icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mata_murkova
22. máj 2011

@chrumen hehe to poznam ked sa drobec pokaka po tyzdni sprcha to isti a ten zavan......:D

ivona2010
22. máj 2011

@mata_murkova nie matka nebojím, malý mi spával na brušku od narodenia a viac ako teraz, ale už sme zasa začali, jeden čas moc nechcel...ja ho dávam tak aj kvôli dýchaniu, uvoľnujú sa dých. cesty a lepšie sa mu dýcha , nikdy ho na bruško nedávam po najedení - až tak hodinku po
@adupal ahoj, máme podobne staré deti, len v opačnom garde 🙂 ja mám Dianku a bude mať 5 rokov
@vera1132 Dianka bola šikulka mala 7,mesiacov, raz sme kúpili nočník a len tak sme ju tam posadili a hopsa, hned sa vykakala a odvtedy už len do nočníka...plienky sme vysadili ked mala asi 15.mesiacov, sem tam sa stalo, že povedala "mama cika" ale už aj cikala, tak že sme nestihli ani gate stiahnuť a pocikaní sme sa vrátili domov prezliekať, toto trvalo asi 3. mesiace
@chrumen mne alergologička odporučila zatiaľ pre malého len vodu a nie čaj a vraj podľa najnovšieho sa môžu kojené deti prikrmovať od ukončeného 4. mesiaca, malú som plne dojčila do 6.mesiaca, tak sa pomaly psychicky idem naštartovať na príkrmy 🙂
kaká stále veľmi často 3-4x za deň, len kojím zatiaľ

kvojtanikova
22. máj 2011

ahojte baby my mame za sebou dva krasne dni v zahrade, vcera sme boli od 9:30 do 14:30 a dneska od 10:00 do 16:00, Boruska pekne spala v kociariku, obzerala zahradu, papala, Matej sa besnil v pieskovisku a vcera sme si aj opekali, dneska kurca so zemiakmi v remoske, potom este parky... Normalne sa mi ta zahrada zacina pacit. A este som aj soferovala obidvakrat tam aj spat (16 km jedna cesta tam) tak som na seba normalne ze pysna ako mi to super ide. Popritom som doma pozehlila, prezliekla periny...sa citim ako super zena. Som zvedava dokedy mi ten entuziazmus vydrzi.
Ozaj co si myslite o cviceni na fit loptach pre taketo male deticky? Od zajtra by som chcela zacat s Boruskou chodit na cvicenie do MC ale trosku sa bojim ci si odtial nedonesie nejake bacily... Isli by ste ci nie? Dakujem za odpovede.

vera1132
23. máj 2011

@ivona2010 tak potom ste šikovný. dúfam že aj u nas to pojde tak lahko 🙂

slniecko_z
23. máj 2011

@vera1132 no vies co kupujem 100 perc.jablko alebo take nieco ako byval Kubik take huste mrkva, banan broskyna ale riedim jej to mm rozvaza dzusy pre kamarata a od neho to aj kupujeme a krabickove vypila jablko hruska a mango asi sa budes cudovat ze preco mango som jej dala ale nic jej nebolo a to je tam maly podiel toho manga

slniecko_z
23. máj 2011

@mata_murkova no ona je taka vsetko musi skusit a zistiala ze ako na to tak je to super fakt s nou nemam problem kusky spapa uplne v pohode no vsetko parada uz ficime na kukur.chrumkach a piskotach to si chyti a pekne spapa

vera1132
23. máj 2011

@slniecko_z aj ja by som už skusila niečo iné okrem čajíka. a čopredavajú tie dzusi od Hami alebo Hipp, tak to tiež už možme, nie? 🙂
ked malej chuti , tak jej netreba nič odoberať, a ked jej nebolo zle z manga, tak to je len super. 🙂

slniecko_z
23. máj 2011

@zuzkaznr ahoj nasa mala zo zaciatku nevedela kakat s tych prikrmov kym si crievka nezvykli a teraz zas kaka stale az chces aby sa lepsie kakalo tak daj hrusku alebo slivku a pit treba davat viacej

slniecko_z
23. máj 2011

@vera1132 no mozes aj tie ale ried aj to lebo celkovo dzus je tazky na brusko ja davam pol na pol s vodou. No ved ja som rada ze jej nic nevadi rychlo sa vsetko nauci zaujima sa o jedlo aj co my jeme aspon budem mat za par mesiacov pokoj a bude jedavat to co mi 😀

vera1132
23. máj 2011

@slniecko_z ved to, zachvilu už budú môcť papať aj to čo my.
treba skúšať 🙂 len nech im chutí

kvojtanikova
23. máj 2011

@vera1132
@slniecko_z baby co si myslite o tom cviceni co som napisala - ist tam s malou ci neist?

slniecko_z
23. máj 2011

@kvojtanikova ja by som nesla

kvojtanikova
23. máj 2011

@slniecko_z kvoli tomu ze by mi tam mohla ochoriet alebo preco? lebo ja tiez vaham, na jednej strane by som aj chcela ist dakde s nou, toto by mala byt skupinka len takychto malych deti do pol roka, vacsie deti cvicia inokedy, no na druhej sa trochu bojim.

slniecko_z
23. máj 2011

@kvojtanikova ja neviem ja som neni za taketo veci mozno plavat by ma ukecali ale inak ... ale ved skus uvidis

slniecko_z
23. máj 2011

inak baby, vcera mi mama zapistala, ze ,,Mama,, 😵 😵 sme pili vonku kavu, bola v kociari sme si ju nevsimali sme sa rozpravali tak zapistala ake to bolo krasne 😵

chrumen
23. máj 2011

@kvojtanikova ja by som šla, aspoň sa trochu obidve zabavíte a veď sama uvidíš ako to tam je - osobne si myslím že žiadna mamička sa tam s chorým bábom ťahať nebude 😉

chrumen
23. máj 2011

@slniecko_z sranda že vie ako piť cez slamku 🙂 šikovnica malá
my len vodu lebo iné odmieta, možno keď začne papať ovocie tak skúsim aj džúsiky

inak baby čo už prikrmujete - aký je váš názor na polievky? kedy skúsiť? a hlavné aké? 🙂

slniecko_z
23. máj 2011

@chrumen no naucila sa ako myslis polievky? ako normalne co jedavame aj my? ci ako?

chrumen
23. máj 2011

@slniecko_z no skoro také len neslané a nekorenené - iba taký vývar zo zeleniny a masa 🙂

mamazuzu
23. máj 2011

@adupal presne ako nasa. mysli si, ze jej davam hracku, ked jej strcim do pusy flasu s vodickou. hra sa s nou a zuzle dudlik. tak jej davam lyzickou a krasne pije. dokonca sa na to vzdy tesi. normalne sa az triasla na tu vodicku v tychto horucavach.

mamazuzu
23. máj 2011

@zmajerikova dakujem. lyzickou nam to uz ide pekne a ani tu flasu skusat uz nebidem. aspon nam odpadne odvykanie si od nej. a radsej kupim ten poharik s naustkom 🙂

adupal
23. máj 2011

@mamazuzu ja som to už vyriešila. Mám doma fľašku od lovi z lyžičkou na príkrmy. Namiesto cumľa si na fľašku nakrútim lyžičku a takto jej dávam čajík vonku.Potom už kúpim fľašku zo sosáčikom.

slniecko_z
23. máj 2011

@chrumen no vsak to je ako prikrm len redsie potom ale cisto ze polievka a druhe jedlo budem az v dakom osmom deviatom mesiaci davat

zuzkaznr
23. máj 2011

@mata_murkova
@slniecko_z
@pe
@zmajerikova Ja stale kojim. Dnes som volala dr. lebo mala za tyzden kakala len raz a dnes mi poriadne plakala. Par dni jej nedavam nic,len kojim. Dala som jej aj cipok a nic... Kazala mi davat kazdy den probioticke kvapky,aby som ju mohla dokrmovat cimkolvek,no to sa mi zda neprirodzene. Mam vraj este pockat a ak nebude kakat,tak mam prist. Stale dufam ze najdem v plienke poriadku kopku 🙂

mata_murkova
23. máj 2011

@zuzkaznr ja probiotika davam sem tam bio gaju...nemyslim ze je to neprirodzene lebo probiotikum je aj v materskom mlieku

baby opytam sa vas vase deti drzia hlavicku uz pevne ani raz s nou nezavahaju nepokyvkaju? mama ma strasi ze ema slabo drzi hlavu ale mne sa to akosi nezda ved aj ked je a brusku tak ju drzi pekne isto

pe
23. máj 2011

@zuzkaznr vies co, mojej lucke minule ked bola zapecena pomohlo nastruhane jablcko, krmila som ju pri reklame, lebo ta ju bavi, tak cumela na telku a poctivo otvarala ustocka, a potom ju to fajne "podurilo"... len neviem, ci uz davas aj taketo jedla... podla mna skus, len ho radsej trosku povar a tak jej daj... chudatko male, to uz naozaj dlho nekakala, ak to takto pojde dalej, nastoj na doktorke nech vas posle na nejake vysetrenie, ved to male brusko nemoze takto trpiet donekonecna...

zuzkaznr
23. máj 2011

@mata_murkova aj ja mam doma bio gaju,tak uvidim mozno sa mi to zide. Co sa tyka hlavicky,tak aj Vaneske niekedy hlava pokyvkava,ale myslim si ze je to ok 🙂

slniecko_z
23. máj 2011

@zuzkaznr ked jej das boigaja s tym nic nepokazis to jej popravi crievka a bude ok

shira_
23. máj 2011

@zuzkaznr ja zatial iba kojím, nechce sa mi nejak do príkrmov, však je ešte čas. ale mrkvou nezačnem lebo teraz kakáme raz za 7-10dní tak po mrkve neviem čo by bolo. mne segra radí úplne neutrálne chute -cuketu napríklad, skúsim zemiak, brokolicu neviem, aj mrkvu ale opatrne lebo zapeká.
čo sa týka pitia, tak mm stačí aj v horúčavách, bábo si vypýta. my nacvičujeme pohárik z náustkom, nech sa naučí, lebo ja už chodím do roboty, tak aby bolo niečo od smädu. na pitie skúšam len vodu a ani sa nechystám nič iné. ale zo všetkého má hryzátko, aj z náustku 😀 najlepšie sa napije z obyčajného plastového pohára- priložím k pusinke, chytím ručičky, nakloním a pekne pije, dvakrát sme skúšali a ide to. samozrejme aj vylejeme ale s tým sa ráta 😎 fľaška nám je úplne zbytočná.
@kvojtanikova no čo už, ja vláčim malého jak mačka mladé od začiatku všade a teraz je dennodenne v zubnej ambulancii, no čo už mám na to povedať. materské centrum je malina oproti tomu, čo sa bacilov týka. aj tak všetko s čím sa stretnem donesiem domov na sebe, to by som musela ísť cez centrálnu sterilizáciu 😝 raz som bola tuto na alergológii na testoch a dr mi dala dotazník v domácom prostredí tak skoro ju vykotilo z toho. to som bývala vtedy v storočnom dome, všade roztoče, záhrada samé pele, pes v posteli, koberce závesy všetko zle a mne sa polepšilo 😲 čo som bola celý život na liekoch, odkedy som denne v infekčnom prostredí a v takomto zmetku nič mi nie je .len trochu pokýcham na lúke to je všetko. dúfam že malý dostane odomňa hlavne ičo najlepšiu munitu a ostatným si musí prejsť sám, uvidíme...

zuzkaznr
24. máj 2011

@shira_ Doktorka mi hovorila ze aj zemiak zapeka,tak vyskusam cuketu,brokolicu a asi petrzlen. Nad tym poharikom s naustkom som uz aj ja rozmyslala,asi vyskusam.
Vcera vecer sa mala uz konecne vykakala,mala to az na brusku 🙂 ale bola som rada.
Davate uz tdeticky do sportoveho kocara? Ja som vcera poskladala,lebo hlboky nam je uz len tak tak