V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@vixi ja to riesim uplne rovnako - naucili sme ho umyvat si zuby, tak vzdy ked ho polozim na prebalovak zacne vykrikovat Ham - t.z. ze chce kefku, tak mu ju podam a on si akoze drhne zuby a ja zatial prebalujem 🙂 🙂 🙂 to su ale finty na tie nase deti 😉
@kukulienka4 to je dobry tip 😉
mal niekto skúsenosti s alergickou reakciou na jahodovú kašu ( myslím, tie destké kašičky )?
čafte maminy, ako tak pozerám už tu nechodíme tak často ako pred rokom - nieje veru o čom písať asi, už sa toho moc nemení 😉 nám zistili málo železa tak užívame dvakrát denne kvapky, Sisa má z toho čiernočiernu stolicu - fuj ... buduci týždeň nás čaká kardio - zas jej založia holter a pravdu povediac dosť sa bojím ako to zvládneme - malá je živé striebro, už ju vidím ako bude tie kábliky naťahovať ... 😠 a pchať do úst 😀 naučila sa vyliezť na gauč, skáče si tam ako na trampolíne a ak ju odtial vezmem tak ma zbije 😀 inak ja už dávam malej kravské mlieko - iba na ráno a reakcia dobrá, uvidíme časom 🙂 kupujem to z automatu a veľmi jej chutí, na noc jej ale dávam UM - bojím sa že by ju kravské tak nezasýtilo. v noci je s nou peklo - asi zuby ... sa zobudí s plačom aj 5krát, niekedy je problém ju utíšiť ..... aaaaaaaaaa konečne sa dokáže sama vyhrať 🙂 k šťastiu jej napríklad stačí stará peňaženka na suchý zips 🙂
@shira_ ahoj, ako ste zvládli lyžovačku a kde ste presne v Alpách boli? aj my sme zvažovali, no naša malá je horšia odkedy sa Boris narodil a tak ísť s nimi dvoma je hotová pohroma 🙂
malá ho strašne ľúbi, nosila by ho na rukách a on to moc nechce, je s nou rád , len aby sa nanho sestrička moc "nelepila" on je taká samostatná jednotka 🙂
raz sme sa vybrali lyžovať a moc nám to nevyšlo ☹ asi budeme musieť ísť len 3 bez malého, najhoršie je, že ho moc nemáme pri kom nechať, jedine u svokrovcov, ale to zasa najazdíme km, no čo, dve deti sú dve deti (malééé), tak nebudú žiadne veľké radovánky
s malou chodíme aspon na korčule
ahojte, som tu nebola poooriadne dlho...niektoré žienky ani nepoznám
čítala som ako to tu máte so spaním 🙂
tak to ja môžem byť zatiaľ spokojná...malý mi spáva 2x po dve hodky a večer ide o 8 a spí do pol 7 ráno
chodí výborne, už sa snaží aj behať 😀 ked sa s malou hrajú, vonku moc nechce byť ani v kočíku ani na sánkach, tak chodíme pešo
inak ako sme mali ako 7 týždnový ten zápal pľúc, tak malý sa drží výborne 🙂 dúfam, že som to práve nezariekla
tak už sme doma z lyžovačky, bolo perfektne, boli sme ešte s jednými známimi čo majú dieťa rovnako malé ako my, tak sme sa pekne vystriedali- raz sme dali im naše dieťa a druhý deň zobrali zase to ich, malí sú spolu perfektní, úplná pohodička, nič nebolo treba vymýšľať len ísť s nimi von a tam ich pustiť a sami sa zničili, oni už behajú. perfektne spali obaja a rodičia vylyžovaní do sýta. boli sme v Pinzole, blízko je madonna di campiglio je tam kráááásne. inak mne malý veľmi dobre spáva, cez deň väčšinou len raz 2-3hod a večer zaspí raz v noci ešte cická ale len tak v spánku- teraz sa mi začne mrviť až tak okolo 5-6 ráno ale potom sa ešte uspí do 7. tak pohoda aj cestu zvládol super. jedol tam krížom krážom všetko, večeru sme mali o 4 chodoch tak teraz mám smolu 😀 musím sa posnažiť s varením a aspon jeden poriadny chod pripraviť 😀 😀
chrumen ja robím obilnú kašu tiež z kravského mlieka alebo ryžového, um sme nikdy nemali ešte kojím ale keby som nekojila už v tomto veku by som nekupovala asi um. v taliansku večeral s nami, čo bolo (polievka, cestoviny, ryba, zemiaky...), žiadne stresy som nerobila a v pohode. my máme kojenie už nie o strave, ale uspávaní, upokojení, na dobrú náladu, na zúbky od bolesti a tak, papá už naše (samozrejme sa snažím ddávať zdravšie jedlá, ako sme predtým pchali do seba)
@gilly dr frflala že musí písať hlásenie že kolko ona bude mať roboty s tým... na prevenar nič nehovorila, mmr nechala ešte na rozmyslenie, ale že je to naše dieťa a nútiť nás nemôže len to akceptovať ale nebola moc nadšená. samotnú hexu zvládol absolútne bez problémov- teraz som zase čítala o tej mmr že to nie je nič hrozné tak fakt neviem. tam ma akurát straší ten mumps čo može byť nebezpečný pre chlapcov vo vyššom veku. a zase rubeola pre dievčatá. teraz je nafigu že to tie decká nemajú kde chytiť kým sú malé a všetko si to odkrútiť ľahším sposobom.. alebo ked tehotná žena má staršie dieťa čo jej ochorie na mumps ak ho nemala v detstve- tak hrozí poškodenie plodu, rubeola to je jasné, to je velmi zlé ale ja som mala mumps o seba sa nebojím
my všetci chrípkujeme- malý našťastie z toho vyšiel najlepšie, úplne bez liekov.
Ahojte,
velmi neprispievam k diskusii, ale neda mi nepovedat nieco k tomu ockovaniu, ktoremu sa tak strasne branite... Neviem, ci viete, ale napr. v nemecku (a ktovie ako to je v dalsich krajinach) ockovanie vobec nie je povinne. To znamena, ze s najvacsou pravdepodobnostou vela deti zaockovanych nebude. Choroba sa nesiri, ak je zaockovanych 95% ludi, to znamena, ze toto percento sa urcite znizi o par rokov, takze je mozne, ze choroba sa sirit zacne. Ak vase deti zaockovane nebudu, mozu ochoriet... Vzdy je riziko pri ockovani, ale na druhej strane, ak dieta netrpi znizenou imunitou, zvlada kazde ockovanie dobre. Tak preco riskovat?
Preco riskovat a preco neriskovat. Da sa podebatit na stranke slobodavockovani.sk vobec to nevyzera s tym ockovanim tak uzasne, zdravo a ochranne. Kazdy nech si bud nastuduje, alebo nech sa spolahne na info ku
ktorym sa dostane a rozhodne sa sam podla seba.
@shira_ vyborna stranka, vdaka za tip.......kazdy je zodpovedny za svoje dieta, kazdy nech sa rozhodne sam 🙂
Potrebovala by som poradit ohladom papuciek.....zacali sme ich nosit, ale malemu sa strasne v tom potia nohy /mame take tie klasicke komunisticke /.......ked nema papuce, tak sa mu potia len trochu - pancuchy vymenim tak 1-2krat za den, ale v tych papuciach ma mokre nohy za 10 minut! !!!....mate niekto podobne skusenosti ???
@kakaovyrez V Nemecku sa diskutuje uz roky o zavedeni povinneho ockovania aj vdaka dobre zarabajucej skupine ekonomov a predavacov poistiek v Bavorsku, ktori svoje deti nenechavaju ockovat a chodia s nimi napr. na Masernparties 😉
@kukulienka4 aj mojej sa veľmi potia v papučkách nožičky. Kúpila som jej ortopedické sandálky, ale dostať aj sandálky na spôsob papučiek.
@adupal a pri tych ortopedickych sandalkoch sa jej nohy uz nepotia ???
ahojte, chceme sa trošku pochvalit, tešíme sa z toho, maly už začína sám chodit, sice sa postavi ešte vdaka nabytku, ale prejde celú izbu, chodbu. len škoda že ešte nevie sám vstať, ale zlato naše sa snaží, dava hore riťku, ale nevida. aj to sa naučí 🙂
Maminy, ako vam spia deti? moj hrozne...rano vstane o osmej....o dvanastej ide spat, do druhej, vecer o osmej uz spi...vela krat vsak nechce spat, vymysla, place, tak zaspi az o desiatej.... potom v noci sa stale prehadzuje, mrvi...musim ho prabalovat, bo sa precikava...pouzivame pampersky, on sa vsak precika z boku.... pri prebalovani sa casto preberie, tak ze ho uz neuspim naspat....niekedy sa mi podari v kociku...ale ked nie, vydrzi aj 4-5 hodin byt hore...tuto noc zaspal o osmej, o dvanastej sa zobudil, do stvrtej sme sa hrali...a rano uz o osmej hore...pripisujem to zubom, ma 6, ale od deviateho mesiaca mu nevysiel ani jeden... dasienka ma belsie, ale po zuboch ani stopy...trva to uz mesiac, ale ani pred tym nikdy dobre nespal... vecer mu dam kasu, alebo krupicu alebo puding, potom na uspatie ma flasu mlieka....uz sa tak neprecikaval...ale tuto noc sa zobudil aj ked mal suchu plienku... ☹ ☹ ☹
Ahojte babulky vie mi niektora povedat nieci ku krvnej skupine A RH negativ a partner ma rh pozitiv nieco ohladom tehotenstva a porodu??
@bebaa my sme na tom so spankom podobne....mame uz 10 zubov a taketo obdobie spania - nespanie sme mali, ked nam isli horne stolicky - trvalo to mesiac 😒 tyzden spaval 1krat cez obed hodinu, potom v noci nespal a vyvadzal, potom tyzden spaval 2krat cez den po 30 minut a v noci vyvadzal rovnako ☹ .....nam sa potvrdilo, ze ked spal zle cez den, tak aj v noci to nebolo nic moc......ked sa dobre vyspal cez den - spal vkuse a bez mrncania, tak aj v noci bolo dobre....teraz sa nam to stabilizovalo a prespi uz celu noc od pol 9 do pol 8, ale cez den to stale nie je nic moc - ale idu nam dolne stolicky, tak to pripisujeme tomu 🙂 a tesime sa na dobre casy s poriadnym spankom
bebba aj my máme také všelijaké spanie - donedávna spávala dvakrát za deň ale druhý spánok mala o cca 16 - 17 takže večer bol problém zaspať ... teraz mi spí len raz za deň tak 2hodinky, večer zaspí rýchlo ale tiež sa mi zvykne v noci zobudiť aj na hodinu dve 😠 nám posledný zub vyšiel tuším v decembri a odvtedy nič - len opuchnuté ďasná ☹
@bebaa @kukulienka4 ahojte, nas maly spi nastastie este dvakrat za den, dokopy su to sice nejake dve hodinky, ale pomaha to ze spi na dvakrat. Ked idu zubky tak sa spanie vzdy zhorsi, nas ma len osem a tiez mu od desiateho mesiaca ziaden nevysiel. U nas sa inak na dobry spanok osvedcil pevny rezim - vzdy kazdy den v rovnaku hodinu ist spat, kym si na to poriadne nezvykol. Celu noc mi prespi necele posledne dva mesiace, aj ked sa nieekdy zobudi, len sa ho snazim pohladit a utisit. U nas sa este osvedcilo naucit maleho zaspavat sameho, tym sa aj v noci dokaze vlastne sam uspat ked sa zobudi. Drzim Vam palce, viem co to je byt dlhodobo nevyspata.
no naš ako bol chorý zase spáva 2x a už spaval raz. ked spí raz je zle, večer ide skoro a v noci sa budí, niekedy už o 3 má ráno a potom o pol 6 zase zaspáva. ked spí 2x ide zase neskoro spať ale spí v noci o moc lepšie. denné spánky máme aj 2x2hod takže celkom pohoda. teraz sa napr. zobudil z poobedného spánku- spal dve hod no tak to zase bude min. do pol jedenástej poskakovať
@kukulienka4 u nas to nespanie trva uz dva mesiace..... a zuba ziadneho...zda sa mi ze spodne dvojky, ale muz tvrdi ze mu tam nic nevidno, ze si to len namyslam....

@shira_ a ako bolo na lyzovacke?