icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

slniecko_z
8. máj 2011

@zuzb jaj tak to potom radsej pockaj s tym nasej nic nevadi chvala bohu. no aj mala ma nervy na to ked jej nedame ochutnat 😀

ivona2010
9. máj 2011

@kvojtanikova ahoj aj malý má singulair prášok, nemá sa riediť vodou ani tekutinou, ale mal by sa primiešať do tuhej stravy, ale kedže kojím a máme malé detičky, tak mi pneumológ kázal odstriekať mlieko a do toho zamiešať...
robím to tak, že odstriekam do mištičky trošku mlieka a zamiešam s práškom a nasajem do odmerky z nurofenu, vyjde mi to tak 4-5ml a dávam večer pred kojením, aj vy idete užívať???
mi máme všetci zasa virózu...kýchame, smrkáme, kašleme, takže očkovanie budeme musieť posunúť, nie je to nič hrozné, ale pri malom sa už bojím a radšej nech je úplne fit, dúfam, že už končíme s chorobami 🙂
@slniecko_z no to neviem, či to závisí od poisťovne...my sme všeobecka

slniecko_z
9. máj 2011

@ivona2010 nam kazala ten singulair rozrobit vo vode a aj na letaku je to tak napisane pred tym ani po tom na jest nesmie. my sme Dovera a neplatili sme nic

kvojtanikova
9. máj 2011

@slniecko_z
@ivona2010 vcera som mu to dala tu tabletku a pekne pocuckal. To idem davat Matejovi, nie Barborke. On je uz zasran velky ale tym ze celkove hrozne zle jedava, nikdy to nechcel, lebo mu to nechutilo, a to nam to uz predpisuje vyse 2 roky. Minule som jej to povedala ze to aj tak neberieme, tak sa chvilu zlostila, ale nastastie maly sa dobre drzi aj bez toho. No ale ked mu to teraz konecne chuti, chcem mu to davat, nech nema ziadne problemy.

ivona2010
9. máj 2011

@slniecko_z my máme v letáku napísané, že "nie je určený k rozpúšťaniu v tekutinách"...citovala som z letáku a ešte, že sa môže užívať bez ohľadu na dobu príjmu potravy, ale zmes granulátu s jedlom sa má podať dieťaťu do 15 minút od prípravy

slniecko_z
9. máj 2011

@kvojtanikova tak je dobre ze to spapal pre nic za nic by ti to nepredpisovala a ide teraz fajne obdobie pel a tak takze radsej nech to papa

slniecko_z
9. máj 2011

@ivona2010 co ? ten prasok mas v takych vrecuskach?

ivona2010
9. máj 2011

@kvojtanikova aha, tak to by si mala mať jednoduchšie 😉 hej píšu tam ,že sa má užívať, ak aj dieťa nemá žiadne príznaky, to máte tie žuvacie tbl.(od 2-5 rokv)? to je normálna tbl, alebo ako žuvačka mäkšia?

ivona2010
9. máj 2011

@slniecko_z áno aj vy?

ivona2010
9. máj 2011

@ivona2010 vieš ja som povedala pneumológovi, že mu to dám do prevarenej vody al. čaju a on, že nie!...ale do toho odstriekaného mliečka....ale neviem presne prečo to tak je, pretože potom sa v tom letáku píše, že po prehltnutí granulátu sa dieťa môže napiť... hmm 😒 a v tom mlieku sa predsa tiež rozpustí...

slniecko_z
9. máj 2011

no a najprv mal take cmulacie tabletky lebo nemali v lekarni ten prasok a tam som to citala a aj dr mi tak povedala ze v troche vody rozpustit a dat vypit a hodinu po tom nesmie jest a dve hodiny pred spanim podat

ivona2010
9. máj 2011

@slniecko_z no ved ja som povedala pneumológovi, že mu to dám v prevarenej vode alebo čajíku a on, že NIE!, že do toho mliečka mu to mám dať, ale v letáku je potom ešte napísané, že po prehltnutí granulátu sa dieťa môže napiť,hmm 😒 však v mliečku sa to tiež rozpustí...nie? tak neviem, hadám to plní svoj účel tak aj tak 🙂

slniecko_z
9. máj 2011

@ivona2010 asi ano ved dostane sa to do telicka tak ci tak asi to nie je podstatne a ty to davas preco malemu? taky malicky co mu je?

ivona2010
9. máj 2011

mal zápal pľúc 6 týždňový a potom po mesiaci zasa priedušiek, tak nás dr, poslala na pneumológiu a tam nás takto nastavil..ešte berie aerius sirup, neviem, čo skúša, kontrolu máme 8. júna, tak som zvedavá a popýtam sa ho
ale pravdepodobne mu to pomáha ako prevencia proti zúženiu priedušiek...a vám prečo naordinovala 🙂 ?

slniecko_z
9. máj 2011

@ivona2010 aerius berieme aj my nas Misko ma astmu cely min rok bol chory stale atb a teraz cez vianocne sviatky bol v nemocnici na jis-ke s obojstrannym zapalom pluc nemuselo to byt keby sme tak dlho necakali na vysetrenie u imunologicky vyse pol roka potom mu zistili astmu nasadili lieky spraye a konecne je v pohode relativne sem tam sa stane este ze nevladze z dychom ale isto je to lepsie ako predtym.

ivona2010
9. máj 2011

@slniecko_z chudiatko malé, je to smutné, ked vidíme ako sa naše deti trápia s chorobami, ja som to vôbec pri Dianke nepoznala, ani som nevedela, čo sú detské choroby, teraz ked chodí do škôlk,y má sem tam soplík a kašeľ, ale to sa dá zvládnuť, už je väčšia baba 🙂
neviem, prečo Dr. dal tieto lieky Boriskovi, hádam vie čo robí a nie, že len skúša, čo to urobí...preventívne
povedz mi, z čoho to tie detičky dostanú...? ☹ máte niečo v rodine?

kvojtanikova
9. máj 2011

@ivona2010 astma nie je dedicna, aspon mne to tak povedali. Matej ma este len nabeh na astmu preto on sa drzi pomerne dobre aj bez Singulairu, no ale uz mu to teda budem davat, nech sa mu to nezhorsi. Blbe je, ze sa to tazko vysvetluje v skolke, medzi detmi, s nim som vobec nechodila do materskych centier lebo kaslal a ludom to nevysvetlis ze to nie je nakazlive. Inak ja po tom ciernom kasli som tiez dost znicena, uz aj ja musim inhalovat a brat kadeco a popri tom ked kojim tak sa to snazim redukovat, no ale dneska som uz mala 3.den po sebe zachvat, vzdycky nad ranom okolo pol 5-5, ked mala vstava, hrozne daco. Ako keby mi dakto pluca vymenil za pluca stareho fajciara co da dve krabicky denne...

slniecko_z
10. máj 2011

@ivona2010 no ono je to dedicne u nas maju skoro vsetci prieduskove choroby ja som mala tiez astmu a nastupom puberty to preslo bohvie cim to je bratranec ten ju ma stale ma 27 musel prestat aj futbal hrat vsetky namahajuce aktivity vylucit tak dufam, aj nasmu malemu to ustupi ked bude vacsi ho chcem dat aj na liecenia a ked sa bude dat aj to more volako poriesit.

slniecko_z
10. máj 2011

@kvojtanikova mne povedali ze to je dedicne ze to preslo zo mna na neho my sme ho museli odhlasit zo skolky lebo sa nesmie nahanat a tiez tam pozerali ze preco kasle co im tam nosim chore dieta 😒

ivona2010
10. máj 2011

@kvojtanikova
@slniecko_z fakt neviem, či je to dedičné, ale je pravda, že manžel mal podobné problémy opakované bronchtídy od 4. mesiacov asi do 7 rokov, ale nemal astmu...
dnes som už zasa navštívila Dr., malý od včera chrčí ako divý a má zvýš. TT..ráno som jej .volala,kázala nám prísť...takže sme ešte volali pneumológovi, čo on nato a on nám predpísal inhalátor a ideme zasa inhalovať Ventolin...a ak sa to nezlepší chce mu dať kortikoidy, čomu sa ja bránim, predsa je to ešte malé bábo,
mám taký vnútorný pocit, že to malému prejde, ked podrastie 🙂 však uvidíme, teraz je to taký začarovaný kruh
a ozaj ešte sa pochválime, ked už sme tam boli,tak som ho odvážila a za mesiac pribral 1300g-by som povedala, že až až 😉 predtým sme priberali okolo 820g a to bolo tak , ale aspoň nech cucká, ked mu berie

slniecko_z
10. máj 2011

@ivona2010 no ventolin mame a aj flixotide ten mu pomohol najviac pekne spi ziadne chrcanie kaslanie chrapanie no ale fakt pre take male babo je to sila

gilly
11. máj 2011

caute baby, citam ze tu pisete o astme. ja som sa chcela opytat, ked moja mama je alergik (aj na potraviny niektore) a ktomu aj astmatik - je potrebne zvolit zavadzanie prikrmov nejako inak ako normalne? teda ci sa niektorym potravinam urcite vyhnut,a lebo ich davat neskor alebo ako?
ja a ani mm nie sme alergici

slniecko_z
11. máj 2011

@gilly ahoj to je tazko povedat maly moze aj nemusi byt alergicky zatial mu nic neobmedzuj pokial sa nic neprejavi zbytocne by si ho ukracovala o dake jedla a nemusi mu vobec nic byt

gilly
11. máj 2011

@slniecko_z a robia sa takym malym detom testy ako preventivne? ci sa to fakt nechava len vtedy, ked sa uz prejavi nejaka alergia?
a este soms a chcela opytat - ja mam v tom riadny bordel co sa prikrmov tyka - ze ked kojim tak v tom pokracujem, ale mam ci nemam davat aj nejake kasicky na vecer alebo tak?

slniecko_z
11. máj 2011

@gilly nerobia testy sa robia az od troch rokov ak sa prejavi daka alergia . no das na obed najprv zacnes mrkov postupne pridavas dalsiu zeleninu, ovocie ale len raz za den o mesiac zas pridas ja neviem na desiatu mu das ovocie a na obed zeleninku uz aj s kuracim maskom . az ti vecer nespava dobre tak mozes dat na veceru kasicku namiesto tej desiaty a kazdy mesiac zvysujes a pridavas nove veci od toho deviateho desiateho mesiaca staci mlieko rano len a vecer pred spanim teda ja som na umelom s malou ale u kojacich by to malo byt to iste.

gilly
11. máj 2011

@slniecko_z a este jedna vec, ked robis mliecne prikrmy, tak davas umele mlieko alebo normalne kravske prevarene? a este ze ked je kojeny, treba mu v lete davat este aj vodu?

slniecko_z
11. máj 2011

@gilly nie z umeleho obyc mlieko vobec aspon do roku sa vyvarovat ak sa da. ked kojis tak myslim, ze tam netreba cajiky nic on sa napije od teba 🙂

kvojtanikova
12. máj 2011

@gilly tak ako pise slniecko, prikrmy sa robia z UM, pripadne si odstriekaj svoje a tak daj, to je este lepsie. Ak je velmi teplo, mozes aj kojenemu dietatu davat v lete vodu, ale len tak trosku, 30-50ml, lebo je pravda za sa napije z tvojho mileka.

chrumen
12. máj 2011

ahojte žienky, sa nám riadne oteplilo a naša malá začala akosi menej papať 😒 neviem či ju mam nútiť či to nechať tak - však ani dospelému nechutí ked je tak teplo, smažím sa ju dopovať aspoň tekutinami ale ani tie moc nechce .... myslíte že by ju to mohlo nejak ohroziť? tie tekutiny jej niekedy podávam cez injekčnú striekačku lebo inak by som do nej nedostala absolútne nič ....

slniecko_z
12. máj 2011

@chrumen to ma asi len taku fazu to zas prejde a zacne zas jest aj u nas je to tak teraz momentalne je aj za dvoch 😉