icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

zuzkaznr
11. júl 2011

@slniecko_z Vcera sme skusali toho pribinacika,ale zjedla len polovicku. Potom jej to moc nechutilo,ale nevadi skusime neskor 🙂
@mata_murkova kazdy ma na to iny nazor...ja si zase myslim ze kedysi sa nejako extra nehladelo na to co deti mozu a co nie a nebolo tolko alergii...asi je to uz touto dobou

slniecko_z
11. júl 2011

@zuzkaznr ja uz sem ani nebudem pisat ze co moja jedava lebo potom tu robia zo mna daku psychopatku co krmi dieta odpadom. 😀

zuzkaznr
11. júl 2011

@slniecko_z ale nooo.....preco by si prestala,nahodou mna to zaujima co papka tvoja malinka 😀

slniecko_z
11. júl 2011

@zuzkaznr no tak je dobre aspon sa tu mam s kym bavit 🙂

bebaa
11. júl 2011

Tak, Zeny je cas zmenit temu... maminy, co kojite, ako casto kojite v noci??? ja si cez den odsavam, ale v noci kojim....z Mata sa stal totalny ceckos...o pol deviatej zaspi, pootm sa zobudi o dvanastej, dam mu cici, zapi, a potom pyta furt, niekedy si ho necham uz pri sebe...a spime do rana spolu...on sa iba pomrvi a ked mu nedam, zacne revat, flasu s vodou v noci nechce...uplne sa rozrusi..neviem ci som ho uz nenaucila na nasu velu postel...

mucka2505
11. júl 2011

@zuzkaznr Z toho si nic nerob ani my sa neplazime, ani zatial sama Liluska nesedi este pada ale chcela by sediet stale stale stale, ani zubok nemame a dokonca sa ani nepretoci maly lenivec len sa vytaca a toci dookola ako hodinky... kazde dietatko je ine z toho by som tragediu nerobila niektori Dr.to velmi prehanaju...dieta nie je program ze teraz si v tom meisaci a musis robit to to to...nas mala mamina 3 a an i jedna sme sa neplazili a vsetko bolo ok... nic sa neboj vsetko bude ok !!! 🙂

zmajerikova
11. júl 2011

@barchee nam povedala doktorka ze od siedmeho mesiaca jogurty....ale vraj tvarohove od 10teho

barchee
11. júl 2011

@mata_murkova úplne s tebou súhlasím 😉 kravské mlieko nie je pre človeka prirodzená potrava, kravské mlieko je vhodné pre telatá, nie pre deti 😖 dieťa do 1 roka nemá uspôbený tráviaci trakt na príjem a teda ani trávenie laktózy inej ako je v materskom mlieku - nakoľko ono obsahuje aj laktázu - enzým štiepiaci laktózu...takže podávaním laktózy pre 1 rokom života dieťaťa maminy fajne hazardujú so zdravím svojich detí...preto sa s podaním mliečnych výrobkov nie je kam ponáhľať 😉 ja sama som skončila s "nadobudnutou" inteleranciou laktózy, nakoľko som bola kojená len krátko a pediatrička odporučila mojej mame dávať mi kravské mlieko -ja som z neho vracala, hnačkovala - bola som vedená ako neprospievajúce dieťa - vďaka kravskému mlieku...intoleranciu laktózy mám samozrejme doteraz 😒 Môj synček sa narodil predčasne a nikto ma neupozornil, že je nutné aby dostával bezlaktózové mlieko, nakoľko jeho bruško nedokáže stráviť laktózu v umelom mlieku, Nekojila som, ale odsávala, malý mi prsník odmietal, v nemocnici sa naučil na cumel jak vodovod a prso nechcel, snažila som sa veľmi ale mliečko sa prestalo tvoriť, tak sme boli nútení dávať UM...už v nemocnici ho museli dokrmovať, lebo som nemala dosť mlieka- samozrejme že laktózovým mliekom a aj tam býval povrackaný...až keď sa mi doma dieťa krčilo kolikami po každom jedle, vracal a mal neustále hnačky, bol stále hladný a stále len vracal...moja úžasná pediatrička mi poradila espumisan...pediatričku sme zmenili...sama som naordinovala malému bezlaktózové mlieko a odvtedy akoby uťalo, mám konečne spokojné usmievavé dieťa 🙂 nkto mi nebol schopný povedať, že nedonosené dieťa potrebuje bezlaktózové mlieko...len dúfam, že vďaka našemu super zdravotníctvu môj syn nebude mať nadobudnutú intoleranciu a bude si môcť vychutnať obyčajný jogurt bez krčov a hnačky...ja tiež niesom posratá z podávania rôznych potravín v príkrmoch, ale aspoň si zistím, kedy a ako je vyvinutý a pripravený tráviaci trakt na prijatie a strávenie tej ktorej potraviny, aby som môjmu dieťaťu nespôsobila neskoršie zdravotné problémy....takže ono to neni o posratí...je to o nevedomosti mamín a nie je pediatrička ako pediatrička 😉 ...dobrú noc dámy 😀

slniecko_z
12. júl 2011

@barchee ale ono to vzdy neplati to o tom mlieku moj maly jemu som nedavala nic mliecne do roka ani len ochutnat a v dvoch rokoch mu az prisli na to ze ma alergiu na BKM a potom z coho? vies ono to je asi aj kazde dieta je ine my sme videli ze ked si dal jogurt alebo nieco s mliekom bol taky pupakovy a zle dychal ale kym boli ochotny mu spravit testy mal dva a nakoniec sa vyvinula astma ktoru tiez zistili az potom ako mi skoro zomrel pretoze sa tu dlho caka kym ta niekde objednaju .Takze asi je to u kazdeho dietata inak ja neviem lebo u nas nema nikto alergiu na mlieko. Ale ved to je jedno uz to tu nerozoberajte kazda mamina ma proste iny nazor a robi podla svojho uvazenia

barchee
12. júl 2011

@slniecko_z alergia na bielkovinu kravského mlieka je iná diagnóza, intolerancia a alergia sú rozdielne reakcie 😉 alergiu na hocakú potravinu môžeš mať v hocktorom veku, záleží od momentálneho stavu organizmu. Ak sa v rodine vyskytujú akékoľvek alergie, je väčšia pravdepodobnosť, že dieťa bude mať tendenciu reagovať prehnane - teda alergicky aj na určité potraviny 😉 intolerancia laktózy je zväčša získaná podaním kravského mlieka v nevhodne skorom veku, avšak môže byť aj dedičná...môj dedo sa narodil predčasne v 7 mesiaci a dostal kravské mlieko - mal intoleranciu celý život...tiež moja mama dostala kravské mlieko skoro a tiež aj ja ...a nemáš pravdu, nie je to jedno... 😉 ide tu o zdravie detí, nie o guličky...s mliečnymi výrobkami sa netreba nikam ponáhľať, bohužiaľ aj doba je taká prechemizovaná, že deti reagujú alergicky oveľa častejšie ako keď my sme boli malí...je to bohužiaľ tak, ale dá sa tomu aspoň v nejakej miere vyvarovať 😉

bebaa
12. júl 2011

@mucka2505 my sme na tom tak isto...mato sedi, ale pada, nemame zubok, a ani sa neplazime..

barchee
12. júl 2011

jedine, že by sa deťom dávalo klonované kravské/ ľudské materské mlieko - som to čítala teraz niekde, že naklonovovali 300 kráv takých, do kravského vajíčka vložili ľudský gén tuším nejaký a umelo kravu oplodnili, tie kravy teraz produkujú ľudské materské mlieko 😀

chrumen
12. júl 2011

@barchee 😀 to šikovný japonci či čínania ... ale je to riadne pritiahnuté za vlasy

barchee
12. júl 2011

@chrumen hej...no je... 😀

kvojtanikova
12. júl 2011

caute baby konecne som aj ja zase na dlhsi cas on-line, pozeram ze sa tu rozprudila riadna debata o mlieku, dufam ze sa tu nepohadame lebo ozaj by mi to bolo luto, ked tak pozeram kolko diskusnych tem sa zmeni na vzajomne osocovanie a hadky. Ja sice tiez suhlasim skor s nazorom @barchee ako s nazorom @slniecko_z ale aj tak si napokon kazdy urobi po svojom takze to vobec neriesim. Ja zatial Borci davam zeleninu s masom, vajecny zltok, ovocie vo forme vyzivy, lebo obycajne nechce, ani banan, ani broskynu, nic, a od dnes zacnem davat aj kasu lebo sa mi este stale v noci budi. Navyse sme boli dnes u doktorky, lebo uz dva tyzdne sa trapime s kaslom a soplami, a hned povedala ze Borca je akasi bleda, urobila jej odbery krvi a zajtra budu vysledky ci je anemicka alebo co. Za takmer 2 mesiace mi pribrala iba 600g co je vraj velmi malo, aj ked inak vyzera taka fajn buchta gulata, ma 7990g a asi 68cm. Takze uvidime. Mozno aj ja teda robim pri tom jedle chybu, asi potrebuje viac cerveneho masa alebo co, doteraz jedla iba kuracie. Ja uz momentalne nakupujem saty na jesen a zimu, tak sa z toho vytesujem, minule som jej tu kupila taky chutny overalik, akurat sa mi perie v pracke, uz sa normalne tesim, kedy bude zima, aby som ju do toho navliekla. A v Tescu teraz maju zlavy, vcera som jej kupila tricko a leginy supravu iba za 4,20E.

kvojtanikova
12. júl 2011

a este som chcela - aj vy este mate take brucho po porode? Ja sa sice v pohode zmestim do nohavic co som nosila pred tehu, ale brucho mi ostalo, a moj otec mi normalne povedal ze som tucna, a ze vela jem (co je inak pravda), ja som ostala v strese ze ci nie som zas tehotna alebo co lebo zboku to tak normalne vypada 😒 Beriem tabletky, takze je to dost nepravdepodobne, ale brucho teda mam, to je fakt. Aj vy mate este stale figuru ako v 4.mesiaci? 😅

chrumen
12. júl 2011

dnešná poradňa - 7890gramov 68cm 🙂 druhé zaočkovanie do nožičiek - malá opäť neplakala - hrdinka moja 😉 lekárka spokojná s takým dobre živeným dieťaťom 🙂 najbližšia poradňa v septembri

slniecko_z
12. júl 2011

@kvojtanikova ano to brucho mam aj ja vypadam ako somalcan chuda ako spajdla ale brucho ma ako som mala v 4-tom mesiaci a to mi uz trosku padlo no neviem ci sa to este upravi same alebo bude treba cvicit alebo co

mata_murkova
12. júl 2011

@kvojtanikova no vy ste akosi casto chori. co sa tyka vahy mne mala pribrala za 3 tyzdne len 200gramov ale lekar povedal ze po pol roku by mala zdvojnasobit porodnu vahu a to zdvojnasobila takze je to vporiadku, som zvedava kolko bude mat teraz, vo stvrtok ideme do poradne aj na ockovanie blee :( ja som tiez chcela kupit overal na zimu len sa bojim aby sa do toho zmestila lebo ako pozeram tak synovec predbieha tie velkosti akosi ked mal 10 mesiacov nosil veci na rok a pol tak neviem🙂 a to ze sa zmestis do svojich nohavic🙂 si stastna zena ja mam o 2 cisla vacsiu konfekcnu velkost a uz ma to riadne jeduje bude musiet zacat cvicit a brucho jak v 4 mesiaci minule sa ma kamoska pytala jej ty si zas tehotna? 😀 ja som si pre istotu robila test a je negativny :D
@chrumen jaj to sa mate ze neplakala. moja nariekala celu cestu domov a to ked jej krvicku brali tak ani nemukla ale to ockovanie je pekne napalilo a vo stvrtok sa ``tesim`` co bude :(

barchee
12. júl 2011

@kvojtanikova aj mne ostalo bruško ešte také väčšie... 😅

zuzkaznr
12. júl 2011

@kvojtanikova ja som po porode schudla 9kg s povodnej vahy,co som stastna 😀 ,ale to brucho mam tiez take ako by som bola zase tehotna,uz som aj ja na to myslela ci niesom 🙂

miska_zv
12. júl 2011

@slniecko_z No a aj my sme prikrmovali od 3 a pol mesiaca :D Síce sme ešte mliečne nedávali, dám v ôsmom.. ale všetko ostatné už papáme 🙂 Však vieš.. 🙂 A netreba sa riadiť len knižkami, my máme perfektnú doktorku, ktorá nám už dovolila jesť všetko, absolvovala teraz nové semináre kde je prikázaný lepok zavádzať medzi 4 a 6.mesiacom... 🙂 Nerieš🙂

slniecko_z
12. júl 2011

@zuzkaznr ja som tiez chudsia ako som bola pred tehu ale tiez to brucho ako dovidenia ako sa toho da zbavit nevies? asi len cvicit nie? ale ja ho mam pevne ziadne ze koza ovisnuta len je velke ako balonik 😀

slniecko_z
12. júl 2011

@miska_zv neriesim moja ja uz nic uz si len uzivam leta a tak 😎

mata_murkova
12. júl 2011

@miska_zv my sme sa nebavili o lepku

zuzkaznr
12. júl 2011

@slniecko_z ani ja nemam take ze len koza,ale take ako chlapi pivne 😀 tiez by som chcela vediet ako sa toho zbavit....chcela by som zase zacat chodit cvicit,ale kedze muz je stale v robote tak sa mi neda 😠

zuzkaznr
12. júl 2011

@bebaa my uz v noci nevstavame,spinka celu noc. podla mna ta chce citit pri sebe a to ho ukludni 🙂
Baby nerobia sa niektorej z vas modriny same od seba? Mne uz od porodu...zajtra idem s tym konecne k dr,som zvedava co mi povie...

slniecko_z
12. júl 2011

@zuzkaznr no ani mne sa neda ist tiez moj je stale v robote a za chvilu mi odchadza na tri mes.turnusy prec takze to uz vbec sa nepohnem z domu a vecer som z deti uz taka utahana ze este robit brusaky sa mi nechce 😅

slniecko_z
12. júl 2011

@zuzkaznr no to som zvedava co ti povie aj ja to mam ani sa neudriem a mam modrinu

bebaa
12. júl 2011

@zuzkaznr ked mal mato tak 4-5 mesiacov, tiez sme nevstavali, prespal celu noc, ale teraz asi od 6 mesiaca, je hore stale....