icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

martuska75
20. sep 2011

Baby, kde ste kupovali také tie kožené papučky na doma. Ešte nechodíme ale už trochu začína špekulovať so zdvíhaním sa tak nech sa po volačom mrkneme. Teraz som inak dobre doplentená volakedy musela byť topánočka pevná teraz zase vraj má byť mäkká. Som z toho jeleň. 😀 😀

lili777
20. sep 2011

@martuska75 Ja som malej kúpila včera ponožky hrubé s takou gélovou podrážkou, aby sa nešmýkala.
http://www.brendon.sk/products/list/šaty_395/al... - v strede tej stránky sú, pozri...

gilly
20. sep 2011

ahojte, tak my mame uz tri zuby, a dalsie tri sa nam tlacia. Cez vikend sme teplotovali, nastastie je to uz za nami. Dokonca sme konecne zacali aj nieco blabotat, najradsej nas synator rozprava dajdajdaj a nenenene. Ale k takemu ze mama to sa neviem kedy dopracujeme. Zato uz vieme pekne ukazat papa, aj ako robi konik (to sa naucil sam sikovnicek). Len keby sme boli pohybovo zdatnejsi, stale ani nelozime, ani sa neplazime, ani sa na styri neda, nic, len sedi ked ho posadim. Uz ma skoro desat mesiacov, tak uz by sa patrilo k niecomu dokopat, uz fakt neviem, ci je to v poriadku, ked citam ako sa vase deturence uz chytaju chodit a stavaju...

gilly
20. sep 2011

inak som sa chcela este opytat, sice mame este kopec casu ale ma to tak napadlo minule, ze aku tortu sa chystate urobit deturencom na prvy rok? teda taku co by mohli aj oni jest?

lili777
20. sep 2011

@gilly Nič si z toho nerob, môj malý bol tiež takí lenivší. Začal robiť potom dosť vecí naraz. Ono to príde. Prípadne nech zhodnotí lekárka a pošle na nejaké vyšetrenie k neurologičke /radšej zbytočne/. A tiež sa nedajú porovnávať dievčatká s chlapcami. Zatiaľ čo malá mi už teraz chodí popri posteli, jej brat v tomto období prechádzal možno z plazenia na lozenie. A ona napríklad fázu plazenia preskočila a išla hneď po štyroch. Nemávaš malého moc v chodítku? To brzí vývoj, mal by byť čo NAJVIAC na zemi, na deke, prípadne daj nejakú flaušovú mininku a nech leží na brušku. Okolo obľúbené pekné hračky, ktoré ho budú motivovať. Tak čo najskôr začne plaziť, prípadne hneď loziť. Ja som to niekde čítala, že dieťa cca od 5 mes. sa má vyvíjať na zemi....naučí sa lepšie prevracať /od tvrdej zeme lepšie ako od mäkkého matracu na posteli/, postupne plaziť, loziť, stavať sa.

lili777
20. sep 2011

Nehovoriac o tom, že zo zeme nemá kam padnúť a keď bude takto na deke sa hrať, tak môžeš aj na sekundu v pohode odbehnúť /za predpokladu, že na zemi je všetko naokolo bezpečné, zásuvky a pod./

lili777
20. sep 2011

@gilly asi by mala byť bez orechov, čokolády...fúha. ani neviem. Ale malý mal čoko krém, lenže on to odmietal jesť, prípadne som mu odždibovala iba bledú piškótu...

kvojtanikova
20. sep 2011

@gilly ja dam urobit tortu (alebo sama urobim, ale ja som este len taky amater) normalnu pre nas dospelych, Borca tomu aj tak este nebude rozumiet a akurat bude sfukovat sviecky. Ked bude chciet ochutnat, tak nech ochutna, ta trosicka kakaa alebo kremu jej urcite neuskodi. Budem jej davat hlavne to cesto (piskotu) ako pisala lili. @martuska75
A s tymi topankami, presne ako hovoris, vobec neviem ci makke alebo tvrde s podrazkou.

shira_
20. sep 2011

@dyba aj Tomáško je pomocou car.. ale nám ešte tak strašne neprihára. sestra mala 1. v 37, druhé v 40 😉
@bebaa no veru nám topánočky tiež veľmi treba, rovno zimné, lebo my sa skoro vobec nekpčíkujeme len nosíme, a tam nožky trčia von. na chodenie ale nie, len také, aby bolo teplo. doma chodí v ponožkách.

zahrika
21. sep 2011

Caute kocky..po dlhsej dobe... otazocka, co davate deckam na chrumkanie len tak?? Teda ja zatial len rozok, nic sladke, koli zubkom,ale rozmyslam, ci by nemohol tu dlhu piskotu, nie je moc sladka??? No roztek si oblubil, mam s nim na pol hodku pokoj 🙂
Inac k tomu lezeniu a podobne, to ja uz nemam pauzu ani sekundu, maly velmi rychlo polozi vsetky izby, prebalit ho je makacka lebo mi zdrha, z postele uz vie pomaly zliezt tak ze otoci nohy smerom von a zosuchne sa, dlho sme to nacvicovali a uz sa chyta sam... cize je sikovny, no ale ja mam teda dost 🙂

@shira_ pravdu povediazc ja by som druhe pristala,ale tiez este nie hned aby som mala dost casu na Simonka.. mozno o 4 roky, teda ak bude vhodny "darca" 😉 dufam ze dovtedy ano.... 😖 a tiez si myslim ze v pohode aj v neskorsich 30tich... skoro 40tich 😕

chrumen
21. sep 2011

@zahrika aj u nás frčí rožok, skúšala som už všelijaké keksy a veru najlepšie do ruky sú tie dlhé, mne nevadí že su kúsok sladké - malej ich nedávam každý den takže pohoda 😉

shira_
21. sep 2011

@zahrika rozok je fajn, len u nás treba potom upratať celý dom... moj vie vyliezať !!!! hore na gauč, ťahá sa rukami, kým sa mu nepodarí vyložiť koleno, a je hore. pomooooc. aj hore na schody bleskovou rýchlosťou, ale dole nevie, spadol by. katastrofa, minútu nie je pokoj

zahrika
21. sep 2011

@shira_ to fakt??? normalne uz vylezie? ty kokso, tak to uz mas fakt co robit, ani sekundu sam...Moj sa chyta vyliezania tiez ale este sa mu to nepodarilo..cokolvek co nie je vyssie ako hrudnik, snazi sa vylozit hore nohu.. Rozok davam v stolicke, lebo by to dopadlo hrozne a vtedy je kludnyy, sedi a zuje, spravi z toho milion kuskov, pes je stastny ze moze zbierat a ja nemusim upratovat 🙂 Ja si zatial uvarim alebo sa najem 🙂 a v kocari to je super vec takisto..

zahrika
21. sep 2011

Dievcata, poradte, ake mate autosedacky? Su nejake referencie na dobre? Chcem kupit, ale tak max do 100e... Lepsie povedane, viete o nejakej ktoru NEKUPOVAT koli zlym referenciam? Maly je uz vo vajicku akurat a do zimy musime mat normalnu sedacku..Dakujem

zahrika
21. sep 2011

@shira_ este som ti chcela hovorit, 1.11. nastupujem do prace, 3 plne dni v tyzdni a od 1.1.2012 idem na plny, tak ako ty.... takze bude zabava.. 😝

lili777
21. sep 2011

@zahrika Kupujem malej Vláran chlebíky zeleninové alebo Knuspi zeleninové, je to bez cukru, vláknina....vlárky sú aj tyčinky. Kupujem v tescu pri polystyrénových chleboch. Knuspi majú aj v krabici v Bille

lili777
21. sep 2011

@zahrika Ja som malému kúpila za 80 eur Naniu do 18 kg....hm po roku používania totál vyprašivela, čo by ani tak nevadilo, ale normálne sa tam odlepil taký kus polystyrénu od plastu. no bezpečné to už nie je, takže malá sedačku nezdedila, teraz jej pre túto zlú skúsenosť plánujem kúpiť Kiddy comfort pro...tá je s pultíkom už od 9 mes. a potom je to až do 10 rokov, bez pultíku od 15 kg. Tá sedačka sa rozťahuje nielen hlavová opierka, ale aj do šírky - ramená. Vysunúť sa dá aj "podritník", takže aj väčšie dieťa má nožky v oddychovej polohe a nevisia mu. No cena je trošku vyššia, stojí skoro 200 eur, ale to už máš vyriešenú aj tú najväčšiu sedačku. Lebo to sú dve kategórie, takže je to za jedno, akurát vyššia investícia počiatočná. Toto je ona: http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/1780... Aj pre malého mám Kiddy od 15 kg - je fakt perfektná. Poťah omnoho kvalitnejší, nehovoriac o testoch bezpečnostnosti, kde sú tieto sedačky medzi prvými.

mamazuzu
21. sep 2011

@chrumen gratulujem. normalne mas u mna nesmierny obdiv za to, ako si to vsetko popri malej a este aj nemocnici zvladla. si jednicka 😀

mamazuzu
21. sep 2011

baby, videla som, ze ste tu riesili topanocky. Ja tiez v poslednej dobe uvazujem nad tym, ake kupit. pretoze mala sa este len teraz zacina stavat na nozicky. ale od chodenia ma este daleko. ale ked bolo teraz za posledne dni takto chladno, malej iba tie ponozky v kociku nestacili. uvazujem, ze zatial kupim asi este v tescu iba take capacky. to jej obujem do kocika. lebo potom, ked uz bude chodit, jej chcem kupit topanocky v lekarni. a viem, ze tie urcite nebudu za par eur, tak sa mi nechce teraz do toho investovat a potom,ked uz bude ako tak chodit, jej budu male. a okrem ineho som citala v mama a ja, ze na prve kroky pri nabytku mame nechat dietka bose. ze sa im hned nemaju obuvat topanocky.

vera1132
21. sep 2011

@mamazuzu presne aj ja mam taký problém, niake boditčky do kočíka - budem musieť kúpiť. už neni také teplo ako bolo pred týždnom, niečo čo bude mať v kočíku. aj ja som rozmyslala nad tesco papučkakam - topanočkami, čo ponúkajú. uvidim. 🙂

lili777
21. sep 2011

@mamazuzu mne mala popri nábytku chodí v ponožkách s gélovým spodkom, aby nespadla. A kúpila som jej botičky normálne. Tiež som si to jednoducho predstavovala, ale ona má vysoký nárt, skoro nič som jej neobula. Chcela som obyčajné prechodky tak za 10-15 eur alebo tenisky - veď len kvôli tej tepelnej stránke ako vy ostatné. Bola som aj v lekárni, skúšali sme Protetiku, Santé...cez ten nart nič neobula. Len elefanteny v Deichmane, lebo oni nevyrábajú iba veľkosť topánky, ale aj výšku, šírku...Tak som vysolila 30 eur za také prechodné, aby jej zima nebola. Ale v tých môže aj chodiť. Totálna dilema. neviem si predstaviť, keď mi nebude vedieť obuť žiadne zimné....lebo drahšie ako Elefanten už je málo čo. ☹

shira_
21. sep 2011

@mamazuzu no presne, na doma treba ponožky protišmykové, na von topánky -capáčky- čo nie sú určené na chodenie. chodiace topánky až vtedy, ked dieťa samostatne chodí. topánka by sa mala dať tak rozopnúť, že sa tam len vloží noha a zapne do toho, býva také že sa vyklopí celý nárt alebo celá päta, a zapne na suchý zips. u nás žiadne "nazúvacie" sa nedajú obuť, neviem načo to robia, celkom nefunkčné.. zopár som podedila ale zjavne sú tiež nepoužité, asi slúžia iba na zavesenie na spätné zrkadlo do auta 😀

shira_
21. sep 2011

@zahrika neboj sa zvládneš..ja neviem, ako bude muž ukladať malého na poobedný spánok, ked zaspáva zatiaľ na cicíku 😀 sedačku máme maxi cosi od 9 do neviem kolko kg cca do 3 rokov. stála svojho času 9000sk 😀 našťastie zdedená

zahrika
21. sep 2011

@shira_
@lili777
@mamazuzu
tak holky, my mame taky isty problemos, maly ma nielen vysoky nart ale aj tucnucku nozku... tak jedine co obuje su o 2 cisla vacsie boty ale to vyzera strasidelne... momentalne ma pravu svoju velkost 18.5 az 19 niekedy, zalezi na vyrobcovi, ale akoze tenisky capky napr od pumy obuje 21!!! akoze ako vravis @shira_ , totalka neprakticke..nakoniec som mu kupila po x pokusoch a vyhodenych peniazoch capky v klasickej slovenskej predajni, vypadaju ako klasicke papucky,ale zaklad je ze na nohu presne sedia, su siroke a do kocika stacia.. prave topky zacnem riesit az ked zacne kracat, pretoze to musi sadnut ako uliate..to pojdeme to obchodu potom skusat.. a tu su celkom dobre pomocne linky pre vas: http://www.forkids.sk/rodicom/velkosti-detskej-...
http://www.inzerosvet.sk/rodina/?q=44

martuska75
21. sep 2011

@zahrika ja som tiež teraz kupovla sedačku lebo sa mi malá už do vajca nezmestí ale nanešťastie ešte nemá 9 kg takže dom lal dóoooosť veľký problém. Až do takého roka sa vraj odporúča aby sedeli drobci v proti-smere a vyhadzovať ďalšie peniaze a zháňať väčšie vajíčko som už odmietla. Tak som kúpila Britax-ku First Class je od 0-18 kg. Kupovala som cez net v Čechách a stála ma 170 €, al emalej sa v nej celkom páči, lebo je dosť vysoko, takže má rozhľad cez okienko. Tieto sedačky čo sú len do 18 kg sa dajú trochu lepšie polohovať oproti tým do 36 kg, ale zase pri tých druhých človek trochu ušetrí lebo deťom dlhšie vydržia. Je to dilema 😖 . Ak nejakú vyberieš môžem ti mrknúť na D-test ako dopadla, ak teda bola testovaná.

zahrika
21. sep 2011

@lili777 no prave som to vystudovala, ze kiddy energy pro a obdobne kiddy sedacky su naj naj...asi sa do toho dam, i ked je to viac penazi.. chcela som naniu, koli cene,ale vdaka ze si napisala, uz viem ze ju nekupim.. moc si mi helfla 🙂

zahrika
21. sep 2011

@martuska75 hm no to som prave uvazovala ci do 18 alebo do 36kg.. maly ma uz skoro 11kg a 10mes za 2 tyzdne!! Je dlhy ale do vajca este vlezie celkom fajn, nie je to vsak uz bezpecne, ja mam vajicko iba do 10kg a tiez mi tam uz neobsedi, chce sediet a nie byt v pololahu...

zahrika
21. sep 2011

@martuska75 ono zasa tych 18kg je skoro do 6 rokov vraj, takze podla mna to nie je az take zbytocne kupit do 18kg, ved o 5 rokov kludne kupim dalsiu, ktovie ako bude uz tato aj vyzerat po tom co tam bude maly vyvadzat 🙂

martuska75
21. sep 2011

Baby chcem sa trochu poradiť s papaním. Na obedík o cca 11.30 dávam zeleninku s maskom, na olovrant o 15.00-15-30 ovocie resp. s jogurtom na striedačku a na večeru kašu (cca 18,30). Myslíte že už mám pridať aj niečo na ráno. Papame ráno asi o 8,00 a uvažujem či ovocie alebo kašu, alebo čo? POtom jejale mlieko ostane len ešte 3x v noci.

lili777
21. sep 2011

@zahrika vôbec nemáš za čo. Určite choď do kvality, ja som dosť oľutovala tú lacnú. ale tá comfort pro je od 9 do 36 kg, malý má cruiserfix od 15 kg.