V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
zubkov 8 (dalsie su na ceste, dasienka su navrete) a s chodenim nijako, my sa chystame este len stvornozkovat 😀
@inka070707 ahoj, tak my sme na tom s tym chodenim podbone, nas sa len plazi aj to len ked sa mu chce, za hrackou ho nenapadne sa doplazit, to len kuka na mna ze kedy mu ju podam 🙂 a tvoj sa uz stavia na styri?my chodime aj na cvicenie, aby sa rozhybal viac
inak zuby styri, nejako to ustalo ten rast
pocujte maminy, chcem sa opytat, uz davate svojim detom aj potraviny ktore sa maju davat po jednom roku? predsa len, uz do tych narodenin ostava len par tyzdnov, ci striktne cakate az po narodeninach? ako napriklad tvaroh, normalne mlieko, strukoviny, bielok...
my máme len 2 zúbky,dostane sa už všade...prejde celý byt popri stene....jediný problém je ,že nechce mäso...stále by pil len mamine mlieko 🙂 🙂
@gilly na ake cvicenie chodite? lebo podla mna to chce len cas, tak ci onak chodit zacnu, kazde dieta je v inom rychlejsie 🙂 uz teraz sa snazi dostat na styri, cize pojde to, len neskor.. zasa na druhej strane som rada, ze prezimujeme (pravdepodobne) ako nechodiaci, cize nebudem mat problem ho udrzat v kociku 🙂
co sa tyka potravin, moj syn ma alergiu na BKM a vajecny bielok, cize tieto veci voobec ☹ strukoviny som este nedala, v podstate sa viac-menej drzim toho, co sa odporuca a kedy sa to odporuca
@inka070707 chodime normalne na rehabilitacie. Ako jasne ze raz zacnu chodit, ale toto im moze dopomoct naucit sa spravne pohybove vzorce, lebo ked to este nezacali robit, tak v tom mozu mat trosku chaos. U nas sa to cvicenim trosku pohlo, uz sa vie preplazit, aj sa pretacat poriadne. Akurat ked sa cche dat na styri, tak akoby mal slabsie rucky, na tie sa nevie dat.
ako si zistila ze ma alergiu na BKM a vajecny bielok?
@inka070707
@gilly Ahojte. moja mala tiez este nechodi,ani sa neplazila,ani nestvornozkovala. ja aj manzel sme boli vraj taky isty 🙂 teraz sa snazi vzdy ked vidi prilezitost vytiahnut na nohy,ale este to neni uplne super. inak ked sa jej podari postavit,tak chce chodit za rucicky a to jej celkom ide. my chodime na kontroly na neurologiu,aj nam doktorka ukazovala cvicenia na stvornozkovanie,ale ona to absolutne nechce robit,strasne pri tom krici....
zubky mame este len prve dva 😀 a co sa tyka jedenia,tak som este nic dalsie neskusala,ale uz budem musiet....
@gilly my chodime na tzv. babyfit, su tam certifikovani odbornici, my chodime k jednej velmi zlatej tete Angelike 🙂 ona je moc sikovna a vie presne v tejto pohybovej oblasti poradit, takze nenuntenym sposobom sa posuvame dalej.. chodime tam od 3 mesiacov, su to 2 mesacne kurzy, potom je pauza mesiac a potom znova.. je to ale v Bratislave, neviem, ci aj v inych mestach sa konaju taketo aktivity, snad ano 🙂 je to fajn aj pre deticky, su v kolektive a tiez mamicky sa trochen socializuju, cize vsetky strany su spokojne 🙂
alergiu na BKM a bielok sme zistili tak, ze Samik mal dlllho rozne ekzemy po celom telicku, supiny na hlavicke, tvaricku vyhadzanu, des a hruza ☹ sme chodili ku koznej ako na hodiny klavira, mazali vselicim moznym a nic nezaberalo, tak navrhla odber krvi, no a z neho sa zistilo ked mal 5 mesiacov tieto alergie.. cize ja som musela vsetko mliecne vysadit a Samko tiez nic nemoze, hned sa krasne vycistil, ako som mliecne veci vysadila.. buduci rok v maji ho budu zasa testovat, tak moc budeme dufat, ze sa to zmiernilo, pripadne vymizlo uplne.. vraj z tejto alergie zvyknu deti vyrast.. zistovali mu vsetko mozne, asi 4stranovy elaborat to bol, lebo ja som alergicka na travy a pele - nastastie nic z toho sa nezistilo.. tak uvidime, ako to pojde, rada by som keby mohol syry, jogurtiky, tvaroh, a ostatne veci papat 🙂
@gilly inak nas Samik sa tiez zatial rozpuci ako zabka, ked sa chce dostat na 4 😀 tiez mu este tie rucky tak nesluzia 😀 my z toho vedu nerobime, mama vravela, ze ja som tiez najprv rozpravala a az potom chodila 😀 nas chlapcek je velmi ucenlivy, hned po nas vsetko opakuje, je velmi vnimavy, z coho mame ohromnu radost 🙂 stale sa smeje, je to spokojne a vesele nase babetenko.. chodit bude neskor a basta, no problem 🙂
Ahojte, tak my sme sa vo štvrtok pustili chodiť, síce akoby s dobrým litrom vína v sebe🙂 ale aspoň sa zabavíme. Našťastie je opatrná a vie dobre padnúť na rúčky a neublíži si. Tak dúfam, že to tak zostane.
@gilly hej my jeme už všetko. už skúšal aj trošku slané ale inak papá neslané nekorenené ale všetko. u nás nie sú nijaké alergie v rodine tak je nepravdepodobné že by mal mať s niečím problém. takže pohoda, aj bielok, aj kravské mlieko ale varené-v polievke alebo v podobe omáčky, v zem.pyré atď- aj smotanovú omáčku na cestovinách... neriešim však už je velký. nesladíme čaj ani kaše, kupované kaše nedávam-odmieta tak robím ovocno obilninové sama. aj náš už chodí sám, tiež ako ožran 😀 ale ked spadne, dalej ide po4 😉 tretí den má teploty, inak mu nič nie je, včera večer mal 38,4 to nie je až tak moc ale bol hotový,chudák.. mrzutý, spavý ale nevedel dobre zaspať a budil sa, ucuckaný je, keždú chvíľku. na noc som mu dala paralen čípok, o mnoho lepšie bolo.. čakám na nejaké konkrétne prejavy choroby ale nič.. tak asi zuby, neviem... asi pojdu stoličky 😢
mame zle obdobie,cez vikend horucky, mata prehanalo, nic v sebe neudrzal, teraz sme na diete, ziaden chlieb, mlieko, jogurty...mato nechce nic jest, hysaky chyta ked vydi lyzicku...teraz ho klamem, rozvarim ryzu, rozmixujem s vodou a dam kusok banana na chut, vo flaske to vyzera ako mlieko, jedine to zje...vysledy budu az v piatok, ci to nahodou nie je nejaka viroza, alebo salmonela...
dnes rano mal uz tvrde hovienko, ani horucky uz nema, len neje ☹ doktorka hovori ze je to zo zubou, ale ja ziadne nevidim, ma 6 a pri nich nebol ziaden problem...
@shira_ @vera1132 a zacali ste tie jedla davat nejako postupne aby ste odsledovali pripadnu reakciu, ci normalne ste sa len jedneho dna rozhodli ze im date ochutnat z vasho taniera?
no som doteraz davala len tie jednoduche potraviny, ale teda uz zacnem aj ja so vsetkeho
este som sa cchela opytat ze davate aj sunku, parky ci syr? ked je to slane? a dokedy asi sa nema solit a korenit?
@shira_ a ako robis tie ovocno obilninove kase?
lebo nas tiez velmi nechce tie kupovane
@zuzkaznr nas maly sa ani nestavia, proste jedine vie lezat, krutit sa a sediet 🙂 lenivec maly
@inka070707 no to by stalo za vyskusanie, take cvicenie. Akurat ze nas maly nema rad pritomnost inych ludi, tak si enviem predstavit ako by sa spraval pri tolkych ludoch... 😒 tak verim, ze sa z tej alergie dostanete, kamaratkinej malej zmizla nejako postupne ked mala dva roky zhruba.
@gilly ja som mu začala davat ked si začal pytať, a ked mal mal už aspon tie dva zubky, a bezproblémov sme zatial. žiadnu reakciu som nespozorovala. šunku, syr aj parky, - to mu chutí najviac 🙂 Ked je to trošku slane , ako by malo byt, tak ho ponuknem viac krat čajíkom. Zatial nemame problém, všetko ochutná. 🙂
@gilly no ale musi si zvykat, cely zivot bude mat okolo seba nejakych ludi 😉 ty si rodic, ty mu urcujes zatial priority 😉
dievcata, mam dotaz, kedy vam chodia spat deturence? lebo ten nas tu vystraja aj do 22hej vecer, co sa mi zda dost neskoro.. na metodu 3, 5, 7 sa u nas zatial dobrovolnik nenasiel, ale toto je tiez neskoro, kedy chodi spat a ani my si vecer neoddychneme ☹ keby som ho aj dala o 20tej do postele, urcite by netusil, ze ma spat, ked este nie je taky unaveny, urcite by bol rev velky.. tak sa chcem s vami poradit, prosim o vase skusenosti 🙂 zaspava len na prsniku, pre info 😀
@inka070707 podla mna režim nezmeníš, ako ho donútiš spať? neviem si predstaviť. načo by mal plakať 2 hod v postielke, ked može byť v pohode s vami?nám sa to upravilo samo. ja myslím, že ked sa zmenia denné spánky, aj toto sa spraví.
@gilly do roka asi by sa nemalo solit, moj ochutnal už aj trochu slané, šunku trošku, ale parky syr nie lebo to ani ja nejem. inak cestoviny so smot.omačkou, šunkou miluje, ale to tiež neslané urobím, a prevaha je samozrejme cestovín. korenie neviem ako, ja normálne bylinky - oregano, majorán, bazalka atd. dávam, aj trochu kari do polievky, iba nie čierne kor, ani magi, žiaden bujón, sójové omáčky td. miluje jablkovú kašu- pomixujem jablko, trochu vriacej vody, maslo, škoricu a zahustím niečím, napr. kukuričné inst. vločky, varená ryža, krupica alebo obilná nemliečna kaša lipová mu chutí, tak z toho dám tak dve lyžice. ide sa zadusiť s tým, len pusu otvára, dá sa spraviť aj z hrušky, slivky, marhulí- aj obilniny rôzne ale ja robím stále to isté z jablka, lebo iné nemáme.
@shira_ fuh, tak to musim vyskusat take kase, normalne az mne vysli slinky 😀
cize ked mu clovek da trosku sunky, ci tvrdeho syra,aj ked je to slane, tak nevadi, hej?
@vera1132 no tak to musim aj ja uz zacat poriadne meni jedalnicek, som zvedava na t ako sa bude tvarit
@inka070707 no ved my chodime stale medzi ludi, nie sme taki ze sedime doma, ale napriek tomu sa ludi boji, place alebo je proste nevrly a len mna sa drzi, ale to ma po rodicoch, sme boli rovnaki v detstve ☹
co sa spanku tyka, tak ako pise shira_ vacsinou sa to upravi samo. ale je to dost neskoro to fakt, verim, ze sa vlastne nemate s muzom ani kedy sami porozpravat a tak. Ja by som mozno skusila ze nie dat ho spat o osmej,a le postupne po dvoch troch dnoch posuvat cas zaspavania o takych 10 minut a mozno sa po par tyzdnoch dopracujete k posunu o hodinku. ale je to individualne u deti. Nas chodi spat medzi pol osmou osmou a zmenil si to sam z jedneho dna na druhy. Drzim palce
Ahojte. Dlhšie som sa neozvala. Dianke som našla na ľavom prsíčku hrčku, tak sme museli dva týždne čakať na sono. Včera sme na nom boli. Naštastie je to len tuková žľaza, ktorá je ovplyvnená hormonmy, ktoré dostáva cez materské mliečko. Ale kojiť môžem aj nadalej. Zo zdravotnej karty som sa dozvedela, že Dianka mala pri pôrode zlomenú kľúčnu kosť. V pôrodnici mi povedali, že mala pri pôrode zakliesnenú ručičku a nemám jej ju baliť do perinky, ale nechať volnú. To bolo všetko. Chodí za jednu ručičku, ale sem- tam sa jej aj podarí mini krôčik. Zúbky stále dva.
chrumen- daj vedieť kedy a kde sa stretneme , pozdrav Adku.
ani nam to asi nepojde len tak lahko zmenit, neda sa mi nic posuvat, pretoze on sam nezaspava.. neukladame ho bdeleho do postielky, ale uz spiaceho, lebo mi zaspi na prsniku pri kojeni.. a teda zaspi vtedy, kedy je uz natolko unaveny ☹
shira, ved mne to nevadi, ze je s nami, to je najmenej, len mne sa zda, ze prenho, pre take male dieta, je to moc neskoro, aby siel spat okolo 22hej ☹ a ako pise gilly, aj my by sme s mangelom radi pokecali, trochu si oddychli, predsa len je to iny oddych, ako ked je Samusko s nami, este k tomu mame aj havina, tak to musime stale striehnut 😀 cez den sa mi pekne pyta po 3-4 hodkach buvat, je unaveny - ziva, sucha si ocka a vecer tu vydrzi s nami aj po 7-8 hodinach od posledneho spanku, to ma zjavne po mne to vecerne zurovanie 😀
@adupal ja som tiež všeličo vyčítala z karty - na niečo tá zdravotka bola dobrá 😉 dianka je šikulka, sa veľa naučí popri paťkovi hehe my sme akurát obe choré - kašleme a soplíme 😠 ked budeme fit dohodneme sa
baby za chvíííílku budeme všetci oslavovať !! juj ja sa tak teším, ubehlo to strašne rýchlo - čo chvíľa nám tie drobce pojdu do školy 🙂 mne sa konečne do ruk dostali vysledky z holtera a žial extrasystoly sú stale tam ☹ cca 4000 za 24 hodín - nezlepšuje sa to ale ani nezhoršuje ale aj tak by som bola najradšej keby malú nič netrápilo .... toto ale asi neovplyvním ... holter jej budu zakladať každé tri mesiace a dufam, že tu v LM nezrušia detsku kardiologiu inak budeme od januára chodiť do martina
je to do plaču to naše zdravotníctvo, ale raz sa to proste všetko muselo zosypať, neviem načo páni politici čakali..žiaden súkromník si nemože dovoliť byť v takých dlhoch a neplatiť za nič len sa zadlžovať..ale štátne nemocnice a poisťovne - pohodičkaaa hlavne ma vytáča tá hovorkyna ktorá stále dookola tvrdí, pri každom probléme, že pacienta sa to nedotkne. apritom pacient to má na dennom poriadku - na nič nie sú peniaze, iba poradovníky na operácie. prajem si, nech sú naše deti stále zdravučké...

Pekný večer maminky. Ako ste natom zo zúbkami a chodením ??? 🙂