V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ja si tiež myslím, že zavádzať teraz um je zbytočné. akurát riešim aj ja také spanie-nespanie, toto vekové obdobie je údajne ťažké, čo sa týka spania, ale prejde to, už by to horšie nemalo byť... je to vývojová fáza, dieťa viac vníma a spracováva zážitky, može sa budiť aj na cikanie, potom sa vyciká do plienky a zaspí alebo potrebuje upokojiť na prsníku. my papáme takú ovocno-obilnú kašu na večeru, tiež zmixujem jablko alebo hrušku, dnes som dala aj suš. marhule, do toho niečo obilné, bez mlieka. potom ešte kojím, malý určite nie je hladný...aj tak máme noci, čo sa preberá každú chvíľku, niekedy lepšie.. prvá fáza spánku je dlhšia, potom k ránu sa to skracuje, ledva ho udržím do 6.30 aspon driemať na prsníku..inak by bol dávno hore celkom čulý. ja neznášam vstávať skoro ráno, pomoooooc
toto obdobie spania nespania dobehlo aj nás 😠 cez deň všelijak a v noci je malá hore každú chvílu, mám pocit že stačí ak sa ja alebo priatel pomrvíme v posteli a ju to zobudí 😒 pri zobudení rovno plače niekedy až tak že ju upokojujeme aj niekoľko minút .... fakt neviem čo sa deje, či za to môžu naozaj zuby - lebo momentálne nám idu všetky 4 horné 😠
inak je mala dobručka, lezie ako o preteky, všade musí byť, mňa prenasleduje aj na wc-ko 😀 dnes skúsila na desiatu chlebík s maslom a len sa tak zaprášilo hehe už si to vie pekne v ustach poprehadzovať, prežuť 😉
musim aj ja potvrdiť, aj my mame blbé obdobie. nevidi ma - scenkuje.
v noci sa budí - ale odvtedy odkedy kúrime. tak som dnes dala na radiator vodu, a uvidim aka bude dnešná noc. a dúfam že to pomôže. Asi nam pojde aj další zúbok, lebo sa stále špara v puse.
no je to aj u nas zaujímavé. len nech tá kríza prejde čo najrýchlejšie.
ano, aj u nas sa malo spi, presne ako pisete, do polnoci este ako-tak, a potom je to bieda, cca kazdu hodinu, hodinu a pol je hore. Najviac ma nastve ked sa zobudi presne o 0:00, ja neznasam polnoc, bojim sa duchov a podobnych sprostosti, hoci viem ze neexistuju, resp. nemali by ma preco strasit, neviem potom od nervozity zaspat aj hodinu. Zuby ma Borca uz 4, po dva hore aj dole a tiez mam pocit ze zas nieco pojde lebo aj licka ma take cervene a furt zuje daco. Bundicky som kupila tu na bazare, 80ku a 86-ku, dovcera nosila len tenku prechodnu bavlnanu, dnes som uz hodila taku ako sustakovu, mierne zateplenu vatelinom, ale nema este vnutri flis takze to nie je ta uplne najteplejsia. Zakryvam zatial len dekou a davam pancuchy a nohavice. Musim este zohnat take nejake papucky teplucke, lebo sa mi zda, ze v obycajnych kozenych topankach jej bude uz zima a aj do fusaka sa to v nich bude blbo davat, si myslim. Co sa tyka jedenia, Borca papa MM uz iba 2x denne - rano a na obed po jedle na zapitie a uspanie. A este vecer, tiez potom ako dam kasu, este dokojim. Inak jedava na desiatu vyzivu, na obed zeleninu s masom, na olovrant dalsie ovocie alebo zeleninu a na veceru kasu. Pomedzi to hocikedy chlebik alebo rozok, ale to su len take kusky. Obcas jej dam uz aj z nasho jedla, trochu knedle, ryze, zemiakov, nech si cvici tie 4 zuby (zatial ich ma len na 2mm vyjdene).
@kvojtanikova Tomáško začal jesť zo dňa na deň kúsky, prestalo mu to vadiť. ale aj tak sme na 80% na kupovaných jedlách. zo 4 jedál denne ak je 1 domáce tak úspech, aj to je ovocie. pre nás varím len cez víkend, aj to len ked sme doma a tie pidimnožstvá pre neho sa mi nechce, ani nemám kedy. dnes robíme čínu, z toho jesť nebude, včera sme boli na guláši, tak tiež nič 😖 ked robím polievky, tak z toho mu vždy vyčlením neosolenú časť... včera pil dokonca teplý harmančekový čaj, to som čumela. ale boli sme celý deň vonku v tej kose, tak mu to asi dobre padlo. ja kojím vždy na zaspatie a pri prebúdzaní no a v noci, ked sa zamrví. alebo len tak, z dlhej chvíle 😀
bola som maléu kúpiť zimné oblečenie. vybrala som teplú vetrovku, hrubé zateplené nohavice, sveter, topánky, košeľu a že 104eur 😲 no budem rada, ak z toho do jari nevyrastie. tiež už kupujem 80-86, však rukávy sa vyhrnú, aj gate. malý nie je moc dlhý, ale teda hrubý dosť, taký nabitý. v stredu je poradňa, som zvedavá, kolko váži. nemáte tip na poriadne teplé topánky pre dieťa? aby v nich mohol aj chodiť...
@shira_ ty brdo ze 104E.... tolko som doteraz dokopy za veci pre malu nedala 😀 😀 U nas je fakt uuuzasny sekac, take super kusky mam odtial ze kazdy vali oci, a ceny ze 1E, 0,60E, 3E zimna bunda, overal som tu kupila za 6,50E... Akurat teda topanky kupujem riadne, teraz co nosi kozene stali 19E v lekarni a este jej kupim zimne, tie budu okolo 25E. Ja kupujem topanky pre deti len v lekarni (zdravotnickych potrebach). Matejovi uz sem-tam aj v Deichmane a tak, lebo on am do nich aj tak ortopedicke vlozky. Zimne som pekne videla pre Barborku tiez v lekarni, tak sa na ne celkom tesim. Budu normalne kozene a vnutri kozusina. Take akoze "snehule" to jej este nekupujem, nevedela by v tom chodit.
a ozaj, Borca ma 71 cm a 8990g, v stredu sme boli v poradni.
@shira_ prečo nepopozeráš vecičky tú na modrom koníku na bazáriku. Fakt sa dajú kúpiť za pár eur zateplené gate, bundičky od výmyslu sveta za pár eur. Jasné bodynka, pančušky nové, ale nohavice a bundy sa dajú. Občas aj miniky. Ja som nikdy nebola nespokojná, mám dobre skúsenosti. Treba sa čo najviac popýtať ako je vec obnosená,ale v tejto vekovej kategorii určite veľmi málo. A keď nie je nič zaujímavé tu, pozerám MMB. Vždy niečo nájdem🙂
@kvojtanikova aké drobátko🙂 super. Ja by som tiež chcela také drobné deti. Tarinka má cez 10 kg a nejakých 78 cm, možno už aj viac🙂 malý má 2,5 roka, vyzerá tak na 4, teda čo ľudia tipujú a aj oblečko nosí na 4 roky, všetko mu je krátke🙂 Potom dlžka ok, riešime zas, že je všetko široké.
@kvojtanikova ja tiež topánky v lekárni. Malej som zatiaľ zimné nekupovala, do fusaku jej stačia prechodné. Kým nechodí...Len neviem či sa bude čakať na chodenie, pretože bez zimných ju nebudem môcť vybrať z kočíka, takže asi bude treba kúpiť. Malému som teraz kúpila Protetiky, že 39,80 😖 Ale dostala som zľavu 10%, tak aspoň 5 eur dole. Mám tam kartu. Ale minulý rok mal tiež podobné Protetiky a nikdy mu nepremokli, ako kvalitka úžastná. A tipujem, že malá sa aj tak každú chvíľu pustí, takže zimné topánky neobídeme. Ale aj menšie boli okolo 25-30 eur všetky 😠
@kvojtanikova myslíš že v snehulách nebudú vedieť chodiť? neviem ako to funguje, však prvé dieťa 😉 nám sa asi pustí chodiť čoskoro.. kamoška tu bola s 13mesačným, a ten chodí, behá ako guľa..takže na zimu už aj tie naše hádam budú. len aby bol sneh, nie blato, nech si to trochu užijeme.
@lili777 no, to je tak.. mám dve netere, a čo sa dá, má malý po nich. ale teraz už je toho málo, lebo už sa začnú veci viac deliť na chlapčenské a dievčenské. navyše, obe sú narodené v lete, takže na terajšiu Tomáškovu veľkosť mám asi 500tričiek a opalovačiek a kraťasov, ked bolo teraz najhorúcejšie leto, tak sme prepásli ich zimné overaly 🙄 kamoška má 2 synov a od nich máme pár super vecí... do bazáriku na oblečenie ma nenapadlo kuknúť, vidíš. sem tam zatúžime aj po nových pekných veciach, no ale ako vidím, bude to ozaj len sem tam.
@shira_ Však to, že tie nové veci sú väčšinou veľmi drahé, aspoň čo sa bundičiek týka. Ja som malinkej kúpila za 12 eur HM-kový overal, krásny, bez jedinej chybičky krásy. Proste by nik nevedel, že je z druhej ruky. A aj bundičku George za 8 eur - tiež nepoznať rozdiel od novej. Treba si nechať dôkladne premerať, popýtať sa na vady, žmolky, fľaky, vyprašivenie a koooopec peňazí ušetríš - investuješ do niečoho iného. Keď kúpim lacnejšie oblečko, tak nešetrím na nových topánkach. Ako - mohli by mať moje deti aj všetko nové, ale na čo míňať na niečo, z čoho takmer hneď vyrastú také strašné peniaze? Keď sa pozriem koľko stojí overal v HM, tak sa mi očí prevracajú. Keď bol syn malý, tiež som mu kúpila čokohnedý krásny overal za 10 eur, nehovoriac o tom, že som ho za tie isté peniaze ešte predala. Takže ušetrené peniaze na druhú...
@lili777 aj ja tu kupujem aj ked je fakt, neiktorym novym kuskom sa v obchode neda odolat - uz mam na leto pripravene uzasne tricko pre malu z Reserved, a aj rifliky. Niekedy som vsak aj sklamana, ze aj kupim za drahy peniaz a kvalita biedna - kupila som malej Hello Kitty tricko, 1x som ho vyprala v rukach a farba z napisu Hello Kitty sa popustala takze to vyzera hrozne. Zbytocnych vyhodenych 6E za tricko, ked si pomyslim, ze skoro za tu cenu som tu kupila zimny overal a nadherny. Teraz ma tu zaujala diskusia jednej maminky, nick "gledis", co tu riesila ako chce kupit v Tescu svojmu dievcatku overal, ze aku ma zobrat velkost, napokon kupila za 23E a ked poisala ze co kupila, skoro ma porazilo. Fialovy jednofarebny akokeby hunaty, tak som ho bola pozriet v Tescu a ozaj by som za to tolko penazi nedala. Vobec nerozmyslala nad tym, ze babatko jej to kazdu chvilu ogrcia, oslinta, a ked to parkrat operie, zdaleka to nebude take krasne ako nove, nehovoriac o tom, ze takyto hunaty material hrozne pomaly schne, na radiator sa to nesmie dat, takze ozajstna hlupost. Mohla sa najprv opytat skusenejsich mamiciek co si o nom myslia a potom riesit velkost.
@shira_ ja si myslim, ze nie, snehulky su predsa len take "masivnejsie", nemaju pruznu podrazku, aj by sa mu v tom mohlo smykat. Ked, tak potom take vyssie topanky nejake gore-texove, akoby trekove, ale to bude aj riadna suma za take, okolo 50E myslim. Zalezi podla mna na tom, ci bude chciet vela vonku behat alebo nie. Ak by ho to bavilo, tak by som zainvestovala, inak stacia podla mna kozene, tie tiez nejaky ten sneh vydrzia.
@kvojtanikova akurat som si v bazariku kupila zimný overal, tak som zvedavá, na obr. a podla popisu vyzeral super.. a ešte som si tam vyhliadla zimné topánky, už som chcela zarezervovať ale že ich ukážem mužovi, čo povie..a už sú fuč, za 2 hodiny. tak tie boli ale parádne, goretexové, škoda.
@shira_ my sme dnes kupili u Batu za 40e, des, skoro ma vyvalilo...ale pobehali sme asi 5 obchodov a nikde nemali, papucky mame cislo 20 a trosku su mu velke a zimne mame 21-tky....aby aj pancuchy hrube vosli.topanocky, su pekne hnede, take semisove ale do snehu este kupim snehule.
toto su oni http://www.bata.sk/artikel/95680
@bebaa dnes sme boli u baťu, ceny ako na moje topánky, len mne vydržia roky... preto som kukla potom do bazáriku, tie čo som našla tuto na mk stáli 20 a boli ako nové, škoda... ja kupim 20-ky, merala som malému nožku, má asi 12cm. lenže neviem, ako rýchlo noha rastie takému malému 😲 teraz ho vytiahlo do výšky, ja som si to ani nevšimla v lete na kraťasoch, ale teraz nohavice mu treba 80. tak neviem, ako bude tá noha 😕
ako vlastne dávate fusak do športového koča, aby sa nešmýkal dole? pri tom našom zriedkavom využití kočíka ani neviem také grify 😨
@bebaa pekne ale nam by boli velke, Borca teraz ma nohu 17-ku, topanky 18ky su jej este trosku velke, ak by som aj kupovala ze zimne na pancuchy, vacsie ako 20ky by som utrcite nemohla.
@lili777 ano prave ten nart je velmi vysoký v takom veku, ja mám jedny kožené topánočky na suchý zips,čo sa dá tá predná nartová strana poriadne povolit a potom dotiahnut. tieto sa mi zdali tiež také, že išli úplne povolit aj cez nart, na to si dávam pozor. prinajhoršom by som predala dalej 😕 inak tie, čo máme už doma, to sú také jesenné, sú 20-ky a dobré, aj na hrubšiu ponožku.

ja by som UM mlieko nezavádzala. ja dávam vodu do mištičky od oka- ale nieje jej viac ako 100 ml. Niekedy jej do kašičky nastrúham ešte jabĺčko, alebo keksík. V noci sa budí 1 až 2 razy. Nakojím a spinká ďalej do 6 rána.