icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

Strana
z354
shira_
21. júl 2013

my chodíme spať o 22:00 😀
náš sa vnoci nepýta cikať. buď vydrží do rána, alebo sa pociká. následne sa vyzlečie a príde ku mne do postele s oznamom "Mako pocikal, všetko mokré " 😀 😀 plienku dávno odmieta, tak perieme a sušíme. ale nestáva sa to veľmi často.

gilly
31. júl 2013

baby co mate dievcata, ake hracky alebo take cosi ste vyuzili ked mali medzi prvym a druhym rokom? nasa bude mat cochvila rok a ja vobec netusim co kupit, hlavne ked take bezne veci uz mame po starsom doma. 😒

aleola
3. aug 2013

@gilly nasa dosial nema nic speci oblubene..teraz beha s peracnikom, s drevenym puzzle to sklada o dusu..ale ked bola mensia asi len taka buginka, kocik lahky na vozenie babik.. jej mladsi brat sa vie zahrat s hocicim..ale ona velmi nie..aj ked hraciek mame uz fakt skoro ako v hrackarstve.. ;) tazko povedat je to individualne.. simon sa hraval rad s kuchynkou..takou malou na zemi je polozena, to je este po mne a on pri nej sedavl ked bol mensi.. alebo daval pit babikam z flase, co ona ani velmi nie..

gilly
7. aug 2013

@aleola no vidis, neajku obyc kuchynku by som mohla kuknut. Dik za info 😉

bebaa
7. aug 2013

Zeny, to aj vase deti su take "zive" ??? matej je taky neposlusny, ze az.. stale robi zle, snazim sa mu venovat, byvame u nasich, mama je doma, otec tiez, stale sa s nim niekto hra, sestra, brat, jeho frajerka, ked pride muz z prace,je nas doma plny dom... hrame sa, staci ze idem nieco odlozit, prelozit, napit sa, vycikat on hned zlotu robi, vylieva pohare, hadze do salok s kavou veci, rozbija kvetinace, vytrhava kvety, pije vodu z psej misky, hadze do nas veci, napustam bazen, od vodu vypusti, ja si ani nevsimnej, minule napusteny vyfucal, normalne otvoril ventil... skace po stole, stale nieco, len to najhorsie..... inak je velmi inteligentny, vsetko rozprava, pozna vela basniciek, pamata s veci co si ja nepamatam... neplatia na neho ani vyhrazky, ani strasenie, ani zatvorenie do izby, ani ked mu zoberiem hracky.. ked mu dam na rit, tak len vyratuje mamicka mamicka... ja len dufam ze to prejde.. o mesiac sa budeme stahovat do vlastneho, mozno to bude lepsie, ze nebudeme na neho tolki... alebo to je len take obdobie? alebo zla vychova???

mata_murkova
19. aug 2013

@bebaa my sme tiez byvali u nasich a mali sme to iste, mam 3 surodencov plus rodicia a mala bola stale s niekym nemala nudzu o hru, cim dlhsie sme tam ale boli tym viac spekulovala, ked sme sa odstahovali je ako anjel, cely den sa hra, bud je na dvore alebo vo vnutri a casto ani neviem ze ju mam taka je teraz. ked prideme k nasim na navstevu zas je z nejcert. mozno potrebuje svoj vlastny priestor mozno sa potrebuje zabavit sam, vymysliet si svoju vlastnu hru. a mozno je to na neho vela ludi vela pozornosti. uvidis ako to pojde ked budete sami. ale aj sama zo svojej skusenosti viem, ze napriklad u rodicov vela toho nemohla, ako sme sa odstahovali, ma svoj vlastny priestor svoju izbu, dvor a ja som trochu benevoletnejsia ako moja mama 🙂 nevadi mi ze sa hra s hrncami, ze mam pod nohami hracky lebo sa s nimi hra a tak 🙂

mata_murkova
19. aug 2013

@gilly u nas v tomto veku frcala babika a flasa, stale jej davala papat a potom navliekanie kruzkov na tyc a knizky u nas frcia drevene hracky a tie ju bavia stale inak si uz nepamatam co ju tak bavilo 🙂

shira_
25. aug 2013

@bebaa nas je tiež najlepší doma.. skladá si lego, pozrie niečo na tablete, ide von- tam sa hrá ani o ňom neviem, varíme spolu a tak.. ale ked stále musíme niekam chodiť a niečo vybavovať je ako sto čertov. je to aj taký vek... ale pokojné prostredie pomôže.
my nastupujeme do škôlky, aj vaše detičky? ako to zvládate? ja si hovorím, že školku už potrebuje ako soľ, ale ked si predstavím, že ho tam ráno donesiem a nechám, je mi úplne do plaču 😲

gilly
25. aug 2013

@shira_ presne, ked mau kludne prostredie, tak sa deti pekne hraju, teda aspon tie moje 🙂 nasho nevzali do skolky, ale kedze som s malou doma tak mi to az tak velmi nevadi. A on je aj taky ze velmi deti nechce - teda hrat sa s nimi a vobec byt v ich spolocnosti, tak mozno je aj lepsie ze ostane doma dlhsie. Neviem, uvidime o rok 😀

@mata_murkova dik za info, ja som nakoniec kupila tiez taku babiku a ma aj taku obyc supravu na varenie plus nejake k tomu akoze potraviny, tak uvidime ze ako sa s tym vyhra. Ale ma trosku starsieho brasku, tak ten sa s tym urcite vyhra 😀 😀 a neostane to na ocot 😀

mata_murkova
25. aug 2013

@gilly neboj vyhra sa s nou ;) u nas maju babiky uspech dodnes 🙂
@shira_ nasa ide tiez do skolky, ja vobec netusim ako to bude, stale vravi ze sa tesi, vysvetlujem jej ze tam bude bez maminy a tatina ale nemam sajnu ci tomu rozumie alebo len vypne ze nepocuva, lebo len povie ze dobre uvidime druheho. sama som zvedava ako to bude ci budu place a ako zapasuje medzi deti, lebo radsej ma dospelych ako deti, nevie sa nejak s nimi sama odseba zacat hrat, medzi velkymi jej je az moc a medzi deckami jak zajko bojko. no a este mam obavy z jej slovnika lebo sa naucila jednu nadavku a stale ju pouziva, my si doma davame pozor a ju ani nekomentujem ked to hovori, akoze ignorujem nerozumiem ale stale to hovori ☹

shira_
25. aug 2013

@mata_murkova 😀 😀 náš zatiaľ nadávky nehovorí, ale myslím že skoro začne. nášmu tiež hovoríme o škôlke, ale podľa mňa ani netuší, čo to znamená byť v škôlke..

mata_murkova
25. aug 2013

@shira_ vsak toto ze nemaju sajnu co ich caka. sa nesmej 😀 som dufala ze ema nebude z tych deti co donesu do skolky a budu ucit druhe decka nadavat. sakra stve ma to jak hovado, musime to nejak doladit do 2.9. :-/

mata_murkova
25. aug 2013

inak baby ako ste na tom s poziciavanim hraciek? my sme nemali donedavna problem, ale teraz blok a normalne hysteria ju chyta ked jej nieco niekto vezme, ako to riesite?

shira_
28. aug 2013

neriešime... nechce požičať a ked mu niekto zoberie, myslí si, že to berie navždy, tak hysák... ale druhému zoberie 😀 však si koleduje, že ho dakto ovalí po hlave, myslím že v škôlke si to vybavia raz-dva. nevyhľadávam tieto situácie, skor sa snažím vyhýbať tomu.. možem vysvetlovať, ale zjavne tomu ešte nerozumie.

shira_
7. sep 2013

no ako vaši škôlkári? u nás zatiaľ bez plaču a komplikácií, všetko spapá, aj spí, ráno neplače.. dali sme ho na celý deň. sú všetci spolu, náš je taký benjamínek, najmenší zo všetkých, sú tam aj predškoláci v triede - tak to je riadny rozdiel 😀

gilly
1. okt 2013

@shira_ ahoj, tomasko je teda riadna sikula. My sme do skolky nedavali, teda chceli sme, ale nevzali ho. Ale tak ja som na materskej s mladsou, takze ma to az tak netrapi, a hlavne maly sa vobec s detmi nechce hrat ani ked sme na ihrisku, neviem si ho velmi predstavit v skolke. Tak ale o rok ho uz budu musiet zobrat, tak uvidime potom ako to bude zvladat 😉

aleola
8. okt 2013

@gilly my sme tiez do skolky nedavali, plny stav.. a tiez som doma s mladsim tak nevadi..a preco o rok by ho uz mali zobrat? u nas je len jedna trieda mix vsetky deti a kym je mama doma tak nezoberu...maju dost naval..

gilly
8. okt 2013

@aleola no teda ja dufam ze ho zoberu do skolky. U nas sa neriesi alebo teda aspon teraz sa neriesilo ze ci som doma alebo nie,a le vraj maju otvorit o dve triedy viac, tak predpokladam ze ho zoberu.

shira_
28. okt 2013

hehe zistila som, že som tehotná 😀 😀 😀 no pekne, manžel si chcel nájsť pomaly robotu od nového roka, a tak si asi ani nebude hľadať...

gilly
11. nov 2013

@shira_ no super, blahozelam 🙂 a kedy ze by malo prist male na svet?

shira_
11. nov 2013

@gilly koniec júna-začiatok júla 😀 aj vy už máte dve, nie?

gilly
22. nov 2013

@shira_ hej, mame dve a cakame tretie 🙂 tak to suepr, budes mat teraz krasne letne dieta, mozes kupovat komplet vsetky veci na novo... a zatial vsetko ok?

shira_
22. nov 2013

@gilly vieš čo dúfam že nie, bodinká a dupačky využijem tak či tak,a overaly na zimu mám po neterách, čo sú obe letné, nechystám sa tentokrát kupovať vobec nič.. mne sa toto naše druhé zdá tak akurát, vy ste stihli za ten istý čas už tretie! no teda, to bude u vás veselé 😀

gilly
24. nov 2013

@shira_ vsak dam ti vediet o rok, ci uz nebudem sediva 😀 tak to mas super ze mas veci na zimu po niekom, ja som zvedava ako to bude, kedze mame april na plane.

aleola
7. dec 2013

@gilly srdecne blahozelam k tretiemu babatku..teda este je len na ceste tak stastnu cestu mu aj shira tebe k druhemu ;) drzte sa a davajte si na seba pozor, hlavne teraz v zime..ale ved to viete.. ;)

shira_
13. apr 2014

ahojte ako sa vám darí s detičkami? my akurát prerábame dom aj detská izbička bude. Vaši už majú izbičku? ako si zvykali na spinkanie osamote? ja mám dojem že náš cecok bude s nami min. do 6 rokov 😀 😀 ale teda vyskúšame, čo na to povie..

shira_
13. apr 2014

@gilly ako sa máš? už pribudlo tretie?

gilly
13. apr 2014

@shira_ ahoj, no my cakame kazdym dnom, zatial dobre, aj ked uz by som najradsej to mala za sebou 🙂 a ty ako?
nasi obaja su uz vo vlastnej izbe, starsi isiel ked mal rok a pol a mladsia ani rok a pol a bolo to uplne v pohode. Mozno tym ze boli este dost malicki. Tak drzim palce aby to aj u vas bolo v pohode...

shira_
14. apr 2014

@gilly no teda tak na spadnutie, držím veľmi palce! nech vám to dobre dopadne. ja mám ešte čas do konca júna. my sme mali len jednu izbu takže spávame všetci spolu, náš prespáva noc od 2 rokov, dojčený 2r.9.mes. 😀 😀 😀 už som si tak zvykla na neho v posteli, že mi bude smutno ked raz odíde.. no uvidíme, nechcem ho "vyhodiť" pri príležitosti narodenia bračeka, takže to skúsim nejako skor, neviem ešte ako to pojde

gilly
14. apr 2014

@shira_ my sme ich dali vzdy tak asi dva mesiace pred porodom, takze to nebrali ako "vyhadzov". Neboj, maly si zvykne a ak nie, tak trosku neskor urcite.

Strana
z354