icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
18. apr 2011

@zahrika presne, na zemi je šikovnejší a nemusím ho nepretržite strážiť. v noci mi spáva na boku, tvár nacapí na "hniezdo". inak neviem čo ma čaká dnes v noci, zaspal 18.30 a zabudol sa zobudiť 😀 teraz je neprezlečený, neokúpaný, od 18.00 neprebalený... no ale budiť ho isto nebudem kvoli tomu 😀

kvojtanikova
19. apr 2011

ahojte zase sa hlasime po par dnoch, dneska sme uz mali vyrazit do PD k rodicom, ale staremu vcera zmenili v robote termin porady takze sme zostali doma. Maly uz mal nabalene vlaciky aj kolajnice, takze sme to zase museli cele postavit, no radost. Ale aspon som v pracovnom zapale umyla aspon 2 okna, dneska to este dorazim na zvysnych dvoch a hned budeme mat v byte svetlejsie 😀 😀 😀 Boruska sa neprevaluje vobec, ani len na bok, akurat nohami kope a ked je na bruchu tak sa chce hrozne plazit, akurat ze zabuda na ruky 😉 Tie ma este stale zatate v past alebo ich rozhodi za seba ako lietadlo a zaryje sa nosom do postele. Inak ma este stale sopliky, dneska s nou asi zbehnem ku dokine nech ju pre istotu este raz popocuva, kedze v piatok uz naisto chceme ist k tym nasim.

vera1132
20. apr 2011

ahojte, ešte mate svoje deturence v hlbokých kočíkoch? alebo už používate športovú verziu?
🙂

chrumen
20. apr 2011

@vera1132 stále hlboký a ešte k tomu aj fusak .... ale malú už dako teplo neobliekam len neviem co by som tam miesto fusaka dala 🙂
inak vraví sa že 4 mesiac je taký prelomový vo vývoji bábätka? čo myslíte je to tak? 🙂

chrumen
20. apr 2011

@vera1132 e nieje na športový ešte skoro?

vera1132
20. apr 2011

@chrumen ja už fusak nepoužívam, jedine ked je mooc zima, ale už používam deky, ked je super počasie slniečko, tak mam jednu deku pod malým a druhú na nom, a niak extra ho neobliekam, lebo sa mi potí. mam trošku tmavší kočík, tak je vnom teplejšie.
a na športovú verziu sa len tak pytam, či náhodou už nepoužíva niaka maminka. ale na športovú verziu začneme používať asi tak ked bude mať 5 mesiacov a niečo, ked už pojdeme do toho polroka. 🙂

chrumen
20. apr 2011

@vera1132 najhoršie je že neviemako ju mám obliecť ... jedny vravia o vrstvu viac ako máš ty, druhý rovnako ako si ty ... niekto považuje za vrstvu navyše aj deku 🙂 v tomto mám vždy chaos 😉

zmajerikova
20. apr 2011

@zahrika preco je caj ked aj prikrmujem nutny?

maja2005
20. apr 2011

@shira_ dakujem, uz som kludnejsia, a budem ho davat castejsie na koberec, a mozno coskoro sa dockame 🙂

vera1132
21. apr 2011

@chrumen ani ja som nevedela raz som ho moooc extra zababušila a robil mi vonku cirkus nevedel zaspať, no nič. tak nakoniec som urobila tak že jednu deku hrubšiu pod neho a truhú tenšiu na neho a ma na sebe teplačiky body, a taku lahšiu mikinku a samozrejme čiapka. a bezproblémov, neni nervozny, a vie sa už aj vyspinkať. ale takto ho oblečiem ked svieti slniečko, a je teplo aj mne, ale ked viacej pofukuje, tak mu dam ešte jednu deku naviše, a mam pre istotu aj zo sebou, ved nikdy nevieš. 🙂

kvojtanikova
21. apr 2011

@zmajerikova caj je nutny preto, lebo UM je hustejsie ako MM, tak aby babatko nezapieklo. A navyse UM mozes davat najskor po 4 hodinach, takze ak je medzitym smadny, nemas mu dat co ine, iba caj alebo vodu. MM sa moze davat hocikedy.
@chrumen ani ja uz nemavam fusak, a to si myslim ze malu obliekam privela oproti inym mamickam, jaj jej davam body, tricko, kabatik/mikinku, pancuchy a teplacky, ciapku, polozim ju na deku a s tou dekou ju aj prihodim. Ak je zimsie, mam so sebou este tenky paplonik.
@vera1132 sportovy som este ani nerozbalila. Sportovy mas davat az vtedy ked uz babatko sedi, a to este nase deti nevedia. Ale inak sa da dat aj do lahu, sak to uvidis sama, ak sa ti uz nezmesti do vanicky tak si to prehod na sportovy.
Inak baby, moja Boruska je podla lekarky normalne ze tucna, dieta vraj ma zdvojnasobit porodnu vahu do pol roka a ona ma este len 3 a pol mesiaca a uz ma 2x tolko ako pri narodeni. A to ju len kojim. Neviem co by dokina povedala keby videla babatko @bebaa 😀 😀

bebaa
21. apr 2011

@kvojtanikova 😀 😀 😀 😀 asi by na mna poslala socialku.heheheheh ze ho prepchavam!!!!

chrumen
21. apr 2011

@kvojtanikova naša mala pri narodení 2800 a teraz ma cca niečo kolo 6 kíl .... ale tak čo mám robiť keď je hladoš, tiež mi lekárka povedala že aká je tučnučká .... mne sa páčia také bacuľaté detičky ale samozrejme že ju neprepchávem (teda aspoň dúfam) 🙂
baby čo už vedia vaše detičky?

shira_
21. apr 2011

@kvojtanikova aj my máme váhu navyše, ale povedala že ked je iba kojený tak to netreba riešiť. včera sme dali aj rotavírus, pohoda, nevyplul, ani mu nič nebolo aj sa poobede vykakal, neviem či to z toho alebo zhoda okolností. ja už nechávam oblečené to čo má vnútri, iba pridám čiapku. v kočíku mám flisový fusačik..ale ak mám pravdu povedať, kočík teraz používame dosť málo, bud sa vyspí v aute ked niekde ideme alebo von ho vezmem v manduce, včera bolo riadne teplo, fuj, to mal len body, pančušky a čiapku, dobre sme sa spotili, a ja len v tričku.
na koberci sú pokroky, dvakrát ho našiel muž otočeného z chrbta na brucho, ale to skor podla mna náhodou. ja som mala zase menzes, no už to tak vyzerá, že bude pekne chodiť každý mesiac 😠 😠 idem dnes volať na plávanie, som zvedavá 🙂
včera sme kukali modré z neba, že trojičky...fúúúha

chrumen
21. apr 2011

@shira_ a neubudlo ti mliečko ked uz mas menzes? ja som ho tiez uz dostala a odtedy mlieka menej a menej ....

kvojtanikova
21. apr 2011

@chrumen
@shira_ no ved aj ja ju len kojim a preto sa nad tym tiez nejako nevzrusujem, akurat lekarka vravi ze zato je aj leniva, ze je obezna. Mne sa inak tiez paci ked je taka baculata, svagrina mala pri dcerke problemy s kojenim a mala sa tak vyhladovala ze bola ako z Rwandy, kost a koza, to bol fakt hrozny pohlad. Teraz uz je samozrejme krasna velka caja.
Moja Boruska tusim nevie vobec nic 😖 Ahaaaa akurat sa naucila pustit si sama hrajucu hracku na hrazdicke v lehatku!!! teraz ju pocujem ako jej to hra. No moja zlatucka... Inak motoricky je fakt desne pozadu - ani tocit, ani sediet, ani na bruchu - no sak hadam to dozenieme.

kvojtanikova
21. apr 2011

pridavam foto nasho Matesa zo skolky - fotili sa na "tablo" asi...

vera1132
21. apr 2011

Prosim dajte hlas nasej skolke - Jánovce. Dakujemeeeeee 🙂
http://www.facebook.com/chutnenatur?sk=app_2096...

chrumen
21. apr 2011

@kvojtanikova my sa nekojime ale odsavam no musim aj prikrmit :( ale tak co uz, niesom ani prva ani posledna 🙂 a mala dostava menej ako pisu na krabici, UM jej robim tak 150 - 160 aj to mi niekedy vela vygrcia a mojho ma tak 170 - 180 🙂
nasa na bruchu stvara somariny, niekedy sa prevazi a pretoci sa na chrbatik, co ma na dosah ruky do pcha do ust 🙂 a to nam lekarka povedala ze tiez volaka leniva a pritom je este skor narodena tak neviem ako to mam teraz vnimat .... ved kazde babo ma svoje tempo

scrabble
21. apr 2011

@chrumen Deticky narodene predcasne mozu prekrocit tabulky, to len u donosenych deti plati, ze by mali v 4-5 mesiacoch zvojnasobit porodnu hmotnost. Deti s nizsou porodnou hmotnostou mozu priberat rychlejsie. Ved maju co dobiehat..Ale kaslat na tabulky 😀 kazde dietatko je ine a ked je spokojne nie je co riesit 😉

shira_
21. apr 2011

@chrumen hej teraz som spozorovala, že bolo menej, tak som kojila častejšie a k večeru už z oboch pŕs. ale menzes skončil po 3 dňoch a mliečko je späť.

zahrika
22. apr 2011

@shira_ presne to som sa chcela pytat, ako ho obliekas.lebo nikdy neviem..vzdy mam v kociku este bundu strcenu navyse ale vascsinou ho tieto dni vonku este vyzleciem..davam nohavice, pokolienky, body kratky rukav a na to tricko dlhy rukav, ale tenke..a este aj capacky ale tie som mu vcera vyzula, mal chudak spotene nohy.. je to moc ???
Manduca aj nam sluzi super, je v tom stale, vacsinou ked nie je dobre nijako, alebo ked idem nakupit a pod..
Inac, ja nekojim a menzes stale nic.. Nechapem kedy sa uraci. Jaaaj ten rotavirus som sa chcela spytat.. ty si to teda dala?? Myslis ze to je dobre? ja som nechcela ockovania navyse, ze je toho dost, ale ked bude v skolke, mohlo by sa to hodit, tak neviem.. 😒

zahrika
22. apr 2011

@shira_ jaaaaj a inac boli sme na kontrole a oznamujem ti, ze vahou nas uz neporazite 😎
Simonko mal v 4mes aj 4 dnoch "8620g a 70cm" !!!!! 😀

vera1132
22. apr 2011

včeraj som malému skúsila dať mrkvičku, a spapal mi dve lyžičky 🙂 a potom sa len hral, už si z toho robil srandu, plul a slintal a smial sa.. ale aspon ochutnal niečo nového. 🙂

shira_
22. apr 2011

@zahrika no zbohom, tomáško bude mať v tom čase možno okolo 8kg, teraz už priberá pomenej a ešte ten štrajk čo mal, menej papal a ešte stále to nie je ono. ale plienky má počúrané dosť, nezbadala som zmenu, aj on je spokojný. akurát mi príde dosť živý, večne v pohybe, stále vymýšľa nejaké nové úkony 😀 dala som mu hrazdičku, nech sa baví a on sa síce riadne baví, ale už nie s hračkami, ale dvíha celú hrazdičku a nohu z hrazdičky si chce dať do pusy. ainak ked má hrazdičku tak leží len na chrbte, tak mu ju občas zoberiem a dám len hračky okolo, nech sa snaží točiť. svoje nohy si už objavil, ale to len na prebalovacom pulte študuje. kým nie je volne na zemi, nudí sa... rotavírus je v pohode, nijaké reakcie. už dávate aj príkrmy?
@kvojtanikova boruška doženie, tvoj chalanisko je aký fešák, fíha 😀
ja budem musieť popracovať na nejakom režime, ked chcem ísť do roboty. ako som mala s tou rukou a potom sa ešte zmenil čas, odvtedy je všetko hala-bala

zahrika
22. apr 2011

@shira_ no to aj ja som si myslela, ze vaha bude lepsia, lebo on vela nezje a pomerovo tiez pribral menej ako pred tym.. pred tym dal 1.5kg za mesiac 😀 a teraz za poslednych 6 tyzdnov dal uz len necele kilo...cize to je asi 3/4kg za za 4tyzdne..ale tu vahu mal velku uz davno.. nie je tlsty cely ,ale ma dost tucnucke nohy a je dlhy..ale jednoznacne rekordman vo velkosti 😝
Prikrmy som zacala hej, davam polievku na obed, mliecnu kasu na noc, vyzivu s marinou na ranajky...cerstve jabko som uarila na vyzivu, to nechcel.. a nechce ani mrkvu so zemiakom..skusame skusame..Dr hovor ze by mal teraz menej pribrat tak uvidime...sladke chuti lepsie ako zelenina kazdopadne 🙂 Ale nezje vela, par lyziciek, ale naucila som ho ze papa sa IBA na stolicke v kuchyni, nekrmim v lehatku ani nikde inde, a teraz uz ked ho tam posadim,tak vie co sa ide robit 😎
Moj sa poriadne neotaca, sem tam sa podari ale hlavne na bok, mala by som dat hracky asi dalej, lebo su moc okolo tvare a potom sa mu nechce..Ale co sa tyka noh, uz asi 2 tyzdne ich da skoro cele do ust, neuveritelne pri tych tustych stehienkach 😀
ozaj, aj tebe ozuzlal cele ramienko na manduce?? Mne ho uplne az saje, a potom ze ma zabu ☹

zmajerikova
22. apr 2011

@kvojtanikova A ako je to ked ju aj kojim aj dokrmujem umelym mliekom...teraz som zmetena, tiez musim pockat 4 hodiny? Lebo ona mi tak dlho nevydrzi

kvojtanikova
22. apr 2011

@zmajerikova no nie, ked je hladna/smadna tak jej das prsnik, ten nemusis cakat 4 hodiny. A potom zase UM, ked bude hladna. Neboj sa, to ti urcite vyjde tolko.

kvojtanikova
22. apr 2011

@shira_ dakujem, ze fesak... No inac na tej fotke aj mne pripada ako fesak, ale stary ho hned na druhy den ostrihal na 5 mm tak mam teraz doma dieta z vycvikoveho vojenskeho tabora a ziadneho fesackeho intelektuala 😀
@zahrika fiiiha, tak to vas teda ozaj s tymi rozmermi nepredbehneme, Simonko je riadny kus chlapa, ako ma byt.

shira_
22. apr 2011

@zahrika hej strašne ožužláva, úplne to cucá, ale len jednu stranu. musím to oprať, je to celé tvrdé. aj moj má také stehniská tučné a aj bruško dosť 🙂 dnes sme boli celý deň von, mám dosť 😝