V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no my sme skusali kukuricne chrumky nesolene a neobsahuje to lepok a malinkemu to strasne chuti treba im to dat vyskusat, neni tam take riziko ako pri rohliku ci chlebe aby si neotrhol prilis velky kus ale tieto chrumky sa pekne rozpustaju slinami, a hlavne to neobsahuje lepok 😉
Baby chcem sa spytat, ako davate spat vase deti oblecene ? a este maju vaky na spanie alebo ich len zakryvate alebo.... ?
@zahrika ked je velmi horko tak spi len v bodycku nic viac nema..ma sice deku s ktorou zaspava (ma ju na hlave) ale tu vzdy skope a aj tak sa budi mokra ako mys ..ked je takto chladnejsie tak ma pyzamko a nic viac
@mata_murkova a ked ma pyzamko, ma ho overalove alebo hole nozky? Neviem ci ked mu nechavam hole nohy mu neni zima, neviem to odhadnut, lebo keby som ho obliekala podla seba, tak ma 4 deky, ja som taka zmrzlina, ale mam pocit ze to prehanam pri nom a tak reku ako to riesite vy...
@zahrika ake mam poruke ale aj hole nechavam aj cez den ked je horko ona sa hned povyzuva..ja ju moc nenaobliekavam nech sa trosku otuzuje..dnes som sa povadila s kolegynou v praci lebo pozera ze mala nemala pancuchy ani deku iba rifle a topanocky s ponozkami vonku 18 stupnov tak som ju poslala kade lahsie nech sa stara o svoje
@mata_murkova si robis srandu! Akoze toto nechapem.... vonku bolo min tyzden 30 stupnov a niektorw baby nanozniky...chapete to??? a jedna moja kamoska ze deku na malom, normalne velku deku poskladanu na nom ked spal a to bol vazne upek vonku.. nechapem tie zeny...
@mata_murkova a ked teraz mame dat pancuchy, co dame ked bude -20? 4 oteplovaky asi 😀
@zahrika no ved..niektore to prehanaju..ona ked je cely den zavreta v sklade kde je kosa tak je zmrznuta a ked ich dojdem kuknut tak musi byt vsetkym zima lebo aj jej je... no co ti poviem..
@kvojtanikova ja tiež začínam s príkrmami. my sme pri kojení kakali velmi zriedka, v poslednom čase aj cez 2 týždne nič, tak som si myslela že hned ako dám príkrm bude kakať stále. no od prvého príkrmu sa vykakal až včera, samozrejme pri kúpaní, v kýbliku 😀 normálne formované šulce 😀 😀 a to bolo vlastne až na 5. deň. schválne som kvoli tomu začala cuketou, aby nemal problém sa vykakať. inač bruško ho nebolí a prdí riadne, tak je to asi ešte v pohode, však toho príkrmu moc nie je. po 3 dnoch cukety som dala brokolicu, no to bolo ako za trest a na zajtra mám cuketu s mrkvou. zemiak skúsim potom. zatial mixujem na hladkú kašu. čo sa týka množstva, dávam kolko chce - tak štvrtinu až tretinu klasického výživového pohárika (varím si na 3-4 dni a zamrazím v tých pohároch) riedim mm. prsty dáva do pusy tiež, musím chytiť ruky kým neprehltne. na zemiak som zvedavá, niektoré deti to vraj vobec nechcú. inak ja sa skoro vobec nepotím, odjakživa, ja musím neviem čo robiť aby som bola mokrá..asi behať 12-minútovku v lete 😀 to skôr naopak ked kojím tak som ja mokrá od malého, on je ako orosený- kvapky po čele a za krkom, až mu tečie pot a pod hlavou . a ked ho nosím vonku v manduce, tak akurát vtedy máme obaja mokré bruchá ale to tiež až ked je nad 27 stupnov.
@vera1132 včera sa mu podarilo postaviť na 4 😲 zrovna sa mi ho podarilo odfotiť... ale to len na chvíločku. kukala som ako puk. štvornožkovať teda asi bude, ale sedieť asi tak skoro nie, nechce, len sa ťahá stále na brucho dole. s tým plazením to bolo tak, že sa iba snažil, dlho dlho, len zrazu na to prišiel a už ide, ako jašterica. už som vytiahla aj ja šporťák, ale nič moc. bol v hroznej poohe. nohy na opierke a celý rozvalený. kým kukal okolo bolo dobre, lenže uspať sa tam nevedel, reval, tak som ho zapla do manducy a zaspal za minútu, potom som tačila prázdny kočík 😠
@shira_
@vera1132 Boruska sa uz naucila tiez plazit ale beda - DOZADU!!! Viete si predstavit aka je chudera z toho frustrovana ze chce dakde ist a namiesto toho ide od toho este dalej 😀 😀 😀 My este pouzivame vanicku v kociku, zaspi tam v mihu okamihu, neviem ako to bude v sportovom. A o nosici radsej pomlcim - dala som za to 65E a pouzila som ho asi 10x po 10 minut a to bolo vsetko. Neviem, asi na to nie som vhodny typ alebo co.
@kvojtanikova no ved hej, aj Tomáš sa plazil najprv dozadu, to je jednodochšie 😀 . inak ja som vyvalila 666eur za kočík a poriadne sme využili len vajcoaj to už v ňom chytá nervy. on nejak nie je kočíkový typ a mne sa to nechce furt skladať a rozkladať, ked aj tak viem, že mi tam bude revať. tak nosím, tuto po terénoch to mám aj tak najjednoduchšie. ale keby mi spal dobre v kočíku, to by ma občas potešilo 😠
baby musim sa s vami podelit o najnovsie perly svojho stareho. Niekedy normalne idem do kolien z neho. Pocuvajte toto:hrali sme sa s malym hru "povedz slovo co zacina na posledne pismeno predchadzajuceho slova.." urcite to poznate, prvykrat ma sokoval ked maly povedal "kiwi" a stary mu na to: "teda to si ale dal tazke, ved ake slovo sa zacina na tvrde y..." (tak neviem, mozno u nich doma jedia KIWY alebo zeby KYVY???) no a druhykrat mal povedat slovo na pismeno R a on vravi "RUŽOLÍK". Ja ze "co to je" a on "no co nepoznas tu pesnicku "Pridaj sa k nam, sme vsetci ruzolici, sme spievajuci namornici..." Tak on si 30 rokov myslel ze ked existuje slovo namornik, musi existovat aj ruzolik...
Co sa tyka deti, tie su u nas momentalne v pohode. Mala dnes "zozrala" asi 1/2 vyzivoveho poharika mrkvy so zemiakom, keby som sa nebala ze jej bude zle, asi by zvladla aj viacej. Mateja zacalo bavit sudoku tak teraz lusti ked ma cas, co on vacsinou nema lebo sa besni s autickami a doobeda sme boli aj na ihrisku na kolotococh, preliezkach a tak a potom tiez zapotil: "ja to v skolke poviem, ze ja som uz bol aj na AUTOGRAME!!!" (myslel autodrome, chudacik 😀 😀 )
@kvojtanikova tak to musite mat srandu doma, normalne som sa nahlas smiala, ked som to citala 😀 😀 😀 Filipko sa zasa neplazi dopredu, ani dozadu, ale dookola do kruhu... ale su tam naznaky tiez skor dozadu ako dopredu 😉 Nam zaspi pekne aj v sportovom kociku, len nespi tak dlho a tak tvrdo ako vo vanicke. Ale ja to pripisujem nie vanicke ale tomu, ze vtedy bola zima, bol zababuseny vo fusaku a mal menej podnetov na zobudenie ako teraz...
@shira_ ked maleho nic neboli, tak nevadi, ze nekaka casto, (kym to nie je fakt dlho), aspon mate menej umyvania 😎 nie ako my - Filipko kaka 4-5 krat za den (uz ked to je menej ako 4 krat, rozmyslam, co s nim je 😖 ) a teraz, ked zacal papat mrkvu, tak to ma "super" farbu, ktora sa tazko umyva 😒 . My sme prikrmy zacali mrkvou, potom sme pridali zemiak a zajtra ideme na brokolicu, tak som zvedava, do teraz mu vsetko chutilo 🙂 Ja mu varim zatial kazdy den a vacsinou aj skoro vsetko zje, mixujem tiez na hladko. Tak to je sikovny, ked uz ide na 4 😀 nam maly cestuje po celej postielke, aj po zemi ale to sa skor kotula ako plazi 🙂
Dianka mala dnes 4 krát príkrm. Tri dni som jej dávala iba mrkvičku s mojim mliečkom a dnes sme do mrkvičky dali zemiačik. Chutilo jej to ešte viac. Síce pri papaní musí stále noiečo blabotať a pusa sa jej nezatvorí, tak jej sem- tam z nej aj vypadne. Ked je v polosede nahne sa dopredu, ručičkami sa oprie a vydrží sedieť aj 2 minúty. Aj ja ked kojím, tak sa idem roztopiť.Malú ukladám do postieľky mokrú. Ked je moc horúco, tak má len tričko a na nožičkách ponožtičky.
@adupal my sme mali už aj mäso 🙂 malej celkom bralo, dalo by sa povedať že konečne zjedla najviac za všetky tie pokusy ale aj tak ešte stiahne 170ml mlieka 😀 je to hladoš, naša sa tiež v polosede ťahá , sem tam sa aj posadí ale vydrží krátko, kamarátky bábika sa už v ľahu ťahá, je bohová a kámoška sa smeje že tak bude mať kocky na bruchu lebo to vyzerá akoby robila brušáky 😉
našu teraz trápia soplíky ale mám na prd odsávačku(ručnú), malá vrieska a vrtí sa tak jej ten nos nikdy poriadne nevyčistím
dáke to pretáčanie či plazenie - len náznaky, pretočí sa na bok a viac nie, keď je na brušku tak dvíha zadoček ale to je vše 🙂
@mata_murkova naša malá sa strašne potí tak ju tiež lahsie obliekam a potom sa vždy povadím s mojou maminou, tá by ju radšej naobliekala 😠 lenže malá mi potom ani zaspať nevie v kočíku keď jej je teplo, neviem neviem ako ju budem obliekať keď bude von 30 (dúfam že nebude) 😀
@zahrika ahoj, ja malej na noc dávam overalove pyzamko take tensie, zakryjem ju tenkou perinou ale ona sa aj tak v noci odkope tak aspon to pyzamko ju trochu hreje 🙂 inak mame v izbe prijemne chladno, pred tym ako idem ja spat este riadne vyvetrám lebo vetrat cez noc nemozme - bývame blízko železničnej trati a v noci to robí riadny hluk 😒
caute baby..kled vas pocuvam ako sa vam deturence plazia a gulaju, rozmyslam, davate okolo nich tiez milion hraciek akoja? ja mu naukladam dokola hovadin aby sa nenudil a mozno prave preto sa mi moc nehybe, lebo stale nieco drzi v ruke.. hm? davate ich iba tak na zem a okolo nic?
ahojte, ako tu čítam už všetky prikrmujete, my ešte nie,malý ma zasa problémy s dýchaním, pneumológ mu nechal kortikoid dva mesiace nepretržite, či je ok alebo nie, som z toho nanič a ešte mu ošetril vpich po BCG, si predstavte, že to mal od pôrodnice, vraj prečo nás neposlali skôr, nemal to zapálené akurát posledné dva týždne akoby mi to "zbieralo" o dva týždne môžeme začať očkovanie, aj to už máte všetci za sebou, nakoniec mám pocit, že budeme mať všetko naraz očkovanie-príkrmy- a ešte nedajbože aj zuby 😉
mne aktuálne vyskočila alergia, tak len kýcham a soplím a nenormálne ma svrbí nos
Borisko tiež spiatočkuje 🙂
ako a kde kŕmite deturence, ked Vám nesedia, ja som už objednala stoličku na krmenie, no neviem, či v nej obsedí, ale napr. na záhrade mame super hojdačku, tam pekne sedí, lebo sa nemá kde valiť ani spadnúť, super vec a obzerá okolie, ale hlavne našho psa, lebo ten sa mu stále tmolí okolo nožičiek
mne malý zaspí aj v športovom, tam aj posedí a pokuká, do hlbokého dávam, len ked viem, že ide spinkať...
@zahrika moja sa este neplazi ale nedavam jej blizko hracky ale aj tak sa k nim dostane pregula sa :D
@ivona2010 ja tiez este neprikrmujem ale uz pomaly zacnem my uz budeme mat zachvilocku 6 mesiacov a malej uz puska klopka ked vydi niekoho papat🙂 tak uz je cas..co sa tyka ockovania nas ockovali este len pred dvomi tyzdnami lebo bola chora ale ramienko este zahojene nema a aj tak ju zaockoval 😠 vraj je to dobre..no veru mne sa tak nezda..a zuby tiez este nic ale niektore tu pisali ze uz maju
papkat bude v stolicke mne akurat dosla da sa polohovat tak nebude uplne sediet a skusala som ju tam dat a celkom sa jej tam paci🙂
ahojteb aby, chcem sa opytat , ked dokrmujete, kolko asi zjedia vase deti? achcu za tym este mliecko? moj ked ma dobru naladu tak zje 60ml,ale vzdy chce este aj mlieko
@gilly ahojky, ja prikrm riedim trochu materskym mliekom, takze to ma konzistenciu ako detska vyziva a zje mi uz dost vela, asi 3/4 vyzivoveho poharika, neviem kolko to je ml, lebo kedze to davam lyzickami a nie cez flasku, neviem to odmerat. Ako mu davas prikrmy ty? Ja som si spomenula ako som prikrmovala syna, vtedy mi mama poradila zacat jablckom (co vobec nechcel) a potom zeleninove polievky cez flasu a tiez to vobec nechcel, vypluval, teraz Boruske davam kasovitu formu lyzickou a je to uzasne, pekne papa. Vidno ze pri druhom dietati som mudrejsia 😉 Po jedle jej asi tak za 15 minut dam este "cucnut" mlieka, neviem kolko vypije kedze kojim, ale taha riadne. Potom vacsinou zaspi, aj teraz mi tu odkvacla v naruci, ako som sem pisala.
Ahojte. Vedeli by ste mi niektora poradit? Mala mi vecer strasne place od hladu,aj ked jej dam najest z oboch prsnikov. Nemam vecer z dost mlieka,tak som rozmyslala ze by som ju zacala prikrmovat UM aspon na tu noc. Cez den nemame vobec problem,cez obed papame uz prikrmy. Alebo jej mam zacat davat vecer nejake kasicky? Naozaj uz neviem,je to hrozne ju vidiet tak nariekat ☹
@zuzkaznr Ahoj,možno to nie je od hladu......ja malému dávam čaj a nechám ho ešte so mnou na posteli pohrať sa.. 🙂 🙂
po polhodine zhasnem,zatihnem žalúzie a ideme spať.... 😀 😀 😀 malý si cicá 😀 😀 a pomaly zaspáva...
ale pozerám,že ty už dokrmuješ(môj je len kojený)skús ako hovoríš urobiť redšiu kašičku...
@zahrika netrap sa ani moja malinka sa este nepretaca...a to pri tom uz sama sedi a pomaly by uz najradsej stala na nohach...hehe nechapem preco to je
ahojte baby, no ako vás tu tak čítam, tak valím oči. náš drobec veselo papá príkrmy už od 4,5 mesiaca nakoľko nekojíme a spapá toho teda požehnane. sedíme celkom pekne ale s lozením to zatiaľ vyzerá biedne, aj keĎ sa začína plaziť po brušku, tak snáď príde aj na tú techniku lezenia. papáme väčšinou v autosedačke, nakoľko stoličku síce máme ale trošku sa tam ešte stráca, a hlavne potrebuje všetko preskúmať a na jedlo mu nejako nezostáva času... 😉 takže asi tak. som zvedavá, ako si poradí s tým lozením, inak tiež máme za sebou máj so soplíkami na začiatku a kašlom na konci ale našťastie sme sa obišli bez ATB, tak som rada.
takže zatiaľ toľko
inak to som ešte chcela, že malý sa pretáča jedna radosť, je ako vrtielko mám problém niekedy ho vôbec prebaliť alebo obliecť, lebo je v kuse na brušku. a keď ho chytím za ručičky, tak sa pritiahne do sedu ale hneď ide na nohy, ako cíti pevnú podložku pod pätičkami, tak asi bude rovno chodiť a lozenie preskočíme 😀

@kvojtanikova ja este neprikrmujem ale myslim ze je to super ked ti zje 5-6 lyzic polievkovych co by ine mamy za to dali
@strunkato no s tym potenim to mam presne tak isto a nie len ked je teplo..ja som porodila v zime a ked som sla k lekarovi tak v tricku na ramienka a potila som sa aj tak normalne som kvapkala na malu a hlava mokra jak keby som z vane vysla..doma sa to da prezit ale u takeho lekara je to trapas..ja tiez kojim neviem ci je to tym alebo skor ze telo po tom co sa pripravovalo na porod je este zbujacene..co som sa pytala inych bab tak hovorili ze im to trvalo 9 mesiacov sa dat zas doporiadku tak uvidim ale nech uz je to prec strasne mi to leze na nervy..vypadajuce vlasy uz ani nesledujem...