V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@shira_ vyneliezavy. vies ono na jednej strane je dobre ze sa brania, to som rada. ale aby bila bez priciny tak to sa mi nepaci. mojej ked bola mladsia vsetky decka robili zle tak sa takto asi obrnila.
ja som tiez neni nadsena ockovanim, nechcela som ockovat, precitala som si vela knih o neziaducich ucinkoch, ale nakoniec sme dali tiez, lebo moj si tiez cital a povedal ze je malo pripadov s neziaducimi, ze dame. tak sme dali dala som na neho, ale aj tak je vzdy strach s tym spojenim. das je zle, nedas je tiez zle tak potom co je spravne? :-/
ahojte, nas caka ockovanie o par dni, som zvedava teda ako to zvladneme. @shira Ty brdo si neviem predstavit take cosi, no dufam ze sa to uz nikdy nezopakuje a vsetko bude ok.
@adupal @mata_murkova @shira_ tak nas syn sa stale boji vsetkych naokolo, takze on ani na ihrisko nechce chodit, a uz vobec nie ze by sa k niekomu priblizil aby ho bil alebo tak. To skor, ked niekto k nemu sa len blizi, tak uteka prec ku mne. Uz by som aj bola rada keby sa toho zbavil, ale toto hold dieta nenaucis :(
no a este mame problem s jedenim, strasne malo papa, kym predtym aspon ochutnal, teraz ani neochutna. Myslite ze mu mam davat nejake vitaminy alebo cosi?
@gilly už je dobre, bolo to len raz...
to že je tvoj taký utiahnutejší s tým nič neurobíš... moj sa zase vrhá do všetkého, hračky berie, je ho všade plno..ja netuším, odkial je to dieťa 😀 ja som bola presný opak, s nikým nič...
aj náš má fázy, že neje, najhoršie že chce stále dru tyčinky 😀 vie, kde sú skryté, a ak tam nie sú, tak sa aspon musí ísť presvedčiť a potom nerozumie tomu, kde sa podeli 😀 ale snažím sa striedať pokrmy..je to u nás horšie v tom, že muž je na materskej, on nevarí, navyše ani neje.. proste navalí sa večer, inak len káva, nápoje, sem tam zobne čosi sladké alebo slané, nanajvýš si dá rožok s niečím - naše dieťa nemá bohvieaký stravovací vzor. takže aby som mala istotu, kupujem stále hipp. papaá jogurty, ovocie, ten hipp, rožok chlieb..ked je navarené, tak jedáva navarené ale čo ked ja prídemm poobede, nakúpené bohviečo nie je, kedže z roboty bežím priamočiaro domov, malý sa na mňa hned zavesí ja som uťahaná, variť denno denne sa mi nechce, a hlavne zásobovať a vymýšľať. stačí, že si zabudnem vytiahnuť mäso z mrazáku a som nahratá, nemám druhý deň z čoho variť. cez víkendy to je iné... ale nie som veru dobrá žienka domáca. rozmýšľala som, že si musím urobiť prbližný plán na celý týždeň, čo asi variť a čo mať nakúpené, nech majú tí moji chlapi pestrú stravu. lebo nechať to na "muža na materskej" to sa nedá.
ja vitamíny nedávam, spolieham na materské mlieko- ale ak tvoj pije nejaké dojčenské, tak tam býva kompletný sortiment, nie? nie som si istá.. ale tak B by mal mať zo strukovín, C z ovocia, D zo slnka..ja myslím, že ak čo-to poje, že tam má dosť.. a ked mám pocit, že je to úplná bieda, dám na pitie ovocnú šťavu (tie čisté šťavy za studena lisované, z jablka, pomaranča, ananásu, mrkvy, aj cviklu mi vypije...) a večer nejakú dobrú obilnú kašu..
@gilly nasa maa toto obdobie dva tzydne som sa pztala doktora v poradni a povedal ze maju niektore deti teraz taku nechut do jedla ale keby to pretrvavalo mame dojst. no a aj to pominulo zacala zas pekne papat a nakoniec som zistila ze to vsetko mala zo zubov aj teploty aj nechut do jedla.
@shira_ nasa hipp do pusy ani neda. ona najradsej hami 😀 toho sme sa najedli veru. ona ani normalne jedlo varene moc nechcela a pravdu povediac je to aj jednoduchsie otvorit flasku a nakrmit tym ked jej to chuti :-P ale to uz pominulo teraz akurat ked ideme niekam na vikend tak berieme so sebou ale uz tomu moc neda. teraz presedlala na tu varenu stravu najsamlepsie jej chutia polievky to je jej
ahojte, vy ešte chodite do poradne? my sme boli na tej 15 mesačnej, a že sa mame ukazat tak ked bude mat tri roky. ako to je u vas?
@shira_ @mata_murkova no ja som doma a kazdy den mame navarene, mna to bavi varit a mam aj cas ked cez den spi. Ale co z toho, ked on takmer nechce jest. NO ved uvidime, opytam sa na to doktorky, lebo uz to trva dlho podla mna zhruba dva mesiace, tak radsej sa opytam ako nieco podcenit. Aj ked neviem co mi na to povie, vsak take dieta nevies napchat jedlom ked raz nechce... 🙂 a kupovane prikrmy to ani len vidiet nechce 🙂
my sme boli dnes v poradni, najbližšie pôjdeme až v 3 rokoch. Váži okolo 10400g a meria 79 cm. Pekne tam povyvádzala a potom im nakoniec povedala aj najnovšie slovíčko, čo sa naučila povedať- púpava.
@adupal my mame teraz nove - zajac 🙂 u doktora vyvadza aj nasa. kym je vonku na chodbe sestricka aj doktor tak si v pohode pokeca, ale akonahle ma ist do ordinacie tak sodomagomora 😀
@mata_murkova našej ako brali krv na železo nemôže ani polikliniku vidieť, ked sme v čakárni tak ešte ako tak - chodí obzerať druhé deti ale v ordinácii je na mne zavesená ako uterák a ked príde lekárka tak hned plače ....
my máme 80cm a 12 kíl, očné zuby na obzore, slovník žiadny aspoň že zje všetko čo jej dám 😉
@mata_murkova ze zajac 😀 ja som rada, ked nas povie obcas aspon mama 😀 ale zato klobasu by jedol, ako dospelak.. Povedat nepovie, len ukazuje vsetko. Ale sranda je s nim poriadna.
tak uz sme aj my po ockovani MMR, zatial bez reakcie, uvidime ci sa nieco nepritrafi neskor...
nas tiez nehovori, len slabiky prve pri niektorych slovach, ktore uzna za vhodne 🙂
moja doktorka je uz na nasho zvyknuta ze reve vkuse u nej, vlastne on tam place od narodenia 🙂
jaaaaaaj a mame len necelych 9,5 kila - bude z neho model 🙂
ahojte, je to niektora z vas, ktora ma dcerku a predava po nej vecicky? ja mam dcerku narodenu v decembri 2011, takze aby to sedelo - mam zaujem o vecicky vo velmi dobrom stave, a najlepsie znackove . teda ziadny kik, lild a pod... ak je tu nejaka z vas, prosim ozvite sa mi cez ip.
😉
my máme nové "slovo" au 😀 😀 😀 no, náš má 12kg 😕
mato dnes povedal Hopa...ake pekne 🙂
moja už všetko po nás opakuje, ked sa jej niekto pozdraví, tak povie ahoj. Už povie aj papagaj.Dnes ku večeru si dávala dole nohavičky a tepláčky, sadla si na nočník a potom sa postavila a dala hore. A takto to opakovala asi hodinu a pol.
caute baby..my uz nasu malu mame cez den bez plienky..iba na noc a ked ideme niekam, kde by nebolo vhodne aby sa pocikala davam.. nie vzdy povie ze chce cikat a kakat to uz vobec nie..treba sledovat ako sa sprava obcas sa neusleduje, ale to patri k tomu.. moja mama ju zacal davat ked bola u nich kazdu hodinu na serblik a vzdy sa vycikala..tak som to aj ja zacala praktizovat zo zaciatku..teraz uz cas nesledujem iba malu.. a nerozprava iba par slov, kt. viem iba ja co znamenaju ;) a cakal tu niekto teraz babatko druhe som citala raz.. my uz mame tiez druhe 3mesacneho chalana🙂 .. vela trpezlivosti s detmi prajem vsetkym..
@aleola jejda takže už vás je viac 🙂 blahoželám
tak náš je bez plienky ale len preto, že behá holý celé dni. cez denný spánok plienku nedávame, iba na noc. ked ideme preč, dostane plienku tiež, ale tú má už nejaký čas stále suchú. hned ako dostane dole plienku, ide cikať, ale nočník odmieta. ciká na zem- dávame ho von alebo do sprchy.. sedieť nechce. kaká väčšinou vonku, to si aj čupne. nerozpráva ani nedáva znať, že chce cikať, len ho sledujem-ked už dlhšie necikal vyložím ho na trávičku a poviem cikaj a ciká 😀 alebo sledujem či sa sám nezastaví a čaká chvíľu- to ho musím dať rýchlo na vhodné miesto aby neocikal koberec. keby bolo teplo ešte aspon mesiac, tak myslím že sme odplienkovaní.
@aleola dnes pršalo celý deň, musel byť vnútri, ked chcel cikať bežal k balkónovým dverám a búchal, ja kým som to pochopila tak sa pocikal - len muž mi kričal že pusti ho rýchlo von on chce cikať.. a mojmu mužovi cikal dnes dva krát aj do nočníka.. no vidno, že on je na materskej, nie ja 😀
Baby,, ako vase deti znasaju zubky? nasmu idu ocne, cele noci place, krici mamaaaaa, pridem k nemu, pohladkam ho, dam mu vodu a spi daleej, ale robi to kazdu hodinu, dve... este nema ani jeden prerezany, ale vidim ze mu kazdy chvilu vylezu...cez den je v pohode...
uff.. my uz mame pokoj so zubami..nasa tiez bola nepokojna a aj napriek tomu, ze uz mame vsetky zubky, tak v noci krici aj 2-3hodinky, alebo vymysla a nechce spat.. uz je to lepsie..ale obcas sa este zobudi a mame o zabavu postarane..nie a nie spat.. ale vsetko raz prejde...a pride zas nieco ine ;)
@bebaa no, my sme si týmto prešli v januári, vtedy naraz išli v podstate všetky trojky a štvorky, teraz máme dlhé obdobie pokoja so zubami. ale čo sa spánku týka, náš je nespavec, non stop aktívny, on spí v noci cca 8-9 hod aj to prerušovane. pojem "prespí celú noc" sa myslí u nás, že spí vkuse od 23.00 do 5.30 a také noci zrátam na prstoch jednej ruky... ukladám ho medzi osmou a deviatou, zaspí mi úplne v pohode za pár minút. ale to, čo nasleduje potom, je každý deň iné 😝 ak sa v noci preberie, trvá 2 hodiny, kým sa mi ho podarí znova uspať... spať ho proste nedonútim, neurobím s tým nič, len dúfam, že okolo 3.roku sa to popraví.
@shira_ moj chodi spavat tiez medzi osomou - deviatou, zaspi sam v postielke, sem tam vyvadza, potom sa tak kazde dve hodiny budi a place, uplne sa zobudi tak raz za dva tyzdne.. idu mu spodne trojky.... nedavam mu ziadne lieky od bolesti, dnes som dala, tak uvidim ci zabere...nas tiez takto spaval okolo roku, ze ked sa zobudil, nechcel potom spat, ale od kedy sa naucil sam zaspavat v postielke, tak ked sa aj preberie, sam sa znova uspi...
@shira_ wuau.. to musite mat riadnu davku trpezlivosti s nim.. ked tak nespi.. takze nasa je v tomto spani popri vas uuuplne super, a to som si myslela ze ani nie.. ja by som s mojou nevladala keby bola taka akcna.. a to tiez si myslim, ze je akcnejsia..ale na vas nemame..uff aspon je taka aka je 🙂 a cim ho to krmite, ked ma tolko energie ;)
aj my máme sem- tam takú noc, že je aj 2 hodiny hore nechce sa jej spať. Ale už som si všimla, že sa takto budí, keď je spln. Závidím vám plnú pusu zúbkov, lebo Didi má len 10.

@mata_murkova nemohli to byť febrilné kŕče, mal iba 38,4. u dr. sme neboli od vtedy, ale mali sme vybavenú neurologičku, ak sa to zopakuje. ale našťastie od vtedy nič. my sme boli rozhodnutí neočkovať mmr, aj dr. vedela o tom, ale nakoniec sme dali, nejak som kývla že teda dobre.. potom som ľutovala, bol to obrovský strach, lebo bežalo akurát na fb video o chlapčekovi, čo takto zostal postihnutý. moj muž bol tiež zúfalý z toho.. ale chvalabohu nič sa nedeje..
minule sme boli v detskom kútiku a tam ho jeden chlapec začal biť ručičkou po tvári a odháňať ho. náš Tomáško hned skrivil tvár do revu a odišiel. ja reku že aha aký nekonfliktný a on si pohladal varechu, vrátil sa k chlapcovi a švác ho po hlave 😕