V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
babule, moja mala nechce byt v kociari pokial nespi...ked je unavena a zaspi, tak vydrzi aj tri hodiny...akonahle je hore tak max 20 min a rev len na ruky a kukat.....neviete nejaku radu?
@zmajerikova mame ten isty problem.. vtedy sup do nosica a ide sa.. kocar tlacim na prazdno. nic ine nepomaha 🙂
@bebaa kojila som do 2.mesiaca, odvtedy davam BEBU.. Sice pribera z nej vela,ale nemozem povedat ze by pred tym nepriberal.. Az moc...Proste genetika. S tym nic nespravime.. Tej kamosky 8 mesacny vypada cely mensi a bolo to az smiesne, lebo moj sa vyvojovo spraval na 4.5 mesiaca a ten jej uz cupital a bol taky iny a pritom mensi..
Ja si myslim ze od teraz budu uz priberat menej..
baby aj vaša detičky sa ešte veľa rušia ručičkami? naša hlavne v noci, zobudí sa - nieje hladná ani smadna, musím ju vybrat z postielky a dat k nám no trvá aj polhodinu kým sa ukludni, neustále kope nohami, sermuje s rukami, ocka si pretiera a tym si aj cumel vyhadzuje - hruuuza
dnes v noci sme jej museli s priatelom drzat ruky lebo sa neustale s nimi budila, az ked tvrdo zaspala mala konecne pokoj
@ju11i no praveze to mi strasne pomohlo..mam manducu, je ergonomicka, cize setri tvoj chrbat a malinke ma dobru polohu..nebyt toho, neviem neviem.. minule som bola na cely den v BA a bol len v nosici, aka parada..
@chrumen praveze on vela nezje..niekedy 120, niekedy 150 a v noci 180 max... a mlieko papa max 4x za den, cize uplna norma na to ze bude mat 5mes...este donedavna by mi 180 ani nedal, pijaval tych 120, cize nechapem.. ale je aj dost dlhy, myslim ze 70cm je taka horna hranica 🙂
@bebaa tak to aj ja dufam..baby co maju velke deti mi hovorili ze od 4-5.mesiaca sa to zastavilo, tak duuuuufame 😅
@zmajerikova ani mne nechce byť v kočíku, ani sa nečudujem 😀 však on už je velký chlap čo chce všetko vidieť a stále aby s ním niekto kecal. ked nespí, chce sa baviť s ludmi a hrať 😀 😀 vonku ho bud máme vo vajíčku na podvozku, odtial kuká, alebo na ruky, alebo dole je v košíku vždy nachystaná manduca. hlboký kočík znesie jedine ked spí.
@chrumen nám sa to dosť zlepšilo odkedy sa otáča, tak sa otočí na bok, oprie o hniezdo v postielke, úplne sa nacapí k nemu a tak dobre spí. teraz sme boli cez sviatky preč a spal v posteli medzi nami, to bola katastrofa. otočil sa na jednu stranu, na druhú, nenašiel stenu a rev... a to on nikdy v noci neplače. navyše sa strhával na každý moj alebo mužov pohyb, muž to prespal ale ja teda vobec, zakaždým som ho musela uspať na prsníku, aspon že tak zaspinkal raz dva. ale ja som bola skoro stále hore. na nervy.
@shira_
@kvojtanikova
ahojte, som tu dlhšie nebola, ale riešili sne všeličo....s malým som chodila na tie inhalácie a nebolo zlepšenie, tak nás Dr, poslala na detskú pneumológiu, tam lekár úplne zastavil doterajšiu liečbu a nastavil druhú akoby astmatickú??? berieme singulair a aerius sirup, ale malý sa mi zdá už celkom ok 🙂 brali mu aj krv, či má dostatok železa a to by mohol byť problém, kedže ja som bola po pôrode anemická, brala som síce železo, ale asi dva týždne a dosť, takže v MM by mu mohlo chýbať a s tým by mohli byť spojené problémy s dýchaním a prieduškami...už som si železo zasa nasadila
no a potom som riešila, či mám dosatatok MM, tiež som kojila každé 2 hodky a potom aj z oboch prsníkov a pritom same zostali, lebo malý potiahne 4 minútky a dosť, ked dám druhý zasa pekne ťahá a sme spokojní obaja aj 3-4 hodky, ale v noci tiež pije 2x a predtým to bolo len raz....teraz máme 65cm a 6400g, takže super akurát, ale keby ste ho videli, líca ako syslík 🙂
inak cez sviatky sme stále cestovali, Borisko bol v pohode, aj spanie
ja okrem MM nedávam nič...zatiaľ, ale myslím, že čajíky sú ok aked sa oteplí pridám ich aj ja, aby mal dosť tekutín a nebol na cici stále
malý je pohyblivý, prevráti sa z chrbátika na bruško a nenormálne sa rozrečnil 🙂
@shira_ je pravda že v postielke spí celá otlačená na hniezde ale iba na lavej strane, snáď sa to časom zlepší hlavne keď sa naučí nerušiť sa , inak keď ju máme v posteli tak už tvrdo nezaspí, jedným okom skúma okolie a keď náhodou vstanem už má oči ako sova 😀
@zahrika vieš keď niekde vravia že UM až po 3 hodinách, jedna tabuľka na krabici hovorí že podávať podľa mesiacov, druhá podľa váhy .... no a vyber si! dám koľko zje a basta, zajtra v poradni prediskutujem s lekárkou - som zvedavá čo nám povie na to že sme na UM ... ozaj dávaš aj čaj? mne ešte poradili dávať o 5-10ml vody viac vraj ak by zapekalo
inak my sa pretočíme len chrbát aj to si myslím že nie úmyselne ale skôr sa preváži 🙂 ale má z toho obrovskú radosť
@chrumen hej davam aj caj, mne ho moc nechce a min tyzden sme mali hroznu zabu v puse a stratil aj hlas, neslo mu plakat, iba taky vzduch z neho siel, chudak...a vraj bol dehydrovany a pritom neplakal a vodu mi pit nechcel..tak sme nabehli na lyzicky a normalne tu vodu hlce.. ale z flase ani za slaka, nevieme to pochopit..a caj mi nevypije len vodu... dr povedala ze to je nebezpecne, ze som prisla prave vcas, lebo na to sa chodi do nemocky.. uff
takze pite vela aj vy, min 100ml denne, to je minimum..a UM ja davam podla vahy..
@zahrika mne z flaše tiež nechce, potiahne dvakrát a už vypľúva - opica malá 😉 tak dávam na lyžičke, po každom krmení aspon dve tri
no ja ked to rozratam podľa váhy tak by mala zjesť kolo 180 na dávku, ale dá tak na obed a večer inak zje cca 150 ... ked pozerám na tabuľku kde je to podla mesiacov tak tam uvadzaju na 4 mesiac 150 .... ten istý výrobca a iné čisla ...
@chrumen to sa neda ratat podla mesiacov.. moj ma vahu na 9mesiacov a teraz keby tam bolo 150, to ho mam nechat o hlade? vacsie telicko spotrebuje viac.. ale je pravda ze on vypije menej ako pisu.. dr mi povedala tiez ze treba sa riadit vahou. Moj tiez vodu len lyzickou, tak teraz davam tiez poctivo po jedle a medzi a kedy ma napadne a otvara pusinku ako vrabca 🙂
dokedy sa papa Nutrilon 1 ? ? ? 🙂
Ahojte. Dnes sme boli na poradni a Vaneska ma 6780g a 63cm 🙂 Baby davate nieco na potnicky? lebo mne sa mala dost vyhadzala na krku,strasne sa poti a to ju ani moc neobliekam.
@zahrika mne sa už 4x otočil z chrbta na bruško, ale naspať to nevie, tak musím dať naspať. bola som zvedavá ako to robí, včera sa mi podarilo ho vymáknuť. otočí sa na bok, potom sa natiahne celý na dĺžku, ruky hore a šup už je na bruchu. sranda. my sme mali poradnu v troch mes. a teraz až v piatich. boli sme včera na klby, tak má 1a super,chvalabohu.včera som bola aj na skúšku v robote, od 8 do 12, naši to zvládli v pohodičke, tomáško ked nie je so mnou ani jest nepýta. o 10 prišli, nakojii sme a fajn.potom chcel až o 13. ale zato poobede sa ceckoval dosť 😀 tak dúfam že to zvládneme.príkrmy začnem v júni.
@ivona2010 tomáško bral prvé dva mesiace tiež železo aj ja. inak ja som mala zase menzes, došľaka, už to bude asi pravidelne každý mesiac. vtedy mám menej mliečka, ale vraj to sa vtedy nedá ovplyvniť, len častejšie krmiť a z oboch prs, trochu som bola v strese či nebude mať málo ale dalo sa, dlhšie som kojila hlavne večer, aj vyše hodiny, ale však pri telke, v pohode... potom sa to vrátilo do normálu tak zase len z jedného dávam, večer o osmej, potom medzi 3-4 a rano medzi 6-7. cez den hocijako. zatial nedávam nič iné, do leta chcem naučiť na pohárik, ked bude smadný a budem v robote.
@shira_ ahoj 🙂 s pohárikom drzim palce a som zvedavá, ak zvládnete, tak malý je super šikulka a budeme potom skúšať aj my 😉
ja kojím cez deň každé 3 hodiny z oboch, v noci večer o pol *9 o pol2 a 5 z oboch dávam teraz stále, ale mám pocit, že v noci to má dosť, pri odgrgnutí mu vyteká aj kopec čistého mliečka,no ale čo ked ťahá aj z druhého, zatiaľ to nechávam tak, 11.ť. poradňa uvidím ako priberá, aj ked teraz to bude pomalšie
ahojte baby, chcem sa spýtať či už dávate nejaké príkrmy...ja som v pondelok začala s mrkvovou šťavou a zajtra už dám aj jablkovú...malému chutí, tak sa teším, že pomaličky prejdeme aj na zemiačik a jablkovú výživu.,.. 😀
@ju11i no ja som začala, iba tak "expertimentujeje" ale zatial uspešne, už spapal dve lyžičky mrkvičky, včeraj som skúsila bananik, a čo som sa čudovala tak uspešne ochutnal, prvú vyplul, ale potom si dal, ale nechcela som mu viacej davať. pomaličky ved mame čas ešte.
ved skús, ked ste na UM tak môžete už skúšať. aj nam pediatrička povedala, že detičky čo su na UM tak môžu už od 4 mesiaca. 🙂

@shira_ hej aj my sme boli a moj zuzle tiez len 1 stranu, pravu 😀
Dnes bol vonku vybornya ked uz zacinal mrnkat, manduca to istila, 10min a zaspal..polozila do kocara adalsie 2hod ticho..neuveritelna pomocka! 🙂 Zajtra zasa von, je naozaj super, ciste leto... Inac na leto budu nasi fesaci stvorkovat a niektori uz trosku behat a ked bude horko jak slak, mame sa na co tesit.. ufff