V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kvojtanikova jaka podarena fotka 😀
@shira_ tak to ako keby som o svojom citala 😀 😀 ten pocit ze vecer clovek len zmyka prsniky to som mala aj ja par dni - to ze je ta laktacna kriza ale sa to spravi, uz mam pocit ze je to lepsie. a to ze sa tak hybe a hmyri, vytaca, pretaca, no rastu nam ti drobci len co je pravda. Nas sa uz pretaca sem- tam z bruska na chrbatik, opacne este nie. Su to male sidla
@kvojtanikova ahoj, tak ako zvládate očkovanie? Boruska je ok 🙂
mne je malý posledné 3-4 dni akýsi iný...len by sa nosil a pozeral...asi budem musieť kúpiť ten nosič, dúfam, že neplače, že je hladný, začala som mu aj častejšie dávať, no zasa vygrcne a grgá sa mu, alebo potiahne 3 minútky a zaspáva a pritom mu nedávam papať, ked je unavený, taj plačká, nie dlho, ale niečo ho hnevá...aj sa mi zdá akoby mal v hrdielku hlien, ale odsávačkou nepotiahnem nič a paličkou akurát tak kozy 🙂 tak neviem..., dnes som čítala články o dojčení a som úplne paf z toho, čo všetko treba pri dojčení sledovať 😒 , som zvedavá koľko pribral, ak dosť hned budem kľudnejšia
mali sme frmolný víkend, tatino oslavoval narodky, malého som trošku držala stranou, aby nebol moc rozrušený 🙂
@ivona2010 ahojky, no, zatial sa to da, v noci sice bola hore kazdu hodinu a ani teraz cez den bohvieako nespi, ale aspon nemala nejaku megateplotu, max.37,6. Aj ona sa rada nosi lenze tvarou napred takze mi ten moj nosic je zatial nanic. a najnovsie sa najradsej kuka do zrkadla a smeje sa tomu babatku v nom, pluje nanho a tak podobne 😀 Mates mal zase velky problem s "kakanim", zaseklo sa mu to akurat na konci tak reval ako pavian, museli sme ho dat do teplej vane a tam mu to postupne povolilo, stary mu to palcom nejako pomohol, teraz sa v skolke krpec chvali ako to on vo vani zvladol a ze mal ritku roztiahnutu na 15 cm 😀 😀 😀 😀 (v skutocnosti to boli asi 4 cm) Chudera ucitelka, uz si asi o nas pomysli ze sme nenormalna rodina 😉
aj vy si davate vyvolavať fotky?
Ja som nakúpila foto albumi a vyberam a vyvolavam, už od narodenia, nech ma niaku pamiatku. Fotka je predsa len fotka.
@kvojtanikova Didka zvládla očkovanie vždy bezproblémovo aj bez zvýš.TT, som zvedavá ako Borisko, dnes som mu teraz poobede dala z oboch prsníkov a ťahal, tak asi skúsim takto cez deň, ak by bol hladný....lebo sa ku koncu pri prvom cici mrndolil
v tom ABC sa nedá nosiť tvárou dopredu? Matejovi dávaš ešte probiotiká tých macíkov? Potom by nemal mať takéto problémy, no ale raz za čas sa to stane 🙂
@vera1132 albumy máme aj my a fotky nikde, stále sa na to chystám, lebo je to fakt super neskôr, máme všetko len v pc, ale to nie je ono
máme toľko fotiek, že potom sa neviem rozhodnúť, ktorú mám vybrať, už som aj začala a potom som to vzdala, ale akonáhle bude viac času, lebo z fotiek malej ho už viac potrebujem 🙂 dám sa na to a urobím odrazu aj malému a dáme vyvolať....kde dávaš robiť foto Happy foto?
ja sa chystám od narodenia robiť postupne album, ale stále nemám čas 😒 už sme aj pekne dávno nefotili. tomáško sa posledné tri dni vkuse ceckoval, tak sa mi dnes zase naliali prsia ostošesť. a on dnes nechce, totálny bojkot, od 11.30 do 15.30 som ho nemohla priložiť, čo sa tak nerváčil, úplný amok 😲 .až som ho skoro nasilu priložila, kým to pochopil, že treba fakt papať - natriasala som ho pri cecku a spievala mu, až sa mu nejak podarilo chytiť počas revu. potom hltal ako najatý až zaspal. dalšie kojenie to isté...neviem čo má zase za problém chudiatko, ale asi je rozhodený, dnes mám dosťaj ja - kontrola na chirurgii, nákupné centrum, nejaké veci som riešila v robote, potom zase návšteva u nás. no besný deň 😒 už je teraz lepšie, ideme kúpať a skúsime uspať..
caute
no ako tak citam, tak vsetky bojujeme s deturencami...my mame teraz obdobie, ze papame v noci takmer kazdu hodinu akoze nechapem, ved je to castejsie ako ked bol uplne malilinke babatko...Vobec netusim v com je problem a hlavne sa budi v noci splacom, pricom predtym sa pekne zobudil sam pokecal si zasmial a ja som sa zobudila na to ze si rozprava dala mu papat a zaspal. Teraz ani nahodou...Ale ako tak citam, tak to asi bude vekom, lebo vela z vas ma take nieco podobne...
@zahrika jeej ahoj ako sa máte? vy už máte zuby? nemyslíš vážne! my teda strašne sliníme, všetko okusujeme a dnes som ho nakojila v spánku o 4.00 a od vtedy ho neviem zase dostať na prsník. inak je veselý, blaboce mi tu celé ráno, smeje sa, len nepapá, nechápem tieto jeho výkyvy.
asi sú to tie rastové šprinty @gilly , my sme 3 dni boli vkuse iba na cecku a teraz mám zase kvoli tomu preplnené prsia, bolavé, zase mokré tričko 😒 a on odmieta. slak ma ide trafiť.
@shira_ hej presne aj Boruska sa sice pricucne ale po chvili zacne hlavou mykat, tak skusim druhy prsnik, ale to iste... Tak musim znovu kojit po polhodine, a po troch takychto "cykloch" konecne zaspi. No ale co uz, hlavne ze rastu a maju sa dobre tie nase deti.
Ja mam zase cosi ako "spinenie", fakt tato antikoncepcia stoji za prd, este tomu dam sancu kym doberiem cele balenie a ked to neprestane, pojdem ju vymenit. Teraz ju tym padom zbytocne beriem lebo v takomto stave nemam na ziadne mojkanie ani chut.
Fotky su aj moj vecny problem, dneska by mi mala prist knizka "nase dietatko" co som objednala pre Borusku, tak dufam ze tam aspon daco napisem, a casom pridu aj fotky . Mates ma v svojej knizke tiez zatial len zapisky, obkreslene rucky a nozky, pramen vlasov a fotky ziadne...
@shira_ ahoj - ja by som sa tym ze nechce papat nejako casto netrapila, hlavne ked je vesely a usmiaty. Nas mal tiez take dni, raz mi od dvanastej na obed az do siedmej nechcel vobec papat. ja som to hovorila doktorke a ze ked neplace a potom sa napapa tak nevadi. Ja by som ho nenutila jest, aby potom neodmmietal prsnik este viac. Drzim palce
@kvojtanikova ja mam tiez taku knizku a tiez len zapisky v nej. Vcera som dve hodiny vecer upravovala fotky co sme pofotili amame ich nekonecne vela...makacka
@shira_ no mame sa uz lepsie... veru som si zazila,ale hlavne ze som uz doma.. este dlho budem na liekoch a injekciach ale kaslat na to.. kojit uz aj tak nemozem, som s tym zmierena 😠
no veru mame zubky skoro, hovori sa ze ked su skoro, budu zle, tak dufam ze nie 😒
a slinil a prestal papat, jedol o polku menej ked sa mu prerezavali.. kukni mu jasna, nema ich naliate?
@slniecko_z tak co zubok uz vysiel? ako to drobcek znasal?
tak mame ockovanie za sebou, dufam ze to zvladne rovnako dobre, ako prvu varku
a vy ako sa mate?
@gilly aj my kojime skoro kazdu hodku. ale nie kazdy den a to od vtedy co si zacal pchat ruky do ust. pcha uz aj hryzatka. aj dudel stale hryzie, ale dudlat za toho dasa nie!! ked mu masirujem dasienka,tak v pohode a ak prstanem no hruza. asi mu pojdu zubky. a v noci ze si len kusok prejde ruckou okolo ust a uz musim kojit,lebo je totalne podrazdeny!
uz ajj deniska xel uhryznut do nosa 🙂
@vera1132
@shira_ caukoooo. fachcim na facebooku, tak som si vas kusok obkukala 🙂 my uz x rokou vyvolavame fotky cez intrnet 🙂)) www.happyfoto.sk maju super ceny a akcie aj na foto knihy.
@zahrika zubky sa kazia z iných dovodov, nie že sú skoro prerezané 😉 no ved ja mu kukám dasienka a nic tam podla mna nemá, ale je ako vymenený. hrozne strajkuje, večer som ho dokázala nakrmit iba ked sme si spolu lahli do postele a sám sa musel chytiť. lenže takto nezaspíme, lebo on potrebuje hojdať aby padol do tvrdého spánku. ked som ho prikladala normálne posediačky, tak sa vytočil až bol bordový a spotený, vrešťal akoby som ho išla mučiť. tak sme sa zase upokojovali, nosili... a to bol po kúpaní, dobrá nálada.. len nie priložiť, ani za svet. ja neviem prečo sa toto deje. dnes budeme zase celý den mimo domu, tak som normálne v strese, ani spat nemožem. a hlavne toho sa bojím, že ked ja budem v strese, že sa nenakŕmi, tak just sa nenakŕmi. mala by som oddychovat a byt v pohode namiesto toho 😠
@shira_ jooj no to su problemy, veru chapem ta.. Nepisala si Miske, co by to mohlo byt? A nema nejaku ubolenu pusu v nutri, ci nema zabu alebo tak.. To je hrozne ked ho nemozes normalne nakrmit.. My spavame uz dobre aj celkovo je malinky dobry, dost sa zmenil ako som sa vratila..
Ozaj a kolko vazite? Kolko mal v 3.mes a kedy idete znova na vahu?
@zahrika ahojky, to je dobre ze uz si naspat, a z (ne)kojenia sa netrap, nie je to predsa tvoja chyba a kopa deti vyrastla na UM a nic im nechyba. Niekedy maju skratka prednost ine zdravotne veci. Moja Boruska meria 63cm a vazi teraz cca 6,5kg. Ma 3 mesiace a 4 dni.
@shira_ fuuha, no, drzim palce nech sa cim skor ukludni. Borusa to robi tiez, ale nie az v takej miere. Ved ked bude hladny, urcite sa obsluzi 😉
@zahrika presne tak suhlasim s @kvojtanikova ze ked sa kojit neda tak sa neda, aj my sme generacia ktora vyrastla na UM a sme v pohode
@shira_ no to hej, v pohode by si mala byt. Neboj, ti drobci su prilis mudri na to, aby nechali svoje brusko vyhladovat. Ale tak dufam ze ho to coskoro prejde a tiez verim, ze si z toho nervozna - vsak ako matka chces len to najlepsie pre svoje dieta
@kvojtanikova teeeeeda, Borka je riadna baba, pekne cisielka vahy a dlzky. Moj je o mesiac starsi a este len teraz ma take miery .. musi byt riadne tazka nosit ju na rukach 😒
@f1 a ma aj nejake priznaky na zubky okrem toho ze vsetko hryzie a strka do pusy? moj slinta a tiez vsetko pcha do pusy, uz je vo vysso leveli, nie len dva prsty ale uz tri prsty si dokaze napchat do ust 🙂 Ale ja tam teda nic nevidim co sa zubkov tyka, resp. neviem co tam mam vidiet 😀 ako na FB?

@vera1132 no aj my sme na UM a teda sa nechystám určite prikrmovať skôr... 😉