icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

bebaa
8. feb 2012

@shira_ ja sa snazim uz nedat druhy krat spat... bo potom je cely rozhodeny. len horsie je to ze on nevie sam zaspat, a ked sa v noci zobudi musim mu dat flasu alebo do koca...ale vela krat nepomaha nic

bebaa
8. feb 2012

@chrumen a ako ju potom uspavas v noci ked sa zobudi???

shira_
8. feb 2012

@bebaa ja ho musím dať spať, on vylezie na človeka a sa uloží spať, alebo len chodí ako mátoha a nič sa mu nedarí, potom je len upišťaný- ked je nevyspatý je hrozný. práve ked ho nedám druhý krát spať a udržujeme všelijakými hrami, o osmej odkvecne ale pred polnocou už je hore tak znova uspávam a niekedy sa mi o tretej zobudí čulý, to je na nervy. pred dovolenkou už mal režim že chodil okolo obeda na 2-3 hod spať a večer o deviatej, v noci s jedným zobudením, ale tam sa to rozbilo, lebo boli neskoro večere, aj do desiatej a cez den sa tam tak vybláznil, že potreboval 2x spať a potom ochorel, tak to bol stále ospalý. no, nejaký čas to potrvá, kým pojdeme do normálu.
inak baby aj vaše deti začínajú byť zlostné- moj chce sám napr. jesť a netrafí si ani do úst, trhá mi z ruky lyžičku, pohár alebo niečo chce a ked sa mu to snažím zobrať alebo odniesť ho odniekiaľ, tak hrozné nervy, vreští a trepe rukami hlava nehlava 😀

bebaa
8. feb 2012

@shira_ aj my sme mali pred sviatkami rezim.... ale potom sme boli na 4 dni v nemocke., tam spal dokonca aj tri krat za den... a od vtedy je to hrozne....
tak moj je iny nervak, stale sa rozculuje, hl. ked mu zakazujem, alebo ked sa hra a nieco mu spadne, rozhadzuje rukami hlava nehlava.

shira_
8. feb 2012

no, moj kuká stále ešte rozprávku a hrá sa s klúčami, ešte mu aj dalšiu večeru budem musieť dať.. som zvedavá, kedy zalomí dnes 😝

inka070707
8. feb 2012

@bebaa skus vymenit pampersky za babylove z DMky. Nam sa tiez krpec precikal a prekakal z pampersiek, po vymene za babylove uz tieto problemy nemame. Nie su ani parfemovane a su lacnejsie 😉

bebaa
8. feb 2012

@inka070707 vyskusam....cez den mame z lidla toujorus...teraz su za 6.99e tiez su fajn

chrumen
8. feb 2012

@bebaa ako kedy - niekedy pomôže keď ju vezmem k nám a chvíľu sa s ňou rozprávam, šúcham ju alebo sa len tak držíme za ruky 🙂 inokedy veľmi vystrája, behá v postieľke hore dole alebo nám robí zle - pchá nám prsty do nosa, ucha, lozí po nás ... v podstate vtedy nerobím nič, nechám ju nech sa unaví sama 😉 nechodím sa s ňou hrať ani nič podobné, ani jesť nechce len čaju sa napije takže neviem čo to spôsobuje ... chvalabohu že to nieje každú noc 😀 ale vždy nad ránom ju musím vziať k nám - tak kolo 5/6 hod ráno sa začína dosť mrviť, prehadzovať tak ju šupnem medzi nás a ona sa ukľudní a spíme ešte do pol8 😉

chrumen
8. feb 2012

@gilly naša bola schopná spať aj vyše hodiny ... síce večer kolo tej 20 bola pripravená ísť spať, oči pretierala, zívala ale keď sme ju uložili tak nechcela byť v postieľke. veľakrát sedela s nami v obývačke a s otvorenými očami spala 😀

shira_
8. feb 2012

@chrumen jejda tak toto máme podobné.. ja kojím síce, ale to funguje tak v polospánku. ked sa zobudí plný sily, je to zbytočné, on nechce prsník, chce sa hrať a presne ide k nám do postele a robí mi tak isto zle- ja si ho nevšímam a on sa potom vála po perinách až zaspí, niekedy ale aj dve hodiny, niekedy pomerne rýchlo.. ale stále musím dohliadať, aby necapol. tiež tak hovorím- chvalabohu, že to nie je každú noc 😝

chrumen
8. feb 2012

@shira_ aj sisa sa pokúša ale väčšinou to skončí na nej 😀 pokrájaný chlieb ešte ako tak, na pitie som jej kúpila pohár s uzáverom a slamkou tak to si chodí po byte a cucá 😀 ona počká kým ju dokŕmim a potom mi vezme lyžičku a ide kŕmiť hračky... no srdiť sa vie aj ona a veľmi ☹ celá sčervenie, spotí sa a rev taký spustí akoby som ju z kože drala a začne ma biť - hlavne keď ju chcem utíšiť - vraj mama daj pokoj ...

gilly
9. feb 2012

no dievcence vobec vam nezavidim take nocne spanie/nespanie. U nas bolo spanie od narodenia dost zle a ked sme sa v siedmych mesiacoch dopracovali k tomu ze kazde zaspavanie trvalo dve hodiny, a v noci bol maly kazdu hodinu hore, som povedala dost a presli sme na tvrdu prevychovu aby sa naucil zaspavat sam a stanovili sme pevny rezim spania. Netvrdim ze tato metoda je ta najlepsia, len tolko, ze u nas zabrala a som tomu strasne rada, lebo teraz si to mozeme uzivat. Ci cez den ci v noci ho dam do postielky a on si tam sam zaspi - niekedy si aj polhodinu v pokoji keca a potom zaspi, bez placu, bez toho aby sme museli byt pri nom. Prespat noc sa sice naucil len nedavno, ale vela krat v noci sa zobudim na to ze si sedi v postielke, obzera sa a po chvilke si lahne a zaspi pekne sam. Drzim Vam velmi palce aby ste nasli sposob ako sa poriadne vyspat!

gilly
9. feb 2012

@shira_
@chrumen jaaaj, no moj sa teda tiez vie jedovat strasne. Momentalne ma obdobie ze nerozprava ale pisti az to usi reze, cim hlasnejsi vyssi a pisklavejsi zvuk vyda tym je na seba pysnejsi a to dokaze aj desat -dvadsat minut v kuse pistat. Ja by som uz mala hlasivky v pazi...Neviem ako ho to odnaucit, ci ho napominat, ci si to nevsimat....

nas maly zatial vobec nema ambicie jest sam, vzdy mi vsetko pekne poda do ruky a ked by som ho nechala sameho s jedlom, tak sa rozplace alebo to hodi na zem - dokonca ani piskotu ci rozok si nevezme. Neviem ako ho to naucit....

chrumen
9. feb 2012

@gilly to máš fajne s tým spánok, aj naša vie sama zaspať v postieľke - cez deň vždy ale večer sem tam vyvádza no nepotrebuje žiadne nosenie na rukách či iné uspávacie praktiky 😀 keď je už veeeeeeeeeeľmi zle a si s nou na chvíľu ľahnem ja alebo priateľ 🙂 v noci je problém s tým , že postieľku máme blízko postele - inak by sme nemohli otvárať a zatvárať dvere - a keď sa zobudí tak sa cez mriežky naťahuje za mnou, ťahá mi perinu opica malá 😀

gilly
9. feb 2012

@chrumen skus sa tvarit ze spis, ze ti to nevadi. Ja to nieiedy tiez tak praktizujem, ked sa rano zobudi. Je pravda ze my mame postielku v bezpecnej vzdialenosti, ale niekedy sa tvarim ze spim, a on si vklude sedi ci sam recni.
Ale ked vie sama zaspat, tak to staci asi len trosku ju obalamutit, aby pochopila ze proste v noci sa spi a ze teraz sa jej nebudete venovat. Neviem. Treba asi poskusat vselico, aby vas teda nebudila potvorka 😀

chrumen
10. feb 2012

@gilly nepomohlo 😀 dnes ráno spustila na nas krik keď sme sa jej skryli pod perinu hehe taká drzosť, sme si dovolili ignorovať ju 😉

adupal
10. feb 2012

@kukulienka4 - teraz sa jej už nožičky nepotia, lebo sú to sandálky, tak má vetranie.
@aduska_ba v januárovom čísle časopisu mama a ja na strane 20 je písané o Rh- faktore.
Moja je ešte spachtoško, síce sa ráno budí o 6 -6:30hod. Prvý krát ide spinkať okolo 8:30 asi na 1,5 hod a potom okolo 13:30 hod tiež asi na 1,5 hod. Večer zaspáva okolo 20 hod. V noci sa 1 až 2 krát budí na kojenie, ale tiež máme niekedy noc, že jej aj 2 hodiny hore.
Od pondelka som začala z odúčaním od plienok. V pondelok som ju nestíhala prezliekať, ale včera sa ani raz nepocikala. Plienku som jej dala iba ked sme išli von a na spinkanie po obede, aj tak sa zobudila suchá.Naša včerajšia spotreba plienok bola 2 kusy.

gilly
10. feb 2012

@adupal fuha, to fakt? a to si ju vzdy dala na nocnik ci sama isla ci ako si to praktizovala? a to si jej nejako vysvetlovala, ci ako to cele prebiehalo? je velmi sikovna ked to takto skoro pochopila...si to neviem ani predstavit. Druha vec, ze nas synator este nechodi, tak si to realne neviem predstavit...no ale dufam ze sa to do leta nejako odnaucime, kedze potom cakame druhe babo, tak dvoch plienkovat, asi nebude velka sranda....

gilly
10. feb 2012

@chrumen och joj, no je to vsetecnica mala. Nuz musite asi vymysliet inu fintu na nu, alebo si zvyknut. 😉 A odstahovat ju do inej izby by bolo este asi viac kontraproduktivne, co ? 😀

shira_
10. feb 2012

@adupal waw super, ja si to nechávam na leto, teraz treba veľa oblečenia. ale je to paráda, že takto skoro budete bez plienok.

shira_
10. feb 2012

@chrumen mne sa včera budil po 30 minútach a to išiel spať až o 23. tak som chytila nervy po 3:raze som si ho vzala do postele a spal mi do 8.00 a ja som zaspala tým pádom do roboty 😀

adupal
10. feb 2012

@gilly
@shira_
Vždy po nejakej aktivite ju dám na nočník- ked sa zobudí, ide papať, napapá sa, ideme von, spinkať... alebo približne každú pol hodinu.Ked sa vyciká, tak ju pri hre pozorujem ako sa správa, všimla som si, že ked jej treba cikať, prestane sa venovať tomu, čo robila, bud si sadne, alebo stojí a nič nerobí. Vtedy rýchlo na nočník. Učím ju, že ked jej treba cikať, nech povie cíík a búcha do nočníka. Dnes si začala aj stahovať tepláčky. Niekedy aj ked búcha do nočníka, tak protestuje, ked ju dám sadnúť tak hned z nočníka vstane. A vydrží aj hodinu. Chcem využiť, kým sa kúri, nech sa odnaučí aspon na doma a potom začneme aj na von odúčať. Chce to hlavne trpezlivosť.

chrumen
11. feb 2012

@gilly už som nad tým aj rozmýšlala ale by som sa citila previnilo že ona je tam sama a my vo dvojici 😀 nuž a momentálne máme z jej buducej detskej izby sklad takže potrvá peknú chvílu kým to všetko vypraceme 😀 to som zvedavá kde budem potom v prípade zlého počasia sušiť prádlo 😀

@adupal dianka je šikovníček 🙂 našu dávam len pred a po spaní - zatial sa vyciká vždy, ráno dokonca hned nakladie takže paráda ... no mokré plienky máme zakaždým 😉

gilly
12. feb 2012

@adupal no tak to super - sikula mala! Budeme musiet aj my nieco vymysliet s drobcom. Ten sice na nocniku aj posedi, ale neurobi nic, len sem-tam ak sa nahodou nieco podari 🙂

@chrumen no ja si to tiez neviem uplne predstavit ze dat ho do druhej izby, ale mame to v plane dakedy na jar. Ved uvidime, ako zvladne ten prechod. Aj my tam zatial mame sklad, aj ked uz mame zhruba premyslene, co kde dame, len sa k tomu dopracovat...to sa mi nechce. Joj no susit budes v obyvacke ako my dakedy 😀 alebo nebudes prat ked bude skaredo 😀 😀 😀

shira_
12. feb 2012

@chrumen sušička by to vyriešila 😉
náš sa vždy vyciká, ked ho dáme na nočník ale ho nedávame, len po prebudení, pretože jemu dať potom plienku a obliecť aspon punčošky je peklo - no ani ma nenapadne robiť to každú hodinu alebo nebodaj častejšie. ked bude "na holáka" bude dobre. už nech je leto.

ivona2010
14. feb 2012

u nás, čo sa týka nočníka 0 bodov 😠
Dianka od 8. mesiacov kakala iba do nočníka a ako 15 mesačná behala bez plienok
inak s Boriskom u nás podobne ako shira- obliekať malého je peklo, stále mi uteká, otáča sa a pod., takže sa mi ho nechce často vyzliekať...tiež sa spolieham na leto, že hádam rýchlo pochopí, ked bude cikať po nožičkách
so spaním zatiaľ žiadny problém nemáme, pekne zaspáva sám
Dianka má zajtra karneval 🙂

kvojtanikova
17. feb 2012

@ivona2010 ani u nas nocnik nefunguje, rada sa s nim hra a sada na neho ale to je tak vsetko, efekt ziadny. Momentalne riesime zuby - po hornych a dolnych jednotkach a dvojkach zacali Borci rast stolicky a aby to nebolo malo, tak 3 naraz🙂 Odkedy zacala chodit do jasli (od 2.2.) ma uz o 4 zuby viac nez predtym, asi preto ze tam zacala normalne jest a nie len kase mixovane co som jej varila doma. 😅 😅

ivona2010
17. feb 2012

náš Boris je taký živel živelnýýý, niekedy mám už fakt nervy na pochode
už stoličky? malá zvláda? a v jasličkách ok? ty už plne pracuješ? 🙂

shira_
17. feb 2012

Aj nasmu idu stolicky. Z hornych uz trcia hrbceky a z jednej dolnej milimeter, a druha dolna sa tiez uz tlaci. Na podiv je v pohode, iba raz max. Dva krat v noci je hore. Ale denne spanky mame stale nejake rozbite, niekedy mi zalomi pred vecerom a niekedy nie. Vcera sme boli konecne aj my vonku v snehu, u nas je v tomto roku prvy krat sneh. Vcera z nasej ulice nikto nesiel do roboty, lebo nas zafukalo a odhrnac dosiel o tretej poobede. Len ja som presla, lebo mame terenne auto a muz mi rano isiel prerazit zaveje- to ja by som sa bala, lebo boli az meter vysoke. Ja uz tiez chodim na dlhsie do roboty, domov chodim o tretej. Maly s muzom su v pohode, doma gazduju 😀 muz vcera dobre nadaval, lebo ostali odrezani od sveta s malymi detmi, aj suseda ma male. Keby sa daco stalo, ani pomoc nedojde, ani by odtial nevysli. Nam sa pokazila umyvacka riadu, uz dva tyzdne je v oprave a odisla elektronika, tak nam volali ci to chceme opravit alebo kupit novu. Takze mame zapratany drez riadmi, hehe to sme si odvykli 😨

reiva
18. feb 2012

@gilly Ahoj. Zdieľam tvoj názor 🙂 ja som takto bola rozhodnutá už keď sa malá narodila. Snažila som sa aby mala pravidelný režim a aby jej ho nikto z rodiny a známych nijakým spôsobom nenarušil a som veľmi spokojná 🙂 dala som si záležať aby stále zaspávala vo svojej postieľke a sama bez uspávania. Spočiatku to bolo ťažké, nie však drastické a trvalo to nejaký mesiac. Vždy som chcela aby bola spokojná a mala uspokojené všetky potreby, ak sa stalo, že ozaj jej nič nebolo a vyskúšala som všetko, len som ju vložila do postieľky, zapla som jej zvonkohru a odišla z izby, do polhodky, hodiny búvala. Po dvoch mesiacoch prespala celú noc, čo som bola prekvapená a kojila som ju až ráno 🙂 Takto som si mohla zariadiť cez deň voľný čas na upratanie, varenie a pod. 🙂 vďaka tomu som si dokončila bc, mala čas aj na domácnosť a manžela 🙂 Pravidelný režim nám zostal dodnes a malá je už proste naň tak nastavená, že takmer v rovnakú hodinu je unavená a ide sa búvať 🙂 držím všetkým mamičkám palce, aby prekonali obdobie spania/nespania 😉