icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mata_murkova
15. máj 2012

@kvojtanikova
@shira_ jej no tak u nas sunka akosi na odbyt nejde. aj sa jej dozaduje ale akonahle ju rozzuje tak ju vypluje. rajciny nechce ani vidiet, dokonca tiez vcera jednu chcela, tak som jej ju podala a ked ju strcila do pusy tak sa povracala, dorota. celkovo teraz akosi malo papa, strasne lubila jogurty, teraz ich ani videt, hned pluje ked ho okostuje. takze u nas teraz par dni vyzera asi tak ze rano vecer mlieko, na obed sa normalne napapa a desiata olovrant nechce nic akurat sem tam dzobne nejaky roztek alebo nieco male, ale to pripisujem zubom co jej idu . brumik jej tiez nechuti ale za cokoladou by sa sla zadrhnut, lenze to sa snazime davat velmi malo, respektive nedavat. co sa tyka hladania veci u nas su najviac v kurze kluce, tiez vecne nejake hladame a presne nahradne kluce od auta netusime kde su este ze su od auta 2 kluce :-P

@mamazuzu s tymi padmi vonku to je aj u nas, neviem ci ma vyssie nastaveny prah bolesti alebo co ale tiez neplace ked spadne. akurat sa oprasi a ide dalej. raz sa mi stalo ze si rozbila koleno, tak to si poplakala ale inak ide jak tajfun. ja davam malej papat vsetko samej teda az na polievky lebo to uz je bordelu kopec, ale najradsej aj tak papa tak, ze za pochodu, beha po byte, dobehne k nastavenej lyzicke ham a zas bezi. furt sa niekam ponahla 🙂

chrumen
15. máj 2012

čafte musím sa pochváliť 🙂 dnes došli výsledky z kardio čo sme mali ten holter založený a skoro mi oči vypadli 😉 citujem: Počas celého záznamu neboli zachytené žiadne poruchy rytmu, predtým popisované komorové extrasystoly nezachytené 🙂 nič krajšie som si doteraz neprečítala

mata_murkova
15. máj 2012

@chrumen tak toto je fantasticka sprava 🙂 viem si predstavit aka si teraz stastna 🙂

chrumen
15. máj 2012

@mata_murkova ani nevrav, vo februári ich namerali cca 8000 !! a teraz ani jedna 🙂 uplna bomba 🙂

pozerám že podaktorí robíte riadne pokroky, naša sisa tak z každého niečo, cikať do nočníka sa jej darí iba pred a po spaní inak ju ešte nedávam ale v lete budeme skúšať už aj bez plienok, zje všetko - nedávno z taniera plného všelijakých dobrot vyjedla všetkú cibulu 😀 teraz všetkých a všetko pusinkuje, moja seszra jej kupila detský kočík tak v nom vozí plyšáky a báby - chodí hore dolu po byte a ukazuje im kde čo je - inak hračky moc nemusí, viac ju bavia hrnce, varešky, moje spodné prádlo, kýble, z vešiaka mi chodí brať štipce a úplne najradšej rozhadzuje v chodbe topánky ... napodobniť vie len psa a mačku, sama sebe ukazuje ukazovákom že nesmie ale aj tak spraví - opica jedna 😀 😀 a všade lezie - so skrinky pod televízorom, na jedálenskú stoličku, na operadlo gauča, vlezie všade až sa čudujem ako jej tam može byť dobre 😉

mata_murkova
15. máj 2012

@chrumen inak to nemohla byt skor nejaka porucha pristroja ked to tolko nameralo vtedy? alebo nejaky sisnuty doktor? ako takto rodica vylakat, dakujem pekne.

adupal
16. máj 2012

@chrumen Matka, to som rada, že máte dobré výsledky. Čo sa týka tých topánok, aj naša zo skrine vyťahuje , keď ideme von, tak mi vytiahne a chodí za mnou po byte, aby som si ich obula.

kvojtanikova
16. máj 2012

@chrumen zelam aj nadalej take dobre vysledky, urcite si velmi stastna.
Topankove obdobie mame aj my, obuva si vsetko co vidi, aj stareho botasky, Matejove gumaky, a dokonca si na nohy natahuje aj ciapky 😀 😀

chrumen
17. máj 2012

@mata_murkova v septembri 2010 jej to zistili - boli sme aj 5 dní v nemocnici na pozorovaní a výsledok bol že tie extrasystoly su nasledok nejakého zápalu a bud zmiznú tak ako prišli, alebo z toho vyrastie alebo s tým bude žiť ... išlo o komorové extrasystoly ktoré sú vážnejšie ako predsienove ale našťastie sme ich nemuseli nijako liečiť iba čakať čo z toho bude ... od toho septembra sme mali holter založený asi 5 krát a tento posledný bol jediný bez zachytenia porúch 🙂 dufam že aj septembrový záznam bude taký istý 🙂

chrumen
17. máj 2012

@kvojtanikova
@adupal to je dobre že si ich obúvajú, naša krpana ich rozhádže po byte, raz som ich dokonca našla vo vani či v skrini ... ona skor zobuť a palce do úst 😀

kvojtanikova
17. máj 2012

tak sme dali ockovat Borcu vakcinou MMR, uz mi ostava len verit ze to bude OK, strasne dlho som nad tym rozmyslala ale verim ze to dobre dopadne, akurat teraz neviem - nebolo by lepsie keby som si ju nechala ten tyzden doma, ze by nechodila do jasli aby tam nahodou este daco nechytila?

mata_murkova
17. máj 2012

@kvojtanikova ja som bola na mmr vo stvrtok minuly tyzden, horucky sme nemali ale od vtedy nechce velmi chodit po vonku, chvilu si pobeha a potom na ruky a place, myslim ze ta nozicka ju stale boli ☹

kvojtanikova
17. máj 2012

@mata_murkova nozicka???? nas ockovali do predlaktia... Nechapem, to je jedno ci ako?

mata_murkova
17. máj 2012

@kvojtanikova neviem ale nas ockovali do nohy a synovec ma ineho lekara a tam do ruky, tak asi je to jedno.

mata_murkova
18. máj 2012

mame nove slovo. papat 🙂 taka je podarena ked to hovori, zaba moja lubezna.

shira_
18. máj 2012

aj nás očkovali do nožičky

mata_murkova
19. máj 2012

@shira_ a ako dobre ste to znasali? nasa uz vcera vpohode chodila po vonku sama ale zas sa mi vysypala, ale to sa vraj ma na 10 den.

chrumen
20. máj 2012

my sme mmr znášali zo všetkých očkovaní najlepšie - bez horúčky, plaču, nepokoja a iných tých nepríjemných vecí 🙂

adupal
26. máj 2012

Ahojte. Po minulotýždnovom usoplenom 😢 , ukýchanom 😢 a teplotovom 😢 týždni sa na nás usmialo slniečko 🙂 a od utorka sme bez plienok aj cez deň aj cez noc a pekne sa nám rozkecala. Včera sa jej celý deň nezvreli ústočka 😀
Aj my sme toto očkovanie znášali veľmi dobre, ani sme nevedeli, že sme na nom boli.

mata_murkova
29. máj 2012

@adupal bez plienok? 😕 wav tak to gratulujem to si ako dosiahla nasa mi nevydrzi sediet na nocniku ani za nic

adupal
29. máj 2012

@mata_murkova začali sme vo februári a pomali to išlo. Najprv doma bez plienok, potom aj von, cez obednajší spánok a ked už mala dlhšiu dobu suchú plienku aj cez noc, tak sme skúsili spinkať bez plienky. Ked jej treba v noci cikať tak mi povie citat. Ešte ju musím naučiť cikať vonku, lebo tam nechce cikať a ciká až ked prídeme domov. Dnes takto vydržala 4 hod. Ale ešte sa jej podarí pocikať sa, hlavne ked sa doma hrá, tak sa pozabudne.
Ked zistíš, ten názov knižky o ludskom tele, daj vedieť, aj ja by som chcela kúpiť, lebo syn by chcel takú knižku.

mata_murkova
30. máj 2012

@adupal uz som zistila volalo sa to pozri sa do vnútra svojho tela. ked som bola v praci tak som si ju pozerala a hned som si ju zaznacila ze ju budem objednavat ale potom som ten papier odpasla. bola pekna taka A4 format a boli tam okienka, ja mam knizku ja a ty od hlavy az po paty tam su tiez okienka, len tam je to skor tak vseobecne na prvej strane casti tela, a potom napriklad navsetva u lekara, a co jeme a take. ta o tom ludskom tele sa mi viac paci. ked ju objednam tak ti ju potom mozem nafotit ale najskor po vyplate, teraz su suchoty 😀

chrumen
31. máj 2012

@adupal paráda že ste bez plienok, možete euráče mínať konečne aj na niečo iné ako len plienky 🙂 ja som bola akurát včera kupiť dva balenia lebo sa to mína ako teplé rožky 😉 😉
čo sa toho rečnenia týka - aj sisa ale samé také čo tomu nerozumiem, nezopakuje nič, trochu sa snaží ale viac ju bavia tie jej hatlaniny 😀 😀 to len mama ked niečo vadí, ta-ta ked ideme von, papa a oblubene daj daj 🙂 aká bola pokojná tak je teraz z nej malý diablik - všade byť, všetko brať, nebodaj že má pero v ruke - dvere, steny pokreslené, naposledy som až pri večernom sprchovaní zistila že si pokreslila brucho ... srdí sa len ked poviem no-no sisa, hádže sa o zem a je jedno kde - doma, na navšteve, u lekárky, uprostred ihriska ... ešte že to je len tak 100krát za den všakže 😀 😀 ale aby sa nepovedalo vie sa sama nejsť - vidličkou si napichá párky, cestoviny, maso a pekne voží do úst, lyžičkou jej to už tak pekne nejde lebo ju cestou do úst otočí naopak a väčšina skončí na nej hehe kedže nemáme výťah a sisa váži 12kíl je celkom obratná na schodoch - niekedy až moc a potom je samá modrina, ked upratujem upratuje so mnou - zametá, stiera podlahu, utiera prah 😀 😀 a derú sa jej očné zuby takže máme v noci veselo a nechce moc jesť ... tieto zuby to je ako trest

gilly
31. máj 2012

ahojte, pozeram ze mate sikovne deturence. ja som tu dlho nebola, tak zaujimave bolo to citanie 🙂 nas synator vie takmer vsetky zvieratka, konecne zacal chodit - necely mesiac, taks a tesime. S nocnikom nic - ziadne pokroky, nepaci sa mu tam, a ked si citame tak chvilu posedi ale neurobi do neho vobec nic. S jedenim je to bieda, velmi malo papa, zeby on skusil jest sam ani za svet, ale ked mame na tanieri chlebik so sunkou a syrom a papriku, tak papriku si vezme a chleba do neho uz nenatlacim ani nasilu. A strasne ma rad jahody, banan uz nechce takmer vobec. A co sa hrania tyka - niekedy sa dokaze aj deesat minut zahrat sam, ale vacsinou teraz len chodi hore dole po byte alebo mna taha za teplaky ze s nim mam nieco robit 🙂

mata_murkova
2. jún 2012

@gilly neboj nic, ten nocnik sa doladi u nas je tiez hlucho temno pri nocniku, aj obsedi uz ale neurobi nic, minule sme leteli k lekarovi s teplotami, tak som ju skusila dat na nocnik,ze donesieme aj moc, pekne sme si citali ale necvrkla ani kvapku a hned ako som dala plienku tak pustila do nej.
my sme horuckovali vo stvrtok, 38,5 cely den v noci este viac vystupila teplota. zobrali jej moc aj crpcko spravili ale vsetko negat, tak skonstatovali ze asi viroza, no teraz uz myslim ze su to zuby, dnes sa mi dvakrat uz pokadila, teplota uz ziadna, tak obzeram pusu ci nejaky novy pribudne

shira_
6. jún 2012

@mata_murkova my sme mali teplotu na 5.deň po očkovaní a v noci taký záchvat že sme už boli oblečení na pohotovosť- pol hodinu sa nedal prebrať, začal sa mykať- ako krče, ale po chvíli už len ležal ako handrová bábika a strašne kričal. bolo to hrozné, aj sme triasli s ním, aj vodu liali, nič nič..úplne chabý, ako handra a nevnímal. kým sme sa obliekali tak som ho položila na gauč a po čase utíchol až zaspal. tak sme ho len sledovali, nikam nešli, odvtedy sa to už neopakovalo. u nás nočník prestal fungovať úplne, niekolko mesiacov sa vždy vycikal, ked sme ho posadili, potom akoby uťalo, nechce ani za svet, ani sa tam nevyciká. vyciká sa postojačky alebo v drepe na zem, nikdy nie v sede. kaká iba do plienky. stále nerozpráva, vobec nič- iba mú, mňam (občas mama). ani nezopakuje slovo, len ukazuje na veci, čo chce a bľaboce si svoje pazvuky. taktiež je z neho pekný nervák, ked sa mu niečo nedarí, chytí takú zlosť že nechápem, kde sa to berie v ňom. a ked mu bránim v niečom, tak sa tiež hodí na zem a hučí, alebo ked ho odniekiaľ odnášam proti jeho vôli, tak sa mi vytrháva z náručia a všetko by rozkopal 😲 inak pažravý je riadne, najlepšie dru tyčinky a chrumky..inak všetko rad radom, všetko čo jeme, musí ochutnať aj on. pomedzi to sa ešte navyše dojčíme, aj v noci 😀 váži 12kg, 24 noha, ide ma šľak trafiť, stále treba nové topánky.

lvka
6. jún 2012

Ahojte maminky, dlho velmi dlho som vas necitala, tak pridam sa aj ja ;) nas maly bol ockovany MMR pred tyzdnom, ziadne teplotky len sa mu teraz zdurila uzlinka... Inak je to obravsky papkac 🙂 ale stale vyberam co mu dam papat ;) rastie ako z vody, skoro 13kg a 86cm.. Rozprava tak - vsetky zvieratka uz dlho a v pohodke, inak klasiku mama tata mnam a ukazuje 🙂)))) takze sa dohovori posunkami a to mu tusim staci ;) doteraz bol velmi samostatny, ale posledny tyzden mame extremne maminkovske obdobie... No a kakame do zachoda, rozmyslam ze uz ho skusim doma nechat bez plienky teraz ked je teplejsie, ako si s tym poradi... No ale, leti ten cas, niekedy nanho pozeram ze uz mame take chlapciatko doma 🙂

mata_murkova
7. jún 2012

@shira_ tak to musel byt riadny sok co ste prezili. ani si sa nepytala lekara co to vlastne malo byt? a co vlastne si ty myslis, ze ste mali febrilne krce? boze toto je najhorsie pozerat sa na drobca ako sa trapi a nevediet mu pomoct, taketo zufalstvo ma zabija. ja chcem vyskusat nocniko stolicku, tu ma bratranec a stale mu na to lozi alebo rovno kupim uz tu dosku na velky zachod a bude sediet tam, lebo nocnik ju nebavi a minule sa buchla dora, lebo sa stale kdesi hadze tak sa samozrejme hodila aj na nocnik (si myslela ze sa vrati do sedu) ved sa aj vratila ale tak sa buchla na susuru, tak odvtedy uz vobec na nocnik.
tie rozculovacie excesy mame aj my a velmi casto. ona sa slahne o zem a len vrieska potom sa po case ukludni postavi a ideme dalej, robi to vonku doma a v obchode sme mali pred dvomi dnami vystup.a zase pekne sa co najviac tresknut na zem, tak to ju vzdy prichytim a pomozem jej lahnut 😀 nech si neudre hlavu a potom len vrieska. Ludia sa len usmievaju co chodia okolo ale tak nech sa vynervaci herecka, co ju mam bit a hulakat po nej ako to riesia ine baby vonku? tak sa hodila prezijeme. ja mam teraz vacsi problem ze moja zacina byt ``neznasanliva`` bije mladsie resp. mensie deti. vacsinou len preto ze sa jej opieraju o kocik, alebo si pozicaju jej hracku ale nedavno sa mi stalo ze normalne z nicoho nic jednemu dievcatku struhla. a to z nicoho nic, nikde to nevidela doma sa nebijeme 🙂 tak toto neviem ako oducim, mozno to len chce vek na dozretie neviem.

mata_murkova
7. jún 2012

@lvka ja by som cele ockovanie zrusila :-/ co sa bude robit s tou uzlinou? budu to nejak riesit?

lvka
7. jún 2012

@mata_murkova no len vcera sa mu tam spravila hrcka, takze dnes sa pojdem na to opytat doktorky... Kedze tam ma este jednu uz asi polroka a ta sa nemeni je stale rovnaka, uz som sa pytala.. Nasa doktorka povedala ze uzlinky do 2cm su ok a u deti bezne. Moc sa mi to vysvetlnie nepaci, resp mi nestaci.. Taky bol zlaty, povedal len "au" ked ho pichli, ani neplakal... Tak sme sa tesili ze to bolo take v pohodke..:(

mata_murkova
7. jún 2012

@lvka no hadam to bude vporiadku. nasa nechce vliezt ani do ordinacie nie to este pichat 😖