V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@zahrika aj nasa je v sportiaku asi uz od tretieho stvrteho mesiaca a sedi uz davno proste nechcela byt vo vanicke ani za nic a nebudem pozerat ako tam pisti chrbatik ma v poriadku ona je pevna hlavu uz v porodnici drzala.Nie je dobre ked sa to prehana, ale zas ani ked sa robi cintlavka z dietata , nie?
@slniecko_z suhlasim.. moj maly je dost velky a sam si urcuje ako mu to vyhovuje..urcite som ho nedavala sediet uz vtedy ale ved sportaky su uplne na lezanie v pohodke. A teraz uz tiez sedi v pohode sam. Mozno aj tym ze som ho davala, neviem. Ale nevidim rozdiel vanicka a sportak na lezato, a ak je leto ze mu nefuka, neni co riesit. Moj je spoko, vsetko vidi a neni problem 🙂
ahojte mamičky 🙂 naša je posledný týždeň voláka nepokojná, umrnčaná, stačí ked jej hračka spadne z rúk a plače o 106, veľmi sa hnevá ...... či je to tým počasím či fakt zubami lebo najlepšie je keď môže mať v ústach celú päsť 😒 najšťastie v noci spí dobre .....
Silvii sa tiež už v hlbokom nechce byť ale keď som skúšala športiak nevedela si v ňom nájsť miesto tak ešte v hlbokom snáď trošku vydrží
momentálne zvažujem že kúpim nosítko lebo ked chceme ísť niekde na dlhšiu prechádzku v kočíku už nevydrží, no priateľ tvrdí že by sa to nemalo pokiaľ nebude sama sedieť ..... mne sa to zda super nápad, ved v tej klokanke sa ta chrbtica nejak nenamáha a už má 5 mesiacov, už sa vie celkom pekne držať tak si myslím že tých 20 minút jej neublíži - aspoň pokuká čo a ako na svete 🙂
@shira_ ahoj ja dávam malého do hlbokého kočíka ked má spánok na krajíčku, inak by sa mu tam tiež moc nepáčila, ale napr. ked sa tam zobudí trošku mu zhrniem striešku a on sleduje ako sa na strome, pod kt.spinkal hýbu lístky 🙂 ale už ho dávam aj do športového, ked por´trebujem ísť von skôr ako sa mu dá spinkať, tam trošku vydrží a pozerá
ja začnem s príkrmom tak o dva týždne asi kalerábom, lebo má sladšiu chuť (ako mliečko) a nezapeká ako môže mrkva
mám taký pocit, že malému čoskoro pôjdu zúbky slintá a ruka stále v puse, cumeľ nechce, iba na spanie
inak po tom ako som mu pred 2 týždňami vysadila lieky sa stále drží celkom dobre, čomu som rada, neviem, či sa priznám v stredu pneumológovi, ale asi áno, že som tie lieky vysadila, dávam mu akurát večer Singulair
Dianka mi zasa od včera hovorí, že ju bolia ušká, tak už neviem, naposledy to bolo pred mesiacom, bola na ORL, vraj je ok a nič tam nemá, tak si myslím, že by to mohol byť obyčajný prievan, že by bola na to háklivejšia, neviem
minulý týždeň mi volala imunologička, mám na figu výsledky a nulovú imunitu...prekonala som infekčnú mononukleozu(ani neviem kedy, kašlala som poriadne asi v 4. mesiaci tehotenstva) momentálne str. pneumo, nedala mi ATB, vraj to skúsi najskôr tým, že mi naštartuje imunitu, lebo chúdatko malý potom tiež nemá odkiaľ čerpať, ižívam imunor a isoprinosin
Ahojte. V sobotu sa mi Vaneska konecne prvy krat otocila z bruska na chrbatik 🙂 Som velmi rada,aspon vidim ze tie rehab. niesu zbytocne. 😀 My papame uz vsetku zeleninku,zajtra jej vyskusam dat jablcko. Nasa by uz tiez sedela,len nam to zakazali,vraj deti maju sediet az niekedy koncom siedmeho mesiaca. Teraz od nej chcu aby sa plazila.
@shira_ no my spime v podkrovi a tiez mame vyse 26 stupnov, pri otvorenom okne nemozme spavat tak len vyvetram a zatvorim, bojim sa aby maly neprechladol, my sme pouzivali spaci vaky tak do zaciatku aprila odvtedy uz nie lebo je moc teplo a spi vacsinou v opalovackach a je prikrity dekou on sa nejako ani moc neodkope takze dufam ze mu je tak aku rat, aj ona sa poti a to najviac na hlavicke, pod hlavu mu vzdy dam len plienku a tu cez noc ako papa vymenim za suchu aby nespal na mokrom, a obcas musime vymenit aj pyzamko
tak to je super ze sa ti maly plazi, my sa stale len prevracame z chrbta na brucho a naopak, naznak lozenia je ale este mi neujde nikam 😉
@zuzkaznr no vidis ake pokroky dokazala, je sikulka, neboj za chvilku budu chodit a vtedy si to uzijeme aj my s nimi ale urcite sa na to vsetky tesime, my uz tiez papame skoro vsetku zeleninu ale isla som ku koznej lebo nasa doktorka mi davala rozne maste a to ma nebavilo na malo skusat tak som isla k odbornikovi a povedal mi ze to moze byt atopicky ekzem ale aj nemusi byt ze to sa ukaze casom, dostali sme na to masticku miesanu a ta zabera, ma to len na nozickach kde sa chodilo zohyba ale nastastie si to neskrabe takze ho to nesvrbi
inak som sa chcela spytat ked varite prikrmy tak v aku vodu pouzivate, ci uz niektora z vas dala ochutnat drobcovi piskotku alebo kusok rohlika ci korky z chleba lebo okolo mna mamicky uz davaju aj ked ich deticky mali 4 a pol mesiaca
@danka135
@zuzkaznr
@ivona2010
@shira_
ahojky, konecne som aj ja tu po dlhom case, bola som doma u nasich v PD na tyzden, inak aj som chcela napisat @slniecko_z ale akosi nebol cas. No sak pojdeme zase v juli alebo v auguste, tak potom sa ozvem.
Pozeram ze rozoberate presne tie temy co aj ja - aj mne sa Borca v noci hrozne poti, mam ju len v uplne tenuckom pyzamku a tenkom vaku ale pod hlavou ma tiez mokro, asi s tym ale nic nenarobim, lebo inak nie je spotena len pod tou hlavou, tak si zas nemyslim ze by jej bolo nejako extremne teplo. Ja som dnes varila Boruske mrkvu. Dala som do kastrola, isla som sa jej venovat, zapla som si PC, Boruska sa pokakala, kupala som ju... atd., len zrazu citim taky divny zapach z kuchyne.... a hadajte co? V smetiach skoncila mila mrkva aj s kastrolom 😠 😠 Tak som dala pokus cislo dva, novu mrkvu, novy kastrol a vyslo to🙂 Rozmixovala som na "hustejsiu mrkvovu vodu", dala som Borci skusobne 2 polievkove lyzice do misky, a ked to zjedla a isla som umyvat misku, zacala chudiatko mraucat, tak som jej este jednu lyzicu musela prihodit. Zaspinili sme iba 1 podbradnik, inak nic, takze ja to hodnotim na 101%. Vodu pouzivam normalnu z vodovodu, ved ked sa prevari tak je to asi jedno, nie?
a dneska sme boli na kontrole na neuro a hura, uz tam nemusime viacej chodit. Boruska je vraj "v norme". Otaca sa na bok, obcas z chrbatika na brucho, na bruchu sa kruti dookola ako hodinky a to je vsetko. Takze tak. Fuuu ale som sa rozpisala.. prepacte zeny, fakt som tu dlho nebola🙂
@kvojtanikova ahoj som rada ze mate vysledky v poriadku, my sme boli u neurologicky minuly tyzden aj na EEG a nastastie vsetko v poriadku, my sme mali v 4 mesiacoch zapal obliciek, takze teraz chodime na prevntivne kontroly. neviem ci ty kojis alebo je tvoja mala na UM, lebo nas maly je na UM a to mu robim z prevarenej dojceneckej vody, takze keby sa prevarala klasicka voda z vodovodu tiez by sa mohla pouzit na UM, lebo ked sme boli v nemocnici tak tam pouzivaju obycajnu vodu nemozu si dovolit davat dojcenecku ale ja som si este aj v nemocnici sterelizovala vlastne flasky a davala som mu dojcenecku vodu. Podla mna je to vsetko len o reklame a biznise okolo deti, ale ked nedame vlastnym detom to najlepsie tak komu inemu no nie 😉 Je to len na tom co si mozme financne dovolit.
my mame akurat v podkroví skoro 27stupnov takze uz ostavam spavat dole lebo tam hore to je hotove peklo,uz ho vobec nedavam do vaku lebo to by som nestihala menit mu pyzamko
@danka135 ved niekedy ked ešte neboli dojčenské vody, varilo sa z vody z vodovodu a sme tu.
Ja som mala Dianku v športovom kočíku asi 3 dni, lebo som si čistila hlbokú časť kočíka. Ked som si ju spiacu zniesla do pivnice do kočíka, prebrala sa a zhádam hodinu obzerala kočík. kým zaspinkala. Zo zaspávaním nemala problém, ale aj tak sme sa ešte vrátili do hlbokého. V športovom sa mi zdala byť maličká do toľkého miesta.
Ked je v noci teplo, máme privretú vetračku a Didi bola len v tričôčku z dlhým rukávom a ponoštičky. Dnes, ked som ju mala podopretú a dávala jej čajík, tak sa nahla do sedu a vydržala bez držania asi 20 sekúnd. Starší syn vedel sedieť už v 6 mesiacoch.
@kvojtanikova ahoj akurát som včera na teba myslela, že si dlho nepísala 😉 super, že máte neuro ok, som rada
Borisko sa nepotí a to máme tehlový dom a celkom dobre bol zohriaty 🙂 na noc mu dávam tenké dupačky a zapínam ho do velúrového vaku, pod hlavičkou má tenučký vankúšik, ked zaspáva, tak si s ním zakrýva očká
my máme zajtra kontrolu u pneumológa
ešte neprikrmujem, ale tak o dva tri týždne sa chystám a tiež budem používať asi ako pri Dianke vodu z vodovodu, lebo napr. imunologička mi kázala imunor Boriskovi riediť vodou z vodovodu
@slniecko_z Zuzka súhlasím. Aj Patrik je v športovom asi od konca tretieho mesiaca a od vtedy je úplne pokojnejší na prechádzkach. Ešte nesedíme, len sem tam, ale málinko, vydrží chvíľočku. Ale však sa naučí. Dnes má presne 6 mesiacov o 20 minút 🙂
@danka135 ahoj, ja davam malemu oblizovat pikotku 🙂 je taky smiesny.....tak to momula....dam mu jednu, drzi si ju sam, polka piskoty je na stolicke, a druhu zjem ja....on to len tak prehadzuje v ustach, ale pozor, raz sa mu rozmocil vacsi kusok a ostal mu v ustach, nevedel co s nim a zacal kaslat 🙂 musim davat pozor.
@kvojtanikova nas Filipko spi len v tenkom pyzamku, bez vaku, nicim neprikryty a pri otvorenom okne... inak by bol mokry ako mys, my sme tak ci tak, mame tu velmi teplo 😒 Inak je cely den (aj ked spi cez den) len v bodynku s kratkym rukavom. Aj my sme dnes prvy krat papali - mrkvicku a skoro to dopadlo ako tvoj 1. pokus, ale ja som k nej nastastie dobehla vcas a podarilo sa mi ju zachranit 😀 Zriedila som MM a varila som nad parou, ale podla mna je aj voda z vodovodu OK, ked sa prevari. Malemu tiez velmi chutilo 🙂 , ked som mu naberala na lyzicku, nedockavo otvaral usta, ze uz chce dalsie susto, no zlaty bol, uvidime ako to pojde dalej 😎 Aj pekne sedel v stolicke, takze to tiez dopadlo nad moje ocakavania 😉
My sme uz presli na sportovy kocik, maly uz chcel pozerat na svet a z vanicky velmi nevidel. Celkom sa mu tam paci, aj si dobre pospinka a ked nie, tak pozera dookola. Vo vanicke ked nespal, tak len reval... Ale 99% casu je v polohe v lahu, nechcem, aby vela sedel.
@kvojtanikova a este som zabudla napisat ako spinka nas maly. Musi mat nieco na tvaricke, alebo sa tvarickou musi aspon niecoho dotykat. Od kedy som to zistila, tak mu davam zboku vankusik, nelezi na nom, ale ma ho zboku pri hlave a uplne sa do nho zabori, alebo si ho sam polozina tvaricku. A ked ma v ruke nejaku hracku alebo plienku, tiez si ju polozi na tvaricku a spi... 😎 No je to sranda, ale to ma asi po mne, aj mne nieco take mamka rozpravala... 😀
@danka135 ahoj, my pouzivame cistu vodu z vodovodu, ale prekvapkanu cez Brita filter, kedze u nas je strasne tvrda voda a samozrejme ju aj prevarim... inak davame aj piskotky ale asi len tak 1-2 denne, lebo sa mi zdaju velmi sladke... kupila som nejake Heinz a tie su vraj od 4 mesiaca... nie su podla mna chutne ale zuzanke chutia pomlete s jablckom, takze asi su dobre 😀
aj moja zaspáva, že si dá na tváričku plienku. Začal s tým môj manžel, aj som sa na neho hnevala, lebo starší tak nezaspával. Ked sa jej nedá zaspinkať, tak si ju dá na tváričku a zachvíľu spinká.
Maminky decembrovky, do kedy nam bude chodit materska? treba ist aj na socialku, ked uz prestane, aby zacal chodit rodicovsky???
@bebaa ahoj, zo sociálnej poisťovne by si mala mať vyrozumenie od kedy do kedy máš nárok na materské. Treba na socke dať potvrdiť tlačivo, že si poberala materskú a do kedy Ti trvá, to tlačivo si môžeš na nete stiahnuť, alebo Ti ho dá úrad práce soc vecí a rodiny, kde potom aj budeš vybavovať RP.
Vlastne to tlačivoi keď Ti sociálna poisťovňa potvrdí, zanesieš na ÚPSVR. Ja mám priznanú materskú od 2.11.2010 do 27.6.2011 a od 28.6.2011 budem poberať RP. Tiež sa chystám na socku to potvrdiť aby som stihla žiadosť na RP ešte tento mesiac odniesť, nech mi ho vyplatia v júly už. Vlastne v júly dostanem poslednú materskú za 27 dní ale aj RP za celý mesiac jún.
Ahojte kocky, nestihla som si citat vsetky prispevky, nebola som tu 2 tyzdne, chcem len narychlo zareagovat ohladom tej materskej pre slobodne mamicky, niekto sa tu pytal, staci ist do Soc. poistovne predtym ako konci riadna materska a urobit prehlasenie, ze zijes sama v domacnosti, nikto to nekontroluje, ja len ze to netreba zahlasit dopredu, ale staci ten posledny mesiac, ja som nastupila na MD 1.11 a staci mi to urobit do 25.6.
Maly mi stale velmi zle spi, myslim ze je to tym teplom, asi ho prehrievam lebo si myslim ze mu je zima, on je mokry ako mys, uz sa zacal budit kazdu hodinu, som z toho uplne na nervy, najprv sa budil len kazde 2-3 hodinky, teraz ovela castejsie, neviem ci je smadny, ci ho boli brusko, ci mu je teplo...niekedy si pripadam strasne neschopna ze neviem odhadnut co je vlastne mojmu dietatu. zacala som uz aj davat prikrmy, zeleninka na obed, uz sme skusili mrkvicka, zemiacik, tekvica, cuketa a po dvoch tyzdnov som navecer skusila kasicku lebo som mala menej mlieka, aby som setrila na nocne a predspankove krmenie, ale z tej kasicky ho zasa zapeka, skusila som tu od HAMI MOJA PRVA KASA a teda neviem, ze vraj to je z tej ryzovej muky, ale pozerala som v obchode a vsetky kase obsahuju ryzovu muku. Ked som mu navecer skusila dat ovocie, jablcko, tak vtedy tiez tak zle spal, tak neviem ci to nebolo z toho, ale zasa cez den ked mu to jablcko dam, tak je uplne v pohode, tak doki hovorila ze mu mam dat to ovocie naobed a navecer zeleninku.
Som zufala hlavne z toho spanku, ked to takto bude pokracovat tak neviem, on pritom ani velmi v noci neplace, len tak vykrikne apotom sa akoby preberie a je hore, zaspi o osmej a uz o pol jedenastej je prvykrat hore, potom o stvrt na dvanast, o dvanastej, o jednej, o pol tretej, o pol stvrtej, o piatej, o siestej....ale ked ho vezmem na ruky tak do 5 minut spi, dam ho do postielky a za polhodinky-hodinku je hore. Pritom mi spinkaval predtym od osmej do pol stvrte-piatej a potom este do siedmej, uz mu vysli 2 zubky a 4 dalsie horne sa tlacia, tak mozno to je aj z toho, ale zasa ked mu isli tie dolne tak spinkal...fakt neviem co v tom je.
...este pokracujem, tiez mu v noci musim vymienat plienocku a aj pyzamko prezliekam, nemozem ho mat nicim zakryteho lebo sa okamzite odkopie a kvoli refluxu este spime v zvysenej polohe od narodenia. A v hlbokom kociku mi nechce byt od 4. mesiaca, doteraz sme sa nosili, teraz uz mame sportovy, tam ho dam do lahu ale tym ze strieska a je mensia a boky su tiez volnejsie tak sa moze obzerat, tiez potrebuje vsetko vidiet.
@strunkato ahoj tak my to mame s tym spanim presne tak isto..mala mi zo zaciatku vstavala 2x za noc teraz aj 6-7 ako kedy..odsledovala som si to a zacalo to potom co som si ju dala k sebe do postele, cestovala po celej posteli takze kvoli tomu som sa nevyspala a zaroven sa casto budila co som az tak nevnimala lebo som strcila didik do pusy a spala dalej ale ked sa herecka o pol3 zobudila ze je vyspata to ma isiel slak trafit tak som dospavala doobeda ked mal poloviciak poobednu tak varoval..no a vcera som sa nastvala a dala malu do postielky (sme u nasich mame tu zatial stiesnene podmienky tak som postielku nechcela riesiet ale nakoniec som ju skusila ved tu uz dlho nebudeme tak nejak vydrzim) no a vcerajsia noc bola lepsia budila sa menej dokonca uz nema problem ani zaspat o 7 ju dam do postielky a teraz uz odfukuje a ked som ju mala pri sebe tak nemohla zaspat a mrvila sa aj do pol 9. co sa tyka tych plienok diek a podobnych latok na hlave pri zaspavani to mame aj my🙂 je to mile
@mata_murkova no ja ked nedám malého do jeho postielky, tak to je hotová katastrofa. vačšinou to býva naopak, že pri rodičoch sú deti pokojnejšie ale moj spí v noci len vo svojej postielke, pri mne a mužovi skoro vôbec. no a plienka alebo paplónik na hlave to je samozrejmá vec..
@shira_ u nas to tiez tak bolo ale bola som pohodlna vstavat z postele v noci tak som to vyskusala takto ale neosvedcilo sa

@shira_ my sme v sportaku od 4.5 a mozem povedat odkedy je v nom nemam s nim problem. Robil to iste co tvoj. A sedi tam sam, pritiahne sa o rucku a nie a nie lezat. a je ticho.. ved oni uz sediet mozu. No a ked ma spat a som nahodou vonku, tak ak nechce, sup manduca, uspim, polozim do sportaku na zlezato a spi aj 2h. Ved ten nas concord je super, da sa dat do super lahu, tak preco ho nedas so sportaku?