icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

gilly
4. okt 2011

caute, moj maly papa kusky v pohode, uz ma takmer styri zuby, dva dole normalne a dva hore sa mu nedavno prerezali a v pohode si nimi vsetko rozkuse. Ja uz len sem tam nieco roztlacim vidlickou. Jedine ovocie mixujeme, to inak nechce. ale do ruky chytat jedlo ani za svet, teda on chyti ale hodi prec. pricom hracky v phoode do ust da 🙂))

gilly
4. okt 2011

@mamazuzu presne tak deti su rozne, aj nas synator sa budi v noci casto, este do polnoci ako tak spi, to sa len sem-tam zobudi, ale po polnoci je to bieda... a ked idu zuby, tak to sa inak neda, ako na prsu uspat...

shira_
4. okt 2011

@mamazuzu názory pediatrov sú bohužiaľ v mnohých prípadoch katastrofálne... ja osobne pri deťoch neznášam tvrdenia- malo by, nemalo by, nemá čo toto alebo hento..kto o tom rozhoduje? kto to určuje? jedine dieťa si samo určuje, kolko potrebuje jesť a spať, ani mne to nikto neurčuje, či mám alebo nemám ísť v noci na záchod alebo sa napiť, prípadne dačo zjesť, ked mi nie je dobre. tiež niekedy nemôžem zaspať alebo sa v noci budím.ľudia nie sú stroje, neexistuje rámec. to že sa snaží niekto deti vopchať do nejakých vymyslených rámcov, ma dobre vytáča. ak si niekto myslí, že je normálne nedať decku jesť, lebo sa mu zrovna nechce alebo ho nechá vyrevať, je to jeho vec. niekomu je normálne zmlátiť dieťa ako žito, vylepiť facku, nadávať pred ním, niekto vyvára 3 roky všetko, čoho by sa mohlo dieťa dotknúť... čo už, musíme si vybrať sami. dieťa je tiež človek, člen rodiny a má právo vyjadriť svoje potreby ako každý. mnohí upierajú deťom tieto potreby, lebo deti sú malé, nevedia rozprávať a proste to dospelých zaťažuje... ja som na svojom dieťati nespozorovala, že niečo robí len preto, že by ma chcelo naštvať, alebo že si vymýšľa. má 9 mesiacov a pár mizerných základných potrieb. tento stav je dočasný. ani sa nenazdám a bude puberťák, už sa nepritúli, ked budem chcieť, začne papulovať, tresne mi dvere pred nosom, pošle ma dokelu že som trapná a "potreby" bude mať nespočetné 😉

gilly
4. okt 2011

@shira_ tak toto je super prispevok, toto by mali dat do kazdej ambulancie detskeho doktora a na vsetky poradne. az mi vyhrkli slzy!!!

marika1977
7. okt 2011

ahojte vsetkym 😀 po dlhych mesiacoch som sem k vam nakukla 🙂 dufam ze sa mate fain a deticky rastu ako z vody.

bebaa
7. okt 2011

@marika1977 ahoj a ty ako? a co tvoje baby?

chrumen
8. okt 2011

baby naša silvuš je stále zachrípnutá ☹ už neviem ako by som jej pomohla, či ísť s nou k lekárke ..... bola riadne zasoplená a jej to nastekalo dolu, nekašle, horúčky nemá .... užívame Cebion, vitamíny, v lekárni povedali že to pomáha aj na zachrípnutie ale je to už skoro 10 dní ☹ zažili ste to už niektorá aby to trvalo tak dlho? a inak ako ? my sme mali od 17 chodiť na plávanie ale nám to kardiologička nedovolila, druhá kontrola dopadla dobre - 29. 10 nám idú znova založiť Holter tak som zvedavá
tu na Liptove už snežilo, zima, vietor - normálne sa bojím ísť s malou von aby znova nenachladla. Stále máme len dva zuby, ostatným sa nechce 😉 konečne začala loziť aj dopredu a v kuse maminkuje - teda slovo mama znamená všetko 😀 a ked može tak sa stavia, pri gauči, pri stolíku - proste musí byť všade 😉

lili777
8. okt 2011

No malinká soplíkom prešla tiež, trošku pokašlala, dala som jej Hedelix, to jej neublíži a prešlo. Ale tie naše noci. To je katastrofa. Každú hodinu je hore a chce sa kojiť. Keby vstávala 2-3 razy, ale toto 😒
Tiež ma zaskočila zima vonku, ani som nevedela ako deti obliecť, tak sme nacibulili viac vrstiev. Keď vyšlo slnko,mala som pocit, že sú moc oblečení, keď zašlo a zafúkalo, tak mi to prišlo byť fajn.
Poraďte mi niekto - mám synovi kúpiť prechodné boty alebo rovno zimné? Ráno má byť už len okolo 5 stupňov. Ale koľko tie prechodky využije? Mesiac? No na porazenie. Ale vyriešiť to musím čo najskôr, lebo je dobrá zima. Ináč myslím chodiace dieťa. Malej som kúpila prechodky, kým nebude chodiť, tak ju v nich strčím do fusaka do kočíka a neriešim. Alebo dám tie "botičky" z overalu. Ale chodiace dieťa, čo cupitá po tej studenej zemi - no neviem. A od nôh zima nie je nič moc. Ak máte niekto tipy, kam sa vybrať za topánkami, budem vďačná.

lelagula
8. okt 2011

ahojte, @chrumen moj maly uz tyzden soplikuje tak odsavame take huste biele a ma zachripnuty hlas davam mu dva dni kalciovy sirup a vitamin c cebion, sa mi zda ze to uz ustupuje ale chodim s nim aj teraz von.
.Inak je tu niekto koho maly alebo mala este nema zubky??mojmu stale nic 😒 akoby mu v 6 mesiaci zastali..vtedy mal aj 4 dni teploty z nicoho nic ..belie sa mu tam nieco naspodku a hore ma opuchnute dasienka... ale teraz ked sa ku vsetkemu co mu dojde pod ruku stava a vylieza a pada tak to je aj dobre 😅

shira_
8. okt 2011

@marika1977 no vitaj, ty si kde zmizla? 😀 😀 😀 ako sa máte?

vera1132
9. okt 2011

baby, davate už fusak? alebo zatial stačí ta podložka???
neviem či už zakuriť v baraku, alebo ešte počkať, v izbe mame taký malý ohrievač a je zatial oki. Ešte nie sme chory, ani naznak neni.

adupal
9. okt 2011

@lelagula ani moja ešte nemá zúbky, dasienka zdurené. Predvčerom v noci nám plakala vyše hodiny a nedala sa utíšiť, v pusinke jej až horelo, ale teplotu nemala. Nech jej už vinde aj 10 naraz.
@vera1132 zajtra ráno sa chystám dať fusak, lebo u nás na Liptove je už riadna zima a dosť dobrý vietor.

chrumen
10. okt 2011

včera večer som objavila našej krpani dalšie dva zuby - horné ale nie jednotky, rovno dvojky 😉 kde sa zabudli horné jednotky to netuším - budeme mať doma malého upíra 😀

mykka
10. okt 2011

caute maminy, este kojite? a ked kojite, kolko krat do dna? 😵

filipa
10. okt 2011

@mykka kojim este, ale uz to nie je to, co byvalo ☹ prikladam si malu dost casto (cez den aj 4-5x, v noci sa budi v priemere 4x), ale mam pocit, ze uz si len cucne a staci... no nevzdavam sa, budem dovtedy, dokedy to potecie... lebo sa nezda, zeby trpela hladom 🙂

bebaa
10. okt 2011

@adupal aj nam tak place, je to zo zubov, stava sa to vtedy ked viem ze sa mu uz prerezava...
@vera1132 my este nie fusak, myslim ze bude este ovela zimsie, takze radsej teraz vstvim...zateplene pancuchy, zateplene teplaky, hruba deka a nanoznik....

mykka
10. okt 2011

@filipa ja tiez kojim tak 4-6x, podla toho o kolkej rano vstane, v noci nepapame, prespi cely cas... ale aj dokrmujes UM alebo dajake tie kasicky? lebo my len MM a naobed zeleninovo-masovy a poobede ovocny prikrm, inac nic...

vera1132
10. okt 2011

@bebaa aj ja som tak myslela ako ty pises deka, ... hrubšie obliecť. vieš, či nerobím blbosť. ved to, že v januári, bohvie aké počasie bude, možno také ked nas prepúšťali z nemocnice -20

bebaa
10. okt 2011

@vera1132 neviem, dufam ze nerechladne, ale bude aj zimsie, tak potom fusak

filipa
10. okt 2011

@ mykka okrem MM papa na ranajky nejake to pecivo, zatial len s bezlaktozovym maslom (my sme doma bezlaktozovi, aj maly, aj ja, tak ine nedavam ani malej), na obed ma zeleninovo-masovy prikrm, potom raz za den ovocie (podla situacie, ako spi, bud ako desiata alebo ako olovrant - to zje takmer cely banan s pridavkom ineho ovocia-slivky, hruska, jablko) a potom pred spanim davam este kasu... ako tak pozeram, zje toho celkom dost a stale nevie pribrat... to bude tym, ze ona je hrozne akcna, malo spi, takze takmer cely den sa hybe...
uprimne ti zavidim, ze spite celu noc... to ja zatial nieviem, co je...a ak bude taka ako maly, tak este dlhu dobu ani nebudem vediet 😠

adupal
10. okt 2011

@mykka ja kojím 5- 7 krát denne. Okolo 10 hod. má ovocný príkrm- jablčko, banán, broskyna, hruška, niekedy aj mrkvička. Na obed mäsovo- zeleninovú polievočku, a okolo 17 hod. kašičku alebo niekedy ovocie. Ja mám s nou od začiatku problem nakojiť ju. U Dianky je na prvom mieste spánok, aj ked je už hladná. Tak najprv uspať, potom vytiahnuť z pusy cumlík a nakojiť. Myslela som si, že ked som zvládla staršieho syna kojiť 27 mesiacov, tak to bude jednoduché. Ale je úplne iná. Chcem kojiť do jej dvoch rokov.

vera1132
11. okt 2011

kupovali ste niaku teplú bondu? akú velkost?

mykka
11. okt 2011

@adupal aj ja by som chcela cim dlhsie, minimalne 1,5r....zatial sa nam dari, malicka cicku chce a aj ja mam stale dost mliecka...

@filipa my spinkame celu noc od necelych 2mesiacov 😵 len vynimocne sa mi zobudi, napr. ked jem cez den cesnak (na hrianky, alebo nejaky dressing na salate - niekedy sa mu nemoz vyhnut 😎 ), vzdy sa potom v noci preberie na papanie, takze sa ho snazim uplne vynechat.... a moja je tiez papacka, na obed aj desiatu prip. olovrat (tiez podla toho ako spime cez den) taku porciu zje co az kukam kde sa jej to vmesti do bruska....a na 9mesiacov vazila cca 7200g, takze relativne tiez je "mini" kazde dietatko je ine, netreba pozerat na tabulky, kym pribera (aj ked po troske) taj je to OK 😵

gilly
11. okt 2011

caute maminy chcem sa opytat ktore kojite, moj maly nechce velmi jest tie kase co sa predavju, maximalne zje tak okolo 60-80 ml vecer, to davam tak zhruba hodinu pred spanim a priamo pred spanim nakojim. chodi spat drobec okolo tej osmej a okolo polnoci je hore a potom kazde dve hodiny sa kojime. Tak teraz neviem ci je to o zvyku ze prvu cast noci vydrzi aj styri hodiny spat a potom uz nie, alebo mu to mliecko nestaci alebo proste len chce byt pri mne 🙂 no ale chcela som sa opytat, ci niektora z vas nerozmyslala davat na noc UM, teda len pred spanim, inak kojit? ze ci by to mohlo pomoct lepsiemu spanku? na druhej strane kojenia sa vzdat nechcem a potom sa bojim, ze ci by si nezvykol na UM a odmietal MM. co si myslite?

gilly
11. okt 2011

@vera1132 my sme kupovali v tescu, velkost 80, teraz mu je trosku vacsia, ale dorastie, strasne bojuje ked som mu ju vcera obliekla co bola riadna kosa von.Aj ked ktovie ci nebude treba kupovat este jednu, vsak je len oktober 🙂

ale pocujte, vieteniekto poradit ako obliect dieta teraz v zime, aby nemalo holy krk? lebo aj ked ma body a zimnu bundu, stale ma krk trosku holy

gilly
11. okt 2011

a este som sa chcela opytat, ze ci niektora z vas ma concord kociar a ze aky fusak k tomu planujete pouzivat na sportovu cast? dakujem

shira_
11. okt 2011

@gilly kukla, jednoznačne. http://www.nosenideti.cz/190/zobrazit_skupinu_z... sú bavlnené aj merino. máme také aj také, na to možeš dať čiapku, kapucu, hocičo. u nás funguje len toto, čiapky dáva dole.

zuzkaznr
11. okt 2011

@gilly ahoj. moja mala tiez spavala tak ako tvoj malinky. nakoniec som usudila ze jej skusim dat aspon na noc UM. odvtedy spinka aj celu noc alebo sa zobudi len raz. spinkava od siedmej vecer do siedmej az osmej rano 🙂 ak sa zobudi tak ju nakojim a spinka dalej. co sa tyka bundicky tak nam je zatial dobra ta co sme nosili minulu zimu 😀 no je mozne ze v zime ked ju naobliekam tak jej bude mala a budem jej musiet kupit novu. to uvidim az potom ze aku velkost. a na to aby nemala holy krk jej davam veci s limcom.

filipa
11. okt 2011

@vera1132 bundu zatial nie, len vesticku, velkost 9-12 mesiacov. nosime zatial tu... na zimu som kupila zatial iba kabatik, ale to nebude na denne nosenie, predpokladam, ze ho nebude chciet nosit, ale ked ja som neodolala... 😵, taky bol chic

vera1132
11. okt 2011

@filipa aj ja som kupila vestičku 9-12 ale je mu dobra, ale neviem to zazipsovať 😀 mini bruško nepovolí 😅
budem musieť niečo kupiť, kedže teraz počasie je nevispitatelne,