icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
1. júl 2011

@vera1132 ahoj, nemam z tymto presne od Fisher Price, ale mali sme raz hrajuci nocnik a viem ze ked sa maly vycikal, zacalo to hrat, to by bolo OK, ale ja som ho po pouziti oplachla a on hral stale az kym som ho neutrela. Proste hral vzdy akonahle tam bol kontakt s tekutinou. Takze neviem, mozno na Fisher Pirce sa to bude dat vypnut,na nasom sa to nedalo.

slniecko_z
1. júl 2011

@vera1132 ja myslim, ze to nebude vadit ja som vcera dovarala sosovicu s klobaskou mala som malu na rukach a ona sa az triasla len aby mohla ochutnat no tak som skusila a isla sa zadrhnut za tym nepotrebovala pretlacit a ani nic pekne z hrnca so mnou 😀 tak som rano trpla ci nebude vyhadzana predsa mlieko cesnak ta klobaska vyvarena v tom ale nic jej nie je tak uz dnes dam aj chlebik s masielkom alebo sysokremom a skusim aj jogurty

vera1132
1. júl 2011

@slniecko_z ja som včeraj malému dala liznuť z nanuku jahodového a neni problém, neni vyhadzaný, nič. a rano normalne kakal. ked som papala nanuk tak mal taku triačku, aby som mu dala ochutnať, no nedaj ked tak zvedavo pozera a trase sa pre to. 🙂

chrumen
1. júl 2011

@vera1132 ja do zemiaku dávam trošku masla - málinko a malej to aj lepšie chutí 😉 na olovrant sme začali papať rožok v mlieku ( v UM) a malú len tak trasie čo jej nestíham dávať 😀

@slniecko_z tvoja malá je fakt nezmar ale aj naša by najradšej všetko vyskúšala 🙂 ja by som jogurty chcela dávať tak kolo siedmeho - osmeho na olovrant - nevieš aké sú najvhodnejšie?

miroslava124
1. júl 2011

@vera1132 ja nedavam drobcom mlieko do zemiačkov, ale nie koli tomu že si myslím, že by im to uškodilo. Keď robim zemiačky tak stále zo zeleninkou a alebo maskom. cele to rozmixujem alebo popučim a tak im dám. Ale s mliekom som im dávala napr. zemiakový privarok, skoro taký ako jeme bežne my akurát bez soli. Mne doktorka povedala, že im už kludne možem dávať do jedál normálne mlieko, lebo nemáme v rodine žiadnych alergikov..
Mojim dávam aj piškotku aj korku s chlebika nech žužlú, inak by som nič nemohla spraviť.. ☹ Ja mám všetkých synčekov takých mojkačov 🙂
Moji drobci ešte nelezú, síce sa pretáčať vedeli obaja už od 3 mesiacov aj z bruška aj z chrbátika, ale liezt nelezu skor sa točia okolo a posuvaju sa len tým točenim a guľanim 😀 , ale vedia obaja sedieť už bez opory normálne s vystretým chrbátikom. Som zvedavá či budú liezt po štyroch. Moj prvý synček vobec neliezol, on sa rovno postavil v 7 mesiacoch a v 11 začal chodiť uplne sám. Teraz si neviem predstaviť, že by sa oni už postavili 🙂 Blabotat už blabotaju ale nič zrozumitelné, žiadne slovko. Prvý sym mi povedal mama až keď mal 11 mesiacov ale keď už mal 13 mesiacov hovoril doslova všetko a zrozumitelne.

vera1132
1. júl 2011

@miroslava124 jej , tak ty maš rovno dvoch 🙂 to je zlaté. ja si myslim že každé dieťa je individualne, a každé inak reaguje, a uči sa inak.
ja mojho netlačím do ničoho, skušame, experimentujeme, ale ked nechce alebo vidim že nevladze, tak nepokračujem, načo. potom to už nebude nabudúce chcieť robiť 🙂
ani u nas neni sú alergici, o tom lepšie povedané neviem .

slniecko_z
1. júl 2011

@vera1132 presne tak aj nasa mala sa az tak trase 😀 a pokial sa mi nevyhadzala ani ju brusko nebolelo po klobasovom vyvare a mlieku tak uz sa nemam coho obavat. po nanuku to by sa isto aj ona vrhla 😀

slniecko_z
1. júl 2011

@chrumen mne najprv kazali ze aktiviu bielu, ale mmne Misko hrozne grcaval z nej tak som kupovalo normalny rajo tusim vanilkovy a ovocny ale bez kuskov ovocia ja idem pribinaka dnes vyskusat

slniecko_z
1. júl 2011

no po pribinaciku sa len zaprasilo 😀

zuzkaznr
1. júl 2011

@slniecko_z akeho pribinacika si jej davala? asi toho vanilkoveho....lebo my papame uz vsetko mozne a chcela by som jej vyskusat nieco dalsie.
Uz ste niektora davali vzorku mocu? My sme sa s tym trosku potrapili,lebo sacok mi vzdy len ocikala,tak som ju dala na serblik a ona sa mi zas vzdy vykakala 😀

slniecko_z
1. júl 2011

@zuzkaznr ano vanilkoveho a spapala ho cely a potom este banan dotlacila mne zje tiez vsetko mozne a nic jej nie je preto som jej dala dnes uz aj toto

vera1132
1. júl 2011

@slniecko_z ja mu davam všeli čo, samozrejme s mierou, ale ked mam mamu doma tak nedavaj mu to a hejnto, bude sa drhnuť. a ked sme sami doma, a dam mu to tak bezproblémov. ešte sa teší 😀

som zvedava ako dopadne polročná poradna. vy ste už boli?

zmajerikova
1. júl 2011

@vera1132 ja jej davam do pyre aj mlieko ale materske alebo umele a normalne maslo. Nam doktorka povedala, ze maslo sa moze. A podla mna je zdravsie ako oleje...ale ako chces

adupal
1. júl 2011

Ahojte. Dlhšie som sa neozvala. Máme 6995g a 68 cm. Moja je tiež narodená 31.12. tak už máme pol roka a dnes má meniny.Moč som jej už odoberala- rozbalila som ju a z fľaštičkou som čakala, kedy začne cikať. Vtom mi volala kamarátka a Didi začala cikať, tak som v poslednej chvíli odobrala pár kvapiek. Zatial papáme len zeleninové polievočky a začala som dávať okolo 17h. ovocie- zatiaľ mala banán a marhuľu. Spáva mi na boku, starší od 6 mes. spinkal na brušku a spinká tak až doteraz. Už pekne sama sedí,ked je na brušku, začína dávať nožičky pod seba, ale zatiaľ sa učí len cúvať, tak musím dávať pozor aby nespadla. Začala som ju dávať na nočník, musím ju zabaviť, ale pekne sa vyciká. Začala som jej dávať keksíky od 6 mes. trochu si požužle a potom starší Patko doje. Zúbok ešte nemáme, ale kefku na prvé zúbky má už nachystanú.

slniecko_z
2. júl 2011

@vera1132 presneaj jaskusam nech si zvyka a ona je doobra pozuzle si jasne ze maso mixujem ale ine skusame len tak a v pohode a vcerajsi pribinacik parada ani sa nevyhadzala ani nic takze super

bebaa
2. júl 2011

Ahojte....Matko este sam nesedi, a ako tak citam vase deticky uz ano...moze to byt preto ze je tazsi??? ma 10 kil. ani nelozi, ani sa neplazi, pritom sa strasne snazi, ale nejde to...inak s prikrmami to je uz lepsie, zje tak polovicu maleho poharika Hipp, alebo Hami, a ked mu uvarrim tak takych 70ml...inak chce stale iba mlieko..Zacali sme chodit na plavanie, odporucam, matko sa 45 minut skeril a tesil a je to vyborny relax aj pre maminy..
Chcem sa spytat ako spia vase deti, Matkovi dam flasu o osmej - vypije tak 210ml...o jednej je uz hore, dam si ho k sebe ,cici do ust, potaha a spi dalej tak do 5, potom zase potaha a spi do 7:30. Myslite ze moze byt hladnyo tej jednej, alebo si chce iba potahat??? Ked mal tak 4-5 mesiacov prespal celu noc... Vzdy po kojeni ho dam do postielky, ale niekedy sa mi nechce, tak spi s nami...nechcem aby si zvykol na nasu postel, ale vela krat ked sa zobudi a dam ho ku nam, spi aj bez cici...

vera1132
2. júl 2011

@slniecko_z pribinačik? s akou príchutou? my ideme dnes asi do obchodu, tak chcem aj ja niaky jogurtik na test vyskúšať. 🙂

vera1132
2. júl 2011

@bebaa nerob si z toho nič, ani moj nelozi, ked je na brušku tak cuva a nejde dopredu 🙂
mne napr . v noci nevstava, a ked sa aj nahodou mrvi alebo prebudi, tak mu dam napiť čajik, a dam mu dudlik a spi dalej do takej 6 ráno.
chcela som sa opytať, ked že spomýnaš to plavanie, chodiš na niaky kurz, alebo také "jednorázové" plavanie? ? ?
chcela by som niečo také absolvovať s malým, ale nie kurz. či sa dá niečo také. či sú také "kludné" bazeniky.

kvojtanikova
2. júl 2011

@bebaa ahoj, ani nasa Borca este nesedi ani sa neplazi a ma len okolo 8,5 kg, netrap sa, ved oni to dobehnu. Jasne, maly si chce cucnut, ukludnit sa, proste je rad v tvojej blizkosti, nemyslim si ze by bol extra hladny. Mozno ked, tak skor smadny, ked je teplo, aj ty ked sa zobudis uprostred noci sa ti ziada trochu napit, nie? A budi sa mozno aj preto, lebo sa v tej chvili pocika, mozes to dakedy skontrolovat, i ked radsej ho moc nebabri lebo sa moze prerat a zobudit uplne. Toto iste robi aj Boruska, tiez byva hore okolo tej jednej, potom tretej, a potom rano o piatej. Ked ide spat skor ako o 21:00, tak byva hore aj okolo 23:00, takze niekedy v noci kojim aj 4x, vzdy si iba trosku cucne a hned zase spi.

shira_
2. júl 2011

bebaa my spíme tak podobne, niekedy sa stane že sa zobudí aj 3x. ale ja myslím že sa nebudí len tak z rozmaru. cicaním sa nielen zasýti, ale aj ukludní, uspí.. ja ponúkam vždy prsník, tak ho mám uspatého hned. do postele ho neberiem, lebo neviem kojit poležiačky. aj my sme mali predtým noci, že sa zobudil prvý krát až medzi 4-6 hod, ale teraz to asi potrebuje takto.. zatial spáva v postielke, ale ked bude sám chodit, tak neviem, ja som ako ročná vraj dokázala preliezť von 😀 ťažko vysvetlím, že ocko može spať pri mne a tomáško nie 😀 uvidím, ako to budeme riešiť. mne spí malý v našej posteli velmi zle, navzájom sa rušíme, malý sa chce hrat, ja som potom stále hore. 😠
tomáško sám nesedí ani zdaleka, iba s oporou. zato sa ťahá rukami hore, stojí na kolenách a len hore a hore, stolíka sa chytí, gauča...potom sú dosť nechutné pády, dozadu na hlavu. nemožem z neho spustiť oči 😠 už mi aj kvety prevracia a hrabe 😠
@slniecko_z tak vy už riadne papáte ako velkáči 😀 kedy si začala dávať lepok? my máme za sebou mesiac príkrmov, zatial bolo len jedno jedlo za den, zelenina s masom, teraz idem druhé jedlo, obilniny, ovocie. 😀 neviem či dať kašu na večeru, alebo len nejaký olovrant. aj chrumky som kúpila, nech sám papá. dobre sa rozpapal, už sa pekne dožaduje jedla 😀

shira_
2. júl 2011

@kvojtanikova my máme len čosi cez 8 kg, od 3 mes. ako sa začal tak besno hýbať priberá velmi pomaly. my by sme mali v auguste začať s plávaním, velmi sa teším. kúpem ho vo velkej vani tak, že napustím trochu vodyy, dám plávajúce hračky a capnem ho na brucho, je z toho uplne šialený

shira_
2. júl 2011

@zmajerikova ja dávam tiež maslo a mm. trošku masla dávam v podstate do všetkého. mne ten olej nejak smrdí, ten olivový. dnes ho mal prvý krát v jedle a pohoda, ale mne by to nechutilo. zato som maslová riadne 😀

shira_
2. júl 2011

@adupal aký máš nočník? či je to jedno? ttiež rozmýšlam nad nočníkom, nerád kaká do plienky... ja zatial čistím zuby gázou a večer, ked nezabudnem. ale sladké sme ešte nejedli. teraz chcem začať ovocné výživy a banán tak už budem musieť dať bacha na to. máme 4 zuby,jednu kefku som mu doniesla, ale zatial sa niekde v taške pohadzuje, nevyskúšaná 😝

beatrisss1
Odpoveď bola odstránená
slniecko_z
2. júl 2011

@vera1132 normalny vanilkovy a v pohode som sa aj bala ci nebude grckat ale uplne super 😀

slniecko_z
2. júl 2011

@shira_ ano ano my uz papame ako velky 😀 lepok asi pred troma tyzdnami mesiac tak nejako no ja uz prikrmujem 4 mesiace jej uz nestacili take iba ze mrkva s niecim to uz kruti nosom nad tym 😀 Kasu davam na olovrant lebo vecer musi cucat mlieko inak zle zaspava a vymysla . Tie kukuricne chrumky lubi aj nas a a hrozne a marina kekse . My mame uz len rano a vecer mlieko inak uz normalna strava .

slniecko_z
2. júl 2011

@beatrisss1 moja ale tu sme co sme porodili v decembri 2010 nie ze ideme rodit teraz v decembri 😀

zmajerikova
2. júl 2011

@shira_ no toto a my nemame este ani jeden zubok :D

zmajerikova
2. júl 2011

@shira_ a co sa tyka nocniku, tak my mame uplne obycajny nocnik, a ked vstane vzdy ju tam posadime, alebo ked vidim ze tlaci hehe. Ale nie vzdy sa to podari.

bebaa
2. júl 2011

@zmajerikova zuby nemame ani my...