V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
My mame aj prve slovo, neviem ci to je normalne ale pri chlapovi asi hej , 😀 ale prve slovo je MNAM 😎
o druhe slovo sa pokusa, GOL, ale zatial iba G a havo je HA... Vase deti cielene uz nieco hovoria? Ja som najprv myslela ze blaboce slabiky len tak, ale teraz u viem, ze pozname tieto slova na 100%...
@bebaa bebus to je v pohode, vidis ze prestal priberat na vahe...no myslim ze Simi ma tiez 10kg, asi viac nepribral.. V 6.mes mal 9720g, cize to by bolo celkom ok..horsie bude vyska, lebo v 6.mes ma 77cm !!!
To ze sa neplazi a nelezie je ok, mojej segry mala neliezla do 12mesiacov, vedela najprv chodit 🙂 A to je baba, tie su vraj sikovnejsie. Ja som v soku, ze Simonko to vie..A to sedenie pride zo dna na den, aj u nas tak bolo, uvidis.. nas sokol velkymi pokrokmi ked mal 7m aj 2tyzdne..zo dna na den vsetko zacal..
Dr. mi povedala ze mozeme vyskusat aj jogurty, ake davate???
@bebaa ja zatial nedavam ziadne jogurty ja dam az od 8 mesiaca alebo aj neskor (ja som ta knizkova)🙂 tak robim v eshope s knihami tak knihomolujem :D
@zahrika nasa sa tiez pokusa blabotat sem tam povie mama baba tata ale u nas to urcite nie je cielene, to si len precvicuje slabiky, zuby mame dva vonku a dlasie 4 sa tlaci
@zahrika no vitaj a ja čakám kedy sa dovalíte a nič, Tomáško váži 8700, dlý moc nie je, je taký nabitý, krátky takže sa mu lahko stavia na nohy, štvornožkuje tak, že može ísť na preteky lezúňov. zuby hore 4 dole 2 a dolné dvojky sa tlačia, z pravej už vidno čiarku, z ľavej nič. je z toho hrozne nervózny, teraz v noci každé 2 hod chcel cicať,len tak v polospánku a držal sa 45 min na cecku, ani za svet dole. zato cez deň nechce, dnes ledva 4 razy cucol, asi nemá čas 😀 kam chodíte plávať? aj ja chcem. rozmýšlam že by som ho zobrala aj do senca, ja som tam velmi rada chodila. a videla som tam aj malé detičky. len teraz je leto tak tam asi bude vela ludí. čo sa reči týka tak len zvuky ooooooo, uauaua, grrrrr e-e-e-e a tak inteligentne 😀 ale pri hudbe tancuje, to je strašne smiešne a vystiera ruky proti človeku a stále sa usmieva. začal sa hádzať hlavou do vankúša, to ho strašne baví. no ale stále väčší problém je prebaliť a obliecť, to je strašný boj. kaká ako pes, čaká kým dáme dole plienku, dá sa na 4 a tlačí, stále som nekúpila nočník 😲 on do plienky nechce, a ak musí tak strašne plače 😒 boli sme v švédsku, strašná cesta- sme si užili ☹
@mata_murkova my len masovo zeleninový jeden príkrm, a ovocný druhý, nič viac. nevarím určite každý deň. mrazím alebo teraz som skúsila zavariť tak uvidíme, alebo kupované, tie mu chutia. ja som v robote doobeda a potrebujem mať hotové, nachystané neviem kedy by som varila každý deň... to sa nedá 😝
@shira_ fiiha, som si aj myslela, ze vy uz ste taki pretekarski lezuni 🙂 My sme zatial zaciatocnici,ale dostane sa vsade a uz je to to prave stvornozkovanie, som stastna, lebo nam vravela neurologicka, ze mam cakat ze bude pozadu a on je presne podla knizky... Az na tu velkost, ta je cisto na 12mes 🙂 Ma to mat po kom, iba mi to je niekedy luto,ze nie je taky drobec z neho..ale to nic neznamena.. inac vy by ste v pohode ponosili nase veci, nepotrebujes nieco 😀 ? Ja som vyradila do vysky pol metra tento tyzden 😠 Chapes, k zime kupujem UZ 86ky..to je fakt sila, to nosila segrina 2rocna este nedavno 😕
Co sa tyka papanice, akosi sa mi vracia spat a znova chce byt mlieckovy..."nadranom" cca o 3-4 ma prve mliecko, potom ranajky ca 9hod a potom desiatu nestihame a ma az obed zeleninovo-masovy (varim na 2dni) a olovrant bud ovocie alebo jogurtik...a vecera kasa alebo mlieko...Jogurtik zatial kupujem detsky (od 6+), i ked lekarka povedala ze moze normalny, podla mna to je skoro..zacnem mozno pomalicky az teraz od 8-8.5mesiaca.. Urcite sa prideme ukazat, ved mi musis toho valibuka pozriet 😎 , som hrozne zvedava aky je medzi nimi rozdiel teraz..ved este pred 3mes boli SKORO rovnaki 😨
No idem pomalicky asi buvat..jaaaaj a to plavanie, to som ti aj chcela volat, SKODA SKODA, nemam na teba mobil, dlhsiu dobu som nebola na nete, bola to NAHODA STASTIE neviem co.... ale myslela som na teba a dalsi kurz mozes s nami zacat, ta prihalsim..vysvetlim osobne, ok? nechcem tu.. papa zatial
@mata_murkova vieš čo ja aj varím ale mám aj zamrazené - v tých kockách na lad 😉 maso ale aj zeleninu
ono sa to fakt zle varí také miniporcie tak sem tam navarím viac a mala to v pohode papá aj dva dni po sebe 🙂
@miroslava124 ahoj aj nasa mala je taka...a strasne mamickovska. Ked odidem hned plac, ked ma nevidi dlhsie tak sa vyhra aj so starymi rodicmi, ale ked pridem tak len ku mne a na ruky. a ked pri nej sedim, tak sa na mna stvera. Je to zlate ale dost namahave, kedze sa mi neda nic poriadne urobit....ale to je asi len take obdobie
@zahrika nasa barborka hovori tata :D, a mama nikde
@zmajerikova Maly uz zacina baba..ale mama nehrozi 🙄
mam doma reklamového maniačika 🙂 celí den nam ide v izbe televízor, ani si ho nevšimne, ale ked idú reklamy, koniec pomali prestane dýchať tak to pozeraá 😀
@vera1132 to poznam nasa je taka ista a ked bola mensia aj jest prestala
Mam taku otaku cudnu... Vadi hlasna hudba detom??? pred dvoma mesiacmi, mato mal 5m, sme boli na svadbe...moj priatel tvrdi ze mu to moze poskodit sluch, ze je este maly a tak on sa hrozne o neho boji, to stale iba pozor, hiii, pozor a nic ine nepocuvam!!! ....nechcela som sa tam s nim vadit, ani sme netancovali, vzdy ked sa hralo, boli sme vonku....
teraz ideme na dalsiu svadbu, zasa o tyzden, matko bude mat uz 7,5 mesiaca....co vy nato????
@bebaa ja si myslým, že im to určite nevadi. veď uvidíš či sa mu to bude páčiť. My počuvame hlasno hudbu skoro vždy. Doma ju dáme na plne pecky a spolu všetci tancujeme ...v aute tiež. Staršiemu nič nieje a tak isto počuval hudbu od mala.
@dyba no pekne, reklamové deti sú to. a som si všimla že ked ráno "pozerame" skôr počúvame, ako kedy teleráno, a idú tie pesničky ako po tej polhodinke tak malý začína tancovať. "skače" hore-dole s telíčkom ked je na brušku 🙂 ked bude vedieť už stáť sam, tak sa teším na tie tanečné kreacie
@miroslava124 ved aj ja si to myslim...este mu tu vtesnat do hlavy 😀
no uz sme dorazili z totich Tatrov🙂 Borca ma uz 7 mesiacov ale stale ani jeden jediny zub, dokonca ani naznak, motoricky to tiez nie je bohvieco, aj ked uz je rada na 4, nevie sa este stale posunut dopredu, a tak kam potrebuje tam docuva alebo sa dokotula. Trapime sa uz 3 tyzdne s nausnickami, dala som jej prepichnut a stale jej to hnisa, dvakrat denne dezinfikujem liehom (je pravda ze teraz na dovolenke som to trochu flakala), ale stale to ma zapalene, rano ked jej chcem pretocit nausnicu tak normalne nejde a potom sa vyvali odtial hnis ci co. V utorok by sme mali ist na ockovanie tak sa na to skusim opytat. Ja som si myslela ze OK, bude jej to hnisat par dni, mozno tyzden, ale nie takto dlho. Ale nie je z toho nejaka extra nervozna, iba ked jej to vyslovene babrem, inak asi ani nevie ze to tam ma. Pridavam zopar foto - Matej turista na Strbskom plese, Borca ked ju stary krmil a robil jej pri tom opicky, a vsetci spolu.
Dnesok je teda uplny gol...uz asi dva mesiace chodime skoro zbytocne na reha gymnastiku, lebo sa zdalo, ze maly uz dobehol svoj maly hendikep. Od dnesneho rana odmieta pouzivat pri lozeni svoju lavu ruku, tak sme dostali instrukcie na cvicenie, nech sa mu to da do poriadku.
príkrmy varím na 2-3 dni a tiež mrazím. Naučila som ju robiť ručičkou daj-daj, ked chce nejakú hračku a povie pri tom dáá. Sem tam sa jej podarí mama, a- pú, a- ge, ba, hej.
@bebaa - moja je zvyknutá na hluk. Už sme s nou boli na 4 narodeninových oslavách, kde bola aj hudba a na jednej svadbe. Mala mať 6 mesiacov. Zaspinkala nám v kočíku a aby sme ju mali na očiach dali sme ju do sály, ale jediné miesto, kde by nezavadzala bolo asi 5 metrov od reprákov. Každý pozeral ako môže v takom hluku spinkať. O 1:30 sme ju museli zobudiť, lebo syn už nevládal tancovať a išli sme domov.
@kvojtanikova tak ste si trochu "oddýchli" 🙂 a počasie vám vyšlo? ani my nemáme ešte zub a o lození ani chýru ani slychu, sem tam keď malá urodzenosť chce tak sa pretočí 😀 akurát posledné tri dni sa naučila dvhať zadok ked leží na chrbte
@adupal vy ste ale šikulky baby, naša akurát objavila že si môže čokolvek otrieskať o hlavu 😉 a poslednú dobu je volaka mrnkavá, v noci sa aj budí , obzerám zuby každé rano a stále nič ☹
@vera1132 mali sme a ešte aj máme tento problém - ale ja som si miesto telky začala zapínať radio , mala pozera na vypnutý televízor a nechápe odkial ide zvuk ale ked jej ho zapnem tak veru ani nedýcha a šani je top reklama 😉 akurát tak v nedelu ráno jej (a aj sebe) pustím kačerovo a môžem sa aspoň v klude naranajkovať

@shira_ ahooj, tak po dlhsej dobe sa hlasim... Som ta chcela prist kuk,ale nevychadza mi to, mame plny program vacsinou... rehabilitacie, plavanie, ...na striedacku.. Maly ma STALE hlavicku padnutu k plecu, diagnoza najprv torticollis skrateny sval, potom ze je hypotonik..ja neverim nicomu..podla mna to ma od narodenia nepodchytene.. keby bol hypotonik je pozadu a je slaby a musim sa pochvalit, lebo som sa fakt bala ze nebude pohyblivy a on v pohode podla knizky..od 7.5mes sa sam posadil a o tyzden na to sam stvorkuje..huraa konecne.. samorejme pri hociakom nabytku, postielky sa sam postavi ale v tom ho zakazdym brzdim, koli tomu zlemu drzaniu hlavicky. A vy ako sa mate?
@bebaa cau moja, vy ako? ja furt uspavam na rukach, je to ale tarcha.. tento stvrtok ideme na poradnu po 2mes, budeme mat v nedelu 8mes, tak som FAKT zvedava.... hlavne na dlzku teraz uz viac ako navahu, lebo my mame doma asi "eifela" 😨 😀