icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
24. máj 2011

@zuzkaznr mne je v hlbokom nadoraz 😀 ale športový ešte nevyťahujem kým nesedí, tam treba dieťa poriadne pripútať a to mi je ľúto. radšej nech je v hlbokom navoľno. my často vozíme aj vo vajíčku, to mu trčia nohy ale aj vidí, aj chrbtica je lepšie podopretá. najčastejšie nosím v manduce.

adupal
24. máj 2011

viete mi poradiť ako odobrať moč dievčatku? nabudúci mesiac máme ísť do poradne a doniesť aj moč. Viem, že v lekárni dostať aj vrecúška na odber moču. Máte s tým niektorá skúsenosť?
My sme tiež zatiaľ v hlbokom, ešte máme asi 10 cm rezervu, ale ked už bude sama sedieť tak pôjde do športového. Mne sa dá hlboká časť zdvihnúť do 5 polôch, tak ked sa mi zobudí, tak ju trochu zdvihnem, aby mohla pozerať, lebo inak si sama dvíha hlavičku .

mata_murkova
25. máj 2011

@shira_ ja som prave vcera skusala poharik s naustkom ale rychlo si to taha a nestiha to prehltat tak vacsia bola na nej :D musime trenovat..co sa tyka vaja tiez vozim malu v nom castejsie ale vela mamiciek to odsudzuje..co uz. inak pozeram ze si z nm si priamo odtial alebo niekde z okolia?

@adupal ja som raz tak malu tiez zdivhla na tu najnizsiu polohu ale neodporucam bez priputania lebo mne skoro vypadla ked som z chodnika zliezala..inak v lekarni sa da kupit sacik nalepi sa to na susulu a drobec sa do toho vycika potom len odlepis..ak nechces lepit kup si skumavku rozbal malu a striehni niektore robia aj tak :D

kvojtanikova
25. máj 2011

@shira_ no ved tiez som si to tak povedala. Boli sme tam teda cvicit, akoze nebola som nejako extremne nadsena lebo cele matersker centrum je velke asi ako nasa obyvacka, ale ked uz som zaplatila 15E na 5 vstupov tak tomu skusim dat este sancu. Cvicili sme na fitlopte vselijake pohyby, potom sa trosku cvicilo prevalovanie z brucha na chrbatik a opacne, a to bolo vsetko. Co sa kociara tyka, my sme v pohode v hlbokom, ma este asi 20 cm rezervu, moja Boruska je mala ale tucna (cely stary🙂) takze to vidim ze budeme v hlbokom este asi aj cele leto. Snaha o sedenie je u nas nulova, rovnako ako tocenie z boka na bok. Asi nas fakt posle na tu rehabku.

@adupal sacik na moc kupis v lekarni, pytaj si pre dievcatko (lebo maju zvlast pre chlapcov a zvlast pre dievcatka), nalepis na pisulku tak aby sacik smeroval medzi nohy smerom k ritke, vlozis to akokeby do plienky (ako vlozku) a zabalis plienku. No a potom uz len cakas, v zlom pripade sa ti s cikanim aj pokaka a vsetko sa znehodnoti, ale v dobrom pripade sa len vycika a moc ostane v saciku.

zuzkaznr
25. máj 2011

Ahojte. Dnes sme boli na kontrole na neurol. a dr. nas poslala na rehab. ☹ Vraj ma mala slabe ruky a chrbatik. Cudovala sa aj ze este neotocila z bruska na chrbatik. Mala som pocit ze chce od nej vela veci. Davala ju klaknut na kolienka aby sa zapierala,ale ani to sa jej moc nechcelo. Fakt neviem co si mam o tom mysliet 😒 Mne sa zda uplne v poriadku.

vera1132
25. máj 2011

@zuzkaznr nerob si z toho nič, aj ja ked som bola na poslednej poradni, tak mi doktorka povedala že ho mam dávať častejšie na bruško, lebo zlenivie. aj ho davam, a je trošku aktívnejší, ale to je podla mna individualne. ani mne sa neotočil z bruška na chrbatik.. netreba to siliť. si myslím.

trnka77
25. máj 2011

Ahojte,včera som bola s malým na poradni a doktorka mi povedala,že už mám dávať 2x týždenne nemliečnu kašu(1 lyžičku)drobcovi(5 mesiacov)mne sa to zdá skoro,v článku som čítala,že by sme to mali začať podľa najnovších štúdii v 6 mesiacov(pred tým to bolo po 8.mesiaci).
Aké máte skúsenosti vy?

mata_murkova
25. máj 2011

@trnka77 ja tiez planujem az od 6 mesiaca ak by mi aj skor kazal lekar tak mu poviem ze to nechcela jest a basta :P

@vera1132
@zuzkaznr ja by som si z toho az tak tazku hlavu nerobila ono mozno cvicenie trosku pomoze ale vacsinou lekari strasia kazde dietatko je ine a nemozeme od neho chciet aby bolo presne podla tabuliek, jedno sa otoci o tyzden skor ine o tyzden neskor aspon moj nazor mna napriklad mama strasi ze slabo drzi hlavu ale mne sa to nezda pekne sa sama otaca na brucho a ked je na bruchu hlavu zdviha vysoko aj s polkou telicka, len sem tam s nou zakyve ale to sa stava velmi malo..myslim ze vsetko sa to upravi ale pre pokoj duse by som toho lekara navstivila

trnka77
25. máj 2011

vidím,že neuvažujem takto sama 🙂))

vera1132
25. máj 2011

čo poviete na tuto cestovnú postielku??? rozhodujem sa ju kúpiť.
http://kojenecke-obleceni.eu/zbozi/cestovni-pos...

aleola
26. máj 2011

@vera1132 cenovo sa mi viacej pacia tieto http://www.autosedacky.net/autosedacky/eshop/2-... 😉
ale mozno im nieco chyba..nestudovala som podrobne..na prvy pohlad asi len ta sietka proti komarom, co v lete moze byt teda dost uzitocne.. tak tvoj vyber je asi len predsa lepsi 🙂

kvojtanikova
26. máj 2011

@vera1132 obidve su pekne, mne osobne sa tiez viacej pacie tie z toho linku co dala @aleola paci sa mi Caretero Media, ale z vlastnej skusenosti odporucam obzriet si postielku osobne, lebo moji rodicia takto kupili bez pozretia, a postielka je pekna, lahko sa sklada, ale hrozne susti a ani jedno decko nam v nej nechce spavat. Ma taky akokeby sustiakovy potah, a len co sa dieta pohne, hrozne to zasusti a ihned sa zobudi, a ked sa nezobudi dieta tak ja teda urcite, co spim vedla neho na normalnej posteli.

zuzkaznr
26. máj 2011

Takze vcera sme boli u rehab. dr. a ta nam nakazala cvicit na fit lopte a vojtovu metodu. Na tej lopte ideme cvicit dnes prvy krat,ale tu vojtovku sme podstupili uz vcera. Je to hrozne,ked vam dieta pod rukami hrozne place a vy nemozte nic urobit 😢 ,tak som plakala s nou... Stale sa s tym neviem nejako zmierit,stale mi je do placu....

zmajerikova
26. máj 2011

@adupal ten moc to je sranda... Ja som jej ho odobrala tak ze som ju rano rozbalila, a ked ju dlhsie necham skoro vzdy sa mi vycika. Tak ked zacala cikat som podlozila pod ritku, lezala a nohy dohora, misku asi taku ako na gulas...no a bolo. Staci ti iba trosku mocu. Ja som tie nalepovacie veci ani nekupovala. Co sa tyka kocika, my sme tiez este v hlbokom. Aj ked malinka je tiez uz dost velka...buduci tyzden mame pol roka. Uz sa celkom chyta sediet. Ani spat mi v kociku nechce. Iba kukat po svete, takze asi coskoro vytiahneme ten sportovy. Inak neviete mi poradit co s nou, nechce mi poobede spavat. Som myslela ze jej je vonku teplo ale vcera som ju ulozila doma, pol hodina a dost. Neviem co s nou, vecer je potom mrchava.

aleola
26. máj 2011

@zuzkaznr a na fit lopte to uz ako cvicite? ale ze deti neboli ked cvicia tu vojtovu, neplacu od bolesti, ale ze to co tam s nimi stvaraju je pre nich neprirodzene tie polohy.. nebola som neviem..iba som pocula... dobre bude neboj.. a to ked babatka nieco nevedia spravit ked pridu k lekarovi na kontrolu by lekari nemali brat tak vazne a hned posielat kadetade.. babatka su vsetky ine a napreduje kazde inym tempom kazde je vniecom inompopredu.. ale raz sa aj tak dobehnu.. 😉

zmajerikova
26. máj 2011

@vera1132 tak ak chces mat postielku vonku e dobre ze ma sietku. Ale ak nie tak je to zbytocne...my mame od zopa a som max spokojna

chrumen
26. máj 2011

@aleola to máš pravdu s tými lekármi - našej detskej sa nepáčilo pár vecí ktoré malá do dnes nevie ešte urobiť ale u neurológa je to dieťa čulé, obratné schopné - no a vyber si 🙂

chrumen
26. máj 2011

@zuzkaznr nechcem ťa strašiť ale akurát včera mi kamoška písala že oni už dva mesiace cvičia vojtovu a mala jej furt ričí akoby ju z kože drala, jednoducho sa jej napáči tak plače .... aleola má pravdu, nebolí to len je to neprirodzené pre to dieťatko ale podľa mňa ak si zvykne tak ju čo chvíľa bude hádam aj baviť 😉 držím vám palúche aby ste to zvládli !!

chrumen
26. máj 2011

@adupal adka a na kolku poradnu idete? my to máme skoro rovnako ale nám moc nekázali priniesť a do poradne ideme až v júli .... aj očkovať nás budú vtedy len druhý krát 😀

chrumen
26. máj 2011

inak som si všimla že keď dám malej mrkvu tak kaká aj 4krát za deň, skúšala som pár dni vynechať a dobre bolo tak my si asi mrkvu z jedálnička na chvíľu škrtáme, inak strašne jej chutí kaleráb a dnes skúsime cuketu 🙂

boba26
26. máj 2011

@zuzkaznr ...ahoj...chodievam Vas citat uz velmi dlho...doteraz sa mi nejako nechcelo pisat, ale neda mi nereagovat na to co si napisala....takze moja skusenost...moj synator ma presne ako tvoja mala a tiez sa nepretaca, ked sme boli na poradni len sa lekar opytal ci sa uz pretocil...ked som mu povedala ze je lenivy doktor len kyvol rukou a povedal ze ma cas ze je trosku maco, ale ze to nevadi ( ma 8 850g)...takze si myslim ze je to naozaj individualne a neviem ci by som ju trapila vojtovkou....mozno ta fit lopta nieje zly napad v ramci hrania...a urcite pomaha viac na brusku ked je... uz trosku badam aj ja pokrok...

boba26
26. máj 2011

dnes som citala super clanok tak sa s vami podelim... ja som sa pobavila 🙂...a kedze mam aj starsie deti poviem vam tieto rady je niekedy nevyhnutne dodrziavat 🙂
http://ona.idnes.cz/rychlokurz-krkavcich-matek-...

gilly
26. máj 2011

ahojte baby, dlho predlho som tu nebola - akosi nestiham - maly ma teraz take obdobie ze akonahle sa vzdialim co len meter od neho tak place ako ozivot - dufam ze ho to coskoro prejde

my sme boli vcera v poradni, maly je sice velmi vnimavy ale trosku lenivy, nechce sa ani otacat ani sadat, ale doki povedala ze nevadi, ze nam da este mesiac a ak sa to nezmeni tak az potom budeme nieco rieist. A to uz mame takmer polroka - takze si myslim ze je @zuzkaznr zbytocne trapit drobca - ako tu uz bolo spominane treba sa s nim hrat a vramci hry ho motivovat k otacaniu a tak. Ja ked mojmu v ramci hry na velkej postili podam rucku tak sa pretoci ale sam od seba nie - ale postupne sa k tomu urcite dopracujeme 😉
a byt na brusku je dolezite zlepsuju sa im svaly a drzanie hlavicky

strunkato
26. máj 2011

Ahojte baby, ja som nova, objavila som vas len nedavno, ja som tiez decembrovka, maly sa narodil 10.12, tiez sa este nepretaca z bruska na chrbatik, len z chrbatika na brusko ale rucicky mu akoby trosku zaostavaju, jednu ma stale pod bruskom, akoby si ju nevedel vybrat, na poradnu mame ist tiez az v juli tak neviem ci mam s tym otravovat doktorku a inak zacal mi strasne zle spavat, ako vam deti teraz spavaju? Mne sa budil len 1x za noc, teraz aj 4x, najprv som si myslela ze je viacej hladny, ale ani nechcel jest, len som ho musela pohojdat na rukach a zasa zaspal, potom opat hore za hodinku-dve, kojim 2x za noc, zacala som s prikrmami, zatial len zeleninka 1x denne, najradsej by som uz zaradila aj kasu na noc alebo na vecer, aby sa lepsie zasytil, ale citala som, ze ked zaradim zelenu, tak potom o mesiac ovocie a az o dalsi mesiac kasu, ake mate vy skusenosti? Uz som rozmyslala ze zacnem mu davat aj UM na dokrmenie.

gilly
26. máj 2011

@strunkato ahoj, tak taketo spanie mame presne aj my - trva to uz vyse mesiaca - rekord mame od osmej vecer do pol siestej rano ze sa zobudil 6 krat - to nebolo ani ked bol uplne malinke babatko 🙂 ja som sa na to pytala doktorky, a ta povedala ze to moze byt hocico ale ze u nas najskor tym, ze je velmi vnimavy, vsetko ho zaujima a v noci to spracuva. Moznost je aj ta, ze mu je teplo, alebo ma obdobie ze potrebuje citit mamu. Ja som vyskusala, ze som si ho dala na noc k nam do postele (inak spava v postielke) tak sa trosku menej budil, ale nie o vela, tak som ho opat davala do postielky. Na noc ho menej obliekam a dbam aby pred spanim neplakal a mal kludny rezim. Zatial su to tri dni a pomaha to 😉

kvojtanikova
26. máj 2011

@zuzkaznr no tak to vidim ze aj nas to caka. Boruska sa absolutne nevie otocit, nijako, ani z bruska na chrbat, ani opacne. ledva sa z boku zvali na brucho. tak uz len dufam ze naozaj tam tie deti placu len od diskomfortu a nie od bolesti. drzim palce aby si to psychicky zvladla.
Baby musim sa pochvalit - dnes som uplne sama (s Borcou v sedacke) zvladla ist po maleho do skolky a naspat AUTOM!!!! Sice som potom zaparkovala 40cm od obrubnika a nijakovsky neviem dat auto blizsie, ale NEVADIIII 😀 😀

zuzkaznr
26. máj 2011

@aleola na fit lopte sme este necvicili. myslela som si ze dnes nam to ukazu,ale zase sme robili vojtu a potom mi ukazovala cviky na posilnenie ruk a otacanie.
dnes som sa dozvedela ze tam budeme chodit mesiac,potom kontrola a ak sa to este nezlepsi,tak dalsie cvicenia. pevne verim ze po kontrole tam uz nebudeme musiet nikdy v zivote ist....
@kvojtanikova placu len preto ze sa im nepaci to ze musia byt v urcitej polohe. dnes Vaneska plakala uz trosku menej. daj vediet ak aj vam nieco povedia

strunkato
26. máj 2011

@gilly dakujem za radu, dnes vecer sme skusili kludovy rezim, zaspal celkom rychlo az na to ze som mala strasne malo mlieka, tak neviem, ci sa tentokrat nezobudi na hlad, uvidime aka bude noc , napisem viac zajtra

adupal
26. máj 2011

@chrumen Ahoj Mati. My už pôjdeme v júni do 6 poradne.Očkovaná druhý krát do nožičiek bola minulý týždeň.
Dneska ked bola na brušku, tak začala vypúčať ritku a trochu sa aj posunula dopredu a ked bola v polosede, tak sa jej podarilo posadiť sa. Každé dietatko sa vyvíja svojím tempom, ako niektorému môže vyjsť prvý zúbok v 4 mesiacoch, inému až v roku.

vera1132
27. máj 2011

@zmajerikova
@kvojtanikova dakujem, to som nevedela že sú aj také "šušťavé" aj na to si dam pozor
@aleola dakujem za typ, mna len zatial tato zaujala na nete čo som dala link, ale asi bude lepšie ked osobne pozriem, a určite zmením názor.