V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ahojte babule,
čítam, že skoro každú niečo bolí 😔 ach jáj, to je ten prvý trimester, nebojte sa, všetko je a bude v poriadku. 😉
ja mám raz pichnutie, potom bolesti ako na mrchu, o 5 minút kríže... stále čosi, ale aspoň ma hlava nebolieva, dúfam, že nebudem mať tie hnusné migrény, lebo nedokážem vtedy fungovať a musím, keďže som doma s drobcom.
my sme túto noc skoro nespali, Oli prekašlal celú noc, soplíky mu stekajú do hrdielka, pritom nemá plný nos, nič tam nemá, len rovno mu to steká a to ho dusilo. okolo tretej zaspal a my s manželom totál vyčerpaní tiež. som myslela, že pospí aspoň do 8 keď mal "nočnú" ale túdle, spal len do siedmej. boli sme aj u dokyny. dala mu len kvapky proti kašľu, na noc nejaký čípok.
tak hádam bude táto noc lepšia, lebo som úplne vyšťavená.
Biela a ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie v zivote zeny... 😀 No moje creva chvilu posluchaju a potom zase nie...snad to dieta vyriesi...dieta tvrdo, nie dieťa, i ked aj to by si tam mohlo urobit poriadky 😀
neboj bubli, ešte si to budeme užívať 😀 😀 a na tomto sa budeme smiať 😉
No ja sa na to tesim, ako si spat precitam to, co som sem vypisovala, ako som tu vyplakavala...verim, ze bude este horsie 😀
Aspon, ze dnes je aspon nalada dobra 😀
ahojte babule a taka otazka...neviem ci to tu uz bolo spominane,nechce sa mi vsetko co som zameskala citat 😅 kedy zacnete alebo ste uz zacali s kremovanim bruska?
bubli, ver, že to obdobie ešte príde. najlepší je ten 4.-8. mesiac, ten 9. ja som bola taká objemná, že som ho len pretrpela.
vlocka, myslím, že sa tu už o tom písalo. ja neviem presne kedy treba začať, možno preventívne aj hneď. ale pokiaľ má niekto predispozície mať strie, žiadny krém mu nepomôže, ja som sa mazala ako divá, aj tak som mala strie. a niektoré maminy sa ničím nekrémujú a nemajú...
bublinka11 ta bolest je raz ako ked ma prist ms potom ako z naduvanania. V noci som spala pokojne aj na vecku som bola zopar krat a nic nebolelo ale teraz som vstala a zas citim bolest hlavne v krizoch a trocha v podbrusku rozhodla som sa ist za dr dnes rano tak uvidim co povie a ci tam nieco uvidi hmmm
Lucy potom isto napis, som zvedava...ja to pocitujem podobne, ale viac menej akoby som potrebovala ist na velku, ale nic v crevach uz nemam...
ahojte, aké ste aktívne dneska 😉 , cha ja len ležím a spím hroznééé , stále by som len spala, ani von sa nedá ísť lebo celý deň prší, fuuuj , už ech je leto teplúčko a my nech sme šťatné a nie nafúknuté ,....inak už aj ja mám taký pocit ako keby som dostala menš..., také vlhko chodím sa obzerať ale nič ani výtok žiadny, len taký sprostý pocit mám 😒
ahojte,
dnes som pobehala pár obchodov s materským oblečením. je to bieda, dva detské obchody, kde predávali aj materské oblečenie zrušili a v tých ostatných dvoch sa mi nič nepáčilo. asi si predsa len objednám z netu. však ak mi nesadnú, tak to vrátim.
Ahojte babule...konecne som precitala co ste napisali 😀
Inak uz neviem, ktora to pisala, ale aj ja som si myslela, ze ziadne nevolnosti a ziadne problemy mat nebudem, ze budem chodit do prace s tym najvacsim usmevom na tvari aky len budem vediet vycarovat a opak je pravdou...stale som unavena a nikdy sa mi nic nechce, v praci pri kazdej prilezitosti si sadnem, lebo ma bolia nohy a aj krize, brusko pobolieva, len tak miernucko, citit, ze sa maternica roztahuje, sem tam mi pride divne od zaludka, prsia ma bolia ako keby som mala dve modriny a kolegyna mi dnes povedala, ze ona zacala zvracat az okolo 8 tyzdna, takze este sa mam na co tesit 😀 ...vydrzim vsetko len nech je ten drobcek v poriadku 😀 Zajtra mam sono, tak dufam, ze uvidime srdiecko 😀 😀 😀 Babule drzte mi palce 😀
Vlocka33...ja som citala, ze sa doporucuje zacat s mazanim hned od zaciatku tehotenstva a to 2x denne a az 3 mesiace po porode...ja pouzivam olejcek Bio Oil a je to olej urceny specialne na strie, jazvy atd...zatial sa mazem len 1x denne a po 1 trimestri budem 2x denne.
andelik, držím palce zajtra, určite ho uvidíš 😉 potom nám hneď napíš.
čo robkáte, tehulky? už ste unavené v posteli?
Andelik, držím palce na zajtra, potom daj vedieť ako si dopadla, ja idem až na budúci týžden lebo v sobotu ešte nevidel byť srdiečko a mal by som byť v 7tt....inak ja tiež nevraciam, akurát tiež ťažoby na žaludku mávam a únava to ani nevravím ,v robote by som spala za stolom jedna radosť , tak dufam že bude platiť že každá sme iná a nemusíme vracať , to by bolo super 🙂,
od pondelka mám dovolenku až do piatku lebo by som to tam nezvládla, ale fakt le koli tej unave🙂, a je tam hrozne vela stresu , hned od rána tak som radšej ostala doma tento týžden . Kto vie ako mi bude na budúci týždeň, dúfam že tá spalosť prejde, lebo už mi nikto dovolenku nepodpíše , 😖
ahojte! tak som si vas precitala a som jedna z vas so vsetkymi priznakmi 🙂 bocjanka myslim na teba!
Ja som spala v noci v pohode aj som normalne vstala a isla na bus ale v buse mi zacalo byt zle a to som si za niekoho sadla kto strasne smrdel tak som si musela presadnut. V robote sa mi to ustalilo ale ked som prisla z prace hned som si lahla mangel mi kupil tie tobolky a kupil mi melon straaaasne som mala nan chut a na to ze este nie je sezona bol uuuuzasny 😀
Teraz mi je OK ulozime malu a kym sa dobre citim pozehlim.
Andelik drzim prsty na zajtra uz budes vediet mna to caka vo stvrtok uz nech to vidim. 😉
Biela...urcite napisem hned ako pridem domov 😉 ...ja dokoncujem pre manzela nejake objednavky na zajtra, aby mal vsetko pokope a este mu musim nachystat desiate, aby nam pocas dna neumrel od hladu 😀
a viete čo ma napadlo, už ked budeme doma stále, videla som že tu si dávajú baby aj stretnutia , mohli by sme si potom dáke stretko dať 🙂,
andelik, ako dlho ste v UK? idete tam zostať? chceš rodiť tam, či na slovensku? 🙂
len preto sa pýtam, že čo mám pár kamošiek, čo tam robili, tak keď zistili, že sú tehu, tak odišli na slovensko.
Este som sa nerozhodla...nadtym zacnem premyslat, ked budeme mat za sebou 1. trimester, ale bude to tazke rozhodnutie, pretoze ja tu mam dobru pracu a narok na matersku a doma nic, takze uvidime ako bude tehotenstvo prebiehat...mam kamaratky, ktore tu rodili a boli nadmieru spokojne, ale na druhej strane by bolo super mat nablizku moju maminu ale aj svokru a celu rodinu... 😅
no veď práve preto aj odtiaľ odišli, lebo chceli byť s rodinou, hlavne tie prvé mesiace po narodení.
len tak pre zaujímavosť, koľko percent z platu je materská? tu je to 55 percent myslím... pol roka, potom rodičovský príspevok, ktorý je okolo 25O EUR, neviem presne.
Ahojte, my sme sa vrátili dnes z Londýna, boli sme u staršej sestry, má 2 mesačné dvojičky, prvýkrát som ich videla. Som v UK na 2 týždne u mladšej sestry kúsok od Oxfordu. Nevoĺnosti mávam, no nie ranné, ale také hoci kedy a mávav návaly hladu. Najem sa a o hodinu mám niekedy pocit, že som vobec nič nejedla. Dnes som mala pichanie v podbrušku, tak som trochu nervózna, už sa neviem dočkať k dr, dúfam, že povie len pekné správy.
Ja si platím DNP, nech mám nárok na materské a potom zvýšený RP. Pri prvom synčekovi som o takej možnosti nevedela, tak teraz som to začala platiť vo februári.
teda... maličké dvojičky, to sa sestra musí riadne obracať, čo? 🙂
si neviem predstaviť.
ináč, napadlo ma, či tu budeme mať aj maminku dvojčiatok. ktorá by chcela? 😉
No ja mám synčeka, a prijali by sme ešte jedno max dve deti, ale po jednom. Ono je to krásne ale myslím, že do roka dosť náročné, i keď dá sa to nejak zladiť. sestra veru má čo robiť, ale tie pokladíky za to stoja ako aj každé miminko 🙂
Dobre ranko 🙂 No ja hlasim asi prvu celu prespatu noc po dlhej dobe. Kocky, ak by ste mali take problemy ako ja, krce, cize vlastne silnu plynatost, Espumisan odporucam a plus mi vcera predali aj magne B6, pomohlo mi to. Sice citim stale take pobolievanie, ale neda sa to so vcerajskom porovnat.
Co sa mojich priznakov tyka, tak nie som ani unavena, skor taka leniva sa citim...ani zle od zaludka mi nie je. Vcera ma chytil naval hladu, ale totalny...zjedla som 3 chleby! A zjedla by som aj stvrty...no a prsia bolia hlavne v noci, cez den ich moc necitim..., no a u mna este strasna naladovost a placlivost, uvidime, este nevolnosti kludne mozu prist.
Andelik cakame netrpezlivo a drzime palce! 🙂
Dobré ránko kočky,bublinka,som rada že ti pomohlo...Mňa dnes ráno akosi veľmi bolia prsia,iný nový príznak zatiaĺ nemám.. 😉
Biela,ja som tu už písala,že som dúfala,že ja budem mať dvojičky,ale asi nebudem ☹
...a bublinka aj lucylulu - už sme v siedmom tt! 😲
Ano ano 🙂 to je super!!! Nech uz tam svieti aspon 12tt 🙂
A ja by som brala dvojicky, ale nemame k tomu predispoziciu...
Dobré ránko kočky,
vonku nám stále prší, bubli, sa nediv, že sa cítiš lenivá, ja tiež, toto počasie je také na spanie ...
my sme tiež mali super noc, Oli pospal, nekašlal, tak som spala nepretržite nejakých 8 hodín. super!!!
ja by som tiež chcela dvojičky, vždy som chcela tri detičky, ani neviem prečo 🙂 ale nemám tiež predispozíciu, ale niekedy sa stane aj takým 😅
prajem vám pekný deň.

avanka 🙂 ja neviem, lebo som behala po dome, aj som na to zabudla a ked som išla do kupene, tak mi to udrelo so očí 🙂