icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

lili777
21. sep 2011

@zahrika to nie je pravda. Nejde len o váhu! malý má 2 roky a 4 mes a prerástol hlavou, vtedy je treba tiež okamžite meniť. Takže do 6 rokov ani náhodou.

zahrika
21. sep 2011

@martuska75 ked tak citam ako papate, my mame presne to iste.. rano cca 8 mliecko, desiatu prespi, obed o 12-13 zemiaky, zeleninka maso aleb podobne, olovrant 3-4 ovocie alebo jogurt, vecera kasa ccca 6-7 a este mava aj mliecko cca o 8 ak ma tu kasu skor...v noci krmim raz mlieko

zahrika
21. sep 2011

@lili777 asi mas pravdu.,,, fakt to je pravda a moj je cely dlhy a velky.. uz v 8mes mal 80cm! Asi pojdem do tych 36kg.. baby ste mi poradili, niekedy to treba.. no moja segra ma napr uplne lacnu z tesca a je spokojna, lenze autom chodi v ramci mesta raz za cas...ale ja denno denne a este k tomu nastupim do prace, cize vyvazat sa budeme naozaj stale..

martuska75
21. sep 2011

@zahrika hej aj mne desiatu prespí 😉 ale zase 2x raňajkuje tak o 5 ráno a potom o tej cca 8,00 😀 Ja v podstate tiež v noci kŕmim raz ak nerátam druhú večeru o nejakej 22,30 a tie skore raňajky o 5,00 tak potom už iba raz medzi o pol druhej. 😒
K sedačkám - na tvojom mieste vybehnem niekde aj s malým a poskúšajte ak sa dá, lebo ak je už teraz dlhý aby mu bolo pohodlne. Okrem toho napr. niektoré deti neznesú tie pultíky na sedačkách a tak. Podľa mňa je lepšie skúsiť.

shira_
21. sep 2011

@zahrika teraz sa už oplatí investovť do sedačky, táto už bude nadlho. my sme už z vajca vonku. on by sa zmestil, ale neznáša vajce 😠 má teraz nejakých 10kg..

zahrika
21. sep 2011

@martuska75 @shira_ no baby mate pravdu, az tak som nad tym nepremyslala..aj sa oplati investovat aj je dobre skusit... On je vo vajci este ok, prehra sa,napchapm mu do ruk veci, lopticky, ked je vedla mna v predu da sa... ale uz to neni bohvie co davat ho tam, je veliky....

lili777
22. sep 2011

@zahrika no s budičkou sa tam už určite nezmestí. Mne malá vajíčko prerástla nožkami. Ináč neviem či poznáš tie zľavy dňa, tam sme kúpili nejaké poukazy s polovičnou zľavou, síce sa dajú použiť len štyri pri jednom nákupe, aj tak to urobí nejakých 25 eur zľavu, aj to je niečo. Tak my kúpime tú Kiddy. Už som sa pre ňu rozhodla. Snáď to bude dobrý výber.

chrumen
22. sep 2011

http://www.autosedacky.net/autosedacky/eshop/0/...

mna oslovila táto 🙂 akurát tak sa nedá polohovať, teda aspon to tam nepíšu ....

mykka
22. sep 2011

maminy, v sobotu mame 9mes a zuba ani jedneho 😒 ....kedy vysli vasim drobcom??

boba26
22. sep 2011

ahojte... my mame autosedacku Recaro docitali sme sa o nej len to najlepsie na nete...mame starsi typ a je darovana, ale poviem vam som stastna ze ju mame....hned pocas prvej jazdy co v nej Kubko sedel sme mali dopravnu nehodu... bolo to minuly tyzden... chvala Bohu sa nikomu nic nestalo, len auto je na cimpr-campr....takze sme ju otestovali...som stasta ze nebol uz vo vajicku, lebo neviem neviem ako by to dopadlo...nejako tym vajickam co sa tyka bezpecnosti neverim...

lili777
22. sep 2011

@mykka Malinká v 8. mes. nemala ani jeden a zrazu tri naraz, teraz zase 5 naraz - teploty skoro 39, soplík...Tak držím palce, nech nejdú všetky naraz a takýmto spôsobom☹

lili777
22. sep 2011

@boba26 My sme mali vajíčko Recaro. boli sme spokojní. Tiež so to výborné sedačky. Ale pozor, v návodoch k sedačkám často píšu, že po nehode, ktorá prekračuje určitú rýchlosť trebe sedačku vymeniť, že aj keď nie je poškodená, jej bezpečnostné vlastnosti sa zmenili. neviem aká to bola rýchlosť, ale viem, že som sa čudovala, že veľmi nízka. Môžem pozrieť v návode ku Kiddy.

boba26
22. sep 2011

@lili777 no to som netusila...musim povedat mm nech zisti info...netusim sice aku rychlost sme mali, ale urcite si to overime ...dakujem...

bebaa
22. sep 2011

@mykka prvy ked mal 7m, priznaky: castejsie kakal a v noci sa budil....naraz dva, teraz mu vysiel treti..som rada, ze neni zly, nema horucky..

shira_
23. sep 2011

@boba26 áno, aj my to máme napísané v návode, aj pri vajci, aj pri tejto autosedačke, čo máte teraz. ani sa neodporúča kupovať z druhej ruky, ak neviete čo sa so sedačkou dialo predtým.

shira_
23. sep 2011

@lili777 nám vyšli prvé zúbky v pohode, ale ďalšie potom skoro naraz, zrazu mal 8 zubov. tých 10 dní kým mu to nepovyliezalo bolo hrozných, malý bol hore v noci každú hodinu, pricucol sa a aspon hodinu sa nechcel odpojiť 🙂 viac-menej som bola nonstop hore.. potom akoby uťalo, zuby boli von a on sa vrátil k pôvodnému režimu.

lili777
23. sep 2011

@shira_ Normálne mi dávaš nádej k normálnemu nočnému spánku. Ako mala minulú noc horúčky, tak bola do polnoci úplne hore a potom do piatej sme "spali" asi tak, že len driemala, každých 20 min. sa prehadzovala, lebo aj soplík mala, nemohla dýchať...A o piatej koniec noci. Ja už som rozbitá ako nikto. Veď my sme už mesiac normálne nespali. Ale horné zúbky sa tri pekne prerezali, ešte jeden vidno, že pôjde von, dolné štyri sú vonku, tak DÚFAM, že sa to zlepší, lebo je to už fakt neúnosné. To fakt nech idú zúbky radšej v piatich mesiacoch a postupne.

shira_
23. sep 2011

@lili777 ja som mala z toho vtedy strašnú paniku, že to tak zostane. bola som úplne zúfalá.. ked začal zase spávať, ešte 3-4 noci som bola v pohotovosti, či je to už zase v poriadku alebo sa to zase vráti 😀 namojdušu, odvtedy pokoj. bojím sa ked pojdu stoličky, okolo roka by mali ísť.. to ked tiež pojdu 4 naraz, amen-tma

lenka112
24. sep 2011

Ahoj maminky , čo už vedia vaše pokladíky ?? 🙂 🙂

shira_
24. sep 2011

@lenka112 nič nové, štvornožkuje už 3 mesiace 😀 teraz vie vyjsť aj na gauč ale dole - len šipka na hlavu, tak sa teším 😠 muž ho naučil pľuť a robiť brm brm s prstami na puse. no radosť s chlapmi

martuska75
24. sep 2011

@boba26 Recaro sú kvalitné autosedačky ale vajíčka vo všeobecnosti by som nezatracovala, vraj sú to najbezpečnejšie autosedačky.

mamazuzu
24. sep 2011

@lili777
@shira_ ja som skusila davat malej aj protismykove ponozky, ale nejak to nezabera. strasne sa jej to na plavajucej smyka. uz si skoro zuby vybila. tak som jej skusila objednat taketo papucky
http://www.capacky.sk/sk/capacky/27-capacky-sve...
lebo ze vraj dieta by malo prve kroky robit naboso, tak skusime toto. a kedze nechodi, kupim jej v tescu iba take capacky topankovite, aby jej vonku v kociku nebola zima.

mamazuzu
24. sep 2011

@martuska75 my papame rovnako ako vy. a na desiatu jej davam ovocie. a vecer kasu pred spanim. a v noci sa budi na kojenie tak 2-3x. ja zatial jogurty nedavam. inac, nepozname sa my z temy brio? ty mas hnede?

mamazuzu
24. sep 2011

maminy, vsetky co mate rovnako stare deticky ako je nasa mala, teda 9 mesiacov a viac, vsetky uz davate drobcom jogurtiky? ja sa drzim rozsireneho vydania mama a ja o vyzive deti a tam su jogurty az od 10 mesiacov ukoncenych. tak neviem...

martuska75
25. sep 2011

@mamazuzu áno áno áno - máme hnedé brio 😀 Inak jogurtík dávam a páči sa jej to. Mama a ja sa nedržím a ani to už nekupujem ešte mám doma oooobrovskú kopu ked bola bábateno moja staršia a teraz píše ten istý časopis úúúplne opačné veci takže už to tak neprežívam a pomaličky sa radím s mamičkami a skúšam 😉

shira_
25. sep 2011

@mamazuzu my dávame jogurtíky, má ich strašne rád, activiu nesladenú bielu. to je jeho najoblúbenejší príkrm 🙂 prikrmujeme od 6. mes., jogurt som začala, ked mal už 3. jedlo za deň- je dojčený, u nás je hlavná potrava stále mm. my už dávame v podstate všetko, nesolené a nesladené samozrejme, príkrm má cca 4x za deň. mama a ja nečítam 😉 tabulky už nerešpektujem, zavádzam pomaličky všetko, čo doma jeme. alergie doma nemáme, chcem ho do roka navyknúť na potravu, ktorú mám rada a budeme to spoločne jesť. kyslé mliečne produkty nerobia deťom ťažkosti môžu sa skor ako mlieko. ale zrovna včera som čítala, že alergia na može byť úplne na hocičo, aj na cuketu, a tá sa odporúča prvá, to isté platí pre každú potravinu, aj pre kravské mlieko. takže aj tak treba všetko vyskúšať. akurát vynechať mastné, ťažko stráviteľné, vysoko bielkovinové, slané atď čo zaťažuje obličky alebo tráviacu sústavu.

bebaa
25. sep 2011

@mamazuzu my davame jogurty od ukonceneho siedmeho mesiaca...activia biela sladka, ma ju rad, vyskusala som aj milacik, velmi mu chutil, ale tak ten tak raz za tyzden - dva, je sladky a tvarohovy co nie je dobre....
susali sme aj jogurty biele od tami, do jeho dam piskotu a troska bananu, broskyne

shira_
25. sep 2011

my ideme až teraz krstiť dieťa, o dva týždne.. dnes bol muž za farárom...že ako dlho tu bývame, a muž že tri roky 😀 a nás jakživ v kostole nevidel 😝

lenka112
25. sep 2011

@shira_ Tak to máš doma o zábavu postarané. My sa už začíname stavať na nôžky, okolo nábytku nám to už pekne ide. 🙂 🙂 Slová, ako ma-ma, ta-ta , ba-ba, be-be atď. počúvame stále 🙂 Ticho máme len keď spinká 🙂

lili777
25. sep 2011

@mamazuzu Ja som jej , protišmykové - tie klasické s bodkami protišmykovými. Tieto majú celú tú spodnú časť takú gélovú, nielen bodky - tie sa rýchlo aj sperú. a veru sa jej v nich nešmýka.