icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

chrumen
5. máj 2011

@vera1132 no ved to že toho je veľa, ja som moc na výber nemala lebo mali len ten cangel ale ked to príde tak poskúšam aj íne - aj ked mne moja mamina potierala dasna vínom ... 😉

kvojtanikova
5. máj 2011

@chrumen my kupujeme plienky tiez podla ceny, lenze aj podla kvality. Uz sa mi stalo ze Pampers boli aj lacnejsie ale ked z nich ma Borca vyrazky, nemozem ich kupit. Taktiez by som nikdy nekupila tie "igelitove" co su tusim Tesco v bielomodrom obale. Ani vlozky pre seba nekupujem take gumene, ale tie co maju povrch bavlneny, tak to nebudem kupovat ani babatku.

chrumen
5. máj 2011

@kvojtanikova ja sa ani nečudujem ked prespí celú noc 😉 len to že ona ešte spí ale mrnká,budí sa rukami lebo si chytá tváričku, cumel si vyhadzuje ... kebyže by bola hned hore ale ona sa takto mrví aj hodinu
no naša je u neurológa dobrá, čulá, motoricky fajn a u pediatričky umrnkaná, nemotorná - neviem či sa jej nebojí lebo furt plače keď sme tam, lekárka ja ani poriadne nevyšetrí lebo malá spustí tak akoby ju z kože drala 😀 daj čas barborke , každé bábo má svoje tepmo, inak naša sa tiež neotáča, hračku udrží dobre aj si preloží z ruky do ruky, na brušku vydrží celkom dlho

chrumen
5. máj 2011

@kvojtanikova tak tie tesco plienky mi ani nespomínaj - hrúúúza, presne ako si napísala igelitové 😠 to bolo o držku ju do toho zabaliť .... veď my tiež pozeráme teda ja pozerám na kvalitu, priatelovi to je jedno podla neho plienka ako plienka ale už má ako taký prehlad :-P

vera1132
5. máj 2011

@chrumen kedysi boli iné ťahy, teraz je to iné. treba skúšať 🙂

ivona2010
5. máj 2011

@kvojtanikova ja teraz používam huggies, máme aj happy bella a ešte chcem skúsiť babylove z Dm dosť ich kupujú...

ivona2010
5. máj 2011

pampersky som používala, super jemnučké, ale veľmi rýchlo precikané, tak sme ich vždy rýchlo minuly... inak vônávé aj pocikané, sú niečim napustené , ale je fakt, že ked sa malý pokakal, tak aj na chrbte to mal 🙂 dávala som mu ich na deň a častejšie menila, teraz som rozbalila heppy bella a zdajú sa nič moc, uvidíme

@kvojtanikova tak malý má málo železa, tak sa dopujeme aj ja aj on+tie lieky, ale inak sa mi zdá v pohode, len na líčkach má akúsi alergiu, možno aj s tých liekov, na noc mu dávam rukavičky, lebo si to nenormálne šúcha, on si pritom drieme a mne sa nedá spať...kontrola na pneumo 8.6., som hrozne zvedavá ako pochodíme...11.5. ideme na to prvé očkovanie, vy ste si tiež Prevenar kupovali?

vera1132
5. máj 2011

@ivona2010 ja som napriklad s pampers spokojná. kupila som na skúšku DMkové plienky a sú lacné, aj celkom dobré, ale napr. DM plienku treba vymienak pomali každú hodinku, a pampers každé dve - tri, podla toho ako je nacikané. ale treba skúšať podla mna. 🙂

kvojtanikova
5. máj 2011

@ivona2010 my ideme 19.5. uz na druhe ockovanie. Prevenar sme nekupovali, lekarka to tam mala v ambulancii a pichla mu to spolu s hexou. Vobec nic som neplatila.

zmajerikova
5. máj 2011

@kvojtanikova no to bude asi menom...nasa Barca sa neprevrati, ale zato si hrack podava jedna radost...podla mna to pride samo, asi to netreba silit. :D...Akurat mi mamina volala ze brasko ked bol malinky tak poriadne nevedel sediet skoro do roka :D, iba podopierany....vedy sa to az tak neriesilo asi

zmajerikova
5. máj 2011

@vera1132 tak nas nakoniec neockovali, ze v utorok, ked bude fit....a vazime 7440g a meria 65 cm, buchta nasa

ivona2010
5. máj 2011

@kvojtanikova no mne povedala dr., že od apríla sa Prevenar platí 14 eur jedna dávka, ešteže mám takú možnosť, že mi ho svokra vie zohnať zadarmo, teda ona to nejako dohodne s lekárničkou, ja som myslela, že ho platia všetci, tak potom ako to vlastne je???!!!napísala mi len recept, takže by som mala platiť len doplatok, lebo celá vakcína je drahšia, ale aj tak...
dakujem pekne, ak má niekto platiť všetky tri dávky...

kočky a vy ostatné, čo ste zaočkovaní ste platili, či nie?

ivona2010
5. máj 2011

ešte som chcela k tomu očkovaniu napísať, že ked som sa pýtala, prečo sa začalo za Prevenar platiť, povedala mi, že vraj chcú presadiť zasa nejakú novú očkovaciu látku a tým, že sa bude platiť to asi dosiahnu? no neviem kde je pravda...

kvojtanikova
5. máj 2011

@ivona2010 ja teda neviem ale nas ockovali 4.4. a neplatili sme nic ani nespominala ze sa platit bude. tak fakt neviem o co tu ide.

vera1132
5. máj 2011

@zmajerikova radsej o tyžden neskôr ako keby bol niaky pruser. aj vy dobre priberate 🙂

zmajerikova
6. máj 2011

@ivona2010 ahoj...m sme neplatili ale vcera v poradni sa pytala ci to uz je preockovanie...takze ak by sme sli na prve by sme uz platili aj my.

ivona2010
6. máj 2011

tak som to vyzistila od svokry...od apríla sa PLATÍ!!! 12 eur doplatok, neplatíte jedine vtedy, ak lekárka mala v zásobe nejaký Prevenar...

vera1132
6. máj 2011

jej, dnes mi z DM baby bonus prišli tri kuponiky 🙂 ešte že platia do roku 2012.
aj vám prišli ? ? ?

zuzb
6. máj 2011

neviem či už riadne dokrmujete, ale ja áno...dnes to bude zemiačik a brokolica...a aby toho nebolo málo, už som kúpila sáčkové mlieko....zriedim ho s feniklovým čajom a uvidíme či bude chutiť... 😝

slniecko_z
6. máj 2011

@kvojtanikova no nam to pomaha maly ma astmu a dost tazku a okrem toho mu pondelok dala dalsi spray takze ten este znasobil ten ucinok len to musi brat lebo bez toho trosku pobehne a hned je zadychany a je mu zle ak ti to predpisala tak to nie zo srandy urcite mu to davaj nas maly si minuly rok vytrpel dost koli tej chorobe tri krat prestal uplne dychat potom ta nemocnica no hroza teraz si musim zaklopat mesiac bez atb parada

zmajerikova
7. máj 2011

Maminy chcem sa opytat ako ste zacinali s prikrmom...ja som vcera dala prvy krat uvareny popuceny zemiacik ale moc sa jej to nepacilo....musela som jej dat zapijat vodickou? A neviem ci je to dobre, mozem jej dat pomedzi jedlo aj zapijat?

ivona2010
7. máj 2011

@zmajerikova väčšinou sa začína mrkvou uvarenou na pare alebo normálne, ale aby bola redšia nechaj troška z tej vody, v ktorej si varila, toto 2-3 dni, je troška sladšia ako zemiak a pripomína MM 🙂 ja som tak začala pri malej a teraz budem tiež tak , potom môžeš pridať zemiak, alebo zasa zvlásť inú zeleninku

slniecko_z
7. máj 2011

@zuzb my uz drahy mesiac uz aj masko papame rozky piskoty vsetko my pred nou ani nemozme jest lebo to potom ani mlieko mi nechce a len by kostovala co jeme my 😀

slniecko_z
7. máj 2011

@ivona2010 my sme boli v pondelok a nic som neplatila to aj od poistovne asi zalezi nie?

slniecko_z
7. máj 2011

@kvojtanikova tie plienky kupujem aj ja ked daju akciu a teraz sa to fakt oplatilo aj malemu som ich kupovala mne sa celkom pacia 😉

zuzb
7. máj 2011

@slniecko_z ja sa bojím mu dať piškoty a také mučne jedlá...mám celiakiu a bojím sa, aby aj malý nemal...a tiež nemôžme pri nom jesť, dostáva hysáky , ked mu nedáme ochutnať😀

kvojtanikova
8. máj 2011

@zmajerikova ahojky, ten zemiak sa dost lepi ked je popuceny, odporucam ti rozriedit ho MM/UM na uplne riedku kasicku. Pripadne skus na zaciatok radsej tu mrkvu ako ti radila Ivona, alebo velmi dobra a lahko stravitelna je cukina - tu ked uvaris a rozmixujes ostane len taka akoby hustejsia stava a babatko to bude vediet prehltat.

kvojtanikova
8. máj 2011

@slniecko_z a vy mate ten singulair tabletky alebo prasok? Mozu sa tie tabletky rozdrvit/rozkusat? ako sa to jedava - pred ci po jedle? Ja som uz vyhodila letak a rada by som mu to skusila zase davat, ak to bude chciet.

vera1132
8. máj 2011

prajem všetkym maminkam všetko dobré k nášmu sviatku. 🙂
veď je niečo krásne byť MAMA

slniecko_z
8. máj 2011

@kvojtanikova my sme mali najprv tabletky teraz prasok tabletky musi vycucat v ustach a prasok do trochy vody rozrobit a dava sa to dve hodiny pred spanim a hodinu na to nesmie nic jest. nas maly to vola sumienka zvykol si v pohode na to aj inhaluje rad