V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no ja mám chrípku či čo, včera teplota 38 a som ako stará babka, všetko ma bolí, kosti, klby, koža, zuby, vlasy, hlava... budúci týžden do roboty, tak sa mi nechce, ide ma porazit. ked už som tam, je dobre, ale tá predstava, brrrrrrrrrrrrr. aj vaše deti sú také "zhovorčivé" ? tomáš ked je hore nezatvorí ústa, mele v jednom kuse, či sa prihováram alebo nie. ked stíchne, viem že je unavený, to je prvý znak že treba spať. ked pojdem do roboty, spravím mu už nejaký pevný režim...
@shira_ tak dufam ze sa das coskoro dokopy, drzim vsetky palce. Ja dnes idem s Boruskou na neuro na kontrolu, som zvedava co mi povedia. Aj ona strasne rada "rozprava", teda skor pluje, a obzera vsetko co vidi, len motoricky je trosku pozadu sa mi zda. Ozvem sa poobede.
@shira_ oooo aaaa vuuuuu gggggg - veľmi obľúbené slová a najradšej sa rozpráva s hračkami 😀 a tie jej samozrejme neodpovedajú tak potom do nich doslova kričí 😉 a ked sa rozpravam ja s nou tak sa snaži opakovať zvuky po mne
@kvojtanikova my tiež chodíme na neurologiu - aj na sono, vraj všetko v poriadku a aj tak nás objedná na ďalší mesiac, našej pediatričke sa zdá naša pozadu ale pri nej mala vždy čuší ako pena a pri neurológovi ako živé striebro 🙂
ozaj žienky - ktorí už máte zúbky? naša všetko pchá do úst, slintá ako bernardín a starie mamy sa včera zhodli na tom že čoskoro pôjdu zuby von .... by som aj ten gél kúpila a preventívne natierala ale neviem či to nebude zbytočné ...
@vera1132 osobne si myslím že to na predpis nebude a ani názov neviem no našla som tu tému : https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/ktory-gel-na-prerezavanie-zubkov-je-ucinnejsi-2/
môžme sa inšpirovať
caute baby, tak vam uz niektorym idu zubky? nas kuko slintal riadne tak asi pred mesiacom teraz to ustalo, tak dufam ze teda tie zubky si este pockaju - hlavne kym plne kojim by som uvitala bezzube babatko 😀
inak my sme dnes boli na skusobnej lekcie z plavania - maly to vzal v pohode, az na to ked boli deti uplne blizko pri nom, vtedy plakal - teraz take obdobie mame ze pri vsetkych cudzich ludoch (teda s vynimkou mna a mm) placeme jedna radost. tak dufam ze ked budeme na to plavanie chodit ze sa troska osmeli...
caute baby, ja som uz vcera nemala cas sa ozvat- na neuro sme dopadli celkom dobre, USG bez zmeny, este jej dame jeden mesiac a ak sa dovtedy nezacne pretacat aspon na bok a neroztvori paste, tak nas posle na rehabku. Zatial ale celkom dobre, ked je na bruchu tak sa vie pozerat dolava aj doprava, na chrbte ked lezi tak si chyta hracky, ale nevie ich zatial prelozit z jednej ruky do druhej.
Ozaj, ako ste na tom s vasim stravovanim ked kojite? Vcera sme si so starym na veceru uvarili klobasky (chren, horcica...) a potom som jedla este jablkovy kolac, a vreskotyyy boli dve hodiny. A to som si uz myslela ze uz je dobre, lebo okrem strukovin a chilli jem uz tusim uplne vsetko.
Co sa tyka zubkov - Boruska zatial nema nic, aj ked sa jej tlacia horne rezaky - ak jej vyrastu prve, bude vyzerat ako upir🙂 Slinta maximalne, nestiham prat podbradniky (a to ich mam doma asi 20). Konecne jej zacali rast aj normalne vlasky, uz nie je taka plesata ako bola, sice ma este stale hlavu trochu vyplznutu, ale uz sa to zacina plnit novymi vlaskami.
@vera1132 tak bola som kupit ten cangel lebo nic ine nemali 😉 mala celu noc zle spala, mrnkala .... neviem ci naozaj idu tie zuby alebo zas len mesiac robi zlobu - vcera bol nov
kontrola u ortopeda na jednicku - uz sa nemusime balit na siroko 🙂
@gilly naša tiež pri cudzich si ide pluca vyplut co tak place - vsak ono to prejde
@kvojtanikova no tak super ze kontrola dobre
ale napriklad moj si tiez nedava hracky z ruky do ruky
ja uz jem okrem strukovin a kyslej kapusty vsetko. mozno mala boruska zly den ze tak plakala, ja som napriklad klobasu a k tomu horcicu jedla tak pocas tehu ako aj po porode a v pohode. No ono tie deti su fakt individualne
@chrumen no dufam ze to coskoro prejde, lebo je to o nicom chodit takto na navstevy
@chrumen ahoj... my uz mame dva spodne zubky. Prvy vysiel ked Zuzanka mala 4 mesiace a jeden den a druhy hned tyzden nato. Pri prvom sme teplotovali a nespali cely tyzden a druhy vysiel sam ani nevieme ako. Gelik sme nekupili, lebo som si nemyslela, ze to budu zubky tak skoro... chlapci mali prvy zubok az po deviatom mesiaci. Inak pri kojeni, mi tie zubky dala pocitit, ale uz je to lepsie. Vsimla som si, ze ona vie, kedy ma kusne a robila to naschval. Ked som na nu zakricala, tak pustila. Teraz to uz dva dni nerobi, tak dufam, ze to nezakriknem 😀
@kvojtanikova ahoj, ja stale kojim a jem uz uplne vsetko... teda okrem hrusiek, lebo z tych bol krik... inak Zuzanke neprekaza nic.
@kvojtanikova no ja som už prekročila aj poslednú métu- feferonka a segedínsky. takže už jem všetko čo mi chutí bez rozmýšľania. tomáškovi nič nie je. ja som za dva dni vyzdravela s paralenom a vit.c tomáš je zdravý chvalabohu, možme ísť konečne dohodnúť to plávanie. hračky treba dávať z ruky do ruky? fíha, to si musím všimnúť, tomáš si zoberie hračku a oboma rukami ide s ňou rovno do pusy, alebo ju skúma a obzerá, dávam mu rôzne veci, drsné a šuchotavé ho fascinujú 😀 inak až teraz pochopil, že ked leží na bruchu, nemusí hlavu vkuse držať hore až do vyčerpania, ale môže si ju aj položiť 😀 😀 takže o to lepšie, prestal za každým vrešťať že nevládze 🙂 ked ho oslovíme, otočí hlavu a kuká, akoby už reagoval na meno, na oslovenie, sranda. vie že hovoríme jemu, nie medzi sebou. 🙂
@vera1132 niečo cez dva eura, nemám už bloček .... skúsila som jej dať na noc tak uvidím či bude spať kludnejšie 😉
@79zuzana my sa už nekojíme a priznám sa že pri predstave kojenie a zuby som mala husiu kožu 🙂 len tak dalej a mala nech nerobí zlobu pri papaní
@gilly ona to ma len sem tam,skor ako by sa zlakla ked sa jej niekto zhurta prihovori .... inak znasa navstevy pohoda, velmi ju zaujima nove prostredie
poradna už vážime 7600g a meriame 67cm 🙂
dostali sme dve inekcie, bolo to lepšie ako prvý krat.
dúfam že nedostaneme horúčku. a najbližšia poradna až o dva mesiace
@kvojtanikova ahoj, napíš mi prosím presne, ktoré lidlacke plienky kupuješ....pri malej som tiež kupovala v lidli, ale vtedy boli len tie malé balenia, myslím po 16ks....ale boli dobré
boli sme teda kuknúť to plávanie, podľa počtu prihlásených detičiek sa zmestíme do kurzu až v auguste 😠 dostali sme zatiaľ pokyny, čo robiť vo vani 😲 čo sa týka plienok tak ja som okrem bielych pampers premium care oľutovala každú inú kúpu 😒 všetky ostatné sa mi zdajú moc papierové a šušťavé, okrem toho aj omnoho hrubšie a tvrdšie 😠 lidlové som ešte neskúšala ale už ma to nebaví, skúšal som gaga, tesco, babylove...
@shira_ ahoj.. to fakt?? v auguste?? to je o drzku, sak to uz pojdem do roboty, do kelu ☹ ☹ ☹
Jezis a ja blba som si myslela ze pohoda, mame casuuuu.... co uz.
Inac Lidlove ani neskusaj, pampers premium care a pampers active baby su naj..ale ja som mala active baby z nemecka a potom som ich kupila tu a je to rozdiel.. tie odtial boli fialkove a makulinke..tu su tiez celkom fajn ale su omnoho papierovejsie.. nechapem,sak to ma byt to iste.
@ivona2010 ahoj, ja z lidla kupujem plienky toujours, teraz su v akcii 2+1 zadarmo. Iste, neda sa to kvalitou (makkostou, hrubkou a tak) porovnat s pamperskami, ale moje deti sa obidve z pampersiek brutalne vyhadzuju, neviem co im tam vadi, mam uz kopu vzoriek pampers a nemozem to ani pouzivat. Ani vlhcene obrusky nemozem pampers. Mne preto vyhovuju aj gaga aj lidlovske, tie lidlovske ale viac lebo maju pruznu cast na lepiacich pasikoch a nie vzadu na plienke ako gaga.
cavte maminky...chcem sa opytat ci sa vam uz dietatko pretaca z bruska na chrbatik a naopak...lebo nasa sa zatial neprevracia. Dufam, ze je to v pohode.
inak co sa tyka plienok tak my sme pouzivali huggies, ale trosku farbia tak chcem skusit nejake ine...Kamoska ma tie gaga a tie vyzeraju v pohode. Mne na pamperskach vadi, ze v zadu nie je gumicka a to mi nasa prekaka...No ale zas ked sa tak riadne, tak nepomoze ani gumicka....len sprcha 😀 .
Lidlovske som neskusala, cena je tam v poho? este aj dm ko nejake robi, ale neviem som neskusala.
@vera1132 jeeeej a to je chlapcek ci dievcatko? my ideme zajtra do poradne sa ockovat druhy krat. Len neviem ci nas zaockuju, lebo mala mala este dnes trochu sopliky. Tak uvidime
@zmajerikova chlapčeka mame. ved uvidiš či vam doktorka zaočkuje.
ako som sa bala že z očkovania bude horúčka tak ani tentokrát nič nebolo, našťastie. Len navečer plakal, bol strašne unavený a nevedel asi zaspinkať.
Držím palce aby ste dopadli dobre, a mali ste to bezproblémov zasebou 🙂
no my sme tiež už poskúšali všelijaké plienky - aj pampers, aj tesco plienky aj huggies
momentálne používame tie gaga a sú fakt super 🙂 ako kupujete plienky co sa ceny týka? či na to neprihliadate?! my pozeráme hlavne cenu za kus - tie gaga sme kúpili 0,12 centov za kus - vyšli nás lacnejšie ako pampers ktoré boli dokonca v akcii
no vy sa už druhýkrát očkujete a my ešte ani raz .... dúfam že toho 17 sa to podarí .... nechápem prečo nás nechcú, ved ostatné babätká zaočkujú aj ked pliecko nieje úplne zahojené ... 😒
@chrumen ja som včeraj bola na poradni a pytala sm sa na ten gel a ona že je na trhu 12 druhov toho , a že nevie nič konkretne odporúčiť, že treba vyskúšať. Tak poradila.... budem musieť asi v lekarni zistiť, čo mamičky často berú 🙂
no s malou budeš musieť zistiť čo je . ale určite ju to prejde
@chrumen hihi, moja je KAZDY den od pol6 hore, a niekedy uz o pol5 zacne kakat🙂 Ale zase ju musim pochvalit, ze vecer v poslednej dobe pekne zaspava, vacsinou uz o pol8, a v noci je tak dva-tri krat hore. Ja este nenatieram dasna, zubky sa jej tlacia horne rezaky - upirske, a dole vobec nic. No sak uvidime, kedy to pride naozaj.
@zmajerikova ahojky, ja som bola v pondelok na neuro a vraj sa uz ma pretacat aspon nabok, ze ak sa nezacne do 1 mesiaca, budeme musiet chodit cvicit. Tak neviem, lebo Boruska len lezi, ked ju dam na brucho vydrzi asi 2 minuty a potom si zabori hlavu do zeme🙂 Ked ju ja dam na bok, vie sa odtial prekotit na chrbat, ale sama nie, ani to neskusa. A vraj si ma uz vediet podavat hracky z jednej ruky do druhej. To tiez este nevie, ledva v jednej ich drzi aj to podla mna len omylom🙂

@kvojtanikova aj mne sa strašne zožmolkovali, ale na doma boli super. malý ako stále kopal a hybal s nožičkami tak aj tým žmolkom ešte dopomohol. ale nevadí. nie su až tak drahé. a na doma su super. 🙂