V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@feb13 no to ti ozaj nezavidim, fakt asi jedine vozenie v tom kociari (aj po byte) alebo hojdanie v lehatku/autosedacke. Inak na taketo vreskoty je najlepsie "vypnut si usi" - akoze ho pocujes ale nepocuvas. Lebo jemu nic nie je, neplace od bolesti alebo co. Proste sa mu to asi paci alebo tak nejak. Ja si myslim, ze ked reve bez ohladu na to co s nim robis (nosis, kojis...), najlepsie bude dat ho do postielky, nech sa tam vyreve a zaspi. Samozrejme ho chodit nenapadne kontrolovat. Pripadne, ja som so synom zvykla spavat cez den vo velkej posteli, normalne som si lahla na bok, ponukla som mu prsnik a hladkala som mu pritom chrbat. Vacsinou zaspal, no ak nie, bolo to potom este horsie, lebo JA som medzitym zadriemala a potom ked som sa mala nahle zobudit tak som bola ako mechom udreta.
Ale neboj sa, on z toho isto vyrastie.
@gilly ja byvam v KE na Furci - Bastovanskeho ulica.
Baby dnes sme boli s tym okom - vobec to nebolo az take strasne, cakali sme asi 20 minut, ja som ostala vo vedlajsej miestnosti, mala revala asi tak ako ked je aj hladna, takze ziadne srdcervuce vreskoty, teraz mame kvapkat 6 dni kvapky a uvidime ako to bude.
@kvojtanikova čo sa týka očkovania, prestala som včetko čítať, lebo náš tatino povedal, že niečo privolám, ked stále o tom hovorím ...a bola som odbavená, ale viem, že aj on má bobky, lebo sme sa predtým o tom bavili, ale radšej sme prestali
cez víkend sme boli na chate na Orave a malý bol asi paf zo zmeny prostredia, svokrovcov 🙂 bol úplne pomýlený, som rada, že sme doma
@kvojtanikova diky no kocik sa nam nezmesti do vytahu tak ho parkujem dole (da sa zamknut aspon) lebo byvame na 4p a mame len jednu izbu takze velmi ani by sme nemali kde kocikovat. Len z toho nosenia ma uz bolia krize. Ked ho polozim do postielky no s tym nemam zatial velmi dobre skuesnosti lebo vydrzi plakat dlhsie nez ja vydrzim pocuvat (podla mna by vydrzal aj 3-4 hod. keby som ho nechala), este skusim ho zacat uspavat skorej aby nebol velmi unaveny a ked ani tak nepojde tak mozno mi fakt nezostane nic ine ☹
@feb13 inak ani nam sa uz po novom kocik nezmesti do vytahu, chapem ta. Najprv bolo vsetko OK, lebo sa vnutorne dvere vytahu nemuseli zatvarat, ale boli robit reviziu a odvtedy aj ja parkujem kocik v kocikarni. Takze decko vo fusaku, nakupy, posta, vsetko musim nosit hore v rukach. Budem ti teda drzat vsetky prsty aj palce nech sa maly trosku ukludni, asi ma koliku podla toho co opisujes a s tym nenarobis nic, iba z toho musi vyrast. Ja si matne spominam ze aj ja som maleho nosila ako pako dost dlho, teraz z Boruskou nemam nastastie take problemy. Moj maly mal skryty reflux - negrckal, ale mlieko sa mu vracalo do pazeraka a tam ho palilo - ako ked ty zjes napriklad cibulu a sa ti to "vracia", len dospely to vie lepsie zvladnut, babatko to boli. Skus teda pripadne este nejake protirefluxne sirupy alebo take daco dat po jedle, mozno toto je dovod preco tolko vresti a nevie spinkat.
@ivona2010 fuha, to mi ani nevrav - my sa chystame k nasim na Velku noc a to som este optimisticky slubila ze tam ostanem s oboma deckami este cely dalsi tyzden, nech si ich uziju... Dufam ze mala nebude z toho fakt nejaka rozhadzana, lebo zatial je s nou celkom dobre.
@kvojtanikova diky moc 🙂
Podla mna nema koliky ani reflux, lebo ten hrozny plac robi iba pred spanim a ked je unaveny. Bolo uz viackrat, ze sa tak mrncal, uz bol cas na spanie, tak som zobrala deku a ako som ho zacala zavinovat alebo som ho zobrala na ruky ze cssss... tak v tom momente zacal vrestit. A v kociku tiez, vresti ako ho zacnem obliekat, potom kym ideme dolu tak sa pozera vo vytahu a tak, a ako nahle ho polozim do kociara tak zacne zase revat az kym nezaspi. Ja tiez dufam ze z toho vyrastie.
@shira_ držím Vám palce,
sú to ojedinelé prípady, ale predsa má človek pochybnosti...najhoršie sú trvalé následky, ale aj v takých prípadoch, kde bolo podozrenie, že majú súvislosť s očkovaním, to nebolo jednoznačne potvrdené...ja už radšej neriešim, aj tak nič nevyriešim, kedže u nás je za to pokuta, nedať zaočkovať, viem, ked to riešila právnička u nás v práci
@kvojtanikova vieš ani ja som nebola celkom v pohode, je to iné ako u našich a možno to malý vycítil a ešte k tomu som jedla šošovicovú polievku 😀 dnes sme zasa nabehli ako doma
@shira_ ahojky chcem sa este opytat - ako to bolo s Tomaskovym okom po preplachu? Lebo Boruske to teraz hnisa este akoby viacej, tak neviem, to sa teraz cisti to oko po preplachu alebo ako? Vcera jej to robili a dneska sa rano zobudila cela zalepena...Mame davat kvapky OftaQuix 6 dni tak uvidime, len som chcela vediet ci aj u vas to tak bolo, alebo nie. dakujem.
@kvojtanikova ja som povodne zo severu - ako je podhradova 🙂)
@feb13 - moj tiez ma problem so zaspavanim (aj ked jeho este aj brusko boli), najprv vedel zaspat na prsniku, teraz by uz chcel len na rukach - tiez ho necham trosku vyplakat, aj ked ono to nepomaha velmi, lebo by dokazal revat aj cele hodiny. ale verim ze z toho vyrastie 😉
inak som bola vcera u doktorky, kedze ten nas drobec reve a reve a reve, nech ho radsej pozrie, tak nezistila vobec nic, cize jedine ho boli brusko. ale nastastie pribera pekne, uz ma vyse 6 kil, takze to musime len nejak vydrzat 😒
@ivona2010 tak, Tomáško je zaočkovaný, hexa aj prevenar. zvládol to dosť dobre ale akurát bol najedený, vyspinkaný a usmiaty, takže reval len chvíľku. dr. kázala octanovú masť a paralen čípok. dúfam že to dobre zvládne aj cez noc. váži 7050g 😨 že mu máme dať čaj, ked bude mať teplotu..hahaha. neviem ako by som mu ho asi dala... a neviem ani načo.. radšej častejšie nakojím, ako sa cickať čajom s lyžičkou 😠
@kvojtanikova dr.nám po preplachu hovorila, že tri dni to može vyzerať ešte horšie a potom lepšie a lepšie, kvapkať sme mali týždeň, my sme dostali uniflox kvapky. ale nám sa to polepšilo hneď na druhý deň.
@shira_ dakujem, lebo som mala fakt obavu, mne nic take nehovorila ze by sa to mohlo zhorsit no a dneska to vyzera otrasne, uplne zlty hnusny hnis, cele oko zalepene... Tak potom uz ostava len cakat. Ale si ma ukludnila, ja som sa bala ze tam pojdem zajtra znovu. Takze Tomasko zvladol obe vakciny - no, tusim sa an to teda dam aj ja. Ved fakt, keby som mala vsetko citat tak si to ozaj privolam, ved stat sa jej moze kedykolvek hocico. Ja sa kazdy den modlim najma o jednu vec, a to aby som nikdy neprezila ani jedno zo svojich deti, tak dufam ze Panbozko ma bude pocuvat. Nic ine mi k stastiu netreba.
@kvojtanikova tak noc za nami, úplne normálna, večer pred kúpaním mal 36,9 potom som nemerala lebo mam teplomer iba do konečníka (nesmierne praktické) nezdal sa mi nejako horúci tak by som ho kvoli tomu nevyzliekala. max. trošku zvýšenú teplotu mohol mať alebo možno ani nie. neplakal, spal normálne od 22 do 4.30 (posunutí sme o hodinu) normálne sa napapkal a spal do 7.30. ráno pri prebalení som si všimla trochu opuchnuté nožičky v mieste vpichu tak som mu dala octanovú masť a obvazy, ale neviem kolko mu to vydrží, kedže kope nohami stále a je ako z divých vajec a je veselý. tak budezrejme v poriadku. my ideme na výlet do ba 16 ročná neter mužova je modelka tak ju nesieme na fotenie. videla som aj fotky, no ty kokso, tieto mladé baby dnes to je sila, ja pri mojej výške 176 a váhe 66 som malá a obézna 😕 a stará to ani nehovorím 😀 😀
@shira_ tak ste dali naraz? napíš ako Tomáško...ja sa tiež určite nebudem mordovať s lyžičkou a nakojím častejšie 🙂
@kvojtanikova moja známa tiež až na tretí deň bolo očko ok, takže sa zatiaľ zbytočne nestresuj
ježiši ja mám strach napchať do malého toľko cudzorodých látok naraz, ale asi sa tomu nevyhneme, pri malej som nad tým moc nepremýšľala, jednoducho sa zaočkovala a basta, to len teraz, ked sa začalo o tom viac hovoriť a písať...
ja sa každý večer modlím, aby sme boli hlavne zdraví
@feb13 nás v poradni vôbec nemerajú, iba vážia, nabudúce budem chcieť nech mi malého aj odmerajú
@shira_ no to som rada ze u vas ziadna reakcia, este tak dva dni a ked ani potom nic, tak ste to zvladli uplne bez problemov. No, dnesne baby, tiez obdivujem, hlavne tu ich priebojnost a samostatnost. Ja mam tiez taku istu vysku aj vahu ako ty. Ale nemyslim si ze sme nejake tucne, mne sa tie modelky s vahou 50kg zdaju dost vychrtnute. Este ked ide o nejaku 17-ku, tak v pohode, ale zena v nasom veku musi mat podla mna viac kg. (ja som si akurat vcera uvedomila ze aj ja uz budem mat skoro 30, stale sa mi to zda totalne nerealne, rozumom sa citim na 15 😀 😀 - akoze taka naivna a sveta-neskusena) Boruskine oko je stale desne, ale hadam sa to do zajtra nejako ukludni.
@ivona2010 nemeraju vas v poradni? nas vzdycky hej, minule mala Boruska uz 60cm. S tym ockovanim - presne ako vravis, pri malom som vobec nerozmyslala, to iba teraz. Aj ty uplne inak vnimas toto druhe dieta aj tehu? Lebo ja si to teraz ovela viac vychutnavam. Chodila si do roboty medzi Diankou a Boriskom? Ja hej, 2 a pol roka a teraz si zase uzivam klud 😀
@kvojtanikova tak uz aj my mame nosic..od pondelka sa nosime, skusame, vcera sme boli aj natakej trosku dlhsej prechadzke.. celkom sa mi to paci aj ked sa mi zda,zemala je do toho estetrosku mala..ale to jemozno len moj pocit..jej sa tam celkom paci, iba obcas raz dva krat mala tendenciu po chvilke plakat..neviem.. mozno tam bola dako zle ulozena.. ale v podstate sa jej tam asi paci ;) mne sa to tiez velmi paci..jej vaha sa zmensi mnohonasobne pri noseni 🙂 prikladam foto ak topojde..tu mi uz spala..bolo to prvy krat v nom po kratkej prechadzke na dvore..
@kvojtanikova fakt nás ešte nemerali, ale dám si záležať, aby nás odmerali, som samozrejme zvedavá, asi ked dostatočne priberá, netreba podľa nich vážiť
áno prerobila som rok a pol, aj som veľmi chcela pre zmenu, a keby sa mi oplatilo robiť, že viac zarobím, myslím, že by som aj teraz šla po dvoch rokoch, ale teraz sa to hovorí, pritom viem, že pri Dianke som si práve po dvoch rokoch užívala, ked už bola troška "samostatnejšia" stále sme niekde labzovali 🙂
inak moja aktuálna váha/výška je 60/171, ešte stále dve kilká sa ma držia a to len koža na bruchu vyťahaná, aspoň strie našťastie nemám
poradna dopadla dobre, važime 6732g 🙂
inekcie dopadli zatial dobre, sice sme plakali ale zvladli sme to, a dúfam že sa nedostaví horúčka.
Mamičky tie ktoré ste už po očkovaní, po akom čase sa dostavila tá horúčka? alebo dokedy mam merať teplotu?
@vera1132 ahoj, mojho očkovali včera. my sme nemali teplotu, včera som merala a dnes už nebudem, malý je úplne v pohode.
@ivona2010 ja by som chcela zase vážiť 60 kg. síce tesne pred tehotenstvom som už mala 66 ale moj problém je, že všetko mám v stehnách a zadku, takže to vyzerá otrasne. aspon že prsia mám teraz trochu viditeľné 😀 koža na bruchu je vyťahaná, strie nemám ale stále mi zostáva tá hnedá čiara, neviem dokedy to bude...ale kašlem na to, čiara to je najmenej..
@aleola aj náš je tam takto schovaný 🙂 , spí tam stále ked chodím, zvykne zaspať tvárou opretý o mňa a potom je všelijako otlačený. mám pocit, že to je jeho jediný tvrdý spánok počas dňa, nikde inde nespí tak tvrdo. ked bude väčší,bude sa tam lepšie dávať. ja kým mu napravím nožičky, chvíľu to trvá, lebo to má tak na doraz od jedného kolienka k druhému, a ked nie je presne v strede, tak jedna noha mu zostane vystretá a to hned protestuje. ale nosí sa aj mne super, jeho váhu ani nevnímam.
@kvojtanikova nás tiež nemerajú, len obvod hlavičky a vážia. hlavičku má 41cm, to by sa už blbo rodilo 😀 veci č. 68 má už úplne nadoraz, aj ked si myslím, že hned po prvom praní ešte pred použitím sa to trochu zbehne. dúfam že to očko sa vám polepší..

@gilly no tak nic moc jest poriadne nechce slinta grcka 😝 protivna je riadne v noci spi ale cez den strasne 😒