspava s hroznym placom, aj na rukach, aj v kociku, nie vzdy, ale casto. A do toho este v poslednom case mam pocit ze aj zuby mu uz idu tak to bude asi len este horsie ☹

gilly
28. mar 2011

caute baby, o akych sackoch to hovorite? teda viem o ake sacky ide, ale ze kvoli comu treba moc k lekarke? to ako normalne do poradne? mne zatial dokina nic take nespominala a to ideme uz buduci tyzden...

@kvojtanikova - no praveze ziaden uraz som ja v zivote nemala. Preto to ani lekari nechapu 😀 som medicinsky zazrak asi 😵
ozaj a kde v KE byvas? ja odtial pochazdam...

@slniecko_z - drobcovi uz ide zubok? ako to znasa?

@feb13 - take male babo nevydrzi byt kludne viac ako dve hodiny - teda cest vynimkam. Nas krpec tiez vstava o piatej a nespi ani tolko co tvoj - spi tak pol hodinky okolo siedmej, potom tak necelu hodku okolo desiatej a obedny spanok okolo jednej mu trva maximalne dve hodinky. potom uz vacsinou nechce spat a nocne spanie okolo osmej. So zaspavanim mame tiez riadne problemy, kedysi mi zaspal pri prsniku ale teraz uz ani to nezabera, tiez by chcel byt len na rukach alebo v kociari. Neboj, drobec nie je jediny co ma taketo problemy, ja verim ze z toho vyrastu - ale konkretne rady ti nedam, lebo ani ja neviem ako tomu mojmu pomoct 😒

shira_
28. mar 2011

@gilly to až ked ti povedia že treba doniesť moč.
@feb13 moj spí v noci perfektne, cez den velmi málo, len ked sa nosí vozí a pod. len mám výhodu že on ked chce spat tak ho pomixujem a spí, nereve len pomrnčí. večer zaspáva na prsníku len ho potom položím a cez den má také pol hod spánky každé 2 hod. aj to až ked ho natriasam.

gilly
28. mar 2011

@vera1132 ahoj, tak ako zubky?
neboj ockovanie nie je az take zle, ako pisali baby treba mat v photovosti masticku, studene obklady a nieco proti horucke keby nahodou. Neboj, drobcek to zvladne

gilly
28. mar 2011

@shira_ jaaaaaaaj, uz som sa zlakla, ze o nieco neviem - stym mocom

inak my sme opat ako ked sme dosli z porodnice, ze v noci sa krpec budi kazde dve hodiny, nechapem to, ved uz spaval aj sest sedem hodin vkuse a teraz toto... 😠

feb13
28. mar 2011

Viete baby, problem mozno ani nemam s tym kolko spi, ale ho uspat to mi zoberie 10 rokov zivota. Som skusala mu spievat, hladkat ho, lahnut si k nemu, alebo si ho polozit na hrudnik a utisujuco dychat ale furt len place. Casto aj na rukach place. Dneska napriklad taky hrozny krik urobil ked som ho zobrala na ruky s dekou (zavinujem ho kym zaspi) ze to by nevydrzali ani ocelove nervy. A krutil sa, strasne so mnou bojoval, skoro mi vyskocil z ruk. Velmi tazko som ho ukludnila. A ked som ho polozila do postielky, sa hned prebral, plakal, mohla som zacat odznovu. Nakoniec si pospal az 20 minut, super, to uspavanie trvalo dlhsie. No a uz ma cez 7 kil tak ked nezaspi expresne, uz mi ruka trpne, strasne sa potim, dochadza mi dych ale ked ho polozim tak place este viac. Ako ho mam uspat, ked sa takto jeduje??? Ako ho mam uspat, aby som nebola vynervovana uz od rana??? Na prsiach nemozem, lebo tiez mu to dlho trva a ma to boli, v polospanku mi zuzle bradavku a tak proste to nemozem. Volakedy som ho nosila v satke, ale uz sa mi nechce, lebo je tazky, jedine ze by som ho nosila na chrbte, ale to sa bojim, nikdy som neskusala a je na to este dost maly. Inak si myslim ze mu nic nie je, je nakojeny, prebaleny, aj si odgrgol, brusko ho nebolieva, aj v noci spi v poslednom case az do tej piatej (do polnoci sa budi niekedy aj viackrat, ale to este neratam kym som ja hore)... akurat nemoze zaspat. ☹