icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

linduska27
19. apr 2010

no keď už zaplatím tak aspoň nech viem za čo a nie že platíme za niečo čo máme mať zdarma .. to podľa mňa nieje celkom normálne

denika
19. apr 2010

Matilde a fecova,aj ja sa s vami teším,že to máte pekne potvrdené 🙂 Ja idem zasa 10 mája a už teraz sa neviem dočkať... 😝 A fecova,to máš fakt nejaké veľké mimi 🙂 Moje má len 6 mm a to som pomaly 2 tt pred tebou..

aspinka
19. apr 2010

Ahojte babule.
Tak ja som to dnes v praci prezila vobec mi nic nebolo ale ked som isla domov zacalo mi byt zle vobec nemam na nic chut katastrofa fakt si vymyslam take veci na co mam chut napriklad mi prestal chut nas domaci chlebik a mam chut len na rozky 😀 a teraz som si dala slivky no katastrofa tesim sa ked to prejde a bude nam vsetko chutit 😀
Baby aj ja som platila 10€ za utz som zvedava ci budem platit aj za ten v 10tt 20tt a 30tt. Fecova pekny dlham a merali uz len mimi alebo vacok? Lebo ked je mimi vidiet meriaju od hlavicky po kostrc moje mimi malo 7,7mm to som bola 6t5d inak oni teraz straaasne rastu uplne rychlo tesim sa na dalsi utz to idem 13.5. juuuj to je ale daleko 😎 ale to uz bude iny cloviecik ved to budem v 12tt 😀

fecova
19. apr 2010

no viete co?prve tehu mi zistili az v 8tt, a to som mala uz za sebou dve vyvolavacky,krv mi brali na hcg,vsetko bolo negativne,az na usg mi lekar povedal,ze ved vy ste tehotna, no ma skoro porazilo,ja uz som bola zmierena s tym, ze asi nic z toho a on mi toto povie,
aspinka no neviem co on meral, lebo mi to nepovedal, len najprv to nevedel najst a potom povedal, ze to vidi,lebo mam otocenu maternicu,cize tazko sa mu vysetrovalo,taky cudak lekar, no ale hlavne je, ze je tam,tak asi to bolo aj s tym vackom,fakt neviem,len povedal, ze o dva tyzdne mam ist na usg, bude pocut srdiecko a v stredu idem na odbery, inak ja nejem cely den nic,lebo vsetko skonci v zachode, co pri prvom som nemala absolutne ziadne priznaky,iba neprisla mrcha a teraz no nechapem...

denika aj tebe gratulujem, sa tu nejak rozrastame, ani som tomu uz neverila,lebo rok sme sa snazili a nic, tak sa vytesujeme, manzel videl dnes fazulku na usg tak skoro az plakal, no parada vidiet tak chlapa, tak drzim palce a mna zaujima,preco ti dali tak skoro knizku,ked mne povedali,ze vraj davaju az v tretom mesiaci, to co ten moj lekar hovori, ja nechapem, v prvom tehu som dostala v osmom tyzdni aj ten prenatal box aj knizku, no uvidime v stredu u mojho gynekologa
tak sa zatial vsetky drzte

balambi
19. apr 2010

ahojte, tak k tým poplatkom za uzv, ja som platila 3 eur za uzv, tak naozaj neviem, podľa čoho to robia. a ked som ešte chodila k inému dr. tak som neplatila, ale musela som si doniesť prezervatív 😀 a knižku mi povedala že mi dá tak o mesiac, to už budú aj výsledky, ale tiež netuším, podľa čoho to dávajú... ja sa už teším na ďalšie uzv, nech už máme srdiečko a dúfam, že už nemám v brušku len dutinku 🙂
a tiež mi býva strašná zima, mm sa smeje, že sa nám narodí eskimák 😀 😀 😀

linduska27
19. apr 2010

prečo nám prvorodičkám tí gynekológovia nepovedia narovinu že čo a ako, je ťažké riadiť sa jedna babka povedala ja sa z toho neviem vysomáriť :(

marcelkatt
19. apr 2010

Ahoooojte moje milé decembrovky 🙂
Dnes mi bolo blbo, napínalo ma na vracanie, do toho mi malý kašle 😒 a ešte neviem, či vo štvrtok odletím na Slovensko.
Ale mám aj dobrú správu, od 8.11.2010 nám malého vzali do škôlky, tak sa teším, že si ho naplno do 3 rokov užijem doma a potom bude medzi rovesníkmi.

K tým poplatkom, to má asi každý gynekológ svoj cenník, neviem.

linduska27
19. apr 2010

ale čo už nejak bude len tie prvé skúsenosti sú také blbé.. človek je rád že je rád mne sa stále točí hlava a o bolestiach v prsiach ani nehovorím som rada keď si ľahnem lebo inak mi to neprejde..

mamama11
19. apr 2010

ahojte, tak sa pridávam, ak môžem 🙂
ja som zatiaľ robila 7 tehu testíkov, všetky pozitívne, ale k dr. sa chystám až v stredu, to bude 2 týždne po vynechaní mrchy 😉 podľa mojich výpočtov som asi v štvrtom týždni a termín by som mala mať isto v decembri 🙂 , tak uvidím, čo povie dr. 🙂 potom upravím info na pase a budem prispievať 🙂
ale ešte teraz blahoželám všetkým tehuľkám, teším sa na vás aj na vaše pocity a prežívanie tehuľkovania 🙂

algi
19. apr 2010

sa tu toho dost teeda popisalo od rana 🙂 . tak dnes ma zacali pobolievat prsia /doteraz len bradavky som mala citlive/, ze tesim jak budem zaspavat, vecer mi byva zle tak cakam ze co sa bude onedlho diat 😒 . a samozrejme mi je hlavne vecer furt zima co sa mm tiez smeje ze jak eskimak som. inak na usg som neplatila nic, tehot. knizku mi zatial nedali, neviem podla coho sa rozhoduju,ale tiez som pocula ze dnes ich davaju az po 1.trimestri ci tak nejak. 26.4. ideme na dalsi usg a mali by byt aj vysledky krvi, moc ... tak som zvedava...a prajem pekny vecer 😎

algi
19. apr 2010

a este jedna otazocka, dr. mi ponukla moznost sa zucatnit na nejakom dlhodobom vyskume vplyvu zivotospravy ci coho oboch partnerov na dieta. je tam viac testov a pod. ma to byt nieco celoslovenske, ze dostanete 20 eurovu poukazku na nakup v Bille 😅 . Stretla sa niektora z Vas s tymto? neviem ci do toho ist, ani neviem co za vysetrenia tam su...mne je zle uz pri odbere krvi co pomaly odpadavam 😀

lauri
19. apr 2010

ahojte,
aj ja som dnes bola na kontrole a som uplne happy 😵 mame srdiecko a embryjko meria 7 mm, dnes som 6+4. Je to fakt zazitok 😉
denika, ta tvoja velkost je podla mna ok 😉 inak aj dalsi termin mam podobne ako ty.. tiez mi navrhla 10., ale to nemozem, takze mam 7.5. tesim sa moc 🙂

a este male ukludnenie pre tehulky bez priznakov: mne tiez skoro nic nie je a mimco si pekne rastie, takze ziaden stres, oki? dnesne motto: mysliet pozitivne 🙂

linduska27
19. apr 2010

algi o tom výskume som nič nepočula ale znie to zaujímavo 🙂 a tie prsia mňa bolia úplne celé od začiatku tehotenstva nemôžem si na ne ani ľahnúť 🙂 no otras

marcelkatt
19. apr 2010

Blahoželám Lauri k srdiečku 🙂 a že je všetko v poriadku! Supeeer.

algi
19. apr 2010

linduska27 dik ze aspon ty si mi odpovedala 🙂 . neviem co to je zac ten vyskum ako dost stroho mi dala info o tom dr. akurat ze by som mala rodit potom na kramaroch lebo s nimi maju zmluvu ta vyskumna skupina ci to to je 😖 .
a este ma trochu prekvapuje ze dr. mi vlastne nedala ziadne info k tomu co mozem co nemozem /jest, robit a pod./ akokeby mi malo vsetko dojst a pritom je toho dost podla toho co citam na forach...

marcelkatt
19. apr 2010

Neviem o výskume nič Algi ja. Možno keď pôjdem k dr povie. Som zvedavá.

fatmira
19. apr 2010

ahojte baby...ani som nestihla este precitat, co ste tu vsetko popisali....ale ja sa k tomu vratim 🙂

idem sa k vam tu vyplakat, lebo mi je strasne zle...... si ani neviem predstavit, zeby som mala chodit normalne do zamestnania...to by sa pri mojich nevolnostiach ani nedalo :(( za cely den som zjedla dva rozky..ale tak aspon vodu pijem... nic nemozem spapat, lebo hned to pojdem vratit zachodu.... bojim sa ze ked to bude takto pokracovat, ze nebudem papat, ze niekde na infuziach skoncim, lebo nedam fazulke to co potrebuje :( ale ja sa snazim na silu ale nejde to :( fnuk.....
a prsia ma bolia uz asi treti tyzden...to ma ani tak netrapi..s tym sa da zit..ale tak s nevolnostami celodennymi nieeeeee :(
kazdy den len cakam, kedy ma to prejde..ale tak pre mimco urobim cokolvek a vydrzim cokolvek...len sa potrebujem vyrozpravat a vyplakat z toho......

linduska27
19. apr 2010

no neviem či by som kvôli tomu išla rodiť na kramáre a už vôbec by som si asi nedala brblať do jedenia a celkom nechápem prečo ťa lanárila na nejaký výskum a nedala ti presné info.. a neviem či ešte ďalšie vyšetrenia budeš zvádať treba byť hlavne vľude a nie chodiť po nejakých výskumoch a že 20€ poukážka do billy no haluz aká recenzia

evea80
19. apr 2010

Ani ja som o takom niecom nepocula Algi...mne akurat dr pri prvom babatku ponukal moznost dostat taky kufrik s roznymi vzorkami vyrobkov pre deti za poskytnutie adresy a udajov o veku, porodnici a pod aj som ho potom dostala - boli tam rozne vzorky kremikov, flasa chicco, cumel, aj prikrmy, letaky...

fecova
19. apr 2010

fatmira v pohode, ja mam to iste, pri prvom tehu nic a teraz sa normalne neviem najest, vsetko ide von,tak som si kupila suchare a cajikujem, ja chodim do prace, len momentalne som vypisana, lebo som mala mensi uraz, tak oddychujem a medzitym si riesim aj tehotenske povinnosti

linduska27
19. apr 2010

fatmira .. no tak to ďakujem že to mám len takto neviem si ani predstaviť že by som nemohla jesť to by som bola docela nervózna, ale keď vydržíš uvidíš zlaté prasiatko 🙂 ale nie ja len trochu srandy aby som ti zdvihla náladu .. všade sa píše že po 3 mesiacoch to prejde tak na to budeme trpezlivo čakať snáď nám to naše deti na starobu oplatia 🙂

fatmira
19. apr 2010

algi... ja by som do toho vyskumu isto nesla :( ved ja ani nic nepapam, na mne by nemali co testovat :(

mamama11
19. apr 2010

fatmira, ak ti to troška pomôže, tak po prvých pohyboch by to malo prestať, ak tam nie je iný problém, ale skús si dať aj krv vyšetriť, lebo také extrémne nevoľnosti môže spôsobovať aj chudokrvnosť 😉 viem o čom hovorím, lebo pri prvej dcérke mi nevoľnosti prestali keď som začala cítiť pohyby, ale pri druhej dcérke som vracala celých 9 mesiacov a bolo mi celé dni strašne zle a bolo to všetko z chudokrvnosti 😉
držím palce, nech ťa to dlho nemorduje 😉

fatmira
19. apr 2010

fecova, linduska, dakujem za povzbudenie 🙂 aj ja si myslim, ze si musim co to vytrpiet, aby prislo potom to pekne... ale tak ja by som chcela pekne papat, aby som babatku dala to co potrebujem.....ale ono ma tak neuveritelne vycepava, ze ja dokazem cely den len prespat..ale tak aspon vtedy, ked spim, neviem ze mi je zle...ale ked som hore, to je pre mna horor, lebo viem, ze by som mala daco spapat vzapati to ide von... :( ale tak moja maminka ma ukluduje, ze som po nej, jej bolo takto zle do 6 mesiaca 🙂 ze utecha nenormalna

sasettka
19. apr 2010

jaj, baby, prajem vam, aby sa tie nevolnosti aspon trosku zmiernili a mohli ste aj daco skonzumovat 😅 ja konzumujem, je mi sice zle, ale papkam papkam....lebo viem, ze ked nebudem, bude v mojom pripade este horsie....kazda to mame ine..

inaaak, linduska, prave bol v telke doktor Peter Stanko...taky mladsi s plesinkou /tusim/ - to bol on, co sme ho tu dnes ohovarali? 🙂))

algi
19. apr 2010

tiez si myslim ze tie vysetrenia mozu iba stresovat co nie je vobec vhodne, skor som naklonena ze nie. a sa ma aj pytala ze kde by som sla rodit a co ja viem som nad tym este nedumala. na kazdu porodnicu som pocula aj dobre aj zle tak netusim. vy ste nad tym rozmyslali?

sasettka
19. apr 2010

a ten vyskum - no pokial by slo o nejake castejsie odbery krvi, tak to u mna nehrozi, ja ked zbadam ihlu, tak padaaaaaaaam 😀

sasettka
19. apr 2010

algi, no v BA mate na vyber, ja v TT ani velmi nie...jedine, ze by som sla rodit do ineho mesta..... 😅
ja ked pocujem Antolska, tak vidim tu negativnu reklamu z telky, ako tam vela chybovali....tam by som teda nesla 😒

linduska27
19. apr 2010

sasettka p. Stanko je stary plešatý tak to asi nebol on 🙂 a ja chcem ist vyslovene na Kramare to je to najmesie zlo 🙂 všetky moje kamarátky tam rodili..

marcelkatt
19. apr 2010

Fatmira držím palce, aby sa to dalo zvládnuť moja.... nech ti nevioľnosti ustúpia. Ja icxh nemávam denne našťastie.