icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

gilly
15. jún 2011

@kvojtanikova Ahoj, ja davam malemu z takeho poharika kde je stupnica na mililitre. Davam mu to popoucne vidlickou, niekedy mu chuti viac inokedy menej. Ale mliecko este chce, je tiez kojeny.
moj vobec nechce z flase nic, prenho je to hracka, vobec netusi ze z toho sa da aj jest alebo pit

gilly
15. jún 2011

baby a davate uz aj ovocne prikrmy? ja zatial len zeleninu s maskom ani kasicku nedavam.

no moj drobec sa tiez nepretaca, ked mu podam rucky vobec sa netaha do sedu, len zakloni hlavu.
ale ked sedi na kolenach mojich tak sa snazi sediet rovno, len mu to este nejde.
a k plazeniu sa vobec nema, ked je hracka mimo jeho dosah, tak sa radsej zamestna niecim inym a na hracku kasle. Lenivec maly 😀

mata_murkova
15. jún 2011

@gilly ja som zacala prikrmovat dnes ale ovocne budem davat az po mesiaci..kasicky tiez az neskor

shira_
15. jún 2011

ja nestiham sem chodiť.. my máme druhý týždeň príkrmy, zatiaľ len zeleninová kašička o 10.00, kým som v robote, muž mu dáva. zje tak pol výživého pohárika. keby som bola doma, tak si hneď za tým dá mliečko, ako by ani nejedol. inak ho hned po jedle muž berie za mnou, cestou mu zaspí, potom ho ešte pokočíkuje a hned po prebudení kojím v robote. poobede sa ceckuje stále, vynahrádzame si navzájom, že sme doobeda od seba a aj je teplo, tak potrebuje tekutiny. piť nevie z ničoho, učím stále z pohárika s náustkom ale akurát z toho má hryzátko a pooblieva sa. papať dávame v detskej stoličke, chytí sa rukami toho pultíku vpredu a pekne sedí, ani sa vtedy neokydá. do príkrmu dávam mm na zriedenie. ovocie dám až o mesiac, večernú kašu až o 2 mesiace. najbližšie by som k zelenine chcela začať dávať mäso a žĺtok. zeleninku robím v pare, na paráku v tlakovom hrnci, hned ako začne syčať odstavím, je to tak veľmi rýchlo hotové, rozmixujem, rozdelím do pohárov a zamrazím. zuby máme dva, žiadne dalšie sa nechystajú. 😀 tomáško sa rozhodol kakať, skoro každý deň, ale nie do plienky, ale večer ked sa kúpe v kýbliku. rozmýšľam, či by sa to nedalo využiť a skúsiť ho podržať na nočníku, len neviem ako na to...mám pociť, že on čaká no to, kým dám dole plienku a šupnem ho do kýbla, aby sa mohol vykadiť.

zuzkaznr
15. jún 2011

@zahrika Ahoj. ani nasa mala sa nepretaca,len teraz robi prve pokusy. my koli tomu chodime na rehab,ale nemam pocit ze by to bolo take potrebne. kazde dieta sa vyvija inak...hracky jej porozkladam oklolo nej tak aby sa za nimi otacal a natahovala

chrumen
16. jún 2011

@shira_ možno preto sa ti pokaka v kyblíku lebo ma takú tô typickú polohu - si tlačí na bruško aj črevá, naša zase prdká ked je v kýbliku 😀 my sme skúšali už aj masko a zachutilo najviac, nad žltkom som aj ja rozmýšlala a z ovocia zatial len banan ale to tak možno 3 -4 krat do tyzdna inak sama zeleninka a ryza 😉 ja som tiež rozmýšľala že narobím toho viac a pozamrazujem len mám teraz dilemu či sa tak može aj maso 😝

gilly
16. jún 2011

ahojte my papame uz aj maso, aj zltok, uz som vyskusala aj zavarit do polievku krupicu aby ochutnal nieco s lepkom, vraj sa ma do konca siedmeho mesiaca, nemal zaidnu negativnu reakciu, tak snad to bude ok.

ozaj este som sa chcela opytat ze ake zeleniny este moze okrem mkrvy, kalerabu, zemaiaku, karfiolu, brokolice, cukety a petrzlenu? este som pocula o spenate a tekvici, Je este nieco co moze?

chrumen
16. jún 2011

@gilly ja našla recept kde sa spomína cvikla 🙂 ale že ju treba strašne dlho variť, my papame zemiak, mrkvu, kalerab, karfiol, brokolicu, cuketu, spenat, maso, ryzu a chystam sa vyskusat ovsene vlocky 🙂

zuzkaznr
16. jún 2011

@chrumen aku ryzu davas malinkej? chcela by som vyskusat nieco dalsie. 🙂

chrumen
16. jún 2011

takú ako nám 🙂 len ju poriadne premyjem, nesolím ani nič potobné akurát potom ked jumixujem dám kusok olivoveho oleja

chrumen
16. jún 2011

@zuzkaznr som zabudla vložiť tvoj nick 🙂 je to o príspevok vyššie

zuzkaznr
16. jún 2011

@chrumen dakujem. urcite to vyskusam,dufam ze bude chutit 🙂

bebaa
16. jún 2011

Tááááák, a doplatila som na Matkovu váhu...vcera po kojeni a prelozeni do postielky ma seklo!!! dnes po doktoroch, nemozem matka zdvihat, tak muz je doma, a robi vsetko on, ja len odsavam 🙂 nocne kojenie bolo hrozne....dufam ze tuto noc, to bude lepsie 🙂 este ze ide vikend.

mata_murkova
16. jún 2011

@bebaa no to si teda dopadla nech si rychlo fit

@gilly moze sa davat mrkva, zemiak, kalerab, cuketa, patizon, tekvica, brokolica, karfiol, por, petrzlen, jablko, banan, broskyna, marhula, hruska, ryza, phanka, kukrica, kuracie, morcacie, kralicie maso a zltok a s lepkom chlieb, pecivo, cestoviny, ovsene vlocky
to je asi tak zhrnute co moze papat dietatko po 6 mesiaci (kojene) ja som kupila v novinovom stanku casopis vyziva deti od mama aj (2,70Eur) tam su recepty na vsetky mozne sposoby dnes som ho akurat listovala a je ich tam nenormalne vela to clovek moze kazdy den robit nieco ine
mne mala papa druhy den a zatial jej naramne chuti davam mrkvicku urobenu na pare rozmliazdenu vidlickou nech ma vacsie kusky a pridavam trochu materskeho mlieka a zatial vsetko co som jej dala doslova zhltla..zlata je dufam ze jej to zostane. my este nemame ziaden zub a lozime len dokola viac sme sa este nenaucili.a skusam jej davat tiez poharik s naustkom ale nestiha to prehltat velmi to taha a potom ma v puske vela caju tak to vypusta a vsetko to ma za krkom :D aspon sa ochladzuje ked je tak horko

shira_
16. jún 2011

@bebaa rozumiem ti velmi dobre, ja som s tou zlomenou rukou mala podobne- všeetko bolo hrozné, 5 týždňov to trvalo. ale rehabilitovaná som bola raz dva.
@gilly ja som našla že aj zelený hrášok a zelená fazulka (suchý hrach a fazula sú strukoviny, zelené sa radia medzi normálnu zeleninu) ja som k mrkve už skúšala pridať trochu tej zelenej fazulky a pohoda. ja každý tretí den skúšam pridať nejaký nový zeleninový druh. nachystaný mám teraz aj pór a paštrnák. niektorú zeleninu mám mrazenú Findus, niektorú čerstvú.
dnes má Tomáško nejaký na figu deň...mužovi nejedol príkrm, ja som ho nakojila v robote, 5 min a dosť, potom zase reval, po robote som ho nosila v manduce aby tochu pospal. nebola som schopná ho dať do sedačky a odviesť domov čo tak plakal... ani papať ani nič, aj som na neho zvýšila hlas, už som načisto nevedela čo mu je... to ma potom hrozne mrzelo, aj mi bolo do plaču aká som hrozná matka. potom doma papal až o 15.00 nahltal sa, z oboch prsnkov, pogrcal , spí len pár minút, teraz sa dojčí zase každú chvílku ale len trošku si dá, ked ho položím tak plače. no mrzutý na hovado. neviem či nejdu dalšie zuby alebo čo...

gilly
16. jún 2011

@shira_ @mata_murkova @chrumen diky baby a ten por to ide v pohode roztlacit vidlickou? my tiez papame ryzu, ta mu alevelmi nechuti

bebaa
16. jún 2011

@shira_ citim sa taka nemozna....sli sme na prechadzku, aj to sestra musela s nami....keby nieco, nemohla by som ho ani vytiahnut z koca, ja dufam, ze to prejde, nemozem ziadne lieky, iba niejaky krem mi dal, ale ani ten si pre istotu nebudem davat ☹ uz sa bojim noci, maly uz prespi,ale tento tyzden sa nejak budi a chce spat pri mne, a cecok v ustach!!! dnes som si len odsavala...aby som si troska oddychla, ale v noci ho budem musiet kojit.

bebaa
16. jún 2011

@shira_
@gilly hrasok mal u nas velky uspech...ale tie prdy potom 😀 😀 😀

mata_murkova
16. jún 2011

@gilly to este neviem ako ten por rozrobim ten asi rozmixujem lebo to si neviem predstavit roztlacat

@bebaa davaj si ten krem nech sa ti ulavi
@shira_ nasa je dnes tiez nejaka mrzuta len tak z nicoho pustila par krat take revy si mala videt tie fofry jak som sa poobliekala aj ju a slahali sme von, tam sa trochu ukludnila a zaspala..tiez to pridruzujem zubom tak som zvedava

kvojtanikova
16. jún 2011

@bebaa och to nemas bohvieco, no drzim vsetky palce aj prsty nech sa ti rychlo polepsi.

@shira_ coby si bola nemozna matka, tak to potom ja by som musela byt doslova macocha snad, na Mateja zvysujem hlas denne a na Borusku obcas ked je protivna, aj jej hovorim ze je " zlé Barborisko" a ze je "ukrutne protivna", neviem ci ma rozumie, ale vacsinou sa rychlo upokoji 😉 😉
Borca zatial jedla len mrkvu, zemiak a cukety v roznych vzajomnych kombinaciach, a vsetko len varene, take prikrmy z flasticky sa mi zdaju dost hnusne tie zeleninove, fakt si pamatam ze pri Matejovi som otvorila ze Hame prvy lyzicka-karfiol a normalne ma z toho naplo. To o spenate ani nehovorim, a pritom obe tieto zeleniny v pohode jedavam ked si ich doma pripravim. No ale ked budeme na zahrade alebo tak nejak tak asi nebudem mat inu moznost.
Ozaj baby rozmyslame ze by sme sli s detmi do hotela na wellness vikend - dali by ste taketo babo do detskeho bazenika pokial tam nebudu ine deti alebo nie? Neviem celkom iste aka tam bude voda, viem isto ze teplota vhodna pre deti ale neviem ake deti tam boli pred nami, ci tam nahodou necikali alebo tak nejak. Je tam normalny velky bazen pre dospelych a toto je taky maly s farebnymi loptickami, asi 50 cm hlboky. A mozem ist ja ako kojaca matka do sauny? Nejako nas to zaujalo, keby sa niekto chcel inspirovat je to hotel Eland v Spiskej Starej Vsi, pozrite pobyt pre mamicky/oteckov s detmi.

bebaa
16. jún 2011

@mata_murkova este je ten casopis v predaji?

mata_murkova
17. jún 2011

@bebaa myslim ze este ano to bolo tento rok a je to special mama a ja takze myslim ze by ho este mohli mat ak ho nezozenies v stanku tak urcite tu ;) http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2749/vy...

bebaa
17. jún 2011

@mata_murkova dakujem

chrumen
17. jún 2011

@kvojtanikova my sme boli prednedávnom s priatelom na tatralandii v mikuláši a bolo tam kopec maličkých detičiek, vo vírivke sa každému páčilo najviac a to sa to tam hemžilo ludmi jedna radosť - aj sme lutovali že sme našu nevzali a teplota bola cca 30 stupnov 🙂 kojaca do sauny?! a prečo nie, najhoršie čo sa ti môže stať je že sa ti mlieko zohreje 😀 ale radšej sa popýtaj
@shira_ ja tiež do mojej "nakričím" takým jemným hlasom ked je moc zlostná, má také dni že sa môžem aj roztrhnúť a nič nepomáha 😒 a tiež ma to potom mrzí tak sa s nou mojkám

mne prišla voláka brožúrka z Nutrcie a su v nej aj nejake tie recepty - nejake sem napíšem 🙂

zmajerikova
17. jún 2011

baby mate niektora skusenosti s kocikom zopa jumper? chcela by som ho malej kupit. Myslite si ze je este skoro na taky golfac?

zmajerikova
17. jún 2011

@bebaa a co i ten hrasok uvarila a rozmixovala?uz som aj nad tym rozmyslala

zmajerikova
17. jún 2011

Baby a davate malym aj kasicky a ak hej tak ake a kedy. Ja som uz rozmyslala uvarit krupicu vo vode a potom primiesat materske mlieko...alebo umele. Inak myslite si ze to mozem varit aj rovno v umelom mlieku? a este som sa chcela opytat na vlocky ovsene, ci ste nedavali uz? Ja malej davam aj ryzu....uvarim mrkvu, kalerab, pridam tri lyzice ryze a ked je to uvarene rozmixujem. Dnes sme papali spenat....uvarila som spenat vo vode, rozmixovala, pridala umele alebo materske mliecko. Osobitne som varila zemiacky, tie som popucila s troskou masla, este som pridala zltok a mala obed ako velka....chutilo jej to, spapala vsetko :D

bebaa
17. jún 2011

@zmajerikova ano, z nasej zahradky...uvarila aj so zemiacikom a rozmixovala...

adupal
17. jún 2011

@zmajerikova Pri srašom som kupovala kašičky najprv nemliečne /Sunarka, Nestlé, Hami.../ - odstriekávala som si mliečko a robila z neho kašičky. potom som dávala mliečne na vodu. Dávala som mu ich, ked mal okolo 7 mesiacov okolo piatej po obede.

bebaa
19. jún 2011

Zeny, pocuvajte, Matko si stale dava hlavu do jednej strany, do lavej, na lavej velmi malicko....ked bol este mrnavy, tak som ho polohovala...kojim z praveho iba, aj to ma hlavu stale v lavo...robia to aj vase deti?