icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
10. dec 2011

@vera1132 že vítanie nových občanov- no to si dávajú načas 😀
my od 6 mesiacov prebalujeme na stojáka. ledva stál na nohách ale to bol jediný sposob. na chrbte neleží ani sekundu takže ho treba postaviť ku gauču, dať nejakú zaujímavosť do rúk a tak prebalovať. ja ked som ho chcela položiť, tak si nesadal, ale otočil sa na brucho a ušiel.

shira_
10. dec 2011

@79zuzana tak to bola Zuzanka obrovská 😲 😲 um je vyrobené z kravského, jeho využitie po roku je podľa mňa čisto marketingový ťah. obyčajne tak býva, že pohyblivé deti nehovoria a naopak. náš dokáže čo sa týka pohybu neuveriteľné veci, ale čo sa reči týka tak vobec nič. akurát la, ba, ma, gľu. podľa mňa blaboce skoro tak isto, ako ked mal 4 mesiace. teraz už prestáva riešiť chodenie, tak hádam sa aj naučí nejaké slovo 😀

79zuzana
10. dec 2011

@shira_ s tym rozpravanim mas teda pravdu. Chlapcov som nosila v kociku a oni mi rozpravali, ze co vidia, (vtacik, auto, macicka, daj mi, pod sem). Obaja zacali rozpravat od roka. Ked sme chodili s kamoskou vonku, jej maly je narodeny o jeden den skor nez moj, tak on behal okolo nas a pomahal mi tlacit kocik 😀 ale nepovedal ani slovko. Takze kazdie dietatko je ine, vyvija sa inac. Neriesila som to chodenie nejak predtym a neriesim ani teraz. Dr. ju skontrolovala, klbiky su ok, stat vie, ked sa drzi, takze je len leniva 😀 Dokonca aj sediet mi vsetci traja zacali az v osmich mesiacoch 😀 😀 😀

vera1132
11. dec 2011

@shira_ tak to si davajú načas 🙂 dali dokopi tri akcie a tam sú zaradené aj detičky.
to prebalovanie je fakt zaujímavé. Uz niekedy rozmyslam nad tým, ked je pokakaný že ho osprším ked nechce poležať aspon to bude mat rýchlejšie za sebou. 😉

shira_
11. dec 2011

@vera1132 ano ked je pokakaný, to je napínavé 😀 😀 hlavne vtedy si chce niekde sadnúť.

vixi
11. dec 2011

@79zuzana Ahoj, tak to si ma potesila, aj moj maly mal 4kg ked sa narodil. Aj sa chyta chodit, aj povie nieco a dokonca sa podarilo vcera odstavit ho uz uplne. Skusa na mna este hadzat smutne ocka, ale uz nechcem kojit 🙂 U nas je doktor v pohode, ten neriesi co nie je dolezite, ale sestricka je akcna, musim mu davat zelezo, aby lepsie priberal. Aj ked sa mi to nezda nevyhnutne nakolko je dost akcny. Ale ok, neublizi. Zas ma strasia s odberom krvi. Akcna sestricka je niekedy len na skodu. Ja davam este umele mliecko nakolko ocinko je alergik. Kedy ma Zuzanka rok? Moj maly ma 17.12., chystate torticku a oslavu?

vixi
11. dec 2011

@shira_ Ahoj, no u nas je asi vynimka, moj aj chodi (nie uplne sam) aj povie vela veci. Ma prekvapi kazdy den. Nestiham sa mu tolko venovat co dcerke, no vidim ze sa uci "za cesty", nahodou som ho skusala, kde mas usko, ocko, nostek a tak a suverenne vedel aj ked ho to nikto neucil. Su to zlaticka tie nase deticky!

zuzkaznr
11. dec 2011

Ahojte. Po velmi dlhom case znova pisem.... Vaneska ma 9250g a 72cm a 2 zubky 🙂 Chodit zatial nechodime,postavi sa sama a drzi sa ohradky,alebo ide pekne za rucicky. Stale nema akosi rovnovahu. Este stale sa kojime,ale uz by som chcela prestat,ale bude to tazke....Mala bude mat rok 14steho,ale oslava bude 18steho a vyzera to tak ze poriadna,bude nas tam okolo 25 😀 Co sa tyka rozpravania,tak mam pocit ze je to stale rovnake,same mama,baba,papa,ham a dnes sme zistili ze ha je havo 🙂
Mam otazocku,davate deturencom do postielky vankusik? Svokra usila malej taky tenky a hneva sa preco jej ho nedavam,ale ja sa stale nejako bojim...

stardust
11. dec 2011

@zuzkaznr u mojho starsieho to bolo s vankusom tak, ze si ho sam ziadal..dovtedy som mu ho nedavala. Manzel stale pcha vankus aj tomu mladsiemu, ale ten na nom moc nechce spavat.

zuzkaznr
11. dec 2011

@stardust ja som jej ten vankus este vobec neskusala dat,lebo viem ze male deturence by nemali mat vankus,lebo je to vraj nebezpecne...len neviem ci uz je nan dost velka 😒 A ako a kedy si zacal ziadat ten vankus?

stardust
11. dec 2011

@zuzkaznr starsi si zacal klast hlavu na plysovu kocku alebo na nieco ine vyvysene v posteli, tak som mu dala vtedy vankus a musi na nom spat doteraz.

79zuzana
11. dec 2011

@vixi zuzanka bude mat rocik v stredu 14.12. Je to neuveritelne, ako rychlo zbehol tento rok. Este pred rokom som bola velika, nervozna a nedockava, kedy uz konecne pride medzi nas a uz sa chystame na oslavu prveho rocika. Oslavu chystame len v ramci nasej rodinky, kedze od ostatnej rodiny byvame dobrych 3000 km 🙂 Ale nevadi, ved sme piati. Torticku jej peciem ja, kedze pecenie je to cim sa tu trosku zivim 🙂, bude poschodova, ruzovo fialova 😀 😀 😀 sa mi znami smeju, ze mame vsetko ruzove, no ale bodaj nie... po dvoch chlapcoch 🙂 aj kocik mame cukrikovo ruzovy 🙂 No a chlapci bracekovia pozvali sestricku do detskeho centra, takze to oslavime ako sa patri 🙂 Aj vy uz chystate oslavu ?

79zuzana
11. dec 2011

@zuzkaznr jej... tak to nase princeznicky sa narodili v jeden den 🙂 ani ja este nedavam vankusik... a pokial sa pamatam, ani chlapci ho nemali asi do dvoch rokov, kym si ho sami neopytali, ze aj oni chcu, lebo videli ze my mame 🙂

vixi
11. dec 2011

@79zuzana Ahoj, no u nas bude v sobotu oslava, nas ocino ma tiez 14.12. tak to chalanom spojime 🙂 Torticka len nejaka klasika, take paradnejsie nezvladam 🙂 Tukam jednou rukou o tom drobcovi, ktoreho akurat druhou drzim 😀 Nechce spat! Taky je zivy ze niekedy vystavi celu rodinu. Dnes urobil asi 8 krokov sam, tak cakam kedy zacne vsade lietat. Volame ho Dado, uz to vie aj povedat ked sa mu chce 🙂 Teda je Radoslav po ocinovi, 9.12. sme mali termin a 14. mal manzel 30, tak sme sa dohodli, ze k narodeninam ak sa narodi 14. alebo potom, vybera meno on a tak som prehrala...to teda nikto necakal 😀 Inak som chcela Karolka 🙂)

79zuzana
11. dec 2011

@vixi ako pekne vam vysli tie terminy 🙂 takmer spolu. Ja som mala termin 3. decembra a dr. vravel, ze urcite sa narodi skor 😲 Potom presunuli termin na 10. december a ona vydrzala do 14. Najlepsie na tom je, ze mamka mi sem priletela 1. decembra a o 10 dni aj odletela domov a drobec furt v bruchu 🙂 Ale nevadi, hlavne ze je tu a zdrava 🙂 Teda vas drobec ma ale vydrz. Nasa chodi spat o pol osmej, potom este pije mliecko okolo desiatej, potom okolo druhej a vstava rano o pol osmej 😝 )

shira_
12. dec 2011

@vixi no ja mám teraz mojho tu na stole pri počítači, je to riadne živé striebro, on už behá hore dole, všade vylieza a zlieza.. moj ocino sa narodil 23.12. aj náš malý tak isto 🙂

adupal
12. dec 2011

aké sú to náhody, keby sme si chceli naplánovať, tak to ani nevyjde. Ja som dávalka Didi pod hlavičku tenučký vankúšik, ale ako začala pred tromi mesiacmi spávať iba na brušku, tak som ho dala preč. Ešte aj teraz v noci ju kontrolujem, ako spinká.

shira_
13. dec 2011

náš má vankúšik- ale to je skor taká podložka pod hlavičku, skoro vobec to nie je vyvýšené. ale má froté plachtu, tak sa mi to zdá také príjemnejšie na tom jemnejšom vankúšiku. predtým som mu dávala iba plienku pod hlavu, kým grckával. ked si ho zoberiem k sebe do postele, tak vidím, že vankúše zbožňuje, hádže sa po nich. niekedy sa len tak gúľa po perinách až z toho zaspí 😎 my máme ináč problém s prikrývkami- zakrývam ho teplou dečkou, ale to sa v noci aj tak odkope. ked ho chcem prikryť, niekedy ho aj toto zobudí. paplónik považuje za skvelú hračku - nechce potom spať, len sa s ním naťahuje.. a ako skončilo leto, nevrátii sme sa už k spacím vakom- skúšal som mu dať, ale hrozne sa zamotaval, chytil amok 🙄 už to nechce.

bebaa
13. dec 2011

konecne sa mato dostal z chorob, zase mame problem so spanim....dnes spal raz od 12:15 do 14:00, o pol osmej dostal mlieco zaspal hned, o osmej sa zobudil a ani za svet spat, teraz som ho uspala, je pod dvanstej....
ked spi dva krat cez den, teda druhy spanok vychadza ze vstava o stvrtej, zaspi o dvanastej vecer, trva to uz dva tyzden, neviem co s nim...

shira_
14. dec 2011

@bebaa vydrž, to prejde, nám sa tiež prehadzujú spánky z dvoch na jeden. takže niekedy spí raz niekedy dvy krát a je to celé rozbité. doobedný si posunul na obed ale ked sa skoro zobudí, nevydrží do večera, zalomí podvečer aj na 2,5 hod a potom sme skoro do polnoci hore. potom spí dlho ráno a další den spí len raz... potom zase zaspí aj pred osmou, budí sa v noci, skoro ráno vstane a potrebuje 2 spánky na další den..

bebaa
14. dec 2011

@shira_ presne takto je to u nas, ked spi dlho do deviatej do desitatej staci jeden spanok, potom sa zobudi skoro rano, a potrebuje dva spanky.... vcera bol od druhej hore, vecer o osmej ani nevypili flasu, co bol k.o. a za pol hodinu sa zobudil a do dvanastej buntosil!!!

adupal
14. dec 2011

ahojte. Mám choré obe deti. Teploty, kašeľ. Najhoršie je, že malá má vysoké teploty. V noci sa každú pol hodinu budí,nechce nič papať, ani piť čajík, iba moje mliečko. Ešte že ju kojím. Dúfam, že táto noc už bude lepšia.Ked spinká, tak sa snažím aspon niečo napiecť

shira_
15. dec 2011

@adupal držím palce, nech sa skoro z toho dostanete. malý ked bol chorý, bol nacucnutý skoro celú noc, chudiatko.. taká som bola rada, že sa aj napapá aj si pospí- lebo inak stále iba plakal a nemohol spať☹

adupal
16. dec 2011

@shira_ dakujem, už je lepšie. Už nemáme teploty , ale máme soplíky. Keby si vedela poriadne odkašľať, lebo je až zachrípnutá.

vera1132
20. dec 2011

ahojte, ako to vymyslíte s vianocným stromčekom? aby drobci nezvalili alebo tak??

kvojtanikova
20. dec 2011

@vera1132 my mame taky maly stromcek (130cm) a mame ho postaveny na stolceku vo vyske asi 50 cm od zeme. Borcu vobec nezaujima a to ho mame postaveny uz od Mikulasa.

lili777
20. dec 2011

@shira_ jeeejda ty si mala vianoce minulý rok v pôrodnici? Ja som sa tomu bránila, termín som mala 17 a som sa veľmi bála, že budem cez sviatky v nemocnici. Ako to tam bolo? Mne bolo ľúto môjho vtedy 1,5 ročného syna, chcela som ho vidieť. našťastie som porodila 8🙂

vera1132
20. dec 2011

@kvojtanikova no uvidim ako my dopadneme. ale chcem tento týžden postavit sromček , aby si zvikli na seba 😀

79zuzana
20. dec 2011

@vera1132 ja som to so stromcekom vymyslela tak ako pri chlapcoch ked boli malicky, dala som zuzanke chytit stromcek, ihlicie, a to ju popichalo a teraz nam uz z dialky ukazuje, ze stromcek je "no-no". Ocka jej sice ziaria ked vidi svetielka a pekne gule, ale s ruckou kyve, ze nepriblizovat sa 😀 😀 😀

shira_
20. dec 2011

máme ho na stole, pekne ukáže 😵 na rok už hádam bude na zemi a velikánsky. Tomáško by to teraz zlikvidoval.