V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@shira_ tak teda vas Tomasko musi byt riadny tvrdohlavec 🙂 My napriklad mame aj telku len na zemi na takom prizemnom stoliku asi 30 cm vysokom, a tiez DVD player aj chlapci tam maju xbox a ona to nechyti, lebo vie ze nesmie 🙂 Prvykrat ked to skusila, tak som na nu zakricala, ze nesmies a zabralo to 🙂 Ale zase aj chlapci boli taki isti, tiez im stacilo povedat. Sestra vsak ma drobca a tomu moze vysvetlovat do osalenia a aj tak si robi po svojom, takze zalezi na dietati 😀 😀 😀 Kazde je ine 😉
@lili777 ano ano.. strašne mi tam bolo smutno ☹ a mojmu mužovi ešte viac..ani stromček neurobil. doniesol mi štedrú večeru ale ja som musela byť s malým na izbe, tam on nemohol.. ani mi samej nechutilo a skončila v koši ☹ ja som mala termín 16. a malý si to ešte o týždeň predĺžil.
@79zuzana no tak náš vylezie na ten stolík, zavesí sa na televízor a hojdá sa aj s televízorom, zhadzuje repráky od domáceho kina, vie vytiahnuť satelitovú kartu z prijímača- to sme museli zalepiť. vie zapnúť dvd prehrávač. robotický vysávač sme museli odložiť lebo ho dovtedy trápil, kým sa nevybil a nenechal ho nabiť.kaprovi nahádzal do vane hračky, poličky do výšky 1m máme prázdne, max. tam dáme jeho hračky, ked je chvíľku so mnou v kúpeľni, všetko čo sa dá, nahádže do wc, potom to vyberá. vyťahuje si veľký vysávač a ťahá cez izbu, vie vyliezť na nábytok a odtiaľ skáče do ohrádky, povyhadzuje z nej všetko, potom ho vyberieme a on pohádže všetko zase dnu a zase chce do toho zase vliezť. kuchynské skrinky sú pravidelne vybraté. rád má naháňačku hore schodmi, lebo vie, že tam ho určite pôjdeme zobrať. vie vyliezť z vane. vyhadzuje si vankúš a deku z postielky. odväzuje hniezdo, likviduje kameru. zistil, ako si rozopnúť plienku pod pyžamom. žiadne nono nefunguje, len skorý zásah a nepretržitá kontrola 😀
@shira_ uff....tak to si teda nonstop v pohybe 🙂 Musis byt stastna, ked konecne vecer zaspinka 🙂 Ale na druhej strane, mas velmi sikovne dietatko a hlavne zdrave 🙂 Coskoro podrastie a zisti co je spravne a ty si trosku oddychnes 😉 alebo pride surodenec 😀 😀 😀 aby si zrazu neutrpela sok z nicnerobenia 😀 😀 😀
@79zuzana on je inak úplne perfektný, je výmyselník, ale skoro nonstop v dobrej nálade, miluje spoločnosť, nebojí sa.. vďaka tomu, aký je, sa sám zabaví kdekolvek s čímkolvek, takže kým varím on si napr.vykladá riady...ja len dohliadam. ale ked potrebujem veľa porobiť a nie jedným okom kukať čo robí, viažem ho do šatky na chrbát. manžela mám na materskej, takže pohoda, delíme si to medzi dvoch, takže fajn, aj druhé by sme chceli. ale chvíle, ked spí, sú naozaj posvätné, to musím uznať 🙂
@79zuzana
@kvojtanikova
@shira_ no včeraj večer som začala ozdobovat, zoznamili sa , ja som dala na stromček tri gule, a malý dve dal dole, a potom ho raz zhodil,a už ho prestal bavit, tak dúfam že ho bude obchadzat 🙂
@shira_ máš naozaj živé dieťa.To ja tvrdím o mojej, že je omnoho živšia od staršieho keď bol v jej veku. Ale na tvojho nemáme ani z ďaleka. Ked jej poviem no-no-no, tak vie že robí niečo zle a prestane. Televízor máme zavesený na stene v rohu, dvd pod televízorom, tak tam sa nedostane. Stromček máme 160cm na zemi. Včera som vešala nan salomky, tak sa okolo neho motala, ale inak ju nezaujíma. Máme dvojposchodovú posteľ zo schodami, kde sa dajú uložiť veci, tak si minule skoro privrela prsty, ale hore ju to zatiaľ neláka. Ak začne, tak jej to zatarasím z veľkým plyšovým macom. Len všetko zbiera, ked zbadá malú smietku hned dá do pusy. Dnes som jej vysvetlovala, že to smietky musí dať do koša, ale asi ma nepochopila, lebo tam hodila svoj hrnček.
Šťastné a veselé Vianoce všetkým 🙂 všetkého veľa preveľa hlavne pokoja, zdravia a lásky 😉
aj ja sa pripájam k prianiu šťastných a veselých a vianoc a decembrovčiatkam krásne narodeniny, ktorí to majú ešte pred sebou 🙂 hlavne nech sú detičky zdravé.
naša krpana dnes urobila svoje prvé krôčky 😀
takto pred rokom o 3hod ráno mi odišla voda a za krásnych 27,5 hodín bola Silvinka na svete 😉 pomaly chystám oslavu ale ešte si do 29.12 počkáme .... chvílinku
a inak aké ste mali sviatky? u nás dosť veselo, malá dostala kocky , cimbal dokonca aj hovoriacu bábiku - ta ju zaujíma len dovtedy kým jej nezhodí čiapku hehe chodí stále stromček obzerať - máme ho na poličke tak nedosiahne - a jejká a piští a keď ho zasvietim ani nedýcha 😀
dnes poradňa, meria 77cm no a odvážiť sa nechcel, nejako medzi 10,5 a 11kg bude mať 😀 zaočkovali sme hexavakcínou a skončili sme s očkovaním nadobro. dr. frflala ale čo už 😀 pneumokoky sme už nedali ani mmr nechcem dať. teraz spinká. budúci týždeň ideme na dovolenku do talienskych alp tak sa strašne teším, konečne do snehu, lyžovať, sánkovať aj s malým, super 🙂
@shira_ aj nás čaká tento mesiac očkovanie a trochu sa bojím ako to prežije hlavne keď jej to budu pichať, poslednú dobu je voláka precitlivená - asi nám zas idú zuby 😠 nuž a ja som totálne odstavená - keď sme sami doma tak iba oco a oco a oco 😒 sa ma hanbí moje vlastné dieťa 😀
a inak ako v novom roku? my sme ho začali chorobami - sople a kašel ale hádam to tak nebude po celý rok hi malá stále chodí ale sama ešte nie, popri nábytku, stene prejde celý byt, na vianoce dostala hojdacieho koňa tak sa s ním v kuse hrá a na prvý rôčik trojkolku - vozíme sa zatiaľ len v chodbe 🙂 u nás je celkom dosť snehu a aj teraz sneží ale posledné dni tu bol taký vietor že nás skoro odfúklo 😀
@chrumen
@shira_ aj my sme uz boli na ockovani, dokonca obidve deti naraz, presne v den ked mala Borca 1 rok, ale ona bola v pohode, akurat krpec mal na druhy den trochu teplotu a pri samotnom ockovani dostal taky hystericky zachvat ze potom este asi 3 dni hulakal v kuse kvoli totalnym somarinam, mali sme tu na navsteve moju mamu ktora sa lieci na psychiatrii tak to s nou dost teda zamavalo, musim uznat, samozrejme ze vsetkemu som bola na vine ja, lebo robim zo syna neurotika a neviem ho naucit normalne sa spravat.... 😖
Borca uz beha ako drak, vsade sa vopcha, najradsej v kupelni babre kremiky a sampony a podobne veci. Vlasy jej musim uz zapinat sponkou lebo jej idu uz do oci, taku dlhu ofinu ma, ale nechcem ju strihat lebo v aprili ideme znamemu na svadbu, tak aby bola kocka.
Tiez rozmyslam nad tym, ze MMR ockovanie nedam, ale neviem sa rozhodnut. Staremu to je samozrejme jedno, takze vsetko ostava na mne.
A takuto tortu som Borci upatlala na narodeninovu oslavu🙂
jej krásna tortička 🙂 šikovná mamina , ja som sa zmohla na nepečenú z piškot, ovocia a jogurtu 😉
@kvojtanikova @shira_ a to kedy je MMR ockovanie? aky to moze mat postih ked odmietneme dat dieta zaockovat? citala som par clankov o tom ze ockovaniea ko take moze mat velmi zle vplyvy na zdravie deti, co teda vsetky asi viete. tak preco je vlastne ockovanie povinne, ked je tolko studii o tom ze to vlastne nie je prospesne... je to strasne asi zlozite sa rozhodnut co je robit, keby ze nedam zaockovata dieta chyti neajku z tych chorob, alebo dam zaockovat a chyti nejaku inu chorobu ci reakciu na to... no dokelu, tak to aby clovek furt len nad niecim premyslal...
@gilly ockovanie MMR je vo veku 15-18 mesiacov. Ide o to, ze MMR ockovanie obsahuje ZIVE (aj ked oslabene) bacily tych troch chorob (mumps, rubeola, osypky) SUCASNE a preto mozu citlivejsie deti zareagovat velmi zle. Predstav si, ze by si ty mala sucasne napriklad chripku, zapal nosovych dutin a anginu. Alebo tri odlisne choroby - zapal nejakeho nervu, anginu a cojaviem, zltacku. Uz pri jednom z toho sa citis mizerne a takto spolu to je fakt "huste". Pritom samy o sebe sa daju s vcasnou liecbou dost dobre zvladnut, a riziko je iba v tom, ze mumps moze postihnut chlapcov neplodnostou a zena ak ma rubeolu pocas tehotenstva tak ma postihnute dieta alebo rovno potrati. Osypky nemaju taketo zavazne rizika, aj ked vynimky mozu byt. Tak naco mam dat dieta zaockovat a vystavit ho vsetkym 3 chorobam naraz? Keby existovala vakcina samostatne, tak si to pocas tych 3 mesiacov rozlozim a dam ju zaockovat, ale spolu... toto ma odradza.
@kvojtanikova a ked sa ockuje ta hexavakcina tak to je sedem ci kolko chorob sucasne, nie?
a co na to doktorka detska ked odmietnes ockovanie? co som ja pocula, tak vraj to mozu s tebou riesit cez socialku, ten urad pre dohlad a co ja viem co vsetko...vies o tom nieco? teda ja tiez nie som velky zastanca ockovania ako takeho, a este ked clovek na nete najde milion clankov o tom ako po ockovanie prepukla u deti cukrovka, autizmus ci ine poruchy....
@kvojtanikova resp.je mozne toto ockovanie odmietnut s tym, ze sa da dieta zaockovat neskor ako v 18 mesiacoch? kedy najneskor?
@gilly pri hexavakcine ale nemas tie bacily zive, ale len umelo vytvorene, ako keby si si dala liek, lenze MMR su tie choroby same osebe ale len oslabene. Proste ich mozes z tej vakciny normalne dostat, co by sa pri hexavakcine nemalo stat. Pri hexavakcine ide o podanie akokeby preventivneho lieku, napr. na obrnu, ale pri MMR dostanes tie tri choroby presne take ake su, akurat slabsie, a tvoje telo si ma na ne vytvorit prirodzenu imunitu odpovedou vlastnych imunitnych buniek. Teda aspon tak to chapem z toho, co som o tom citala. Co sa tyka toho autizmu, tomu netreba celkom verit, lebo autizmus je dedicne ochorenie, ono sa akurat moze prejavit az v neskorsom veku, casovo to spada do obdobia "po podani vakciny", na autizmus sa neda "ochoriet", bud sa s tym dieta narodi alebo nie. Ale cukrovku moze spoustit aj ockovanie, takisto ADHD poruchu (poruchu koncentracie...) a podobne veci. Zatial neviem nic o socialnom aspekte neockovania, ze co by sa stalo keby som to odmietla, ale je tu tusim taka diskusia, tak si to tam skusim mrknut.
@kvojtanikova Krásnu tortičku si upiekla.
@chrumen aj naša je cez deň ocko, keď ide ráno do roboty a zabuchne dvere, Didi sa nane nalepí a búcha po nich. Ale večer som zase ja na prvom mieste. Manžel ju nemôže zobrať ani z podstielky, lebo sa mu otočí chrbtom a tahá sa od neho čo najďalej. Už cez dva týždne sama chodí a rada tancuje kolo kolo mlynské.
ahojte maminky. ako sa máte? ako pozeram dávno tu nikto neprispel.
drobci sa majú ako? chodia všetci? my bohužial ešte nie 😒 tak ale dúfam že nás malý prekvapí.
chcela som sa opytat, aj vy prebalujete nastojaka? neviem ako naučit malého aby sa nechal prebalit poležiačky. niekedy sa mi podarí prebalit ked papa. a stále mame len 4 zubky.
@kvojtanikova to je strasne zapeklita situacia, nechapem preco je to povinne, podla mna by ockovanie malo byt aj na dobrovolnej baze, ze ked jednoducho s tym matka nesuhlasi, tak by s tym nemali robit problem...ja som mrkla zbezne co obnasa neockovanie, ale je toho dost vela...

@79zuzana u nás nono nefunguje. aj sa popichal..nájde si spôsob, ako sa dostať k tomu, čo chce. na krbe sa popálil a teraz si zoberie do rúk hocijakú tyčku a s tým babre do krbu, stále mu to nedá pokoj. výmyselník. našťastie je krb zavretý tak len do skla búcha. a ešte sa potmehúdsky usmieva, že nám prešiel cez rozum.