icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

adupal
30. dec 2012

Všetkým oslávencom prajem veľa zdrávička, šťastíčka, lásky , veľa úspechov v rozprávaní a odúčaní od plienok a smiechu. Naša zajtra oslávi dva rôčky. Ja už nestíham ani registrovať čo sa nové naučí, lebo ona už rozpráva hocičo- chlebík, ruka, palec, prosím, dakujem...už povie aj vetu zloženú zo 4 slov.

cica28
6. jan 2013

ahojte kocky,chcela by som sa opitat ci uz pojdete na zapis do skolky teras alebo az o rok?tiez mam decembrovu ale neviem ci mam ci nemam ist

adulina
6. jan 2013

@cica28 urcite daj teraz, bude evidovane, ak budu mat miesto zoberu aj v septembri, pripadne v januari, samozrejme zalezi od miesta. u nas sa berie aj v priebehu roka, ak je volno, takze ja dam teraz a mozno ju v januari zoberu 😉
syn je februar, tiez som dala, ale k septembru nebrala ale riaditelka volala potom vo februari ci ho chcem dat do skolky,
vsetko zavisi od riaditelky, ked beru dieta do 3r, tak sa pocita ako dve deti, cize maju o jedno miesto menej.

shira_
8. jan 2013

@cica28 ano my ideme teraz na zapis

ja.nu.la
8. jan 2013

ahoj, my ideme tiez na zapis do skolky. a uvidime ci nas zoberu. prednost maju deti ktore dovrsili 3r. tak sme zvedavý. 🙂

cica28
9. jan 2013

@adulina
@shira_
@ja.nu.la kocky a uz ste bez plienok alebo este stale plienkujete?nasa ma este plienku a neviem ci sa jej stihneme zbavit do septembra

adulina
9. jan 2013

@cica28 no sme bez plienocky teraz od silvestra, skúšali sme aj skôr, ale ako keby nevedela na nocniku ako sa cika stále tlačila na kakanie, ako keby sa nevedela uvoľniť, ale sa jej to raz podarilo po 4 hodinách starého oapkovania či nechce cikat, vycikat sa a odvtedy je to išlo lepšie a lepšie a dokonca sa jej nemusím pytat ide sama, ale občas sa samozrejme pocika, a von jej dávam lebo je zima aj na spanie. Ale neboj určite sa zbavis do septembra, ono to príde tak naraz este pomohlo : stále pozerala na nohavicky svoje a páčili sa jej obrázky. Tak som jej asi aj pól roka opakovala, že keď bude cikat do nocnika tak buďe nosiť take nohavicky. Skús jej ich ukázať obliecť, a keď sa pocika aspoň zistí aké to je bez plienky a možno to pôjde ľahko, treba skúsiť, držím palce 🙂

shira_
9. jan 2013

@cica28 my sme prestali dávať plienku pred vianocami, doma bol naholo a posádzala som ho často na nočník, teraz už sme bez plienky, aj vonku. len na noc dávam a aj to už býva suchá. ale nepýta sa, treba ho dávať- tak po hodine, po dvoch. nehody máme málokedy, on vydrží dosť dlho necikať, niekedy aj 4 hodiny, kým ho nedám. neviem, kedy sa začne pýtať sám.

bebaa
10. jan 2013

moj ma plienku stale, ked poviem nieco o nocniku, jeduje sa, nechce tam sediet, kupili sme sedaky na wc, este tam nesedel, tak sa vie vzpriet, ze ho nedam sadnut, ma k tomu uplny odpor, neviem co s nim, ked kaka tak zakrici:kakam, ked mu poviem ze na nocnik, tak nejde, nechce, ani na silu ho tam prosto nedam, postavi sa hned,

adulina
10. jan 2013

@bebaa ani Tamarka nechcela o nocniku ani pocut take sklapacky robila ako hrom a rev ze cela ulica pocula, ale ako sme zacali s tymi gatkami, tak sa celkom po case chytila 😉

bebaa
10. jan 2013

@adulina ake gatky?

adulina
11. jan 2013

@bebaa aj vyššie som pisala, ale normálne klasické nohavičky s peknym obrazkom a vlastne jej vadilo, že ocikala ten obrázok 🙂 😀
Ale ináč sú aj take treningove, ktoré to tak veľmi neprepustia na zem...

ja.nu.la
12. jan 2013

ahoj, my sme stale s plienkou. maly si aj sadne na nocnik, ale vycika sa iba tak raz za cas. urcite uz ho idem naplno ucit na nocnik. susedkino dievca (2) uz od leta je bez plienky. ale ako sa hovorí, dievcata su sikovnejsie a rozumnejsie 🙂

shira_
13. jan 2013

@ja.nu.la hej aj moj by bol ešte určite s plienkou len mňa už to nebavilo, prebaliť ho bolo peklo, tak som ho začala učiť z mojej iniciatívy a už je super, už sa k plienkam nevrátime, rozum na to má, snáď sa aj pýtať začne pomaly... ked sa dieťa vzpiera to je jasné, že to sa nedá nútiť, no náš tiež sadal na nočník iba za úplatok.. najprv iba sadal oblečený, potom bol doma naholo a sadal vyzlečený a cikať tam začal až potom neskor. najprv sedel len tak naprázdno, teraz už ciká hned po posadení, už sa mu to v hlavičke pekne spojilo. 🙂

gilly
17. jan 2013

ahojte, aj my planujeme ist na zapis, ale vlastne zatial nesplname ziadnu podmienku 🙂 ani vek, ani bez plienok, a nas drobec nechce ani sam jest. Ozaj vase deti uz vedia v pohode pekne same papat? to len nase drobciatko je take lenive, ono by aj jedlo - teda zje dve tri lyzicky a uz ma pocit ze je najedene, kedze jeho vztah k jedlu je riadne vlazny :( no ale tak snad to do leta dobehneme...

shira_
19. jan 2013

@gilly do nástupu je ešte dosť času, veľa sa zmení...

gilly
20. jan 2013

@shira_ no snad 🙂

chrumen
21. jan 2013

@gilly naša sa naje sama v pohode len je to teda všade 😀 😀 ked jej nakrájam chlebík tak to zje raz dva ale ked jej ho dám v kuse tak ho zvrchu pooblizuje (maslo, syrokrém, lekvár) a príde za mnou že už nejde - rozumej že už to zjedla a už nemá 😀 polievku je rukami , doslova povyberá zeleninu a potom vodu chlípe 😀 najlepšie jej to ide s vidličkou, to je macherka, napichuje aj čo sa nedá napichnúť

a inak čo nového? deťúrence poslúchajú 😉 ? sisa je riadny nervák, teraz má obdobie TO JE MOJE a je jedno čo je to a panbožko varuj ked jej to niekto vezme, aj o zem sa hodí a kričí, kebyže plakala ale ona fakt od srdu reve - strašné to je ☹ už neviem ako na ňu, či nevšímať, či kričať, vysvetliť jej to je beznádejné lebo proste vtedy nevníma len kričí prípadne ma ešte začne biť ... my máme plienku už len cez noc aj to býva sem tam suchá, reční si po svojom, človek jej rozumie asi tak 10 slov inak bez šance - mongolčina ako vyšitá 😀

qwen
21. jan 2013

ahojte maminy. Ako vás čítam, tak sa celkom vytešujem, že aspoň v niečom sme od vás popredu 🙂 Plienky sme sa zbavili v priebehu 3 dní ešte v júny 2012. Proste chodila na chalupe po dvore s holou riťou a páčilo sa jej, že je bez plienky. Odvtedy nemáme plienku ani na noc. Ale každé dieťa je individuálne, na každého musí prísť to obdobie, kedy mu bude plienka vadiť. Prípadne, že už mu steká po nožičkách 🙂 Ale zase my nerozprávame, iba mama, tato, havo, cica, toto. Vie napodobniť asi 20 zvieratiek, všetkému rozumie, všetko ovláda. Ale keď chcem, aby pekne niečo povedala, začne sa jedovať, že ona rozprávať nebude.
Inak aj my ideme teraz na zápis do škôlky. Nikto ti po hube nedá. Tu u nás berú dokonca už 2 ročné, len musí byť bez plienok a trošku samostatné, aspoň trošku sa vedieť napapať. Našej to celkom ide. Tak uvidíme.

gilly
21. jan 2013

@chrumen tie deti su riadne vymyslave, ze? 🙂 najradsej mam, ked maly je polievku a v polovici cesty si zmysli ze chce vidiet ako vyzera lyzicka z druhej strany a bac, polievka na kolenach 🙂 Inak vtipne je, ze on si polievku nenabera, on caka kedy mu do tej lyzicky cosi vojde 😀
uf, tak to ti nezavidim, taketo vylevy zlosti. nas nastastie take velmi nechyta, aj ked je pravda, ze on boci od vsetkych cudzich ludi.

@qwen to mate suer ze ste uz takto v pohode bez plienky. Ja dufam ze na jar sa nam rychlo podari z toho von. Ani nas maly nerozprava, teda vlastne len svojou hatlaninou podobne ako je to u @chrumen, nastastie my mu rozumieme.
Ale co neznasam je, ked nieco velmi chce tak to nepovie, ale zacne cupotat na mieste a ja mam uhadnut ze co to vlastne chce, pricom to vie povedat 😠

shira_
22. jan 2013

@chrumen no u nás treba tiež prekladový slovník 😀 strašne sa nasmejeme, hlavne ked hádže ksichty, gestá a tak podobne, všetko odkukané od dospelých 😀 papať sám vie, plienka iba na noc, začína sa už dokonca aj pýtať (doteraz to bolo iba na nás, aby sme ho dali cikať) ale už sú prvé náznaky samostatnosti. s kakaním je problém, to iba večer do vane 😕

adupal
25. jan 2013

Ja idem na zápis, už sme boli potvrdiť aj u doktorky. Kedže mi do tej škôlky chodil aj starší, väzme mi ju, lebo tieto deti majú prednosť a ja osobne sa poznám z riaditeľkou, tak mám prísť už 11.2. Väzme mi ju od januára, ked už bude mať 3 roky. Staršieho mi zobrala od januára a vo februáry mal 3 roky.
Bez plienok deň aj noc sme už 8 mesiacov. Už všetko rozpráva, vie už zaspievať aj kukulienku, slimák slimák, osievame múčku, pláva kačka...
Diankina dnešná hláška: vyzliekala si mikinu na zips a nešlo jej z rukáva vybrať ručičku, tak povedala: Ruka moja pod´!

shira_
26. jan 2013

@adupal ty máš dieťa riadne v predstihu 😀 😀 no my by sme chceli dať do škôlky už od septembra ale prednosť nemáme, súrodenca tam nemá a nebude mať ešte ani 3 roky, takže je to všetko otázne... na zápis ideme, riaditeľku poznáme,a le nepomôže- ak nebude miesto, skúsime ešte v susednej dedine a inak bude musieť ešte manžel zostať doma do dalšieho januára- asi ho picne 😀

adupal
27. jan 2013

@shira_ tak nech Vám tá škôlka vyjde, lebo naozaj je to ťažké stými škôlkami. Najlepšie je ísť na zápis hned v prvý den 15.2, lebo ak im v ten deň príde toľko detí na zápis, že sa im zaplní celá trieda, už viac nevezmú.

chrumen
14. feb 2013

@gilly vôbec netuším po kom je taký srd 😒 teraz dokola pozerá spievankovo tak jej ako príklad dávam niektoré situácie napríklad že deti sa v spievankove nesrdia, nerevú, neberú hračky a podobne a celkom to pomáha .... uvidíme kedy ma prekukne opica jedna 😀
Inak s tým spievankovom to vám je zábava - frčí na tom celá rodina až je to niekedy dobrá otrava. a malá by to pozerala ako ráno oči otvorí - dofrčí ešte v pyžame " mama kovo pusť" a všetko opakuje ako papagáj, fakt ani neviem že ju mám 😉

shira_
19. feb 2013

@chrumen bože ja som to pustila len pár krát a skoro ma kleplo, už ani neviem kde je to cd ale rozmýšľam, že to vyhrabem, malému sa to bude isto páčiť, ale musím sa na to psychicky pripraviť, mne to značne píli nervy 😀

chrumen
20. feb 2013

baby naša malá už asi tri týždne spáva veľmi zaujímavo - teda nespáva. Každú noc je hore, niekedy len hodinku inokedy aj cez dve hodiny. Jediné pozitívum je, že neplače ani sa nesrdí. Len si tak leží v postieľke a smeje sa, tlieska si, rozpráva, vykrikuje, hrá sa s perinou .... možno si poviete, že nič hrozné ale nám to už pekne lezie viete kam. Aj sme ju skúšali dávať cikať o polnoci lebo si myslíme, že sa preberie na to že jej treba. Aj sme ju prebalili nech je v suchu ale nič z toho nepomáha ... Keď aspoň raz za týždeň spí celú noc tak máme vianoce 😉 ja sa však pýtam, že čo s ňou je?! žeby zas nejaké "skvelé obdobie" ?!

zivika
22. feb 2013

@chrumen mame presne to iste a sme z toho na nervy 😀 uz som tu o tom aj temu zo zufalstva zalozila, ale rady som sa nedovolala, len ze mame vydrzat 😀 ale mam pocit, ze to je zubami...lebo dva tyzdne sa uz nebudil, sme sa tesiliii, ale pred dvomi dnami zase...drobcovi chybaju posledne dve stolicky a vcera som pozerala, ze jedna z nich mu uz kusok zacala trcat, takze myslim, ze to bude tym...len nechapem, preco sa smeje, keca a veselo bucha do postielky, asi ma svoj sposob znasania bolesti 😀

chrumen
22. feb 2013

@zivika aj nám chýbajú posledné stoličky - tri kusy 😉 ak je to tým tak je fakt záhadou že sa smejú a rečnia 😀 😀

lvka
24. feb 2013

Maminky, chcela by som sa s vami poradit... Nas syn ma 2,2r, je to velmi vnimave dieta.... Pouziva priblizne 50slov - vcera som to uz od zufalstva ratala..., ukazuje, dorozumie sa, hovori mama daj, pod sem, pitko neni...atd, ale nejake vazne vety nesklada - max toto co som napisala. Viem ze su deticky v jeho veku ktore uz krasne rozpravaju - aj ja som v jeho veku hovorila. Voli sme u doktorky lebo bol chory, spomenula ze uz by mal skladat vety a poslala nas k neurologicke... Uz sme sa cela rodina za to pohadali 🙂)))) chcem sa spytat na vas nazor, mate deticky v tom istom veku.... Myslite ze ma oneskoreny vyvoj reci? Dakujem za akukolvek radu