V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kvojtanikova jasne, matko je tazky, ja viem ze nemusi priberat, ale ked sa uz skoro dva mesiace trapime, tak uz hadam nejake pokroky by sme mohli mat...diky za radu, vyskusame, mame aj taku flasu s velkymi dierkami.
ja si myslím tiež, že máme v prvom rade dojčatá, to znamená že základom stravy je mliečko, a to bude do jedného roka. nemusia veru všetko v prvom roku ochutnať, v živote sa ešte najedia krížom krážom všetkého. materské mlieko stíha pokryť všetky výživové požiadavky a príkrmy sú na to, aby sa dieťa naučilo jesť iné ako mliečko, nie na to aby nimi bolo mliečko nahradené. je x detí, ktoré do roka odmietajú skoro všetky príkrmy a nič sa nedeje. jednoducho dám tolko kolko zje a aj tak predsa dostane mlieko v takom množstve, ako chce... pokiaľ chce mamička dojčiť dlhodobo, nemala by dojčenie vynechávať a nahrádzať príkrmom, ale dať príkrm iba ako doplnok. ked zje dieťa dve lyžičky, nič sa nedeje.... dať viac príkrmu aby som nemusela kupovať tolko mlieka alebo dám kravské, však je lacnejšie..no fajn 😠 to, čo bolo pred 30 rokmi a či sme v poriadku, o tom by sa dalo diskutovať... zdravotný stav populácie je veru biedny, nás je v robote 6 báb a ani jedna nie sme zdravotne v poriadku, všetci alergie, dýchacie a tráviace ťažkosti, sme od 30 do 45 rokov. sme to, čo jeme, američania sú krásnym príkladom.
zenusky daco na rozveselenie vam sem dam ako mi mala chcela zdrhnut aj topanky si zobrala lebo tu uz take temy preberate dolezite 😀 pri prvom som bola aj ja take veeelice opatrna vsetko pekne podla kniziek a podobne a maly je astmatik a alergik takze ja zas nemienim byt putka uz teraz kazda matka vie co je pre jej dieta dobre . a ta co nevie na to pride casom
@kvojtanikova no mi hovor, 😀 varím fajnoty a potom ten zhnusený ksicht 😀 ja že idem na istotu- že zemiak, mrkva, mm-ešte aj sladké to bolo samo o sebe, ale malý mal iný názor, tak išlo do koša. včera som varila zase kaleráb, paštrnák a telacie masko, pomixovala na takú redšiu kašu. ked som to ochutnala, skoro ma vykotilo, aj mojho muža. normálne som bola presvedčená že s týmto nemám šancu. a malý dnes hltal ako divý, muž hovoril, že ešte nič tak dobre nejedol. tak si vyber... inak kakáme tak jeden pevný bobek za tri dni, no bieda. tak som sa rozhodla vyskúšať slivkovú výživu hipp, po nej sa trochu vykakal. no a to mu riadne chutilo, mrcha je to, malý je a už sa ulakomí na sladké. len ešte musím vydržať, ovocie ccem dať až o týždeň-dva... bojím sa že mi nebude chcieť zeleninu potom, nech si zvyká na ňu. dnes sme zase trénovali z pohára z náustkom, a myslím že už to pochopil, potiahol pár krát správne. dostal len vodu zatiaľ, však na nácvik a rozlievanie najlepšie. horná jednotka mu včera vyšla, ani neviem ako, len čo je zase uslintaný úplne brutálne 😲
@slniecko_z no tá tvoja malá je dobré šidlo, aká je zlatá 😵 strašne sa menia tie detičky, zo dňa na deň...
@kvojtanikova ja si nemôžem pomocť ja vždy ked vidím tvoj príspevok sa musím smiať, lebo si furt spomeniem na ružolíka...už sa z toho asi nevyhrabem
@shira_ no to je teda a vazne zo dna na den vcera som jej akoze ukazovala ko sa lozi nie zdvyhla nohy pokrcila samozrejme hlavou sa zaborila do gauca 😀 no akoze mala na salame dake lozenie 🙄 a dnes aha
a vy uz mate aj horny zubok? parada malej uz idu chuda si uz nevie co natlacit do ust tak si sucha tie dasna dnes bolo normalne trochu krvi na flaske ked dopila ju to musi svrbiet riadne
@slniecko_z ozaj zlata je tvoja Lily, a velmi sikovna, maly drobec lozivy🙂
@shira_ heheh, dakujem. A myslim ze maly je komplet po nom, dneska na prechadzke "zabíjal brúky a mravky" asi myslel chrobakov a mravce🙂
@slniecko_z hej aj moj tak robil, ked dvihol zadok tak zaboril hlavu do zeme. teraz ide na 4 ale kýve sa dopredu dozadu, alebo hopká so zadkom ako žaba hore dole. je to srandovné.sedkať ani za nič na svete, hned sa vrhne dopredu plaziť. nevydrží sekundu v pokoji iba ked spí, a aj to také polohy a presuny že nechápem v noci. kebyže nemám monitor dychu v postielke tak zinfarktujem, včera mal tak hlavu zapikovanú, že ozaj neviem ako dýchal.
cavte baby tak my uz sme hodinu hore nasa krpata si pekne zacala vykecavat o pol 6 jak keby bol biely den 😠
@slniecko_z mala je podarena🙂
@mata_murkova naša má novú záľubu - pluje 😀 takže u nás hneď z ráno počuť ako prská 😀 😀
@slniecko_z perfektná je !!
@shira_ naša sa pozakrýva perinou až po hlavu alebo sa úplne natlačí na hniezdo či dokonca nacapí si na tvár plyšového slona čo má v postieľke 🙂 su to malé nezmary hi
baby, vaší drobci spinkajú v noci na brušku?
ja som si dnes v noci malého našla na brušku. mam ho nechvať na brušku alebo radšej na bok, alebo chrbatik. on v poslednom čase rád spinka na boku. 🙂
@vera1132 jasné, väčšinou na brušku, a dosť v šialených polohách, opretý o hniezdo, otočený krížom alebo hlava tam kde majú byť nohy no a paplónik na hlave, alebo tvár zanorená v paplóne. no des..ale máme monitor, neriešim to, len sa s mužom smejeme.. oni už sa otočia ako chcú, možeš dať akokolvek, ja vždy uložím na chrbátik ale dlho tak nevydrží.
cavte baby. tak nasa krpata zacina plazit. to je srandy kopec zas u nas. a jak sa tomu raduje🙂 sranda s tymi detmi ake je kazde ine. niektore nelozia vobec a rovno sedia chodia..co mate nove? nikto nic nepisete. u nas inak vsetko postarom a vikend usiel tak rychlo:(
@mata_murkova tak máte veselo 🙂 naša sa začala konečne pretáčať hlavne z chrbátika na bruško ale aj naopak 😉 aj u nás víkend ušiel - boli sme pozrieť v poprade na leteckom dni, malá všetko sledovala, bola úplne super dokonca sa jej v tom hluku podarilo aj zaspať 😀
@chrumen pretacanie tiez bola sranda vedela sa len do jednej strany tak spravila 3 kotuly na koniec postele a potom plakala nech ju dame na zaciatok a znova :Dsu zvedave tie zabky nase, nasej sa uz nechce byt v kocari ked sa cosi deje vonku, vsetko tiez musi vidiet. sme mali minuly tyzden jarmok a to bolo ruchu pre nu🙂 ale pekne to leti, ze? tot sme ich doniesli z porodnice a uz ake velke baby.
@mata_murkova nebudeme vedieť ako a pôjdu do školy 😉 a používaš športiak či ešte vaničku? my stále vaničku ale ked je neznesitelne teplo malá mi tam ani spať nedokáže nie to ešte ležať .... ale v športiaku sa nevie usalašiť .... 😢
@chrumen ja mam vanicku stale sportiak potrebuje trochu doladit a na to zatial nemam kedy🙂
Ahojte baby dnes sme mali poradnu tak mame 9240g a 73,5cm 😎 a rezu sa horne 4 zuby tak je doma husto teraz ale inak v pohode vsetko 🙂
@mata_murkova náš tomáško až teraz zistl, že rýchlejšie ako plazenie je váľanie sudov a tým pádom je za chvíľu úplne všade, takže pomaly vypratávame veci zo zeme. začal trieskať vecami o zem, hlavne o kachličky je to super, alebo o sklenú vitrínu 😀 ja na kočík nejak nemám nervy, škoda peňazí.. mne to ide na nervy ked na neho v športiaku nevidím... doma sú hrozné terény, v meste samé schody, akurát čo mi kočík zavadzia ked potrebujem nakúpiť alebo dačo vybaviť. ale muž ho kočíkuje okolo mojej roboty niekedy...len ked zastane, hned sú protesty 😀
@slniecko_z to máte dosť aj na ročné bábo 😀 my máme 2 zuby hore, dva dole
caute baby, zase som sa par dni neozvala, aj ked sem nakuknem, Mates bol zase chory a samozrejme ze som to od neho schytala ja, ved ako inac, hlavne ze uz 2x po sebe beriem celu kuru Imunorom, co chuti ako zubarska vyvrtana voda, a asi je mi to prd platne. Takze zase veselo kaslem na vsetko a na vsetkych, nastastie Borca je zatial v pohode. Tiez zacala spavat v roznych kamikadze polohach, kedze nemam monitor dychu veru ma obcas obleje pot ked ju najdem celom dole zaborenu v matraci. Ale tiez sa spolieham na to, ze uz je velka a keby nevedela dychat, vladze si uz hlavu tak zdvihnut ze si ju otoci. Plazenie u nas zatial nehrozi, aspon ze sa uz pretaca na obidve strany, aj to je u nej pokrok. Ja zase bez kociara neviem ako by som si pocala. Tam dam pekne aj nakup, aj sa on opieram na prechadzke tak nie som taka unavena, Boruska v nom hned zaspi a mozem ju aj zaparkovat pri lavicke a ja sedim a citam si knihu. Co sa tyka jedenia, dneska sa skamaratila s kalerabom, minule som jej ale dala brokolicu a chudera kukala ako puk, jednu lyzicku zjedla a dve vyplula a tak dookola. Ani ryza jej moc nechuti, asi to je pre nu huste alebo co. Kedze nema este ziadne zuby, ani len naznak, asi velmi nevie co ma s nou v ustach robit. Od piatku jej zacnem davat maso, uvidime co na to povie. A planujem uz aj nejake ovocie, len nejako neviem kedy.
@kvojtanikova brokolica bola u nás bez šance 😝 zaujímavé že tomáš sa už dávnejšie vie plaziť, ale otáčať hore dole asi len tri dni. vedel to asi, ale to nepoužíval, bol stále iba na bruchu a z toho vychádzal do dalšieho pohybu, akoby mu nedochádzalo, že by sa sám mohol otočiť na chrbát. až teraz sa začal nejako dobrovolne kotúľať a znova tráviť nejaký čas na chrbte, a zistil že sa može hrať so svojimi nohami a dať do pusy 😀 ryžu som neskúšala, ale najprv chcem skúsiť takú redšiu mliečnu ryžu s ovocím...
@slniecko_z vam tie zuby pekne rychlo idu
@shira_ ja som kupila 3 kombinaciu z druhej ruky este ked som bola tehu ale vyuzivam ho len na 50% tiez nosim v ergu. aj som chcela skusit ten sportiak ze co to spravi ale krava som si neskontrolovala pri kupe popruhy (ved koho by to napadlo, skor som kontrolovala ci nema poskodenia ale popruhy nie:( no a oni ti tam jednoducho nie su. teda su ale iba tie spodne co sa davaju okolo bruska ale co sa davaju na ramienka nie..tak budem musiet nieco vymysliet s tym, lebo ked bude 30 stupnov vonku tak sa uvari v ergu asi
@kvojtanikova to ja zas musim chodit co najviac lebo mam taku pneumatiku :D sak musim to nejak zhodit :D
s ovocim sa moc neponahlaj, nechaj nech najskor normalne papa zeleninu, lebo potom ju bude odmietat, ja prikrmujem uz 2 tyzden ale este som nedala, akurat som skusila vecer dat kasu a tu mi pekne zje (aj ja jej z nej ujedam taka je dobra 😀 )
@shira_ nohy aj nasa zvachle sranda je to babka hovori ze bude hypermobilna :D len dufam ze nie, lebo ja som a take mavam migreny kvoli tomu jak fras (teda aspon neurologicka to tvrdi)
nasa slecna si uz pol hodinu vyspevuje🙂
včeraj ma malý potešil, povedal TATA . veľmi zlaté to je...
ešte zistiť či čo znamená ocinko, alebo ideme preč 🙂 ale mame "prvé" slovko
@shira_ no a pozerala som Miskovu kartu a v jej veku mal dokonca o kilo viac v a v roku mal 13,4kg 😀 co to ja za obrie deti mam 😀 😀 😀 no a tie zuby chudatko mi jej je az luto tae dasna som este nevidela ake to ma spuchnute a nepomahaju ani gely nic a dr ze mam jej tie hryzadla davat ale to je prd platne najlepsi je rozok a plienka ked si zuzle ale potom place ked si to moc trie lebo ju to boli ale vsak tolko zubov naraz sa necudujem 😒

@bebaa ahoj myslaim ze prave teba to zase az tak chvalabohu trapit nemusi ci maly vsetko zje alebo nie, ved je to ozaj riadny chlapisko. Ale verim ze to je frustrujuce ked varis ako pako a on nic nechce. Vravis ze reaguje zle uz ked vidi misku - skusala si mu davat prikrmy cez flasu? ako polievka? Len nezabudni ze musis vymenit cumel - na mlieko ma malu dierku, na polievku musi byt vacsia. A istotne to predtym nez nalejes do flase preced cez sitko lebo neviemaky mixer mozes mat ale stopercentne ti necha mini kusocky ktore cez cumel neprejdu, decko taha ako besne, nasr..te ze mu nic nejde 😉 😉 😉 potom zacne odmietat aj to. Normalne mu uvar co zvyknes, trebars zemiaky s mrkvou, a potom to rozmixuj aj s tou vodou co sa to v nej varilo, pripadne rozried mliekom.