icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
8. apr 2011

@zuzb juj ja ho hojdám v lehátku, na rukách by som nevydržala 😉

zuzb
8. apr 2011

lehátko vyťahujem večer, ked už musím...nerada ho tam dávam...prečo? tak smutne na mna malý pozerá, ked je tam, že mi je ho ľúto, tak ho vyberiem a lehátko schovám 😉 blbé čo?

shira_
8. apr 2011

@zuzb 😀 😀 náš to má rád ,stále v tom večer uspávam. najprv na prsníku do polospánku, potom v lehátku natvrdo a šup do postielky. cez deň má ale dosť plytký spánok, hned ako skončí nejaký pohyb, je hore.

chrumen
8. apr 2011

ahojte mamičky 🙂 nám sa naša Silvinka narodila 29.12 a som rada že je tu takáto téma 🙂 hoci by sa nemali detičky porovnávať - každé ma svoje tempo ako sa vraví - chcem sa však spýtať či aj vaše deťúrence majú ručičky väčšinou v päsť? našej lekárke sa to v poslednej poradni nepáčilo :( a ako ste na tom s prvým očkovaním na tbc? našu mali očkovať do nožičiek ale odložili to lebo ešte nemá zahojené pliecko - ale už jej to trikrát praskol, hnis vytiekol, spravila sa chrasta ale za dva týždne sa jej to zase zapálilo ...

vera1132
8. apr 2011

Dnes sme kúpili nášmu drobcovi už velkú autosedačku 🙂

shira_
8. apr 2011

@vera1132 fíha, čože sa nezmestí? my máme vajíčko na ktorom píšu že je do 12kg/18mes. ale neverím. náš má vyše 7kg, 66cm a nohy nadoraz, má sedieť v protismere, tak neviem kam dá tie nohy potom.

vera1132
8. apr 2011

@shira_ v tescu bola za dobrú cenu, tak sme už zobrali, ešte mame 2kg rezervu a potom už môžeme používať velkú autosedačku. my mame vajíčko do 9kg. 🙂

shira_
8. apr 2011

@chrumen ked jej dáš niečo do ruky, tak drží? my už máme pestičky otvorené, najprv vystrie malíček, potom prostredník a tak dalej, ukazovák napr. ešte nevystiera. tak nešikovne chytá všetko, berie čo sa dá a dáva do pusy. teda pokúša sa a ked mu to nejde, tak sa hnevá.

kvojtanikova
8. apr 2011

@shira_
@chrumen aj nasa este drzi rucicky vacsinou v past, akoze tiez sa snazi daco chytat no ale zatial velmi biedne, jedine co vie s istotou chytit je podbradnik a cely si ho narvat do pusy 😀

@vera1132 no, vlastne preco nie, ved teraz uz maju tie vacsie autosedacky aj zmensujucu vlozku. Len aby bola polohovatelna na chrbte lebo take male deti este nemozu dlho sediet (jednak to este nevedia ale aj keby vedeli) mali by byt aspon v takom pololahu.
@chrumen a este som chcela - ked mate taku reakciu na TBC, asi by ste mali ist na plucne a tam to malej vycistia. Boruske to tiez viackrat prasklo ale ja som jej to potom aj trosku vytlacila a vycistila liehom. Teraz tam ma jazvu a stale sa jej odlupuje nova a nova kozka, ale uz to nehnisa. A ockovali nas v pondelok.

ivona2010
8. apr 2011

ahojte, my sa trošku trápime, malý mal včera 38 TT a troška soplí, odsávame, ale moc mu nejde, tak hádam bude ok, ráno mal 37,1 a potom už nič ,a to máme v stredu očkovať, určite to odložíme pretože ešte k tomu malá má v ich triede kiahne, tak čakám, čo sa bude diať a je tam dlhá inkubačná doba, tak sa bojím očkovať... von sme radšej nešli ...doobeda sa tu čerti ženili a oproti včerajšku o 10 st. menej ☹ hrozné výkyvy teplôt
čo sa týka autosedačky zatiaľ používame vajíčko, ale čoskoro vymeníme za Neonato od 0-18kg, dá sa polohovať, tak bude fajn
včera mi prišiel Liliputi Mei tai, je fajn a vôbec necítim váhu malého, zatiaľ som ho nosila len po dome...dokonca mu aj hlavka trošku trčí, ale je to ideálne tak od 4,mesiacov

vera1132
8. apr 2011

@kvojtanikova ma aj tu vypln a je aj polohovatelná. čiže splna všetko čo by mala pre malé babo. 🙂
ešte využijeme vajičko, a ked bude už tých 9kg vážiť, tak prejdeme na veľkú sedačku.
ale skúšala som ho do velkej sedanky posadiť, a bezproblémov tam sedel, a čakal či sa nejdeme flakať : )

chrumen
8. apr 2011

@shira_
@kvojtanikova dík mamičky ste ma upokojili 🙂 veď práve že ona chytá všetko čo jej príde pod ruku 🙂 síce dosť nešikovne ale baví ju sa trápiť 😉 je aj o 3 týždne skôr narodená a lekárka ma upozornila že možno bude pozadu tak som trochu mimo z tých pripomienok 😒 ohľadom očkovania - dnes jej to pri kúpaní zase prasklo a okrem hnisu jej vytekala aj krv, ošetrila som to prevarenou vodou ale dosť zvažujem že pôjdeme na to pľúcne ale netreba mi aj odporúčanie od detskej lekárky?

shira_
8. apr 2011

@ivona2010 aj neter má kiahne, čakajú kedy aj druhá dostane.

kvojtanikova
9. apr 2011

@chrumen neviem, lebo teraz od 1.4. mali tie vymenne listky zrusit, ale neviem ci sa to tyka aj takto deticiek. Asi by som si po ten vymenny listok zasla na tvojom mieste.

@shira_
@ivona2010 nestraste tu z kahnami ☹ drzim vsetky palce aby ste to este teraz nedostali. Shira ma este dost sama so sebou a s rukou a Boris je po tom zapale pluc... Akoze inak je dobre prekonat kiahne takto v detstve ale urcite si este obidve potrebujete oddychnut. A s kiahnami sa 3 tyzdne nesmie ist von, aby dietatko neofuklo, tak by to bolo skoda ked je uz konecne aspon trochu krajsie pocasie.Ak sa dieta drzi v teple, vyrazky mu pekne vyjdu, ale ak ochladne, moze sa stat ze sa "zablokuju" vo vnutri a to je potom horsie.

kvojtanikova
9. apr 2011

a baby - aj vase deti tak "plznu"? Odkedy sa oteplilo nasa mala plesivie cim dalej tym viac. Na ciapocke ma plno vlaskov, na hlave uz len take lysiny...

slniecko_z
9. apr 2011

@shira_ no ti poviem hrozne rychlo a inak uz vyliezol ZUBCEK 😀 😀 😀

bebaa
9. apr 2011

Ahojte dievcata...sasettka zavesila tabulku s mieram nasich deticiek..normal som sa naplasila...to iba ja mam doma takeho obra??? matko ma 3,5 mesiaca a ma okolo 8200 gramov!!!! a 66 cm...je kojeni a sem tam prikrmovany, ale to velmi malo. doktorka tvrdi ze je to ok. ja ho nechcem obmedzovat v papani...to fakt ziadna nemate doma takeho tucka ako ja?????

ivona2010
9. apr 2011

@kvojtanikova poviem pravdu, malá by bolo dobre keby ich dostala radšej teraz ako ked bude väčšia, no bojím sa ako Borisko a navyše tá teplota teraz a sople, no radšej nie 🙂
idme k svokrovcom zasa, lebo svokor má podozrenie na leukémiu a čaká na potvrdenie z MT a BA, tak Braňo chce byť doma, čo úplne chápem, dúfam, že to nebude také zlé
som zvedavá aký tam bude malý, verím, že lepšie ako naposledy a doma sa mi samej nechce zostávať....
všetkým prajem pekný víkend 🙂

kvojtanikova
9. apr 2011

@bebaa heh veru riadny buchtos je Matejko... No ale ved to je len dobre, sak ked mu pojdu zubky bude zly a nebude papat, este schudne. A ako sa dostanem k tej tabulke?

kvojtanikova
9. apr 2011

@ivona2010 aj ja ti prajem pekny vikend a dufamm ze svokor bude teda v poriadku. Aj v nasej rodine je kade-co, takze viem asi ako sa citite. Bodaj by to vsetko dobre dopadlo.

bebaa
9. apr 2011

@kvojtanikova hej je...ale aj ja aj priatel sme boli taky tuckovia ked sme boli baby 🙂 daj si fotoblogy december 2010 a tam najdes..jej nick je sasettka 🙂

shira_
9. apr 2011

@bebaa však som písala že si rekordérka. náš má tiež vždy viac než dr. očakáva, ale povedala tiež že ked je iba kojený že namá nijaké výhrady. oni to potom zhodia, ked začnú behat.
@kvojtanikova no segra hovorila, že keby teraz dostal tomáš kiahne tak ani neviem. jej malá má 2 koky, bez teploty, asi 10 vyrážok. no ale musia sedieť doma, to je jasné. ja som mala v 9 rokoch a veru omnoho horšie. najhoršie je u dospelého. ale radšej sa vyhýbame návštevám u našich.
@slniecko_z chvalobohu že vám už ten zúbok vyšiel. tento náš si ide ruky zožrať, a málo papá. ak to bude trvať do 6 mesiacov, tak to bude zábava.

slniecko_z
9. apr 2011

@shira_ no to teda chvalabohu lebo teda pregrcala cely den a taka hnusna no strasne a dnes je este zla no ale tak to uz vydrzime dufam ze tie ostatne zvladne uz lepsie

vera1132
9. apr 2011

@bebaa pekného valibuka máš 🙂 ked mu chutí, ajtak to potom zhodí, ked sa začne plaziť, a hrať. . .
a to je ten zoznam verejní aj pre iné mamičky ? ? ? ?

bebaa
9. apr 2011

@vera1132 ano je...daj si fotoblogy december 2010..a tam to je...

bebaa
9. apr 2011

@shira_ oblecko nosi uz na pol rocneho 🙂

lienka_cmuk
9. apr 2011

je tu niekto z presova na prechdzadzanie sa s drobcekmi 🙂

zuzb
10. apr 2011

malý mi nechce papať a aj ked niečo vypije, hned to aj vygrcá....čím to je 😢 ?

zivika
10. apr 2011

ahojte baby, kolko vazia vase zlaticka?? ten nas ma 6730g, je to taky macko...trosku sa bojime, ci to nie je vela... 🙂

shira_
10. apr 2011

@bebaa no my tiež nosíme č.74. včera sme mali návštevu s polročným- veľkosťou boli rovnakí 😀 len schopnosťami nie. juj ale už sa teším, ako dobre sa to bábo nosí, hlava je pevná, aj chrbát, super, už len tak popod pazuchy sa dá dvihnúť, a všelijako sa s ním hrať, muž ho nadhadzoval a on sa rehoce pri tom 😀 😀 chalanisko, mení sa zo dňa na deň... už aby sedel lebo v ľahu nevidí dobre, a zase ked ho dvihneme na lehátku tiež to nie je ono, nerváči sa. najradšej by bol, keby sme sa mu nonstop venovali, rozprávali, nosili, smiali sa...
@zivika v pohode, my sme v 3 mes. mali 7050, bebaa ešte viac vela je 7 kilových detičiek v tomto veku, ja myslím že oni už teraz nebudú tak priberať.