V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@gilly este nevieme co to bude, narodit sa ma v oktobri a vy uz viete? kedy sa ma narodit?
@zmajerikova my mame termin v lete, takze my uz vieme, vyzera ze by to malo byt dievcatko
@gilly blahozelam k princeznej...ja mam jednu doma a nevymelila by som za nic na svete :D
@zmajerikova no vidis, ja som chcela aj druheho chlapca, ale uz sa neviem dievcatka dockat 😀 😉
konecne nam vysla prva stolicka 🙂
@gilly mám pocit, že ho to bolelo, celkovo sme mali hrozné obdobie- nočné nespanie, nočný des a tak, časovo to vychádza na tie očné zuby, ktoré mu išli dlho.. horšie jedol, aj bola teplota, do toho sme mu dali ešte priorix chudákovi... potom zo dňa na deň dobre, ako by uťalo. aj sa vyspí, naje. a očné sú už vonku 🙂 muž straší, že sa mu zdá, že si malý zase začal chytať vzadu v puse.. ale nech, veru nech je to už z krku. už si dá aj celkom dobre vyčistiť. už nech je s tým prerezávaním pokoj.
Ahojte 🙂 aj moja je decmebrova 2010 🙂
@shira_ my sme mali také peklo ked išli sise stoličky tak neviem neviem čo to bude ked pojdu očne ... 😠 chudata že ich to musí tak trápiť, nám chýba ešte 8 zubov a bude pokoj KONECNE!!!
a čo máte nové maminky? my sme mali znova ten holter založeny a tentokrát to bolo najhoršie, sisa to veľmi zle znášala, vadilo jej to, stále chytala kábliky ale aj snímač, v noci poriadne nespala, celý deň premrnkošila - ktovie aké budu výsledky - naposledy mala za 24hod cca 8000 extrasystol ☹ väčšinu týždna trávim v práci aby som to mala čo najskor z krku (tých 350hod), štvrtky chodíme na tanečné cvičenia a konečne prišlo teplo aj na liptov takže budú výletiky, nekonečné prechádzky 🙂
@chrumen fuha no my mame iba selest, co nevplyva na funkciu srdca takze je iba sledovany, chvalabohu nic len ekg a sono, ziadny holter. U tomaska si to ani neviem predstavit, on by to zlikvidoval asi, on je neuveritelny... Vsetkych nas ustve, neobsedi sekundu. Dojcim stale a naschval, ked si potrebujem na chvilku sadnut dam ho na cecek, to je jedina zachrana, aj to pri tom hra futbal nohami a rukami vsetko chyta, najlepsie ked sa zacne otacat s ceckom v puse. Inak Je to total sialene dieta. Vsetky bezpecnostne prvky hravo prekukne, otvoril mi za jazdy dvere na aute, minule zas vyliezol z autosedacky, chodime na plavanie, tam robi vsetko naopak. Vsetky deti a vsetky mamicky normalne, prezlecu dieta, seba... Len ja odomknem skrinku, hladam tomasa. Vytiahnem tasku, hladam tomasa. V sekunde je prec. Vyzliekam ho za behu. Dam do detskeho kutika, vsetky deti sa hraju, tomas skuma, ako by oltvoril ohradu. Deti dame na kraj bazena aby skocili, vsetky sa deru za mamou, skocia. Tomas ma na salame, otoci sa a uteka, vie ze musim utekat za nim a rehoce sa. Este ze je muz na materskej a popoludni ho vystriedam. Toto pocasie je hotova spasa, od rana do vecera moze byt na dvore, tam je bezpecne prostredie, velky a zaujimavy vybeh. Doma mame hotovu sodomu, bordel spina nenavarene. Ale som inak rada, tomas je uzasny, nicoho sa neboji, totalne pohodovy,s hocikym vydrzi, a hrozne sa na nom nasmejeme, aj on mava stale dobru naladu. Inak ked nam sli tie zuby tak to hrozne obdobie, co som nespala viac ako 3 hodky v noci, trvalo 4 mesiace, ja som myslela, ze sa zblaznim, bola som totalne hotova, vyzeralo to, ze to nikdy neprestane ale prestalo skokom zo dna na den... Takze teraz super, cez den spi na obed 2-2,5 hod a vecer o osmej uz ide spat, pomrvi sa v noci raz-dva razy, nadojcim, zaspi- tak na nase pomery uplne super, chvalabohu..
Ale neskutocne, ako sa tie decka menia a rastu, kolko uz zvladnu, za rok ich budeme pomaly do skolky chystat.
@shira_ 😀 😀 😀 😀 jeminenku to je prefíkanec, sisa je tiež taký nezmer čo sa cudzích týka - za ruku s hocikým, minule nam na prechádzke odišla s nejakou ženou lebo mala psa - len sa po pár metroch otočila, zakričala na nás a šla by dalej keby ju priatel nešiel vziať 🙂 tiež sa ničoho nebojí, všade musí byť a všetko chytiť 😉
k tomu holteru - dala by som hocčo keby sa to aspon trochu napravilo, keby ich bolo menej a menej ... zlé veci ani radšej nečítam, po pravde ani im poriadne nerozumiem a to mam strednu zdravotnú 😉 extrasystoly sa delia na niekolko skupin podla typu, množstva, pravidelnosti .... niektoré zmiznu, deti z nich vyrastú, iné treba liečiť - lieky procedury - sisa spadá do skupiny závažných z hladiska typu (komorové) ale nemusia ich liečiť a to je vraj veľké plus takže aspon to je dobré 😉
@chrumen matka, prajem ti, aby ste na holter chodili čo najmenej.
Aj moja Didi je za psami, len čo nejakého zbadá už robí hav-hav-hav. Uteká za ním. Minule po nej vyskakovala čivava a celá natešená pišťala od radosti. Na ulici kýva cudzím ľudom, posiela im pusy a a kričí na nich ajoj /ahoj/. Noci máme pestré. Aspoň raz do týždňa sa zobudí a jej hore aj 3 hod. Zúbkov máme 7. Už takmer 5 týždňov spinká cez obed bez plienky a asi raz za týžden sa jej stane, že sa pociká. Doma sme už úplne bez plienky a von sa začíname učiť, len nechce cikať do trávičky.
aj moja všetkému rozumie, kýva hlavičkou áno alebo nie, dačo už povie, ale aby poveda mama, tak to nepovie ako je mesiac dlhý, radšej zopakuje moje meno ada.
ahojte maminy. ak mozem, opat k vam nakuknem. chcem sa spytat, ci este maju vasi rovnako stari krpci plienky. lebo ta nasa expertka sa od jedneho roka krasne behom tyzdna naucila pytat na serblik, dokonca aj ked chcela cikat. a tak nejako postupne sa to oducievala a momentalne do serblika ani bohovi. pekne si pocka, kym jej dam plienku a sup sa niekde schovat a dokakat sa do plienky. a ze by sa vypytala, ani nahodou. a o cikani ani nehovorim. to pekne cely den do plienky. uz som zufala. ako ju to mam znova naucit?
@mamazuzu prečo si zúfalá? trápiť sa kvôli tomuto? možno ešte nie je zrelá.
http://www.choredieta.sk/index.php/starostlivos...
hlavne si prečítaj následky skorého ,,učenia na šerblík,,
veď ešte chvíľu počkaj a hlavne ju nenúť. my sme boli včera na kontrole u doktorky a hovorila, že cez leto môžme skúšať bez plienky. 🙂
dnes sa rano pekne vykakala do serblika, tak som jej ako odmenu dala piskotku. a som jej vysvetlila, ze vzdy ked spravi kako alebo ciko do serblika, dostane piskotku. a aj sa jej cely den pytam, ci ide na serblik cikat, ze dame potom piskotku, ale ona ze nie. a plienka docikana ☹ .
caute maiminy, no citam @shira_ ze to mate riadne huste s tym vasim synatorom. Spekulant velky... Sa teda vobec nenudite. Ja by som @chrumen niekedy brala keby moj syn bol taky k cudzim ludom ako tvoja Sisa, ten nas sa ludi stale boji, len co sa mu niekto prihovori, nedajboze chyti, tak reve na plne kolo.
Zatial vlastne tiez nerozprava, ale zvieratka vie velmi pekne takmer vsetky tie klasicke, okrem psa 🙂 a povzbudzuje s ocinom hokejistov, to mu ide. Konecne zacal chodit, tak sa tesime. A vonku chodime sice s kociarom, ale potom ho niekde vypustim, tak si trosku pochodi, trosku polozi, takze mame uz par teplakov roztrhanych na kolenach 🙂
My zatial oducanie od plienok neriesime, ale mam to v plane skusit neiekdy v juni, tak som zvedava, lebo teda velky kamarat s nocnikom nie je, chvilocku si tam posedi,a le nic neurobi...
@adupal mala je sikovnica, ked je uz takmer bez plienok. A to si vlastne oducala najprv len na doma a von si vzdy dala plienku? nemala z toho zmatok? my asi ale ked zacneme v lete s oducanim, tak to asi nema velky vyznam ze davat doma plienku dole a von davat plienku, ci?
@mamazuzu podľa mňa je skoro toto riešiť, ja to nechávam tak, aj pre mňa je pohodlnejšie, kým má plienku. príde čas, ked vyrastie aj z plienok, ja myslím že ešte rok sa budeme plienkovať určite. odmeňovať jedlom, navyše sladkým, by sa nemalo, vznikne z toho zlozvyk, bude sa to len stupňovať 😉
ja som začala vo februári. Ked sme boli doma, tak som jej dala plienku dole, najskôr cikala ako psík všade, nestíhala som ju prezliekať. Asi po mesiaci začali prvé úspechy a začala hovoriť citat / cikať/. Cez obednajší spánok mala už dlhšiu dobu suchú plienku, tak som ju asi pred 2 mesiacmi dala spinkať bez plienky . Teraz spinká aj 3 hod a nepociká sa. Asi už 2 týždne ked je von teplo, dám ju bez plienky. Už sme boli tak aj v meste, ale nevedela cikať do trávičky, tak som ju musela prezliekať. Dnes sa jej prvý krát podarilo vycikať do trávičky, tak sa teším. Ale ešte aj doma sa jej stane nehoda, hlavne ked sa hrá.A príde sa pýtať, ked sa už pocikala.
@mamazuzu skús ju nechať doma bez plienky a všímať si ju. Mojej ked sa chce cikať, tak sa pokrčí, chytí sa za nohavice ako keby ich chcela stiahnuť a viem že musíme ísť cikať a ked jej treba kakať,tak si čupne.
ahojte baby neviem ci som tu este vitana lebo som tu nebola asi milion rokov uz, tak ak ma zas medzi seba zoberiete tak budem rada 🙂
@adupal mas sikovnu dcerku ked uz pekne sa takto pyta. moja cikat este nevie povedat ale na kako sa hlasi, len skoda ze vzdy az ked ho spravi, ale nevadi doladime. inak uplne ze blba otazka ale aky mate holky nocnik? pytam sa preto ze nasa sa sice na nocnik pyta ale nikdy na nom nevydrzi sediet dlhsie ako pol minuty, mama ma presviedca ze mam zly nocnik, vraj sa jej na tom zle sedi, tak neviem ci investovat do noveho.
ahojte aj ja sa zase pridam do debaty, co sa tyka nocnika, nasa sa este bohvieako nepyta, ale ked ju nan posadim, vacsinou sa vycika, uz sa parkrat aj vykakala, mozno keby som ju viac sledovala, aj by to slo. Mame taky klasicky nocnicek z Tesca, nic extra, vpredu aj vzadu je to trosku vyvysene, takze sa moze aj opriet.
Inak je Borca roztomila, vie sa pekne aj sama zahrat, rozprava si sama pre seba, vsetkemu rozumie, takze ked jej poviem napriklad: "prines si topanky", tak ide po ne a cestou si opakuje "pánky, pánky", pozna uz asi 10 zvieratiek, vie ukladat kocky podla velkosti (taka vkladacka, do seba sa vsuvaju take kocky, mozno to mate ako pohariky, videla som uz aj take). Miluje kluce - strka ich vsade mozne a "kuťikuje", zacina sama jest lyzicou, ale to je teda dost biedne, zakazdym ide potom komplet oblecenie do pracky 😀 V jaslickach sa jej zatial paci, ale furt ma nejake sopliky, moznoze je aj alergik po mne, len to nemam ako zistit kedze take male deticky netestuju. @shira veru riadneho nezbednika mate doma, mna by vystrelo kebyze otvoril za jazdy dvere, staci mi ze sa minule Borca kompletne vyvliekla z bezpecnostnych pasov, nechapem ako to dokazala. Ale zas sa aspon nenudite. My doma neustale nieco hladame, vsetko co nie je pripevnene nam zahadne mizne, Matejove fungl nove vlaciky som nasla v smetnom kosi, vo vani boli manzelove topanky, nahradne kluce od auta doteraz neviem kde su a moju celenku do vlasov som po dlhom hladani nasla na balkone 😀 😀
A este jedna vec, co sa tyka jedla - nasa Borca veru nie je na sladke, krupicova kasicka, cokolada, atd. jej nic nehovoria, takze navstevy nam nosia 10 Dg Nitran salamy 😀 Ide sa za nou zabit, ako aj za klobasou, slaninou, a vobec masom vo vseobecnosti... Viem nie je to zrovna priklad zdravej vyzivy, ale keby ste videli ten blazeny vyraz ked jej dam koliesko salamy alebo "uku" (šunku), tomu sa neda odolat.
@kvojtanikova veľmi podobné to máte, ja som na nervy z neustáleho miznutia vecí, všetko čo sa dá ide na horné poličky, len čo hned zabudneme vyložiť, už aj to má v rukách, a ked mu berieme, hrooozne sa jeduje, aj sa hodí na zem, ale ignorujeme to a necháme vyzúriť. náš vie povedať iba mama a mňam, ale aj to iba niekedy, rečové pokroky veľmi mizerné. všetko len ukazuje a vodí nás za ruku tam, kde on chce a tak si pýta veci. moj muž už začína byť z materskej občas trošku na nervy, ale však musí ešte vydržať rok aj čosi, tu žiadne jasličky nie sú, aj tak neviem, ako by tam zaspal, lebo on len na rukách mojmu mužovi- síce kamoške zaspal aj v kočíku, ale to je zázrak., oni by ho asi nechali vyplakať a to bez mojho vedomia, toho by som sa bála ☹ máme tie vkladacie kocky a aj poháriky, s tým sa vie perfektne zahrať, ale inak mu treba väčšinou robiť spoločnosť. aj čo sa týka jedla, tak je skôr na slané ako sladké, ale to som aj ja. za šunkou sa ide zabiť, aj za mäsom. zvieratká sú všetky mú 😀
Ak mozem, pridam aj ja nase pokroky 🙂 :
Takze na serblik ako som pisala, sa pytala, ale to je za nami. krasne si pocka na plienku a sup sa schovat do rohu a uz tlaci. ale dala som na rady ostatnych a uz sa to snazim neriesit. ved snad sa to raz nauci.
Co sa tyka rozpravania, opakuje uuuplne vsetko. Dokonca aj to, co by nemala 😎 , takze si musime davat pozor.
Zvieratka vie napodobnit vsetky. Ale s hranim je to strasna bieda. Sama sa teda nezahra ani chvilocku. Cely den ma len taha za teplaky a mama pod pod, "uku" teda mam jej dat ruku, odtiahne ma do izby a nakaze hač a musim sa s nou hrat. zahra sa sama len vtedy, ked nieco vyvadza. a to uz viem, ze ked je ticho, je zle. momentalne je u nas v kurze vyhrabavanie hliny z kvetinacov. pekne si to vyhrabe na zem a tam to natiera po podlahe a mysli si, ze je na piesku. hruza. slak ma ide trafit. Ked ju vypustim von, je v 7. nebi. strasne ma rada deti, hned sa k nim prida do partie. Inac mam doma takeho chalaniska vymyselneho. Ta nezaplace ani bohovi, a to pri tom treskne na beton s holymi nohami a ona nic. Akurat zahlasi bác, hapala. Zdvihne sa a leti dalej.
A velice by chcela sama jest, ale to jej este moc nedovolim, lebo potom je jedlo vsade. my inac s jedenim nemame problem. zje vsetko, co jej dam. a cele dni pocuvam mňam, papať. takze musim ju krotit, lebo by bola ako buchta. ale teda ja jej nedavam ziadny salam ani sunku este. zda sa mi to presolene pre nu. a sladke tiez len vynimocne, aj to nanajvys nejake suche keksy. moja mama mi vravi, ze som strasne prisna a moc to prezivam, ale ja nechcem, aby z nej bola tucka ako som bola ja.
a co sa tyka zubov, mame vsetky okrem druhych stoliciek a 2 spodnych ocnych.
Čo sa u nás týka jedenia, sama raňajkuje chlebík alebo rožok na krájaný na kocky s pomazánkami, džemíkom...Na obed mi nedovolí, aby som ju krmila, sama papá polievočku, už ani toľko nevylieva. Zistila som, že nemá rada nič kašovité- už mi nezie ani kašičku, ani presnidávku, postrúhané ovocie. Pri jogurte sa ju snažím upútať a nakoniec ho spapáme- ale musím ju krmiť. Ovocie najradšej papá nakrájané, alebo celé- banán, jablčko, jahoda a z hroznom sa nechce ani podeliť, čo ho má tak rada.
Ked jue hladná hovorí ham, alebo papať, snaží sa zopakovať slovo, ale ked chcem aby ho zas zopakovala, tak už nepovie. Minule si 6 ročný syn staval puzzle a Didi mu ich stále ničila. Potom som mu začala pomáhať aj ja a Didi zas ničila. Tak som zvýšila hlas a povedala som jej, že nám to stále iba ničí. A jej sa tak poskrúcali slová z pusy a povedala nám: vy mi robíte. Muž sa len od počítača otočil, ja som sa pozrela na neho, či počul to čo ja a syn sa išiel rozpučiť od smiechu.

@gilly v oktobri ideme. dostali sme termín.