icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

slniecko_z
28. jún 2011

@vera1132 gratulujem my sme mali mama.

slniecko_z
28. jún 2011

@mata_murkova no to ano chudatko moje si aj vytrpi

mata_murkova
28. jún 2011

my mame tiez mama tata baba ale to si este to babo neuvedomuje , to sa len nam zda, skor si precivcuje slabiky, lebo casto to byva bababa a clovek si z toho posklada hned slova. take male deticky este ´´nerozpravaju´´ 😉

vera1132
28. jún 2011

@mata_murkova možno maš pravdu, ale vieš je to taký pekný pocit, aj ked si len možno precvičkuje, ale znie to tak. každú mamu poteší ked niečo nové povie jeho babo. 🙂

mata_murkova
28. jún 2011

@vera1132 to je jasne ze mame z toho radost🙂 ved su to nase pokladiky

zmajerikova
28. jún 2011

caute..aj ja som sa uz dlho neozvala, citala som ze niektore nepouzivate kocik..ja sa prave rozhodujem ze kupim golfac...hlavne ked cestujeme, tak nalozit nasu kravu je o dusu. Len sa tiez bojim, ci to vyuzijeme, ci nebude protestovat a nebude sa chciet vozit...ale tak je prva...hadam vyuzije dalsie ak ona nie :D. Inak nasa Barborka sa pretaca iba z chrbatika na brusko, vytiahne ruku a potom to uz nejde naspat tak mrnka :D. Nema rada byt dlho na brusku, co je dost zvlastne, lebo skoro vsetky pisete ze deticky miluju byt na brusku. Tak nasa radsej na chrbte vyhadzuje nohy a obzuva si ich. A kvaka v jednom kuse, neviem po kom je taka ukecana a ziva. Nebude v klude ani sekundu, hned ako sa zobudi, zacne rozpravat...no sranda. Je to maly poklad...Zubky este nemame ziadne, myslela som ze uz idu ale zatial nic. Dnes sa nam v noci zobudila o pol dvanastej a hodinu sa rozpravala ako cez den...akoze mama ja uz som vyspata...skoro ma porazilo, dufam, ze to bola vynimka. Ako casto sa este budite v noci? a ako spavate cez den?

mata_murkova
28. jún 2011

@zmajerikova hehe to poznam toto nocne vykecavanie:D s mojim sa vzdy na nej rehoceme lebo taky tenky hlasocek nahodi akoze ja nic ja muzikant zaba nasa mala🙂
to ze na brusku nechce byt je normalne, kazde dietatko je ine. mojej svargovej syn nechcel byt na bruchu ani bohovi taky amok vzdy dostal, takze ani nelozil az chodit sa naucil a kamoskina mala detto takze sa nestrachuj ;)

dyba
29. jún 2011

ahojte dievčatá. mám na vás pár otázok.
@zmajerikova tiež by ma zaujímalo Ako casto sa este budite v noci? a ako spavate cez den? moja malá včera spala cez deň raz 1/2 hodinu a raz 20 min.bola nervózna, ja tiež. hrúza. a v noci vkuse mrnkala, spala prvý krát na brušku, stále cestovala, nechcela cickať. na bruško sa vždy otočila sama a tak spala.
prikrývate deti? ak nie, ako ich oblečiete?
aké plienky používate a ste spokojné?
Čo papajú najradšej? začíname s príkrmami a moc sa nám nedarí.
Dík
A ešte nejaké tipy na uspávanie? všetko zlyháva : kojenie, kočík, ššššš, tak zaspávame na rukách ☹

chrumen
29. jún 2011

dnes presne polroka 🙂 je tu nejaké bábo čo oslavuje spolu s nami? 😉

chrumen
29. jún 2011

@dyba našej obliekam na noc overal a aj ju prikryvam perinou a ked jej je teplo tak sa odkope ale aspon ju to pyzamko hreje, spáva bud na chrbátiku alebo naboku, na brušku nevie zaspať. My už papáme skoro všetko - zeleninu - mrkva, zemiak, kalerab, brokolica, spenat, cuketa, tekvica, maso, ryzu, už aj žltko mala a všetko jej chutí - chce to len čas, bábo si musí zvyknúť na nové chute 😉 čo sa týka plienok - poskúšala som všelijaké a momentálne sú u nás top GAGA plienky - malú ani skoro nenatieram čo má tak pekný zadok a ohladom uspavania ti nepomozem - nasu staci ulozit do postielky, pustit jej kolotoc a do 5 minut spí 😉

kvojtanikova
29. jún 2011

@dyba ahojky, s tym uspavanim ani ja neporadim, u nas to funguje ako u @chrumen, pripadne ked su dni ze nechce zaspat tak ju proste nosim po byte, pozera s nami TV, a okolo 21:00 uz vacsinou funguje krok 1. Na noc mava tenke pyzamko a spaci vak, tiez len taky tensi. V noci je hore asi 2-3x, prilozim ju ku prsniku a zachvilku zase zaspi, takze mi to ani nevadi, stary s malym spavaju aj tak vedla v izbe takze tym je to uplne fuk. Zacala spavat na bruchu aj na boku, asi je to normalne u takychto deti, maly cestuje po posteli este dodnes a to ma skoro 5 rokov. Ten prespal prvykrat celu noc ked mal vyse 2 rokov. 😒
Z prikrmov u nas najviac ide mrkva so zemiakom, pripadne hocico s mrkvou, asi preto ze je taka sladsia. Este som neskusala spenat, musim vyskusat nabuduce.
Inak Boruska je teraz chora, ma strasnu nadchu, zase si to posuvame navzajom, minuly tyzden bol doma Matej s nadchou a kaslom, od piatku som chora aj ja, mam totalne zlte sople a kaslem, no a odvcera uz aj Boruska. Odsavam a odsavam, len dufam ze jej to tiez neprejde na take zlte sople, lebo mne sa hrozne zle fukali, vobec som nevedela dychat, musela som si dat Nasivin Sinus a konecne po 5 dnoch vidim aky-taky efekt. A to mame ist v sobotu na dovolenku na Pieniny - raftovat. Dufam ze to dajako zvladneme, ze sa Boruska da dokopy.

miroslava124
29. jún 2011

Ahojte, rada by som sa k vám pridala. Ja mám tri detičky chlapcov. Jedneho trojročného a dvoch polročných.
My tiež už papáme takmer všetko akurát, že bez soli 🙂. Ale musím povedať že pri drobcoch sa už na vela veci pozerám inak ako pri pvom bábu. Nie som až taká ,,prísna,, aj čo sa týka jedenia a tak. Lebo to čo mi odporúčali pred 3 rokmi je zrazu úplne inak. Čo sa v tedy nemohlo teras sa može a naopak. Takže teras sa riadim viac podľa seba..
Ja mojich chalanov obliekam dosť naľahko na spanie. Len bodynka s krátkym rukávom a kraťasky + ponožky. Keď ich viac oblečiem tak sa mi dosť budia ☹ asi im je potom teplo.
@dyba jamojich uspávam tak, že jeden zaspinká hneď po papaní,odgrgnuti..mám ho možno minutku ešte na rukách a hneď do postielky a pekne zaspí. Druhý úplný opak. Napapá sa aj to horko ťažko 🙂 a na rukách ho uspávam asi 1 hod. ale je zlatunký. Keď bol menši tak plakal aj 2 -3 hod. kým zaspal. teraz sa len prituli a je tichučko. On sice akože spí, ale keď ho dám dole z rúk hneď plač. Takže až po hodinke.

miroslava124
29. jún 2011

Aký maju vaše babätka režim? Majú ho? Moji chalani vstávaju tak o 6 - 6:30 hod, potom idú hajať tak o 9 na 20 - 30 min. , potom zase spia o 12- 12:30 kedy ako, to spa asi tak 2 až 2 a pol hod. Potom idú spať až večer tak okolo 19 hod.

mata_murkova
29. jún 2011

@dyba ahoj takze nasa mala sa budila v noci asi 6 krat donedavna ale spala so mnou v posteli tak som sa nastvala bo cestovala a nikto sa nevyspal, dala som ju do postielky a teraz vstava o 2 v noci a potom az rano o6, neprikryvam ju a ma oblecene pyzamko bud to bupackove alebo obyc s holymi nozkami. papa mi pekne zatial (klop na drevo) davala som mrkvu zemiak brokolicu karfiol maso zltok a vecer mliecnu kasu sem tam jej dam keksik sunarka ovocie zatial ziadne ale od zajtra sa strojim aj na to. plienky huggies - neviem si vynachvalit a zaspava sama v postielke, ked sa jej neda samej hodim ju do ergo nosica a do 5 minut je tvrda. rezim mame asi taky ze rano sa zobudi o 8 potom o 10 spi cca pol hod, potom poobede zas pol hod a potom o pol 7 kupem a o 7 je v posteli uz.
@chrumen nasa emus ma zajtra 🙂 teda 31 ale ked je len 30 tak zajtra🙂
@kvojtanikova drzim palce nech ste rychlo fit

@miroslava124 ahoj vitaj medzi nami🙂 pozeram ze dvoijicky ako to zvladas obdivujem take zeny klobuk dole

zmajerikova
30. jún 2011

@kvojtanikova zaualo ma ze idete raftovat. Ste taka rafterska rodinka? Lebo raft to aj m mozeme ale to asi bez deti :D

shira_
30. jún 2011

@kvojtanikova no vás sa tie choroby držia dokelu ale to asi že máš malého v takom veku, že to nosí zo školky to aj moja segra s deckami, jedna doniesla a už mali všetci, furt dokola. my začíname s brutál pádmi, ide ma šlak trafiť. malý ako sa dostal na 4, tak nechce loziť po 4 ale ťahá sa hore, rukami sa chytí gauča alebo stolíka a stojí na kolenách, samozrejme dnes sa pustil a capol dozadu rovno na hlavu. to bolo revu 😠 a to som bola pri nom, išla som ho dať dole a dala som mu na zem hračku, lenže najprv som dala hračku, potom som chcela hned jeho a a to bola chyba, nestihla som ☹
@mata_murkova @miroslava124 my máme režim tiež podobný, len máme 3 spánky cez den, o 10 o 13 a potom ešte raz, podla toho kolko spí poobede, cca okolo 17. na noc sa uloží až po 21.00, ked sa snažím uspať skor, je to zbytočné, držím ho hodinu na rukách a zobudí sa, ale ked je už po 21.00 tak pekne na prsníku zaspí raz dva a možem ho v pohode dať do postielky. budí sa raz alebo 2x ale to len do takého polospánku, nakojím a spí dalej. nemožme spať spolu v posteli, to by sme sa nevyspali nikto, no teda hlavne ja by som sa nevyspala 😀

vera1132
30. jún 2011

@miroslava124 moj ma režim, ráno okolo 6 - 6,30 sa zobudí, napapa sa a vystraja tak do takej pol 10, potom zaspinka na 2 hodinky, zas sa napapka, ideme von, dojdeme domov, trošku sa šanti, napapa sa a zas zaspinka, a ked sa zobudí, tak vydrží, do takej 20,00 hod. napapka sa, a potom vydrží spinkať až do rána do tej 6 hod. samozrejme ked sa trošku mrví, alebo je nervozní, tak mu dam v noci cucnuť z čajíka, a dalej pokojne spinka. neviem či sa to dá nazvať na 100% že mame režim, ale zatial sa nám takto darí už od tretieho mesiaca. 🙂

kvojtanikova
30. jún 2011

@zmajerikova ano, a my berieme aj deti. Povodne sme chodili splavovat na klasickych laminatovych kanoe, ale teraz su rafty pohodlnejsie lebo sa daju zlozit a ked dakde cestujeme netreba za sebou tahat prives s lodami. Manzel mojho stareho organizuje vodacky maraton tu v KE a stary sa tomu venuje uz od narodenia. Dokonca bol v lodi aj s kocikom. My sme chceli tento rok zobrat do lode aj Borusku, ale kedze sme taki nachladnuti a hlasia len 20C a dazd, tak to nechame ked bude riadne leto, teplo, slniecko. Matej chodil s nami v rafte od 1,5 roka. A vy kam chodievate? Mate aj svoj vlastny raft?
@shira_ no veru, sporoste choroby, ale to podla mna ani nemoze za to maly, skor ja mam taku imunitu naprd, ze uz pre istotu nechodim ani do kina/divadla, lebo vecne som na druhy-treti den od takejto navstevy ochorela. Tam sa premelie x ludi a ktovie kolko z nich tam ma bacily a oni to s tou klimatizaciou iba dookola tocia. Minule som ochorela po vysetreni na alergo - robili mi spirometriu, a ako som fukala do tej hadicky, musela som vdychnut nejaky bacil alebo co, lebo na druhy den som uz aj mala hrdlo chytene a uz to islo dalej. Toto je u mna dost naprd ze kazda aj ta najobycajnejsia nadcha alebo bolest hrdla u mna ide do 2-3tyzdnovych tahanic s kaslom/soplom/vsetkym moznym zrejme preto lebo ked kojim nic si nemozem davat, ani ako tehotna som nemohla.

dyba
30. jún 2011

ahojte. vôbec nič nestíham. takže dík za odpovede. my máme teraz plienky huggies a sme spokojní. predtým sme mali pampers, ale mali sme katastrofálne zapareniny. trvalo mesiac, kým sme sa toho zbavili. ale neviem,či to bolo z plienok. zmenila som aj rybací krém za sudokrém a sme v poho 🙂
inak režim máme taký všelijaký. viem, že po troch hodinách bdenia ju musím uložiť.a vychádza to rôzne.večer ideme spať okolo pol desiatej. skôr nezaspí. ale dá sa.
no musím ísť, lebo zas vykrikuje že ma ma ma ma. je to chutné 🙂

zmajerikova
30. jún 2011

@kvojtanikova hej mame vlastny raft...ale na tu vodu kam chodime deticky nemozu este...chodievame na belu a potom na kanal do LM. Aleaj na vah....tak tam by mohli aj deticky.

zmajerikova
30. jún 2011

@miroslava124 no my mame mate taky retim, ze sa Barborka budi okolo pol siedmej, siedmej...niekedy aj o siestej, ale dame si s muzom este vankuse na hlavu a ona si rozprava a kruti sa...to vydrzime asi tak do pol osmej :D. Potom vacsinou ide zase spinkat o pol desiatej, to vyspi aj dve hodiny, niekedy hodinu ako kedy, a potom vacsinou az okolo tretej stvrtej a to niekedy len pol hodinu, ten poobedny spanok je rozny, niekedy nespi skoro nic poobede. Ten ma volajaky nepravidelny...No a vecer sa okolo siedmej ideme bud kupat, alebo prezliect do pyzamka a potom napapat. Okolo osmej je uz v posteli, a zaspi niekedy hned a niekedy sa este vrti aj do pol deviatej. V noci sa budi asi dva krat, okolo druhej tretej a potom niekedy o pol piatej piatej, to jej dam cucnut a spi.
Co sa tyka jedla, tak papame uz skoro vsetko, teda okrem chlebika a jogurtov...ale doktorka povedala ze jogurty mozu deticky od siedmeho mesiaca a ten mame v nedelu, takze zacneme postupne aj to. Papat nam celkom chuti, ked vidim ze uz velmi nechce tak ju nenutim. Ale postruhane jablcko a mrkvu mi nechce. Vyzmyka si z toho tu vodicku a tym zvyskom sa zacne dusit. no hadam casom.

zmajerikova
30. jún 2011

@vera1132 my mama este nemame, len tata a dada...no a tata je na to tata strasne hrdy :D

caddy20
30. jún 2011

Ahojte maminky, doteraz som si nikdy nenašla čas napísať do vašej témy, kam patríme aj my a chceli by sme sa ku vám pridať. Tomáš a narodil 13.12. Niekedy sem skočím, keď je čas prečítať čo máte nové a ako vám deťúrence robia radosť. Ale väčšinou čas nie je, večer som rada, že sa zastavím. Režim máme asi taký, že malý ráno vstáva okolo siedmej ale v postieľke ho nechávame do ôsmej, potom papá, zahráme sa a okolo desiatej sa mu chce spinkať tak ideme von v káre, spí asi pol hod. o jedenástej sme doma, dám mu variť do paráku obed. Prikrmujeme sa už od piateho mesiaca ale stále je kojený aj po príkrme. O dvanástej papáme. Do jednej sa zahráme a ideme spinkať. Ja zatiaľ poupratujem alebo navarím. Niekedy spí aj tri hodinky ale väčšinou dve. O štvrtej papáme ovocie a o piatej ideme von a vonku sme až do siedmej. Potom sa kúpeme, papáme a ide sa spinkať. V noci papá dva krát o dvanástej alebo jednej a potom okolo piatej alebo šiestej. Zo zaspávaním nemáme problém. Malého položím do postieľky na tváričku mu položím plienku a sám zaspinká niekedy sa trosku mrví ale zaspí do pol hodinky. Náš Tomáš zatiaľ nerozpráva ani sa mu opakovať nechce, asi si budeme musieť ešte počkať. Plazenie mu ide dopredu aj dozadu dokonca už dvíha aj zadok a húpe sa dopredu a dozadu no zatiaľ len na pokrčených ručičkách. Teraz nám idú asi zúbky, tak máme doma malého mrzúta, pri ničom nevydrží ani minútku stále je umrnkaný a slintáme riadne. Dnes sme mali zvýšenú teplotu skoro celý deň. Mamina musí byt stále pri ňom lebo ak ma nevidí hneď piští aby nebol sám.

vera1132
1. júl 2011

@caddy20 ahoj, tak maš šikovného drobca. a vytaj 🙂
@zmajerikova no aj naš je hrdý, ale dede, a tata , gege, mu ide jedna radosť, ale ešte dojst na to že či tata je na 100% tata 🙂

vera1132
1. júl 2011

mohla by som malému dať zemiakové piré? ? ?

zuzzankka
1. júl 2011

@caddy20 ahoj, to máš podobný režim ako my... moja malá sa narodila 13.1., takže niektoré veci ešte nevieme (plazenie, dvíhanie riťky, či húpanie), ale všetko ostatné je akoby som to ja písala...
My síce máme len 5.5 mes., ale už dávam príkrmy zeleninkové a poobede o tej štvrtej banánik.. A máme už 2 spodné zúbky a idú horné očné..A spinká s nami v posteli, ale tiež s plienočkou na tváričke...

zuzzankka
1. júl 2011

@vera1132 ahoj, určite môžeš.....moja malá má 5,5mes. a doktorka povedala, že kľudne môžem začať...a už som k zemiačiku pridala aj mrkvičku...

vera1132
1. júl 2011

@zuzzankka super, a nebude vadiť ked tam bude mliečko a maslo?

kvojtanikova
1. júl 2011

@vera1132 ahoj, do toho pyre daj radsej namiesto masla olivovy olej, ak mas doma, alebo aj obycajny. Maslo je totiz vyrabane z kravskeho mlieka a preto sa asi este nemoze. A mlieko daj bud svoje alebo umele. Urcite to bude dobrota. A co sa tyka tvojej otazky o nocniku co mas v profile - nie je to blbost, len sa priprav na to ze ho po pouziti budes musiet nielen umyt ale aj utriet dosucha, lebo inak to bude hrat furt az kym to nebude celkom suche🙂

@caddy20 ahoj, vitaj medzi nami, mas ozaj sikovneho drobca, rezim mate super, moja Borca vstava okolo 5:00 a znovu spi okolo 8:00 - 9:30, potom sa hrame, pripadne ideme von, potom papa obed (zeleninu), kojim, zase zaspi, bud doma alebo vonku (v kociari vydrzi spat aj vyse 2 hodiny), pripadne ideme po maleho do skoky spolu. V podstate ona akonahle je v kociari vzdy tam zaspi, bez ohladu na to ci je rano, obed vecer, ci je vyspata alebo nie. Kociar proste miluje.

vera1132
1. júl 2011

@kvojtanikova máš skúsenosť s tým nočníkom? ale dá sa na nom vypnúť zvuk, nie?
dakujem za radu :D