icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

aleola
17. júl 2012

aj nam sa budila, ked bol spln.. ale uz aj mimo tak spln som vylucila a na okno sme dali taku tmavu deku ze v izbe je uplna tma tak to myslim pomohlo, ze zatial je klud.. uvidime dokedy ;)

chrumen
19. júl 2012

@bebaa u nás je tiež veselo čo sa zubov týka - už nám chýbaju len posledné stoličky, teraz máme prerezané všetky očné a postupne vykúkajú ale malá si dosť vytrpela - dva dni ani jesť ani spať, potom dva dni pokoj, potom zas trampoty a tak dokola ☹ noci su u nás všelijaké - niekedy spí od pol9 večera do 7rána bez akéhokoľkvek zvuku, inokedy mrnkoší každé dve hodiny a tak dva trikát do mesiaca sa zobudí a je v noci hore aj tri hodiny ...

a inak baby ako? užívate si leto, slniečko, dovolenky? my sme tam zájdeme do hôr, chcela by som ísť pozrieť sestru do serede, s kamošmi chystáme chatu plnú detí 🙂 sisa je riadny čert, nedávno mi vypila ocot 😖 na somariny by ju bolo ale ak sa s nou chcem hrať a niečo učiť to mi vždy ujde a skryje sa 😀 už máme steny, dvere od ceruzky, všetko čo nájde chodí hádzať do koša ( aj drevené kocky som tam už našla) ... akurát čo rada robí že keď riadim tak sa pridá - vezme metlu a zametá, handru a utiera stol, stoličky, podlahu, seba 😀 na slovo je skúpa za to knižky číta akoby rozumela všetkému čo tam je 😉

aleola
10. aug 2012

my sme dali kos vyssie aby nedociahla.. a uz sa nam trochu aj ochladzuje co je pre mna velmi fajn.. a uz jazdite aj na bicykloch? my sme len teraz zacali velmi sa jej paci prilba 🙂 aj jazda na bicykli.. vela vidi vsetko rychlo obehneme.. trosku taka prijemna zmena pre nas obe..

shira_
13. aug 2012

@aleola ano bicykel má rád aj náš, len akú prilbu máte? ja som ho zatiaľ vozila iba uviazaného v šatke na chrbte, ale tento týždeň by mala dojsť aj sedačka. prilbu zháňam..

aleola
13. aug 2012

my sme kupili obycajnu v tescu teraz bola akcia za 7eur.. da sa vzadu kolieskom upravit a je to az L.. bude snad na dlho ;) chcela som kupit mensiu podla velkosti hlavy, ale omylom sme skusili tu najvacsiu z deckych a po upraveni na jej hlavu je o.k..mozno o daky ten mm vacsia ale na to nase vozenie je fajn..

bebaa
13. aug 2012

@aleola my sme na bicykli stale

heli1984
24. aug 2012

ahoj kocky ako sa tu mate uz som tu straaasne davno nebola aj sa tak trosku hanbim 😒 😒 😒 ale pri tom mojom sa to vsetko stihat neda

adupal
6. sep 2012

Aj sa som sem po dlhom čase nakukla. Ďalšie leto aj z deťúrencami máme za sebou. a čo nevidieť oslávia 2 rôčky.

mandragora22
19. sep 2012

ahojte zienky, chcem vam dat do pozornosti jednu z mojich ponuk, kedze sa toho potrebujem rychlo zbavit, mozno vas to zaujme, v pripade rychleho jednania postovne zdarma:
https://www.modrykonik.sk/bazar/baliky-obleceni...

ospravedlnujem sa, ze to davam tu do temy, ale rada by som to co najskor posunula dalej a akosi sa "stracam" v bazare, kedze nemam to plus, nevyplati sa mi to kvoli mojim nizkym cenam. dakujem za pochopenie!

aleola
20. sep 2012

@adupal veru veru, stavaju sa z nich velke potvorky.. teda aspon z nasej ;)

chrumen
19. okt 2012

čafte baby 🙂 čo nového? deti nám rastú, robia radosť ( niekedy zlosť 😀 ) ja som začala znova študovať, hádam mi malô dovolí učiť sa 😉

gilly
20. okt 2012

caute, ako sa dari? mna by zaujimalo ze co uz vase deturence ako takmer dvojrocne vedia? myslim samostatne papanie, odplienkovanie, samostatne hry, malovanie, rozpravanie a tak...
lebo ten nas maly pochabel z toho nerobi nic, rozpravat sa mu nechce len jeho hatlaninou (vacsinou jednoslabicne), malovanie a ine tomu podobne zalezitosti ho vobec nebavia, a samostatne jest ani nahodou. A teda celkovo jest takmer vobec, on by asi nejedol nic okrem rozkov :(

martuska75
22. okt 2012

@gilly ále kľud 🙂 neboj nepoznám jediné zdravé dieťa ktoré by sa to všetko postupne nenaučilo 🙂 Staršia mala plienky skoro do 2 a pol roka a je z nej teraz šikovná školáčka. Narozprávajú sa toho tiež ešte habadej dosť. Pri stašej si naopak želám keby bola ešte niekedy trochu ticho 😀 Ak ťa to ukludní - máme plienky, rozpráva len mama, tata a tak, maluje len také čarbanice a ked sa hrá chvíľu samostatne tak to tu vyzerá ako keby tu komando hľadalo mikročip 🙂

gilly
22. okt 2012

@martuska75 tak dik za ukludnenie, vsak aj ja verim ze sa raz vsetko postupne nauci. Casu este ma dost 🙂

79zuzana
25. okt 2012

@gilly my sa mozme pochvalit iba rozpravanim 🙂 A to dokonca dvojjazycne, ale zato plienky nosi mala stale a tusim este aj bude. Na nocnik ju to vobec nelaka, tak to zatial necham tak a skusime jej ho pripomenut po novom roku 😀 Kreslenie ju bavi, tak 2 minutky maximalne, a aj to ked zisti, ze jej nedam fixky ale pastelky, tak konci hned 😝 😝 Samostatne papa vsetko, lebo mi neotvori pusu, ked jej chcem podavat ja 🙂 ale tak si viete vsetci predstavit ako potom vyzera. Pre istotu jej naberam vacsie davky jedla, lebo aj tak minimalne polovica toho konci na tvari, vo vlasoch, na podbradniku, stolicke a zemi dookola 😀 😀 😀

adupal
26. okt 2012

Ahojte. Naša Didi je už 5 mesiacov úplne bez plienok noc aj den. Je z nej už riadna papuľa. Ked jej chcem s niečim pomôcť, tak povie: ja sama, alebo Didi, začína spájať slová. Mna volá mamika, manžela ociko, jej najoblúbenejšia veta je: Ociko,kde je? Začína rozprávať aj také slová, ktoré som ju neučila, napr. v telke videla vlak a hned povedala vak. Starší ked sa učí do školy, berie mu s perečníka pastelky, vyberie si zo skrine omalovanku a kreslí slimákov. Už sa jej podarilo aj vyzliecť sa z pyžamka. Všetko papá sama, mne nedovolí- lebo ona sama.

gilly
27. okt 2012

@79zuzana @adupal no sikovne deturence mate. Budem to brat tak, ze dievcatka su sikovnejsie a mozno aj nasho syna to zacne zaujimat ze starat sa sam o seba 🙂) alebo ked dorastie jeho prtava sestricka, tak sa to bude ucit s nou 😀

chrumen
27. okt 2012

@gilly naša je skúpa na slová ktorým by sme rozumei inak "reční" v kuse len teda po mongolsky 😉 niečo vie aj sama iné jej ešte nejde - napríklad s vidličkou sa naje raz dva ale lyžičku do ruky správe nechytí ani po miliontykrát, vie si zobliecť gate, nohavičky, ponožky ale bez patričného kriku to nejde 😉 kreslí rada ale po stene, dverách, stole ... chodíme na tanečné cvičenia takže na extra pohyby u nás núdza nieje, s hračkami sa moc nehrá - vydrží chvílu radšej opakuje to čo robím ja ale niekto iní takže so mnou zametá podlahu, utiera prach, varí, vešia prádlo a iné tie ženské veci 😀 😀

už asi mesiac sa nám každú noc zobudí tak na dve hodiny, leží v postielke a tlieska si alebo rozpráva ... už som rozmýšla že ju prestanem ukladať cez deň spať ale ešte nevydrží tak ju teraz po hodinke a pol budím, uvidíme či to pomôže...
a baby sise už druhykrát nenamerali extrasystoly!!! ako prišli tak odišli, chvalabohu 🙂

mucka2505
1. nov 2012

@gilly neboj my sme tiez na tom rovnako este stale plienku mame, pred nocnikom mi uteka vravi ze ne ne ne, zvykneme aj na zachode tam sa jej viac paci je to zaujimavejsie pre nu ako nocnik ale aj tak sa nezadari nic hoci precitame jednu knizku ... dari sa jej aj samej napapat ale je dost pohodlna alebo leniva a lepsie je ked maminka ju nakrmi 🙂 rozpravat rozpravame tiez len mama, tata, baba, teta, kde je, uz sa zadarilo aj co to je??? sa pyta a nejake zvieratka vie pomenovat..ale stale popri tom ta jej hatatitla jazyk 🙂 zahrat sa vie pekne aj sama ale vacsinou chce robit opakuje zenske prace ako aj chrumen pisala.. 🙂

gilly
4. nov 2012

baby co kupujete deturencom na vianoce? nejake tipy... 😉

aleola
5. nov 2012

ahojte.. ja som chcela kupit taku kuchynku na hranie.. ale vytiahla som moju staru z detstva a zatial jej asi ta staci..mozno kupim daky riad alebo mikrovlnku alebo nieco take kuchynske pre deti..

chrumen
9. nov 2012

@gilly ja asi lego duplo, malá rada stavia 🙂 dostane aj tabulu na kreslenie - z jednej strany je to tabula na kriedy a z druhej na fixy ... nejaké tie drobnosti, budeme zariaďovať izbičku takže určite niečo čo jej tam poslúži 🙂

gilly
9. nov 2012

@chrumen taku tabulku mame aj my - ale teda len na fixy a eset jednu magneticku na kreslenie - snad sa mu bude pacit a prejavi o kreslenie zaujem, ked doteraz ho to nelakalo nejako

shira_
11. nov 2012

ahojte, tak sa hlásime aj my 😉
lego u nás fičí neskutočne, malý triedi kocky podľa farieb, čo som skoro odpadla! je to jediná vec, ktorá je dennodenne v kurze. Kreslenie máme radi tiež, ale takým štýlom, že kreslím ja, a musím všetko pomenovať a kresliť mám iba zvieratká. Má zvieraciu mániu- každý deň si pozrie aj rozprávku- bavia ho zvieracie- medvedí bratia, leví kráľ, doba ľadová, madagaskar, lovecká sezóna a podobne, pričom jedna rozprávka ide denne niekolko týždňov, potom zahlási zmenu 😀 Taktiež leporelá so zvieratkami má veľmi rád a aj lego máme zoo, farmu a tak..
plienky stále nosí, na nočník nechce ísť ani náhodou, ani na wc. uvažujem, že ked budem cez vianoce 2 týždne doma, pustím sa do intenzívneho nácviku a snáď to zvládneme a ak nie, tak až na leto pred školkou.
Rozprávame veľmi biedne. Ešte pred mesiacom hovoril len mama, kde je a havo, okrem toho zvuky mú, bé, mňam, au a podobne. Potom sa zrazu začal vymýšľať vlastné slová: hroch je aba, zajac je nana, tučniak je bumbu, slon je ní, medveď je ma,veverica je veve, žaba je bá. potom začal používať slovo tata, baba, pláva, papá... to je asi všetko..

aleola
14. nov 2012

my sme na stastie bez plienky uz..aj ked obcas sa pocikava..alebo nestihneme dorazit na wc..ale je to dobre..aj v noci sme bez.. s rozpravanim povie co to ..ale nie velmi.. kamoska minule, malej vravi, ako spievas babe..a ona zacala, ze normalne spievat ze buvaj baba.. alebo anjelicku moj straznicku ze vie.. mne povedala tak zaciatok..ale velmi pekne.. to nasa este nevie.. ale tak kazde dieta v niecom inom je velmi dobre.. my mame teraz spievankovo tak to u nas stale pustame..musim kupit este jednotku, lebo zatial mame iba dvojku.. ale to v kuse uz len oci otvori a ze deti.. celkom to je fajn ked musim nieco robit, tak pri tom zotrva..

gilly
20. nov 2012

@shira_ teda tak to je tomasko aky sikovny ze podla farieb triedi kocky
moj sa dokaze zahrat asi len s loptou a tym ze vysype kocky z krabice a znova ich tam vopcha, este sem-tam precita si knizku a to je asi tak vsetko. Hraciek doma dobludu a nic z toho ho nebavi...ani stavat z kociek, ani take ze lego ani nic ☹ je to haluz, lebo sa vlastne sam velmi dlho nechce zahrat , co je skoda, ze sa ja potom nemozem venovat malej. 😖 A s rozpravanim sme na tom rovnako asi 🙂

chrumen
22. nov 2012

@shira_ hehe a u nás frčí krtek, pat a mat, tom a jerry, malá rada tancuje takže u nás su top rozprávky kde sa spieva - na vlásku, stará snehulienka a popoluška, medvedí bratia, ariela... a samozrejeme spievankovo 😀 keby to šlo od rána do večera by to počúvala a tancovala - už som spomínala že chodíme na tie tanečné cvičenia raz do týždna a tam to pušťajú, detičky sa učia napríklad skákať na lopte, kolo mlynské, hojda hojda, hráme sa na koníčky, akože perieme a všeličo iné 😉 a doma to opakujeme - už to ovláda aj väčšina rodiny 😀

adupal
22. nov 2012

aj my chodíme cvičiť, ale až na dva rôzne cvičenia- v jednom spievame a na druhom nám púšťajú pesničky a popri tom cvičíme. S pomocou už vieme s básničku o slimákovi a kolo kolo mlynské. Ked sa jej niekto spýta, čo by chcela od Ježiška, tak povie bábiku, na otázku čo má mať- dudu a má plakať. Tak sme jej kúpili bábiku a kuchynku. Už si vybrala aj tortu na narodeniny- lienku.

ssstanka
25. nov 2012

Ahojte baby,velmi dlho som tu nebola tak ani nemam najmensiu sancu precitat prispevky

shira_
29. dec 2012

ahojte tak my už máme tiež oslavu 2 rôčkov za sebou, konečne začal rozprávať a to takým tempom, že všetko po nás opakuje a pamätá si, čo povieme.. slová komolí a keďže mu ich pribúda 10 denne, tak mám čo robiť, aby som rozumela jeho reči 🙂 večer si s mužom opakujeme "slovíčka" 😀 😀 😀 aby sme si pripomenuli, čo máme nové.
bojujeme s plienkami/bez plienok, ale moc sa nám nedarí.. doma možme byť nez plienok, naholo, ale vonku sa nedá 😒 zatiaľ sa nepýta, len ked ho sledujem a šupnem rýchlo na nočník, vyciká sa, inak nie. ked je oblečný, pociká sa raz dva a iba mi povie, že ciiii a inak mu to nevadí 😀