icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

gilly
11. apr 2012

jaaj a este jedna otazka, nas maly pravdepodobne zacne chodit asi tak zhruba o mesiac plus minus odhad, kazdopadne ake sandalky su na leto lepsie, take co maju spicku uplne volnu, alebo take co ju maju trosku uzavretu, ako napr.http://detskabota.cz/cs/letni-obuv-a-sandalky-/1543-sante-rn-4092-seda.html

adupal
12. apr 2012

@zmajerikova takéto niečo mal aj môj syn pred 3 rokmi. Kiahne sme už mali prekonané, tak tie to neboli. Išli sme ku doktorke, že ak je to reakcia na citrusy. Že treba umývať aj šupku z mandariniek. Ale pľuzgieriky sa mu robili aj naďalej, z nich potom bola chrasta, ktorá nie a nie zmiznúť. Celý vývoj jedného pľuzgierika aj z hojením trvalo aj cez 2 týždne. Teraz má z toho malé jazvičky. Išli sme na kožné, kde sa 5 min. na neho pozerala a nevedela čo to má a potom mi z úsmevom na tvári povedala, že je to asi svrab. Neviem kde by to nabral, ved by sme mali aj mi z mužom alebo deti v škôlke. Maste na svraba nepomáhali, tak sme išli zas ku kožnej , konečne mu dala masťe, čo zabrali. Nakoniec som prišla nato, že to bolo z aviváže. Tak som sa vrátila ku lenoru.

adupal
12. apr 2012

@gilly ja idem kupovať sandálky z uzavretou špicou, ak sa potkne a spadne, tak si aspon neporaní pršteky.

gilly
13. apr 2012

@adupal aj mne sa tieto zdali lepsie, omrknem v obchode 😉

gilly
13. apr 2012

babenky, musim sa vam pochvalit, k nasmu synatorovi pribudne v lete dievcatko - tesime sa 😀

lili777
13. apr 2012

@gilly nejaké bodynka s krátkym rukávikom, tričká, kraťasky - no ja som dosť míňala pri synovi, lebo ten zašpinil každý deň jedny, občas aj dvoje🙂 tepláčky na chladnejšie dni, mikiny tenšie, niečo na hlavu - aj dva kusy, nech stále nehľadáš. Ináč tie kraťase sú ozaj naj tie čisto bavlnené, na teplé letné dni je to najpohodlnejšie. Aj v tescu predávajú v dvojpackoch alebo pokukaj aj tu bazárik, ak ti nevadia aj použité veci. Ja mám pre malú asi 5-6 kraťasiek /kupovala som aj v HM po 5 euro, ale veľkostne aj na ďalší rok/, nejaké sukničky a tiež šaty čisto ľahké bavlnené. Tak vám kraťasky, tričká, prípadne aj tielkové tričká pre chlapcov, nech je frajer. Ináč aj pri malom som kupovala tie kraťase väčšie, trebárs kúp už aj 98-čky a má aj na ďalší rok. tie bavlnené veci "rastú" s deťmi.

lili777
13. apr 2012

@gilly No tak to gratulujem, aký tam budeš mať rozdiel? Ja mám medzi mojimi 19 mesiacov. už som taaak dlho nenakukla do tejto témy☹ hanba mi.

gilly
13. apr 2012

@lili777 my budeme mat 20 mesiacov. Ake to je zvladnut take male babatko pri este ani nie dvojrocnom nespratnikovi? Nas zatial este nechodi, tak som strasne zvedava, ze ako to bude ked zacne a ja velke brucho 🙂
dik za ifno ohladom oblecenia, tie kratasky musim teda popozerat. Ozaj treba takym malym detom gumaky a prsiplast?

lili777
13. apr 2012

@gilly no keď s ním plánuješ chodiť v daždi von, tak áno🙂My sme v takom veku moc nevyužili. Už keď mal cez dva roky a boli sme na chate, kde ráno bola rosa, tak tam sa gumáky zišli. podľa toho kam sa chystáte, či máte dom, dvor. ako skákať po kalužiach je určite super pre deti🙂
No a ako sa to dá zvládnuť? No pevné nervy si prichystaj na prvé mesiace. Prvý pol rok bol veeeľmi náročný. Syn vždy niečo potreboval, keď som kojila, zároveň som ho vtedy odúčala od plienok, no veselosti to bolo kopec. Ja by som si osobne tento rozdiel už dobrovoľne nezvolila, ale dnes to oceňujem, lebo si krásne rozumejú, zahrajú sa. Syn už chodí do škôlky, tak aj to veľmi pomáha. Ale on bol hrozný výmyselník, malý šinter, úplnej inej povahy ako je teraz dcérka. Nespával, pri ňom som si len tak nesadla🙂 Takže celé to bude o tom, aký je aj syn a aké bude bábo. Mne malinká dosť plakávala, obaja sa v noci budievali, tak bolo srandy kopec. Potom prišli choroby, obaja si to vždy popredávali a odbili spolu, súdržnosť aj v tomto bola ozaj obrovská. Ale každým mesiacom to bolo menej a menej náročné, dnes je už super🙂

lili777
13. apr 2012

@gilly a ešte asi najdôležitejšia vec alebo čo mne robilo najväčšie vrásky na čele bolo zaspávanie. Takže ak malý zaspáva nejako s tebou, treba ho to odučiť, aby zaspával sám. Lebo bábo vtedy nebudeš mať kam možno dať /neviem či bývate sami alebo ako/ a keď bude náhodou plakať, tak malý ti zrovna nezaspí. A ten spánkový režim v určitej dobe bol ozaj krkolomný, mala spala doobeda, poobede, on cez obed, takže žiaden oddych, stále pri jednom som bola. A keď som uspávala ju, tak malý mi tam poskakoval a v tom veku nechápal, že nesmie vykrikovať, búchať, bol na to maličký. Toto mi robilo najväčšie problémy. Potom som sa zatla a v pol roku naučila aj malú a následne aj jeho zaspávať samých a odvtedy mi padol kameň zo srdca.

gilly
13. apr 2012

@lili777 no tak to si tie gumaky asi este odpustime teraz 🙂

no ja som radsej chcela chlapca, ze dvaja chlapsi sa predsa len lepsie vyhraju, ale tak si ma trosku ukludnila, ze aj baba s chalanom si budu rozumiet. Vidis, ved vlastne to budeme mat ako vy, najprv chalan, potom baba 🙂 Synator bol velmi narocne dieta, doteraz si vyzaduje pozornost, je placlivy, tak dufam ze druhe babo bude trosku pokojnejsie. Ja by som chcela od plienok ucit tak dva mesiace pred planovanym terminom porodu, myslis ze je to dostatok casu? niektori ma odhovaraju, ze mam oducat az ked bude dieta na svete, aby sa jeho prichodom starsi nejako nezablokoval a odmietol cikat do nocnika. Moze to by pravda? ☹

gilly
13. apr 2012

@lili777 no tak toto je zatial u nas v pohode, maly od 7 mesiacov zaspava sam. Len ho eset potrebujeme naucit spat v posteli vo svojej izbe, ked kupime tu postel. Ale tak snad do porodu aj toto zvladneme. No a inak toho spania/nespania sa dost bojim, no ved uvidime...

lili777
13. apr 2012

@gilly môže to byť pravda a osobne ti budem gratulovať, ak ho v takom veku odplienkuješ. Ja som chcela tiež ešte pred pôrodom, ale nepodarilo sa. Ešte tomu proste nerozumel. Odučil sa až v 22 mesiacoch úplne ľahko bez problémov. Neviem ako je šikovný, skúsiť to môžeš a uvidíš, ako bude reagovať. Veľmi rýchlo zistíš, či je na to pripravený alebo nie. Chalani sú v tomto lenivší ako baby a všeobcne je dcérka omnoho šikovnejšia ako syn. chodila oveľa skôr, papať vie sama skoro od roka, on to vedel ledva v tom roku a pol. a všeobecne ti bude malinká kopírovať syna, malý si nie je ochotný dať ruku pred ústa keď kašle a to má o mesiac tri, malá to robí automaticky v 16-tich mesiacoch🙂 jeho okrikujem, ona poslúcha🙂 veľmi sa teš, že čakáš dievčatko, je to super, sú to veľmi nežnučké stvorenia🙂 ja som hroozne šťastná, že mám aj chlapca aj dievča, ale fakt hrozne. Užívam si obe deti, riešim aj autá, aj bábiky, aj kraťase aj sukničky🙂

lili777
13. apr 2012

@gilly Náš išiel tak dva mes pred pôrodom do svojej izby a bolo to bez problémov, tak držím palce, ale určite sa to podarí. My sme mu zrazu urobili novú posteľ, izbu, kúp mu nejaké obliečky s tématikou čo má rád /náš zbožňoval krtka/ rob z toho "udalosť" že akú má krásnu novú posteľ a podobne. Ja som ho začala učiť najprv poobede v izbe a potom aj večer. To že vie sám zaspávať je obrovskáá výhoda.

gilly
13. apr 2012

@lili777 dakujem za podporu, no ved uvidime ako to vsetko zvladneme. Velmi sa tesim, ale jasne ze mam aj obavy,ale tak vsak nie je to az taky maly vekovy rozdiel, tak to urcite nejako zvladneme. 😉

vera1132
13. apr 2012

boli sme na poradni, očkovanie dopadlo dobre bez horúčky. meriame 82 cm, a važime 11kg.
dostali sme papier na urologiu, drobcovi budú stahovat predkožku.
Boli ste už aj vy? nemali ste takí problém? ak ano? ako to dopadlo?

shira_
14. apr 2012

@vera1132 aj my, máme 81cm a 11kg 🙂 nakoniec sme aj nášho dali zaočkovať, aj ked sme povodne moc nechceli. ale ani pri tom neplakal. bol iba s mužom-takže ja som hned aj zabudla že bolo nejaké očkovanie a malému vobec nič nebolo. s tou predkožkou som prekvapená, zdá sa mi to hrozne skoro.. nevedela som, že to sa už takýmto maličkým robí. držím palce, nech to dobre dopadne.
@gilly blahoželám, my by sme tiež veľmi chceli, ale zatiaľ nič. ono to také jednoduché asi u nás nebude... tiež by sme chceli dievčatko, ale aj dvaja chalani sú podľa mňa super, len keby sa nám vydarilo, nech je to čokolvek 😵

vera1132
15. apr 2012

@shira_ ani ja som to netušila, ale mamička čo somnou rodila a pytala sa ma na to či to robili našmu, lebo jej že ano a na poradni. tak ked my sme boli na poradni som sa opytala dr. či to je ok. a že ne že mame ist na kramare. ale povedala že radšej teraz nech to ma zasebou a po tyždny na to zabudne, ako ked bude väčší a bude ho to boliet. . . Ale dost mamičiek reagovali na MK že aj oni to majú zasebou s malymi detmi. 🙂
No ale hlavne nech je ok.
tak aj vy mate doma už poriadneho chlapa. Ja som si myslela že 11kg, že je malo, ale ked si napisala že aj vy mate, tak mi odliahlo, že nie sme jediny taky "lahky" lebo vôbec netuším kolko by mal važiť. 😒

lili777
15. apr 2012

@gilly jasné, že to zvládnete, zo začiatku to bude možno náročnejšie, ale potom je to super takýto rozdiel. Pekne sa po roku pohrajú /aj pobijú🙂/ Ale určite z nich budete mať obrovskú radosť. To mi ver. A uvažuješ aj o nejakom súrodeneckom kočíku? pre mňa to bola veľká pomoc. Kúpila som z druhej ruky a dobre potom aj predala, nič som nestratila a nemusela som riešiť, že mi zo začiatku malý chcel chodiť vždy iným smerom.

gilly
15. apr 2012

@lili777 no zatial sme nad tym kocikom velmi neuvazovali, neviem, ved uvidime, vsak casu mame este dost 🙂 tak na to sa spolieham, ze sa potom budu vediet spolu pekne zahrat a my s ocinom budeme oddychovat 😀

@shira_ no vidis, ja som chcela chlapca, manzel dievcatko, tak mu to vyslo 🙂 ale vsak je to jedno, hlavne nech budu obaja zdravi. Aj vam to urcite vyjde, budem drzat palce 😉

@shira_ @vera1132 ja som sa tiez na tu predkozku pytala doktorky na poradni, mne povedala ze maly ju ma OK, tak snad aj naozaj. Dufam ze hej, lebo poznam dievcata co im synom stahovali ked mali okolo 3-4 rokov a chudatka, dost trpeli - lebo si to teda ovela dlhsie pamatali ako take male

zmajerikova
15. apr 2012

@adupal no nakoniec mame coxackie virozu...je to normalny virus sa prenasa aj vzduchom...byvaju z toho hnacky a niekedy sa dieta aj vyhadze....priznaky su ze tie vyrazky su aj na dlaniach a chodidlach...dostali sme masticky, papame fenistil a lepsi sa to....este kupem malu v koloidnom striebre a davam jej ho aj pit, takze sa to lepsi...doktorka bola zhrozena ze taky silny prejav dlho nevidela...hlavne ze sa to uz lepsi

zmajerikova
15. apr 2012

@lili777 @gilly cavte bambulky tak sa k vam chcem pridat a tiez sa poradit...moja dcerka ma teraz 16 mesiacou, cize tiez nebude mat ani dva rocky ked sa prcek narodi. Ja ju planujem naucit spavat vo svojej izbe a dokonca na posteli...postielku uvolni krpcovi. Len sa bojim ako to zvladne, viac menej to ale robim kvoli nej aby sa v noci vyspinkala ked pride babo a bude plakat alebo tak. Lilli a maly spaval s vami aj s dcerkou? Moja mala bola prve mesiace dost narocna, zaspavala neskoro v noci, potom si sice pospinkala aj do jedenastej ale ak bude druhe take a mala ma zobudi o pol siedmej tak ma asi svacne 😀 . Ale tak si hovorim, ze ked to ini zvladli zvladneme to aj my.

lili777
15. apr 2012

@zmajerikova môj malý mal tiež posteľ, hneď veľkú a hneď vo vlastnej izbe. Čiže mal cca 17 mesiacov, keď sme ho presunuli vedľa. nespali spolu, dcérka prvé mesiace veeelmi plakávala, aj vedľa sa budil, nieto ešte keby boli spolu. Staršie dieťa presuň do svojej izby v dostatočnom predstihu, normál veľkú postel kúp, v pohode sa naučí, kúpili sme mu zábranu, má ju tam dodnes. Kým sme nabehli na spánkový režim,bolo veselo, dnes ale spia obaja celú noc, tak po roku sme na tom super🙂 aký budeš mať presne rozdiel?? To samostatné zaspávanie je dosť potrebné. ja som si búchala hlavu, že som ho to nenaučila pred pôrodom, na to sa fakt zameraj, uľahčí ti to nesmierne život s ďalším malým bábom.

zmajerikova
15. apr 2012

@lili777 mala bude mat 22 mesiacov. Teraz zaspava sama, dam ju do postielky a ona zaspi sama. lenze niekedy sa este postavi v postielke a kuka ale potom si sama lahne a je dobre. Takze sa bojim ako to bude v posteli, ci mi nezacne behat po izbe :D

vera1132
15. apr 2012

@gilly ved to, ja si myslim že je to lepsie ked to spravia teraz ako potom. kamaratinmu malému stahovali ked mal 6 či 7 rokov, a to bola že katastrofa bola snim aj na očerke a maly jej nechcel cikať, že sa bal, štipalo ho to. . .
no tak vam tiško zavidim že vy to mate ok. aj my budeme fit 😀

gilly
16. apr 2012

@vera1132 jasnacka, bude maly v poriadku, mozno par dni bude plakat a bude ho to boliet, ale potom na to zabudne a bude z neho riadny sinter. Ja len dufam ze u nas sa to uz nezhorsi, lebo fakt by som v takom vysokom veku nechcela aby mal problemy. Drzim palce. A kedy to vlastne idete?

gilly
16. apr 2012

@lili777 @zmajerikova no my budeme mat tak 20 mesiacov, takze sme na tom vsetky dost podobne. My planujeme v juni zacat ucit spat na posteli v samostatnej izbe, dovtedy budeme aj tak este cestovat po rodine a tak, tak ho nechceme mylit, ze chvilu v posteli, a chvilu v cestovnej postielke. Inak my mame taky zalozny plan, kebyze si vobec nechce zvyknut na postel - ze pouzijeme cestovnu postielku v samostatnej izbe. Ale to len fakt v krajnom pripade, verim ze sa nauci spat aj na velkej posteli. Teraz je cely blazeny, ked moze na velkej posteli vyvadzat, tak snad sa mu tam potom zapaci aj spat. My tiez planujeme kupit zabranu a okrem toho taku co je ohranicena este aj z tych kratkych bokov postele, schadzat z postele sme ho uz naucili, tak snad nam nejako velmi nespadne, na prve noci urcite dam nejaku perinu na zem _ pre istotu 🙂 A ja sa celkom spolieham na to, ze druhe babo bude kludnejsie, ako synator, ten bol tiez velmi narocny, dokazal aj dve hodiny v noci plakat a nic nepomahalo. Tak snad sa to uz nezopakuje 🙂

gilly
16. apr 2012

@zmajerikova jaaaaaj a blahozelam 🙂 uz viete co to bude?

gilly
16. apr 2012

baby viete mi poradit ci je lepsie mat predne kolesa na golfaci jednoite ako napriklad http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3262... alebo zdvojene http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/4128... (ide mi o kolesa, nie konkretne o tieto dva kociare). Resp. ci to ma vobec nejaky vyznam a ak ano, tak v com ano a v com nie. Velmi pekne dakujem za infosky 😉

shira_
16. apr 2012

@zmajerikova blahoželám 🙂))